Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

Savo suneli ant puoduko sodinu nuo 8-9 men.Ir kuo toliau tuo dazniau.Dabar jau tuoj maniskiui bus 11 men ir jis vis dazniau padaro ant puoduko,aisku ir sodinu daznokai,kas valanda, pusantros.Nevisada padaro,bet dazniausiai kazkas gaunasi.
Dziaugiuosi savo suneliu,nes matau ir jam patinka pasedeti be pamperio ir teveliu pinigeliai truputi tauposi ax.gif
Atsakyti
Aš kartais savo 1,4mėn sūnelį pasodinu ant puoduko.Kartais pavyksta ką nors jame palikti,kartais ne schmoll.gif Bet svarbiausia,kad jei sūnus ir padaro ką nors,tai tikrai nevalingai.Jis visai dar nesupranta ką atsisėdus ant puoduko reikia daryti,bent jau aš taip manau g.gif Manau dar keletą mėnesių palauksim ir kai jau pats supras kas tas puodukas per daiktas ir ką į jį reikia daryti,tada ir bus tas laikas atėjęs smile.gif
Atsakyti
šiaip dėl to supratimo-nesupratimo...na, manoji, kai nuo 9 mėn sėdi, tai jau būdama 1m5mėn prašosi, o jei atsisėda, nepadaro, ir aš pasakau-padaryk sysiuką tada eisim, dažniausiai paima ir padaro, taigi, aš spėju, kad jau supranta g.gif apskritai, manau mūsų vaikai apie tokį amžių supranta daugiau, nei mes manom wink.gif tik, žinoma, prievartos, grubumo tai nereik imtis smile.gif
Atsakyti
Mūsų mažyliui 9mėn.Labai nesileidžia užsegti sauskelnių.Todėl ir pratinamės,kad greičiau jų visai nereikėtų.aišku pataikyti tinkamą momentą labai sunku,bet vardan geresnio gyvenimo verta bandyti dar ir dar... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mildute @ 2007 05 05, 11:23)
šiaip dėl to supratimo-nesupratimo...na, manoji, kai nuo 9 mėn sėdi, tai jau būdama 1m5mėn prašosi, o jei atsisėda, nepadaro, ir aš pasakau-padaryk sysiuką tada eisim, dažniausiai paima ir padaro, taigi, aš spėju, kad jau supranta g.gif apskritai, manau mūsų vaikai apie tokį amžių supranta daugiau, nei mes manom wink.gif tik, žinoma, prievartos, grubumo tai nereik imtis smile.gif

drinks_cheers.gif dėl pasvarstymo apie amžių.
Tikiuosi ir maniškė po 4mėn. bus nuovokesnėsmile.gif nors jau dabar pasitaiko sausų nakčių assa.gif
Atsakyti
QUOTE(Mildute @ 2007 05 05, 11:23)

netaikau konkreciai siam atvejui, bet paskaicius NESUPRANTU, kur taip skubate....? Kam tas lakstymas su puoduku paskui vaika....? Ateina ta amziaus riba savaime, kai vaikas TIKRAI SUVOKIA TUSTINIMASI, o kam tie REKORDAI nuo 6 men blink.gif nuo 9 men blink.gif
Mano sunus nors ir palose augo (sauskelniu dar nebuvo Lietuveleje) bet vis tik i kelnytes iki 2 metu dare, o dukra iki 3 metu sauskelnese, atejo laikas ir PATI ISMOKO, sauskelnes pirkom ali'triusikeliai, kad pati nusimauti-uzsideti galetu, tai mums ir puoduko neprireike, tiesia i tualeta tik specialu dangti nusipirkom.
Atsakyti
Nors mums tik 6men bet mes jau esam sedejusios ir esam padariusios kai ka i puoduka, o kad nepratint vaiko ant puoduko kai jam kokie 1m ar daugiau tai as manau kad cia mamyciu tingejimas. Daug paprasciau yra pakeisti pora kartu per diena, o ne maustineti tuos pampersus kas valanda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrys @ 2007 05 18, 10:21)
Nors mums tik 6men bet mes jau esam sedejusios ir esam padariusios kai ka i puoduka, o kad nepratint vaiko ant puoduko kai jam kokie 1m ar daugiau tai as manau kad cia mamyciu tingejimas. Daug paprasciau yra pakeisti pora kartu per diena, o ne maustineti tuos pampersus kas valanda smile.gif

