Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

Ant puoduko pradejome sestis nuo 10 men. Pasodinu po miegelio, po valgio. Kartais padarom, kartais ne. Bet reikia pratinti, kad vaikas suvoktu kam skirtas naktipuodis 4u.gif Vyresni su palutem pradejau laikyti nuo 1 m. ir 8 men., tai dar ilgai budavo visko... biggrin.gif
Atsakyti
SVEIKUTĖS 4u.gif

mano mažoji dabar 1m 4mėn, ir ji dar tikrai nelabai supranta, ka reikia daryt ant tuo puodo smile.gif . Kai sodinu saku sysi ji karatoja, bet pati tikrai nesiprašo , nes nesupranta.
tai manau dar kokius 2 mėn tikrai reiks pažaisti su tuo puoduku smile.gif

Atsakyti
mes ant puoduko pradėjom sėdėti 11 mėn. ir beveik nuo pirmų sėdėjimų ant puoduko dienų pamperso dienomis nenešiojome. na kartai aišku būdavo nelaimingų atsitikimų. kai pirmą kartą pavyko pasisiot į puoduką aš labai džiaugiausi ir jam rodžiau kaip džiaugiuosi: šokau, dainavau, plojau yahoo.gif tai vaikui labai patiko. na o paskaui kai pats pasisiodavo ,atsistodavo ir rodydavo, kad pasisiojo ir kad plodavo, juokdavosi ir džiaugdavosi. tai va mūsų puoduko istorija labai linksma biggrin.gif
Atsakyti
sweiki, girdejau,kad waikui geriau nepirkti grojancio puoduko, bet nesuprantu kodel?ir pati zinosi kada padare.ir vaikas manau labiau stengsis, kad greiciau isgirstu muzikyte. Manajam tik 5men.tai isanksto jau pasiskaitineju kas yra rasoma...
Atsakyti
QUOTE(jurga1985 @ 2007 08 23, 15:49)
sweiki, girdejau,kad waikui geriau nepirkti grojancio puoduko, bet nesuprantu kodel?ir pati zinosi kada padare.ir vaikas manau labiau stengsis, kad greiciau isgirstu muzikyte. Manajam tik 5men.tai isanksto jau pasiskaitineju kas yra rasoma...

Grojanti pirkom ir mes, bet kuomet pradejo normaliai naudotis puoduku tai tik atsisedus ant puodo ir nuvarvejus dviem lasam jis pradeda grot, o maniskis is karto stojasi ir tipo jau viskas, pominutes ir vel tas pats. Tada vyras iseme muzikyte tai kuo puikiausiai atsiseda, padaro viska iki pabaigos, taip kad ts muzikytes galioja tik pacioj pradzioj, o veliau tikrai nieo gero.
Atsakyti
As is savo patirties pritariu, kad grojantis mokinimuisi visiskai netinka. Vaikas nebelabai supranta, ko ji cia mokina. bigsmile.gif
Mes pradejom nuo 9men ir labai sekmingai per 2-3 ismokom (na, nelaimingu atsitikimu buvo dar ilgokai, o ir naktimis iki 2 metu su pampersu miegojom) ir jau 1m 2men drasiai vaziuodavom i miesta be pampersu.
Mums taip patare gydytoja, nes nuo 8-9 men iki 1 m yra jautrus periodas uzpkaliuko reikalams ir maziukai nesikankindami ipranta. Jei ji praleidi - tada jau reikia laukti 2m, kol pradeda samoningai suprasti.
Va!
Atsakyti
Aš bandžiau pratinti ant puoduko nuo 8 mėnesių, šnipštas gavosi, nes tik klykdavo baisiausiai, tai pagalvojom gal reikia pabandyti ant tualeto dangti nupirkti, ir ką ant tualeto jokių klykimų pasėdėjo atliko ką reikia aišku reikėjo laikyti 15 min ant jo, matyt vaikas supranta, kad mes nesėdam ant puoduko ir jam reikia į tualetą eiti lotuliukas.gif aišku prašytis į tualetą nemoką ir dar nesupranta, kad reikia daryti tik ten o ne į pampersą, bet laikui bėgant supras, o dabar kol kas kuo dažniau sodinu ir tiek. O puodukas naudojamas ne pagal paskirstį visai, jis geras daiktas vaikui tampyti iš kampo į kampą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arsua32 @ 2007 08 17, 14:01)
Ant puoduko pradejome sestis nuo 10 men. Pasodinu po miegelio, po valgio. Kartais padarom, kartais ne. Bet reikia pratinti, kad vaikas suvoktu kam skirtas naktipuodis 4u.gif Vyresni su palutem pradejau laikyti nuo 1 m. ir 8 men., tai dar ilgai budavo visko... biggrin.gif

