Na va, nusipirkom, išbandėm, lux
Ir svarbiausia, nebuvo "pirmo prisvilusio blyno"

Pirmąjį kartą specialiai dariau mažiuką kepaliuką, kad neišėjus nebūtų gaila išmesti. O išėjo labai skanus pyragiukas, bet kadangi mažas, tai per minutę dingo ir dar gavau velnių ko čia su tokiais mini išsidirbinėju.
Aš dar kol kas saviveikla neužsiiminėju, darau tiksliai pagal receptus ir viskas čiki čiki.
Išbandėm ir vieną tikrų tikriausios juodos duonos receptą. Labai skani duona, negarantuoju, kad visai kaip lietuviška, bet tikrai nė kiek neprastesnė.
Ai, ji vadinasi rusiška juoda duona, tai negali gi lietuviška būti

Gerai, receptas (čia puodelis, tai amerikoniškas cup):
1 1/2 puodelio vandens
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
2 1/2 šaukšto molasses (kažkas jau aiškino kas tai yra)
1 1/4 puodelio ruginių miltų
3/4 puodelio nesijotų kvietinių miltų (whole-wheat)
2 1/4 puodelio baltų duonos miltų (unbleached white bread)
3 šaukštai avižų (gal miltų

) (oat bran)
3/4 puodelio duonos trupinių
1 1/2 šaukšto kakavos miltelių
2 1/2 šaukšto tirpios kavos granulių
1 1/2 arbatinio šaukštelio kmynų
1 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 1/2 arbatinio šaukštelio sausų mielių
Duonkepėj kepti nustačius whole-wheat programą.
Skanaus