Ne manau, kad vaiko nepratinimas ant puoduko kai jam TIK 1 METAI yra tingejimas, paparasciausiai VAIKAS DAR NEGALI SUPRASTI TUSTINIMOSI KAIP FIZIOLOGINIO PROCESO.
Man tokie sakykim tiesiai "nuklydimai' kai vaikus nuo 6 menesiu sodina ant puoduko yra savotiskai nenormalus.
Kam tai daryti ateis normali amziaus riba kai vaikiukas supranta, tada prasom, bet 6-9 menesiu schmoll.gif Paaiskinkit ko tuom siekiat mamos: jei sutaupyti pinigeliu, tai tada sauskelnes keiskite palomis (bet taupumo tame irgi neizvelgiu), bet jei tik, kad pasakyti: "mano vaikas nuo 6 menesiu daro i puoda!"
Nesuprantu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuliauske @ 2007 05 18, 11:39)
Ne manau, kad vaiko nepratinimas ant puoduko kai jam TIK 1 METAI yra tingejimas, paparasciausiai VAIKAS DAR NEGALI SUPRASTI TUSTINIMOSI KAIP FIZIOLOGINIO PROCESO.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Maniškiui 1m9 mėn. bandžiau sodint irgi anksti,nu ir jei pagaudavau kažką tai gerai,o jei ne tai šiaip pasedėdavo.Bet jis dar dabar pas mane nekalbantis tik kelis žodžius ir kaip gi jis paprašys kad nori ant puodo.Jis net valgyt ar gert neprašo tik sumykia,nu geriausiu atveju paima už rankos ir veda prie šaldytuvo.Aš manau kad tik nuo dviejų metukų kai kurie vaikai supranta koks tai procesas,nors nesiginčinu vaikai skirtingi,netgi manau kad mergaitės greičiau tai supranta.O jei veikas pamatęs puodą net lekia į kitą kambarį,tai čia ne mamos tinginystė kad jis dar nesiprašo.O jau ar nuo 1.5 ar nuo 3 jis jau vaikščios be pampio tai čia individualu.
Atsakyti
verysad.gif

aš kažkokiam, kaip rusai sako ,,tupike" verysad.gif aklavietėj 4u.gif mažei greit metukai, tikrai noriu pripratint sisioti į puoduką, bet neišeina...mūsų labai jautri šikniuko oda, labai dažnai iššunta, ypač kai užvalgom daržovių, būna net vienos žaizdos, tai namie nešiojam merluką ir triusikėlius, į lauką dedamės pampersiuką... Tai kadangi tų triusikėliįų ir merliukų krūvos plaut gaunasi (o mažės toks aštrus sysiuko kvapas), tenka dažnai skalbti...Bet pasodinu ant puoduko, tai negaliu išlaikyti ant jo, vis sukasi, stojasi, o kai neleidžiu atsistoti- rėkia, šaukia, verkia, draskosi...Mano maža labai energinga ir judri, mes net valgom ne prie stalo- ji laksto, o aš iš paskos su šaukštu (truputį hyperaktyviukė auga blush2.gif tai ką kalbėt apie sėdėjimą ant puodo doh.gif Vienintelis refleksas- atsibudus truputį palaukiu ir sodinu, tada padaro, bet...aš juk matau, kad ji nesupranta, nesuvokia, ką eikia daryti ant puoduko....užtat ir nemokam daryti...aš nesuprantu, mama pasakoja, kad anksčiau vaikai pradėdavo nuo 6 mėn daryt ant puodo, man tai mistika, tai negi mes kitokie vaikai augam, žinoma, sauskelnės daro savo, suteikia patogumo jausmą...

Kad nors mano panelė jautresnė būtų, kitų vaikai pvz pradeda stenėti garsiai arba pradeda rėkti jau padarę didesnį reikaliuką- o manoji gali apsikakojusi vaikštinėt pusdienį, tik kai jau matyt labai šikniuką pagraužia, pradeda rėkti... o kavpo kartais nesijaučia juk 4u.gif Mama man sako, sodink reguliariai kas valandą ir pan...o ką man daryt, kad manoji dažnai šlapinasi kas 15-20 min doh.gif darėm ir tyrimus, bet uždegimo nėra, gal jos šlapimo pūslė maža , nes pvz man echoskopijos metu nustatė, kad turiu įgimtą mažą šlapimo pūslę ax.gif gal paveldėjo...

