QUOTE (californiagirl @ 2004 06 14, 23:17) |
Na, tos musu Mamos ![]() ![]() ![]() |
todel, kad pampersu nebuvo. o dabar labai patogu

na, mes at puoduko taip ir nesedejome, sedome is kart ant klozeto. ir dabar jau kakuti ir sisiu darom wc, jei spejame

Mano maziukas(dabar 1m ir 5men.) irgi labiau dideli tuoleta megsta, nei puoduka. Mes naudojame minksta vaikiska sedyna ant didelio tuoleto
O Tadui tuoj 3 metai, tai vyras atsistojes isigudrino sysioti, o man tai nelabai patinka nes aptasko visur

As savo mazaja (jai dabar 1.9 metai) buvau nutarusi per sia vasara nuo pampersu atpratinti paleidusi po lauka plika lakstineti. Bet nereikejo
Mes jau pora savaiciu kaip be pamperso diena apsieinam. Ir tik kokius 3 kartus i savaite nelaime pasitaiko. Praktiskai per 2-3 savaites ji pradejo atlikineti gamtinius reikalus ant puoduko - galvojau ilgiau vargti reikes
Taciau dabar naktimis ji mane kankina. Kartais nakti prabunda ir sako "sysiu" tada turiu nuimti pizama, pampersa, pasodinti ant puodo, o paskui vel viska atgal uzdeti. Per visa sia procedura visai issibudinu
Beje buvo momentas kazkur apie 10-11 menesiu, kai ji noriai sedosi ant puoduko, bet neuzsiemem, tai metuku amziaus puoduka ignoravo

Taciau dabar naktimis ji mane kankina. Kartais nakti prabunda ir sako "sysiu" tada turiu nuimti pizama, pampersa, pasodinti ant puodo, o paskui vel viska atgal uzdeti. Per visa sia procedura visai issibudinu

Beje buvo momentas kazkur apie 10-11 menesiu, kai ji noriai sedosi ant puoduko, bet neuzsiemem, tai metuku amziaus puoduka ignoravo
Mes savo vaikiną pradėjom pratinti sėdėti ant puoduko apie 1m.6 mėn. Pampersų dieną atsisakėm prieš sueinant 2 m., dar po kelių mėn. - ir naktį. Aišku, nelaimių būdavo - ir lovytėje, ir namuose kur ant kilimo. Idealus variantas - vasara- pilnai sutinku, kad kuo daugiau bus pliku užpakaliu, tuo geriau.
Kaip pratinom? Svarbu, kad vaikas būtų gerai nusiteikęs - pavalgęs, pamiegojęs, kad "sėdėjimo" metu turėtų kuo užsiimti - žaisti, TV žiūrėti - bet neperdaug, nes gali klaidingai suvokti tikslą - paprasčiausia "sėdėti ant kėdutės".
Turėjom puodą- kėdutę su ratukais -tai buvo įsimanęs su ja važinėti, stumdyti -žaisti - ir praktiškai nebenorėjo ten jokių reikaliukų daryti.
Draugai atidavė "stebuklingą" puoduką, kuriame, atsiradus turiniui, pradeda groti muzikutė. Liuks dalykas. Maniškis jausdavosi didvyriu, kuriam po sėkmingo darbelio sugrodavo maršiukas. Dar labai svarbu pagirti vaiką, pasidžiaugti, kad jis tai sugebėjo padaryti. Ir, aišku, procesija į WC ( kaip jau buvo minėta ) mums irgi labai veiksmingai veikdavo. Tas procesas - išpilti, nuleisti, ir t.t. Vaikinas jausdavosi labai svarbiu. Va taip ir skatinom.
Tiesa, jei prisiuskindavo į kelnes, labai neskubėdavom ( esant namie ) jų keisti.
Nemalonus jausmelis kažkiek irgi skatino ant puoduko sėstis.
Kaip pratinom? Svarbu, kad vaikas būtų gerai nusiteikęs - pavalgęs, pamiegojęs, kad "sėdėjimo" metu turėtų kuo užsiimti - žaisti, TV žiūrėti - bet neperdaug, nes gali klaidingai suvokti tikslą - paprasčiausia "sėdėti ant kėdutės".
Turėjom puodą- kėdutę su ratukais -tai buvo įsimanęs su ja važinėti, stumdyti -žaisti - ir praktiškai nebenorėjo ten jokių reikaliukų daryti.
Draugai atidavė "stebuklingą" puoduką, kuriame, atsiradus turiniui, pradeda groti muzikutė. Liuks dalykas. Maniškis jausdavosi didvyriu, kuriam po sėkmingo darbelio sugrodavo maršiukas. Dar labai svarbu pagirti vaiką, pasidžiaugti, kad jis tai sugebėjo padaryti. Ir, aišku, procesija į WC ( kaip jau buvo minėta ) mums irgi labai veiksmingai veikdavo. Tas procesas - išpilti, nuleisti, ir t.t. Vaikinas jausdavosi labai svarbiu. Va taip ir skatinom.
Tiesa, jei prisiuskindavo į kelnes, labai neskubėdavom ( esant namie ) jų keisti.
Nemalonus jausmelis kažkiek irgi skatino ant puoduko sėstis.

