Įkraunama...
Įkraunama...

Kada pratinti vaiką sėstis ant puoduko?

QUOTE (Dina @ 2004 07 13, 14:50)
Bet man iskilo kitas klausimas: kaip berniukams sedint pasisioti, kad per virsu puodo viskas nebegtu??? Puodas lyg ir su paaukstinimu, bet ne visada pagelbeja. Bandziau su ranka prilaikyti, bet tada jau pats mazius dziaugsmingai puole pagelbeti ir baigesi dar didesnemis balomis sad.gif

Va ir mum taip atsitinka, bet tik su mazuoju, su dickiu to nebudavo g.gif Bandau peliuka i apacia prilaikyti, bet dabar jis jau profas, ziuriu pats truputi i prieki visu kunu palinksta ir kazkaip nepritasko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (ader @ 2004 07 12, 07:46)
As tai jau praradau kantrybe su mokymais. 9 menesiu buvau ipratinusi sedeti ir ka nors padaryti, matyt refleksiskai gaudavosi. Bet 12 men. kazkas pasidare, lekia dabar nuo to puodo kaip nuplikytas.

Siaubukas, tikuiosi mums tai nenutiks unsure.gif . Kaip jau rashiau, musu panelyte nuo 7 menesiu pasodinta ant puoduko padaro smile.gif .
Atsakyti
Aš sūnų irgi pradėjau mokyti 6 mėn doh.gif , po to metų, o galiausiai priprato kokių 1,8 m tongue.gif , kai buvo vasara, puodas visad po ranka thumbup.gif Jau 2 metų naktimis nebenaudojom sauskelnių clap.gif
Dabar bandau savo 2.gif mažulką (jai 1 metai) pratinti, matau, ji supranta kur tas puodas, sako "sss", pasodina žaislą ar balioną laugh.gif ant jo, bet jai patogiau palikti balutę ant grindų tongue.gif O man taip nėr jėgų rimtai su ja kovoti unsure.gif Ai, žiūrėsiu, jei jau labai priešinsis-bandysiu po mėnesio ar daugiau. biggrin.gif
Sako, jei vaikas priešinasi, reikia duoti jam mėnesį laiko, po to vėl bandyti. Jei ne, ir vėl tik po mėnesio bandyti.
Atsakyti
Na o as savo Mazyliui nupirkau puoduka , kai jam buvo 5men. smile.gif .Pasodinau - o jis stojasi kaip kareivis ir nesupranta ko is jo ta mamka nori.Veliau po viena karta i diena pabandydavau pasodinti ir vis pasisekdavo pasisioti clap_1.gif .Viena karta tetukas pasodino sunu ant puoduko (siaip jis tais reikalais neuzsiima) tai atleke visas svytintis : ivyko stebuklas - sunelis pasisiojo clap.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti
QUOTE (Eglute @ 2004 05 25, 15:59)
Mano drauges sunus jau beveik 4 metu, ir vis dar su pampersais... g.gif

va cia tai jau sakyciau tevu visiskas apsileidimas yra. Nuo dveju metu vaikas jau gali visai gyventi be pampersu, nors "avariju" dar gali ivykti ir iki treju metu
Atsakyti
O kaip jums toks budas, kad vaika reikia pratint nuo puses metu, diena sodint daznai ir nakti kelt, jei jis neprisidares, ir sodint toki is miego ant puodo blink.gif ?
Atsakyti
QUOTE (agneklimjan @ 2004 07 17, 20:21)
ir nakti kelt, jei jis neprisidares, ir sodint toki is miego ant puodo blink.gif ?

O cia jau kitas krastutinumas.
Atsakyti
Man toks budas nelabai. Tiksliau, ne budas,o dresura. Geriau palaukti pusantru- dveju metu ir pradeti. Geriausiai tinka siltas metu laikas, kai galima lakstyti nuoga sikna. O kad nebutu gaila prisisiotu kelnyciu ( per diena mums budavo apie 5 pratinantis), galima nueiti i padevetu rubu parduotuve, prisipirkti "papigiaisku" sortuku ar kelnyciu ir ,apsisarvavus kantrybe, pamazu atsisakyti nuo sauskelniu. Tokio amziaus vaikuciai pakankamai protingi, kad suprastu, is kur ta bala atsiranda po kojomis ir kaip mama dziaugiasi bei giria, kai padaroma i puoduka. Menuo, kitas ir turetu pasisekti smile.gif
Atsakyti
Ech, kita savaite varom pas anyta, itariu, teks isklausyt, kodel netaikom vaikui tokio gero metodo (cia-jos patirtis), kad vaikui jau NET 7,5 men, o jis dar prie puodo nepripratintas...
O siaip pati galvoju uz kokio menesiuko nupirkt puoda pasizaidimui. Niekur nemaciau pirkt puodo-kedutes sad.gif - tokio, lyg mazo klozeto su atlosu, o puodelis isideda i vidu. GAL KURI PASTEBEJOT?
Atsakyti
Na maniskis jau puse menesio be pampersu clap.gif
Bet turiu pasakyti, kad vaikui turi ateiti tie pijuciai, t.y. tik kai jis pradeda jausti, kad nori tada ir prades prasytis...
Per diena jokiu "Avariju" nepasitaiko, va nakti ir pietu mieguti kontroliuoti sunkiau, cia visko pasitaiko tongue.gif
Atsakyti
Kazka panasaus i klozetuka su atlosu esu maciusi akropolyje JYSK parduotuveje, jei tai toks koki isivaizduoju. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitav: 17 liepos 2004 - 20:51
Mano vyresnioji dukrytė į puoduką išmoko daryti būdama metų ir keturių mėn. lopšelyje.Išmoko per savaitę laiko clap.gif
Atsakyti