Vaikas suvoks sąmoningai kam skirtas naktipuodis eidamas trečiuosius savo gyvenimo metus.
QUOTE(_laura_ @ 2007 08 20, 19:01)
mes ant puoduko pradėjom sėdėti 11 mėn. ir beveik nuo pirmų sėdėjimų ant puoduko dienų pamperso dienomis nenešiojome. na kartai aišku būdavo nelaimingų atsitikimų. kai pirmą kartą pavyko pasisiot į puoduką aš labai džiaugiausi ir jam rodžiau kaip džiaugiuosi: šokau, dainavau, plojau yahoo.gif  tai vaikui labai patiko. na o paskaui kai pats pasisiodavo ,atsistodavo ir rodydavo, kad pasisiojo ir  kad plodavo, juokdavosi ir džiaugdavosi. tai va mūsų puoduko istorija labai linksma biggrin.gif

Tai ir svečiuose būdama irgi šoki, ploji, ir kitus fokusus rodai?
QUOTE(jurga1985 @ 2007 08 23, 14:49)
Manajam tik 5men.tai isanksto jau pasiskaitineju kas yra rasoma...

Tikrai min 1 metus dar gali sau ramia keisti sauskelnes ir nemučinti vaikiuko. mirksiukas.gif

QUOTE(Jolita Mc'r @ 2007 08 24, 10:34)
Mums taip patare gydytoja, nes nuo 8-9 men iki 1 m yra jautrus periodas uzpkaliuko reikalams ir maziukai nesikankindami ipranta. Jei ji praleidi - tada jau reikia laukti 2m, kol pradeda samoningai suprasti.

Sakyčiau gyd. nelabai domisi vaikų raidos psichologija, tai ir nepriimčiau tokios nuomonės. schmoll.gif
QUOTE(ingakyca @ 2007 08 24, 11:54)
Aš bandžiau pratinti ant puoduko nuo 8 mėnesių, šnipštas gavosi, nes tik klykdavo baisiausiai, tai pagalvojom gal reikia pabandyti ant tualeto dangti nupirkti, ir ką ant tualeto jokių klykimų pasėdėjo atliko ką reikia aišku reikėjo laikyti 15 min ant jo, matyt vaikas supranta, kad mes nesėdam ant puoduko ir jam reikia į tualetą eiti  lotuliukas.gif aišku prašytis į tualetą nemoką ir dar nesupranta, kad reikia daryti tik ten o ne į pampersą, bet laikui bėgant supras, o dabar kol kas kuo dažniau sodinu ir tiek. O puodukas naudojamas ne pagal paskirstį visai, jis geras daiktas vaikui tampyti iš kampo į kampą  lotuliukas.gif

Supras aišku, kad supras, g.gif bet kiek laiko taip reikės marširuoti vaiką...?

Nesuprantu kam taip skubėti, blink.gif kad tik greičiau sėstu ant puoduko...na gal dėl finansų, dėl pampersų kainos g.gif bet jeigu tik tam, kad pasigirti "mano vaikas daro ant puoduko"....bet kokia kaina "daro ant puoduko" kaip šuniuką viena mama saldainiais mokino ant puoduko daryti, tik, kad pasigirti, "vat kaip anksti prašosi" doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Simutee @ 2007 08 14, 06:51)
gal galetu jusu mociute isduoti ta stebuklinga 3 dienu mokymo recepta? topsecret.gif

As ir pati klausiau,sako ji pati viska ismoko,manau,kad kai ateina vaikuciui laikas tada jis ir noriai mokosi sedeti ant puoduko,manau nuo vaikucio supratimo viskas ir prasideda.
Papildyta:
QUOTE(mamuliauske @ 2007 08 24, 11:28)
Vaikas suvoks sąmoningai kam skirtas naktipuodis eidamas trečiuosius savo gyvenimo metus.