Tie puodukai su muzikelem man irgi labai patiko, kol viena pazistama nepasake, kad jos leliukas taip stipriai issigando "marsho" kad puoda dar ilgai is toli apeidavo

Silvva, o ar jūs naudojote tokį patys? ( atsiprašau - nelabai supratau ar turi mažulių? )
Gal tos draugės leliukas labai mažas dar buvo. Kai mes ta stebuklingą puoduką gavom, nepuoliau sodinti iškart savo vyro ant jo. Padarėm eksperimentą - įpylėm ten vandenuko, paklausėm vieną kartą, kitą, po to visaip demonstravau, aiškinau, kad kai ten padarysi reikaliuką, ir tave puodukas pasveikins.Na, vienžo, reikėjo ( kaip ir visur ) palaipsniui prie reikalo prieiti.
Papildyta @ [mergetime]1087480089[/mergetime]
Nesu ekspertė tokių puodukų, bet gal jie skirtingi būna. Mūsų muzika nebuvo labai jau garsi - gal nuo pirminio naudojimo prigesę elementai?? -bet tikrai nedirgino.
Mums tai jis laaaabai tiko ir patiko.
Gal tos draugės leliukas labai mažas dar buvo. Kai mes ta stebuklingą puoduką gavom, nepuoliau sodinti iškart savo vyro ant jo. Padarėm eksperimentą - įpylėm ten vandenuko, paklausėm vieną kartą, kitą, po to visaip demonstravau, aiškinau, kad kai ten padarysi reikaliuką, ir tave puodukas pasveikins.Na, vienžo, reikėjo ( kaip ir visur ) palaipsniui prie reikalo prieiti.
Papildyta @ [mergetime]1087480089[/mergetime]
Nesu ekspertė tokių puodukų, bet gal jie skirtingi būna. Mūsų muzika nebuvo labai jau garsi - gal nuo pirminio naudojimo prigesę elementai?? -bet tikrai nedirgino.
Mums tai jis laaaabai tiko ir patiko.
Mano mergina bando, kartais ir puodeli atsinesa i lova
. Karta pastebejau, kad bando sestis ant puodo, na as galvoju ir pasodinsiu, maunu kelnes, o ji kad sedas. Ir kaip jus manot, tik pasodinau ir iskarto padare
. Tik va, kita diena i kaima isvaziavom, o ten tokio daikto kaip puodukas nera, taigi visa reikala ir sugadino ir teko vel viska is naujo pradeti

Sėsti jau ant puoduko ar geriau bėgti prie įdomesnių dalykų - tuos dalykus parodo centrai, esantys vaiko smegenyse. Gal todėl vaikai labai įvairiu metu "atranda" puoduką - vieni anksčiau, kiti vėliau. Tik nereikia perlenkti lazdos, ypač kai išgirstate pasakymą: " O mano tokio amžiaus..." Aš labai krimtausi, kai tokio pat gimimo draugių vaikai jau be sauskelnių ir dieną, ir naktį būdavo. Gydytojos klausinėdavau, ką geriausia daryti. Atsakymas vienas - kantriai laukti, kol tą veiksmą padiktuos protelis. Tad dabar gailiuosi, kad taip terorizavau savo dukrą su tuo puodu.
Na, mano manymu supazindinti reikia anksciau, kad vaikelis bent jau zinotu kas cia per daiktas, tas puodas... Nes, jei pirma kart pabandysi sodinti dvimeti, galima sulaukti neigiamos reakcijos, gali issigasti ir t.t. Va, amerikonai sako "laukti, laukti.....kol pats susipras...." Zinok, nesusipranta ir keturmeciai pas juos
Daug kartu esu maciusi didziulius kavalierius su pampersais. Vienos pazystamos sunelis niekaip "nesusiprato", ta prasme suprato bet nenorejo, jam matyt taip patogiau buvo.... Tai "uzlauze" su pykciais vyra, jau daugiau nei 3,5 buvo. O va kakoti i triusikelius nustojo tik 5 metu
Ir cia jau ne vaikelio kalte.

