Įkraunama...
Įkraunama...

Oro kondicionierius

Pirma karta girdziu kad reikia dar parasu del kondicionieriaus. g.gif Pas mane pastatyta abiejuose balkonuose, balkonai istiklinti. Na istikro tai idomu kaip ten kas. Nes su kaimynais po sienu griovimo ir koliojimosi tai iki siol nesisveikinu. na tai dar pridarys man koses vasara kaip jungsiu ji blink.gif
Atsakyti
Na, mums seniūnijoj tai liepė dėl viso pikto susirinkti, nes sakė, jei prasidės skundai - gausim nuimti verysad.gif . Tų kaimynų, kurių butai iš šonų ir apačios, nes viršuj - jau stogas biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(gitap @ 2007 03 20, 08:42)
Na, mums seniūnijoj tai liepė dėl viso pikto susirinkti, nes sakė, jei prasidės skundai - gausim nuimti verysad.gif . Tų kaimynų, kurių butai iš šonų ir apačios, nes viršuj - jau stogas biggrin.gif .



Tai cia aplomai del kondicionieriaus ar del to kad isoreje o ne balkone butu?

Nu siaip net susinervinau, nes jauciu teks vel kariauti doh.gif

Paraso gyvenime man neduotu, vien is pavydo manau.
Papildyta:
QUOTE(gitap @ 2007 03 19, 19:24)
O štai kaimynai už sienos atvirame savo balkone pasistatė ir neprašę mūsų sutikimo g.gif ...



Na ir jau koks tas triuksmas? ar labai jis jums girdejosi?
Atsakyti
Šiaip tai jie pačiam vasaros gale įsirengė, tai nelabai spėjo pasinaudoti dar mirksiukas.gif . Gal porą kartų ir įsijungė g.gif . Matysim, kaip bus šiemet rolleyes.gif . Bet nemanau, kad kils kokių pykčių tarp mūsų, nes jų kondicionierius išeina į tą pusę, kur mūsų "negyvenama" svetainė mirksiukas.gif - miegamasis ir vaiko kambarys - priešingoje pusėje:ax: . Beto, tas kondicionierius kaip ir balkono nišoje stovi, tai gal kiek bus prislopęs garsas? g.gif . Nežinau...Kai tik ką išgirsiu ar neišgirsiu biggrin.gif , pasisakysiu biggrin.gif . O parašus tai sakė rinkti, kad įrodytumėm, jei ką, kad jie neprieštaravo, jog sklis koks tai garsas, o ne, kad sutinka jog statysim ant namo fasado mirksiukas.gif . Na, jau kaip ruošimės statyti, tai kogero, apeisim kaimynus - dėl šventos ramybės unsure.gif .

Beje, noriu paklausti visų, kurie įsirengę šiuos įrenginius, ką galvojat apie kondicienierių sukeliamą ligą? Legioneliozę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gitap @ 2007 03 20, 12:54)
Šiaip tai jie pačiam vasaros gale įsirengė, tai nelabai spėjo pasinaudoti dar mirksiukas.gif . Gal porą kartų ir įsijungė g.gif . Matysim, kaip bus šiemet rolleyes.gif . Bet nemanau, kad kils kokių pykčių tarp mūsų, nes jų kondicionierius išeina į tą pusę, kur mūsų "negyvenama" svetainė mirksiukas.gif  - miegamasis ir vaiko kambarys - priešingoje pusėje:ax: . Beto, tas kondicionierius kaip ir balkono nišoje stovi, tai gal kiek bus prislopęs garsas? g.gif . Nežinau...Kai tik ką išgirsiu ar neišgirsiu biggrin.gif , pasisakysiu biggrin.gif . O parašus tai sakė rinkti, kad įrodytumėm, jei ką, kad jie neprieštaravo, jog sklis koks tai garsas, o ne, kad sutinka jog statysim ant namo fasado mirksiukas.gif . Na, jau kaip ruošimės statyti, tai kogero, apeisim kaimynus - dėl šventos ramybės unsure.gif .

