Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

Mes irgi iš to tragedijos nedarėm. Mamos ten jau nuo pusės metų baubė,k kad reik pradėt pratint, nes paskui bus bėdos. Bet mes nekreipėm į jas dėmesio ir darėm kaip mums geriau. Kai nusipirkom puoduką tai mergina pasidėdavo kalną knygučių ir pasėdėdavo ant jo. Taip vis kasnors išeidavo. Niekas jos nespaudė ir paskui su puodu iš paskos nelakstė viskas savaime gavosi. Ir jums siūlau nepanikuot. Kiekvienam skirtingai ateina laikas atprast nuo pampersų.
Atsakyti
mano mažiukui suneliui kai suėjo 2 metukai, tai kaip šiandien prisimenu su lig ta diena atsisėdo ant puoduko ir pampersų nebereikėjo, dieną aišku.bet po truputį susitvarkė ir naktinis puodukas.nereikia vaiko versti.ateis laikas ir viskas susistvarkis.
Atsakyti
QUOTE(blackie @ 2007 06 10, 00:19)
mums jau nuo 1,5 metuku mociutes bobutes ir visi kiti zirzdavo kodel nesodinu ant puoduko vaika, bet kad tas vaikis mano kaip prisuktas robotukas, labai jau judrus, nekantrus ir kas biski tuoj xarakteri rodo smile.gif  tai kam cia vaika kankint ir paciai nervus gadintis irnesakyk.gif  ignoravom tetules visokias kol pats vaikas jau nebenorejo su pampiais but pries 2 gimtadieni jau susidraugavom su puoduliu thumbup.gif  gal per menesi nepilna net, va kai oras atsilo, aisku visko buna nesuspejam triusu nusimaut apsisiusioja, arba atsiseda salia privaro, arba uzsizaides pamirsta nueit ant puoduko, bet cia tik retais kartais ax.gif  padaro i puoduka siaip pats arba as paklausiu "ar sysiu nenori?'', nueina padaro ir man atnesa kad paziureciau biggrin.gif  tada vaika giriu iki isprotejimo lotuliukas.gif  ir paglostau ir isbuciuoju wub.gif  smile.gif  o kai mano berniukas gaidziuko metais gimes tai matos kad jam tos pagyros sirdele jau laaaabai glosto, vaiksto paskui pasiputes mandras toks lotuliukas.gif

Matau, mūsiškiai beveik bendraamžiai 4u.gif . Bet maniškis vis dar griežtai prieš puodą. Aš nespaudžiu jo, bet vis bandom visi tą reikalą. Pavydžiu Jums, kad jau puoduko reikalais ledus pralaužėt. Nežinau, kodėl maniškis taip atsisakinėja g.gif . Jis aukštas ir pakankamai stambus, gal jam tas puodukas per mažas? Vis kiekvieną dieną tikiuosi, kad įvyks kažkoks persilaužimas, ale nieko verysad.gif . Ir tikrai jam jokių psichologinių traumų tuo klausimu nebuvo.
Atsakyti
O mes esame dekingi savo mociutei wub.gif wub.gif wub.gif mano mergina visai nenorejo sestis ant puoduko doh.gif Reke ir nesisesdavo doh.gif
Pas mociute ismoko per ..........3 dienas,nuo tada jau 2 savaites mes vaikstom,miegam ir zaidziam .........be pampersu.Net nebereikia klausti ar nori "kaku" pati pasako ir atsinesa naktipuodi.Net ir nakti thumbup.gif
Mum 1.6 metukai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 03 rugpjūčio 2007 - 21:51
As manau, kad tinkamiausias metas pradeti pratinti prie puodo yra 1.5 metu, nes tada vaikas sugeba suprasti kas prie ko. Bet aisku, kiekvienas vaikas skirtingas. Vienam tinka nuo 11 menesiu, o kitam 1.5 metu. Mums dabar metai, vaikas gerai sedi ant puoduko, bet jis nieko nesupranta, kartais padaro, o kartais pasedi 15 min. ir nieko biggrin.gif
Atsakyti
Dukrytei 6men.ir as jau zadu pratinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 08 03, 23:51)
O mes esame dekingi savo mociutei wub.gif  wub.gif  wub.gif mano mergina visai nenorejo sestis ant puoduko doh.gif Reke ir nesisesdavo doh.gif
Pas mociute ismoko per ..........3 dienas,nuo tada jau 2 savaites mes vaikstom,miegam ir zaidziam .........be pampersu.Net nebereikia klausti ar nori "kaku" pati pasako ir atsinesa naktipuodi.Net ir nakti thumbup.gif
Mum 1.6 metukai thumbup.gif

gal galetu jusu mociute isduoti ta stebuklinga 3 dienu mokymo recepta? topsecret.gif
Atsakyti
QUOTE(rutelelt @ 2007 08 13, 22:43)
Dukrytei 6men.ir as jau zadu pratinti ax.gif

Na bukit jus protingos mamos ir nedresiruokit tu savo vaiku. 1,5 metu tikrai optimaliausia riba 4u.gif
Atsakyti
O mano merginai beveik 8men.Na stai pabandziau pasodinti ant puoduko ir daro viska be problemu ketvirta diena,ir nereikia nei,nei kokiu kitokiu priemoniu imtis.Gal ir nieko nesupranta,bet daryt padaro thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Juro @ 2007 08 14, 11:09)
Na bukit jus protingos mamos ir nedresiruokit tu savo vaiku. 1,5 metu tikrai optimaliausia riba 4u.gif

man irgi kazkaip dresiravimu kvepia, kai sodinami dar visai nesamoningi vaikai.. viskam savas laikas
Atsakyti
Mano sunyciui 1 metukai ir 3 menesiukai. Nupirkom su vyru puoduka, galvojam lyg jau laikas butu. Pasiryzau visa dienele laikyt su palute ir triusikeliais, tai dienos pampersus sutaupem blush2.gif Nesupranta dar mano berniukas kam tas puodukas, atsisest atsiseda, sokt nuo jo nesoka, moka pasakyt ssyssy, bet tik tiek. Paleidau nuoga pazaisti, tai jis bezaisdamas prie sofos prisiusiavo balute ir net nesureagavo, kad jis pasislapino tekst tekst ir laimingas toliau zaidzia. Aiskinom kad ssyssy reik daryti, bet pagaut nepagavau to momento, kad jis i puoduka padarytu, vis ant zemes. O apie rimta reikaliuka, tai kalbos ner, pastebejau, kad lyg ir stena. Pasodinau ant puoduko, bet jis pasoko nuo jo ir ant grindu pridare. doh.gif
Zinau, kad turiu buti apsisarvavus didele kantrybe. Taciau manau, kad dar teks luktereti keleta menesiuku, kol mano sunytis tam pats pribres 4u.gif
Atsakyti
Mano dukrytei 9 mėnesiukai, su puoduku pažaidžiam t.y. karts nuo karto pasėdim nuo 8 mėnesių. Beveik visada pasodinta kažką padaro, aišku nemoka nei paprašyti, nei suvokia, ka būtent ant puoduko reikia sysy ar kaka daryti, bet kadangi beveik visada kažką randam tam puoduke, tai bent pampersų susitaupo, o ir mergytė visada laiminga būna kažką padariusi thumbup.gif Aišku kai atsistoja, visada pagiriu, paglostau ir parodau kas puoduke atsirado, o kai ateis laikas, manau pradės pati susivokti, paprašyti ir nebijos ant puoduko sėdėti.
Atsakyti