Noriu pasakyti , kad mūsų vyrukas ant puoduko sėdi ir reikalus daro nuo 7 mėnesių .
Kai jis jau tvirtai pats sėdėjo , nutarėm nupirkti puoduką tiesiog pažaidimui . Ir ką jūs sau manot , vos tik pliku užpakaliuku pasodinom - iškart pasisiojo ...
Tada ėmiausi tokios taktikos - sodinti po kiekvieno miego ir po kiekvieno valgymo . Tai tikrai pasiteisino - rimtą reikalą visada daro tik į puoduką , išskyrus tuos atvejus kai šalia nėra puoduko ( dabar stengiamės visur vežtis ir puoduką ). Va tik sauskelnių negalim atsisakyti - todėl , kad sisiuką daro dažniau nei mes pasodinam , o pats dar nesiprašo ...
Ir dar norėjau parašyti savo nuomonę apie grojantį puoduką ... Baisesnio košmaro nesu jautusi ...
Iš pradžių iš tiesų atrodo labai gražu - vaikutis pasisioja - puodelis groja . Tačiau vėliau tas mechanizmas išmirksta ir skamba ištisai be jokio sustojimo - nepriklausomai sausas puodukas ar šlapias ... Ko mes tik nedarėm , kad jis užsičiauptų ...
Įsivaizduokit kai muzika (nesvarbu kokia graži ji bebūtų) skamba jums nuo pat ryto , visą dieną , vakarą , naktį ir taip be paliovos ... Net didžiausi trankimai nepadėjo , bandėm išlupti visą mechanizmą , kol šiaip ne taip užtilo ... Vėliau sužinojom , kad ne tik mums tokie košmarai vyko ... Jei rinkčiausi dabar puoduką - jokiu būdu !!!! nepirkčiau grojančio .

Ir dar norėjau parašyti savo nuomonę apie grojantį puoduką ... Baisesnio košmaro nesu jautusi ...

Noriu papasakoti kaip mes susidraugavome su puoduku.
Visada buvau salininke principo "visam savo laikas"
, todel pratinti pradejau tik 1,5 metuku, kai dukra pati pradejo rodyti susidomejima puoduku. O stovejo tas puodukas kambaryje nuo 1 metuku. Pavasari kazkaip bandziau pratinti, leidau be kelniu pavaiksiuoti ir po poros dienu susirgo. Nusprendziau, kad darysiu tai tik vasara.
Pradejome pries menesi. 4 dienas sodinau ant puoduko po miego, valgio ir kievieno pasisiojimo ant grindu. O penkta diena mergina eme ir pati atsisedo.
Dabar vaiksto namie jau visa menesi be pameprsu ir 90 procentu atveju pati atsiseda ant puoduko, padaro reikala ir pati isnesa puoduka i vonia.
Zinoma, kada uzsizaidzia ar pabunda po pietu miego, tai dar padaro ant grindu, na ir i lauka mes irgi dar su pampersu einam.
Tiesa pasakius, net nesitikejau, kad visas pratinimo procesas uztruks tik 4 dienas, tikriausiai man labai pasiseke su vaiku
, arba... visam savo laikas.
Visada buvau salininke principo "visam savo laikas"

Pradejome pries menesi. 4 dienas sodinau ant puoduko po miego, valgio ir kievieno pasisiojimo ant grindu. O penkta diena mergina eme ir pati atsisedo.
Dabar vaiksto namie jau visa menesi be pameprsu ir 90 procentu atveju pati atsiseda ant puoduko, padaro reikala ir pati isnesa puoduka i vonia.
Zinoma, kada uzsizaidzia ar pabunda po pietu miego, tai dar padaro ant grindu, na ir i lauka mes irgi dar su pampersu einam.
Tiesa pasakius, net nesitikejau, kad visas pratinimo procesas uztruks tik 4 dienas, tikriausiai man labai pasiseke su vaiku