Beje, noriu paklausti visų, kurie įsirengę šiuos įrenginius, ką galvojat apie kondicienierių sukeliamą ligą? Legioneliozę? g.gif


Sveiki visi,

perskaičiau čia jūsų žinutes ir nusprendžiau parašyti. Dėl parašų- tai tik dėl šventos ramybės. Beje nereikia imti "levako" ir nebus tikrai problemu, nes tie pigūs kondicionieriai kelia, gan nemažą triukšmą. Čia aš jums rašau iš patirties, nes montuoju daugelio firmų + prekiauju 3 firmų.
Dėl legioneliozės, tai kažkoks durnius, jei neklystu šitam forume, parašė, kad yra tokia liga, tai dabar visi kaip velnias kryžiaus bijo to oro kondicionieriaus. Ir apskritai dėl ligų - tai reikia naudotis galva, o ne subine bash.gif.
Atsakyti
QUOTE(rigudo @ 2007 04 04, 06:45)
Sveiki visi,

perskaičiau čia jūsų žinutes ir nusprendžiau parašyti. Dėl parašų- tai tik dėl šventos ramybės. Beje nereikia imti "levako" ir nebus tikrai problemu, nes tie pigūs kondicionieriai kelia, gan nemažą triukšmą. Čia aš jums rašau iš patirties, nes montuoju daugelio firmų + prekiauju 3 firmų.
 



Dėl pigių kondicionierių:
kokia pas mus pigiausių split kondicionierių kaina?
Buvau prieš porą sav. Vokietijoje į Praktiker supermarketą papuolus (mūsų Senukų atitikmuo). Ten kondicionieriai prasideda nuo 300 EUR. Buvo keli modeliai iki 350 EUR. Aišku aš jų charakteristikų neatsimenu (nes nieko nenusimanau), tiesiog bendras įspūdis pasirodė kad tai gana pigu, ar ne taip ? O nuo kiek pas mus kainos prasideda?

Atsakyti
QUOTE(rigudo @ 2007 04 04, 06:45)
Dėl legioneliozės, tai kažkoks durnius, jei neklystu šitam forume, parašė, kad yra tokia liga, tai dabar visi kaip velnias kryžiaus bijo to oro kondicionieriaus. Ir apskritai dėl ligų - tai reikia naudotis galva, o ne subine  bash.gif.

Argi tai paaiškinimas cool.gif
Atsakyti
Jei dėl ligos (legioneliozės), tai reikia kondicionierių pirmiausia prižiūrėti, o ne jame atidaryti kerpių veisyklą. Dėl kitų ligų (peršalimo ir t.t.) tai nereikia kambarį pasidaryti temperatūros žemesnės nei +21-23 C. Tai va biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rigudo @ 2007 04 04, 15:49)
Jei dėl ligos (legioneliozės), tai reikia kondicionierių pirmiausia prižiūrėti,



O kaip ji priziureti, filtrus keisti?
Atsakyti
As apie tokia liga tai pirma karta isgirdau, bet tai visam pasaulyj epilna tu A/C tai nemanau, kad taip visi suserga. Tai gal kas galite konkreciai pasakyti nuo ko susergama ir kaip to isvengti?
Atsakyti
QUOTE(KristiTal @ 2007 04 09, 14:59)
As apie tokia liga tai pirma karta isgirdau, bet tai visam pasaulyj epilna tu A/C tai nemanau, kad taip visi suserga. Tai gal kas galite konkreciai pasakyti nuo ko susergama ir kaip to isvengti?