Smagu, kad esu ne viena tokia su tokia problema, bet aš labai noriu, kad darytumėm į puoduką, bet verysad.gif

QUOTE(Riole @ 2007 03 29, 15:50)
na zinot ..o man kaip tik atrodo kad sodinimas ant puodo naturalu, kaip ir vaiksciojimas, kalbejimas ir pan... man pvz..butu slykstu ziureti kaip vaikai 2 ar 4 metu varo i pampersus...
man gal irgi negražu, bet sakyti, kad šlykštu rolleyes.gif negalima....

gal nesi buvusi situacijoje, kad kartais neišeina, kad ir kiek stengiamės....pvz vienos mamos vaikas 1 m ir 3 mėn nevaikšto, na nors tu ką nevaikšto- visi sako, mama tinginė, nes nemokina, vaikas tinginys arba ligonas, nes nevaikšto...tai kaip jam jausti g.gif o manoji l.anksti pradėjo vaikščiot thumbup.gif kiti jau moka gert su šiaudeliu, o mes nemokam- tai aš vėl apsileidėlė? tai taip man sako mama, baba, kad atseit apsileidimas, kad vaikas daro į pampersus, bet aš stengiuosi, mes daug su trisuikėliais vaikštom, kad būtų šlapia, kad suprastų, kad padarė sysį, kaką ir kad tai blogai būti šlapiai, kad geriau padarysi į puoduką ir būti sausi- bet nesupranta...tai ką man daryti...o visų akyse vistiek aš a la apsileidėlė mamka frusty.gif...

kartais labai greiti mes žodžiais švaistytis, o reiktų išsiaiškinti viską iki galo, nes jei man taip pavyko, nereiškia, kad ir kitam pavyks cool.gif

kažkaip durnai čia- mamos apsileidimas matuojamas vaiko pasiekimais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2007 05 19, 21:09)
mūsų labai jautri šikniuko oda, labai dažnai iššunta, ypač kai užvalgom daržovių, būna net vienos žaizdos, tai namie nešiojam merluką ir triusikėlius, į lauką dedamės pampersiuką... Tai kadangi tų triusikėliįų ir merliukų krūvos plaut gaunasi (o mažės toks aštrus sysiuko kvapas), tenka dažnai skalbti...Bet pasodinu ant puoduko, tai negaliu išlaikyti ant jo,  vis sukasi, stojasi, o kai neleidžiu atsistoti- rėkia, šaukia, verkia, draskosi...

user posted image

o tu pabandyk sita krema, thumbup.gif rasti gali visur kur tik prekiauja Bubchen produkcija, Euro vaistine, Vokieciu vaistine.
Pati ji naudojau kai savo dukra auginau pries 9 metus, sauskelnese augo ir jokiu problemu su uzpakaliuku nebuvo. thumbup.gif
Jokiu konservantu kremas neturi, tinka ir jautriausiai odeliai, gydo zaizdeles ir apsaugo odele nuo slapimo.
drinks_cheers.gif O per prievarta sodinti judru vaika ant puoduko tikrai nereikia, pamatysi praeis kiek laiko pasikeis vaikiuko samprata ir viskas savaime pavyks. mirksiukas.gif
As sioje temoje atstovauju vaiku interesus, ypac tu vaikiuku kuriuos sodina ant puodo, kai tik jie sedeti ismoksta blink.gif man tai nesuvokiama, nes gerai ismanau vaiku raidos psichologija, tai negaliu ir tyleti. Gaila vaiku. unsure.gif
Atsakyti
Mamuliauske, ačiū 4u.gif sėkmės tau su trečiu 4u.gif matau, gegužinuko laukies wub.gif
Bandėm man atrodo tokį , bet nepadėjo, bandėm visokius visokiausius tepalus, darė sysiuko ir kaprologinį tyrimus, bet viskas normoj ax.gif o vistiek šusdavo, berdavo verysad.gif ištisas naktis išlaikydavau rankose, kad subiniukas neprisisliestų nei prie lovytės, nei prie mano rankų, vos ne ore vaiką laikydavau, kad tik subiniukas būtų plikas, be jokio kontakto cool.gif o vaistą radom liaudišką- bulvių krakmolas, jį naudojam iki šiol thumbup.gif reikalai taisosi...

O prieš einant miegoti papasakosiu nonsensą, kam pasakoju- netiki...pati istorijos neprisimenu, mama pasakojo, tačiau pažįstu tą mergaitę, su kuria tai buvo atlikinėjama...

Vaikystėje gyvenom bendrabutyje, kaimynės susilaukė mergytės...ir kas jai protelį susuko, bet ji 1 mėn vaiką pradėjo sodinti ant puoduko blink.gif buvo tokia, anų laikų ponia, pasakė, kad sau nagų su sysiukais ir šūdukais nesiteps...laikydavo tą mergytę horizontaliai virš puoduko, kad šikniukas liestųsi su puoduko krašteliu...ir ką jūs manot- sisiodavo ta mergytė, įprato ir gerai....moterys juokdavosi, kad gal užmiršo ji kaip vaikus augint, nes tarp vyresnėlio sūnaus ir tos mergytės buvo bemaž 20 m skirtumas....

labanakt cool.gif
Atsakyti