QUOTE (Dina @ 2004 07 13, 14:50) |
Bet man iskilo kitas klausimas: kaip berniukams sedint pasisioti, kad per virsu puodo viskas nebegtu??? Puodas lyg ir su paaukstinimu, bet ne visada pagelbeja. Bandziau su ranka prilaikyti, bet tada jau pats mazius dziaugsmingai puole pagelbeti ir baigesi dar didesnemis balomis ![]() |
Va ir mum taip atsitinka, bet tik su mazuoju, su dickiu to nebudavo

QUOTE (ader @ 2004 07 12, 07:46) |
As tai jau praradau kantrybe su mokymais. 9 menesiu buvau ipratinusi sedeti ir ka nors padaryti, matyt refleksiskai gaudavosi. Bet 12 men. kazkas pasidare, lekia dabar nuo to puodo kaip nuplikytas. |
Siaubukas, tikuiosi mums tai nenutiks

Aš sūnų irgi pradėjau mokyti 6 mėn
, po to metų, o galiausiai priprato kokių 1,8 m
, kai buvo vasara, puodas visad po ranka
Jau 2 metų naktimis nebenaudojom sauskelnių
Dabar bandau savo
mažulką (jai 1 metai) pratinti, matau, ji supranta kur tas puodas, sako "sss", pasodina žaislą ar balioną
ant jo, bet jai patogiau palikti balutę ant grindų
O man taip nėr jėgų rimtai su ja kovoti
Ai, žiūrėsiu, jei jau labai priešinsis-bandysiu po mėnesio ar daugiau.
Sako, jei vaikas priešinasi, reikia duoti jam mėnesį laiko, po to vėl bandyti. Jei ne, ir vėl tik po mėnesio bandyti.

Dabar bandau savo

Sako, jei vaikas priešinasi, reikia duoti jam mėnesį laiko, po to vėl bandyti. Jei ne, ir vėl tik po mėnesio bandyti.
Na o as savo Mazyliui nupirkau puoduka , kai jam buvo 5men.
.Pasodinau - o jis stojasi kaip kareivis ir nesupranta ko is jo ta mamka nori.Veliau po viena karta i diena pabandydavau pasodinti ir vis pasisekdavo pasisioti
.Viena karta tetukas pasodino sunu ant puoduko (siaip jis tais reikalais neuzsiima) tai atleke visas svytintis : ivyko stebuklas - sunelis pasisiojo

Man toks budas nelabai. Tiksliau, ne budas,o dresura. Geriau palaukti pusantru- dveju metu ir pradeti. Geriausiai tinka siltas metu laikas, kai galima lakstyti nuoga sikna. O kad nebutu gaila prisisiotu kelnyciu ( per diena mums budavo apie 5 pratinantis), galima nueiti i padevetu rubu parduotuve, prisipirkti "papigiaisku" sortuku ar kelnyciu ir ,apsisarvavus kantrybe, pamazu atsisakyti nuo sauskelniu. Tokio amziaus vaikuciai pakankamai protingi, kad suprastu, is kur ta bala atsiranda po kojomis ir kaip mama dziaugiasi bei giria, kai padaroma i puoduka. Menuo, kitas ir turetu pasisekti

Ech, kita savaite varom pas anyta, itariu, teks isklausyt, kodel netaikom vaikui tokio gero metodo (cia-jos patirtis), kad vaikui jau NET 7,5 men, o jis dar prie puodo nepripratintas...
O siaip pati galvoju uz kokio menesiuko nupirkt puoda pasizaidimui. Niekur nemaciau pirkt puodo-kedutes
- tokio, lyg mazo klozeto su atlosu, o puodelis isideda i vidu. GAL KURI PASTEBEJOT?
O siaip pati galvoju uz kokio menesiuko nupirkt puoda pasizaidimui. Niekur nemaciau pirkt puodo-kedutes

Na maniskis jau puse menesio be pampersu
Bet turiu pasakyti, kad vaikui turi ateiti tie pijuciai, t.y. tik kai jis pradeda jausti, kad nori tada ir prades prasytis...
Per diena jokiu "Avariju" nepasitaiko, va nakti ir pietu mieguti kontroliuoti sunkiau, cia visko pasitaiko

Bet turiu pasakyti, kad vaikui turi ateiti tie pijuciai, t.y. tik kai jis pradeda jausti, kad nori tada ir prades prasytis...
Per diena jokiu "Avariju" nepasitaiko, va nakti ir pietu mieguti kontroliuoti sunkiau, cia visko pasitaiko

Kazka panasaus i klozetuka su atlosu esu maciusi akropolyje JYSK parduotuveje, jei tai toks koki isivaizduoju.

Mano vyresnioji dukrytė į puoduką išmoko daryti būdama metų ir keturių mėn. lopšelyje.Išmoko per savaitę laiko