Tai ir svečiuose būdama irgi šoki, ploji, ir kitus fokusus rodai?
Tikrai min 1 metus dar gali sau ramia keisti sauskelnes ir nemučinti vaikiuko. mirksiukas.gif
Sakyčiau gyd. nelabai domisi vaikų raidos psichologija, tai ir nepriimčiau tokios nuomonės. schmoll.gif

Supras aišku, kad supras, g.gif  bet kiek laiko taip reikės marširuoti vaiką...?

Nesuprantu kam taip skubėti, blink.gif  kad tik greičiau sėstu ant puoduko...na gal dėl finansų, dėl pampersų kainos g.gif  bet jeigu tik tam, kad pasigirti "mano vaikas daro ant puoduko"....bet kokia kaina "daro ant puoduko" kaip šuniuką viena mama saldainiais mokino ant puoduko daryti, tik, kad pasigirti, "vat kaip anksti prašosi" doh.gif doh.gif

vat pataikei,kaip pirstu i aki,kaip sakoma.Tas pasigirimas pries kitus,pries draugus,giminaicius ir t.t. ir vercia mamas skubinti ivykius,vercia mokytis to ko galbut vaikui dar per anksti.Ateini pas draugus ir pradeda mama vaika "mustravoti"--parodyk tetai ka moki,koki zodi,kaip avyte daro,kiek tau metuku ir panasus teiginiai. doh.gif nezinau ka nori cia parodyti,kad vaikas protingas ar kaip,jei protingas viskas matysis ateityje viskas savu laiku.Isivaizduoju,kaip tam vaikui reikia jaustis,jei pvz ateitu draugai,o vyras man sakytu,"parodyk,kaip strutis daro" lotuliukas.gif arba eik parodyk,kaip blynai kepami doh.gif
Atsiprasau,gal ne i tema nukrypau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 08 24, 12:41)
As ir pati klausiau,sako ji pati viska ismoko,manau,kad kai ateina vaikuciui laikas tada jis ir noriai mokosi sedeti ant puoduko,manau nuo vaikucio supratimo viskas  ir prasideda.

drinks_cheers.gif tai ir aš apie tą patį, vaikas turi suprasti tuštinimosi procesą, pagal vaikų psichologinį vystimasi tai įvyksta einant trečiuosius gyvenimo metus, bet vaikas vaikui nelygu, kelių mėnėsių paankstinimai, ar pavėlinimai irgi yra normalu. Bet kai kalba eina apie kūdikius iki 1,5 metų tai na.....man tai yra vienareikšmiškai- MUŠTRAS. g.gif
Atsakyti
Mano vyrui tuoj bus du, bet jis dar su pampersu vaikšto. Pabandžiau sodint ant puodo, kartais padaro, kartais - ne, jei vaikšto be pamperso - sysioja ant grindų doh.gif nusprendžiau nekankint vaiko ir pati nesikankit ir ramiai sau laukiam, kol ateis laikas dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(Baukidė @ 2007 08 24, 15:24)
Mano vyrui tuoj bus du, bet jis dar su pampersu vaikšto. Pabandžiau sodint ant puodo, kartais padaro, kartais - ne, jei vaikšto be pamperso - sysioja ant grindų  doh.gif nusprendžiau nekankint vaiko ir pati nesikankit ir ramiai sau laukiam, kol ateis laikas  dirol.gif

Tai jis ateis dar negreit. okad sisioja į kelnes, tai normalu- kaip kitaip jis supras, kad kažkas ne taip. Mano mažoji jau nuo 1, 8 mėn. be pampersų, pasikankinau, sisiojom į kelnes gal kokį mėnesį, o paskui suprato kur tas sysius daromas 4u.gif
Atsakyti