aš kažkokiam, kaip rusai sako ,,tupike"

aklavietėj

mažei greit metukai, tikrai noriu pripratint sisioti į puoduką, bet neišeina...mūsų labai jautri šikniuko oda, labai dažnai iššunta, ypač kai užvalgom daržovių, būna net vienos žaizdos, tai namie nešiojam merluką ir triusikėlius, į lauką dedamės pampersiuką... Tai kadangi tų triusikėliįų ir merliukų krūvos plaut gaunasi (o mažės toks aštrus sysiuko kvapas), tenka dažnai skalbti...Bet pasodinu ant puoduko, tai negaliu išlaikyti ant jo, vis sukasi, stojasi, o kai neleidžiu atsistoti- rėkia, šaukia, verkia, draskosi...Mano maža labai energinga ir judri, mes net valgom ne prie stalo- ji laksto, o aš iš paskos su šaukštu (truputį hyperaktyviukė auga

tai ką kalbėt apie sėdėjimą ant puodo

Vienintelis refleksas- atsibudus truputį palaukiu ir sodinu, tada padaro, bet...aš juk matau, kad ji nesupranta, nesuvokia, ką eikia daryti ant puoduko....užtat ir nemokam daryti...aš nesuprantu, mama pasakoja, kad anksčiau vaikai pradėdavo nuo 6 mėn daryt ant puodo, man tai mistika, tai negi mes kitokie vaikai augam, žinoma, sauskelnės daro savo, suteikia patogumo jausmą...
Kad nors mano panelė jautresnė būtų, kitų vaikai pvz pradeda stenėti garsiai arba pradeda rėkti jau padarę didesnį reikaliuką- o manoji gali apsikakojusi vaikštinėt pusdienį, tik kai jau matyt labai šikniuką pagraužia, pradeda rėkti... o kavpo kartais nesijaučia juk

Mama man sako, sodink reguliariai kas valandą ir pan...o ką man daryt, kad manoji dažnai šlapinasi kas 15-20 min

darėm ir tyrimus, bet uždegimo nėra, gal jos šlapimo pūslė maža , nes pvz man echoskopijos metu nustatė, kad turiu įgimtą mažą šlapimo pūslę

gal paveldėjo...
Smagu, kad esu ne viena tokia su tokia problema, bet aš labai noriu, kad darytumėm į puoduką, bet

QUOTE(Riole @ 2007 03 29, 15:50)
na zinot ..o man kaip tik atrodo kad sodinimas ant puodo naturalu, kaip ir vaiksciojimas, kalbejimas ir pan... man pvz..butu slykstu ziureti kaip vaikai 2 ar 4 metu varo i pampersus...
man gal irgi negražu, bet sakyti, kad šlykštu

negalima....
gal nesi buvusi situacijoje, kad kartais neišeina, kad ir kiek stengiamės....pvz vienos mamos vaikas 1 m ir 3 mėn nevaikšto, na nors tu ką nevaikšto- visi sako, mama tinginė, nes nemokina, vaikas tinginys arba ligonas, nes nevaikšto...tai kaip jam jausti

o manoji l.anksti pradėjo vaikščiot

kiti jau moka gert su šiaudeliu, o mes nemokam- tai aš vėl apsileidėlė? tai taip man sako mama, baba, kad atseit apsileidimas, kad vaikas daro į pampersus, bet aš stengiuosi, mes daug su trisuikėliais vaikštom, kad būtų šlapia, kad suprastų, kad padarė sysį, kaką ir kad tai blogai būti šlapiai, kad geriau padarysi į puoduką ir būti sausi- bet nesupranta...tai ką man daryti...o visų akyse vistiek aš a la apsileidėlė mamka

...
kartais labai greiti mes žodžiais švaistytis, o reiktų išsiaiškinti viską iki galo, nes jei man taip pavyko, nereiškia, kad ir kitam pavyks

kažkaip durnai čia- mamos apsileidimas matuojamas vaiko pasiekimais