Nevisi suserga, tikrai mirksiukas.gif . Tiesiog ji tokia yra ir tiek rolleyes.gif . Jei smalsu, google įveskit ligos pavadinimą ir pasiskaitysit mirksiukas.gif .
Atsakyti
Legioneliozė
Romualda Jocienė, Loreta Ašoklienė
Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centras
Legioneliozė yra rimta visuomenės problema, ypač išsivysčiusiose šalyse. Paskutiniaisiais metais Europoje kasmet užregistruojama nuo 1360 iki 1556 ligos atvejų. Daugiausia susirgimų šia liga užregistruojama Ispanijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Danijoje, Italijoje, Švedijoje. Lietuvoje taip pat yra rizika susirgti legionelioze, todėl būtina žinoti, kokia tai liga ir kaip galima jos išvengti.
Legioneliozė - tai ūminė infekcinė liga, pasireiškianti ūminės pneumonijos ar ūminės respiracinės ligos klinikiniais sindromais. Šiai ligai būdingos dvi klinikiškai ir epidemiologiškai susijusios ligos formos: pirmoji - Legionierių liga, kuriai būdingas karščiavimas, mialgija, kosulys, pneumonija ir antroji - Pontiako karštligė, pasižyminti lengvesne ligos eiga be pneumonijos. Dažniausiai nustatomi pavieniai susirgimai legionelioze, tačiau pasitaiko ir ligos protrūkių.
Legionella genties bakterijos atrastos 8-ojo dešimtmečio viduryje Jungtinėse Amerikos Valstijose. 1976 metais rugpjūčio mėnesį Filadelfijoje tarp Amerikos legiono suvažiavimo dalyvių, gyvenusių viename viešbutyje, pasireiškė epideminis ūminės pneumonijos protrūkis, kurio metu susirgo 221 žmogus, 34 iš jų mirė. Tik sekančių metų (1977m.) pavasarį Atlantos Ligų kontrolės centro mikrobiologams pavyko iš epidemijos metu mirusio ligonio plaučių išauginti bakteriją ir serologiniais metodais įrodyti jos etiologinį vaidmenį. Vėliau oficialiai pagal JAV karo veteranų organizacijos “Amerikos legionas” pavadinimą šis mikroorganizmas buvo pavadintas Legionella pneumophila. Retrospektyviai ištyrus įvairiose šalyse sirgusių ligonių kraujo serumus, paaiškėjo, kad legionelės buvo sukėlusios keletą plaučių uždegimų bei ūminių respiracinių ligų epidemijų JAV ir Europoje. Todėl nenuostabu, kad pirmieji ligos atvejai buvo nustatyti dar 1947 metais, tikriausiai pasitaikydavo susirgimų šia liga ir anksčiau. Pirmasis ligos protrūkis aprašytas 1957 metais Minesotoje. Pirmasis pneumoninės legioneliozės atvejis Lietuvoje nustatytas 1985 m. (retrospektyviai).
Legionelių genčiai priklauso 25 legionelių rūšys, iš jų 13 yra patogeniškos žmogui. Pastarosios legionelės išskirtos iš klinikinių substratų: plaučių audinio, kraujo, skreplių, bronchų bioptato. Legionelės plačiai paplitusios ir aplinkoje: vandens telkiniuose, dumble, dirvoje, gamybinės ir visuomeninės paskirties objektų karšto ir šalto vandens apytakos sistemose. Legioneliozė labiau paplitusi išsivysčiusiose šalyse, kurių ūkyje daug terminio vandens generavimo, aušinimo, recirkuliavimo, oro kondicionavimo ir kitų technologijų. Dažniausiai legionelių randama oro kondicionieriuose, aušintuvuose, kompresorinėse, dušinėse, baseinuose, įvairioje medicininėje aparatūroje (ypač taikomoje respiracinėje terapijoje). Pramoninės gamyklos, mėsos kombinatai gali būti legionelių kaupimosi ir plitimo šaltiniai. Tokio pobūdžio gamybiniuose objektuose dėl gausaus vandens ir vandeninio aerozolio naudojimo susidaro palankios sąlygos legionelėms daugintis ir plisti.
Legionelioze dažniausiai užsikrečiama aerogeniniu būdu, žmogui patekus į kontaminuoto aerozolio išplitimo zoną. Galima ir tiesioginė sukėlėjo inokuliacija į kvėpavimo takus (respiracinės terapijos metu). Iki šiol atlikti tyrimai parodė, kad žmogus nuo žmogaus užsikrėsti negali. Šia liga gali susirgti įvairių amžiaus grupių žmonės, bet dažniau - vyresnio amžiaus asmenys. Dažniau legionelioze serga vyrai (profesiniai rizikos faktoriai: statybos, žemės ir santechnikos darbai, darbas pramonės įmonėse, naudojančiose terminį vandenį, darbas su įvairiomis vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemomis).
Susirgimai skirstomi ir analizuojami pagal grupes: susiję su bendruomene, plintantys ligoninėse ir susiję su kelionėmis bei gyvenimu viešbučiuose, kuriuose įrengtos oro kondicionavimo sistemos. Protrūkiai pagal infekcijos rezervuarą dažniausiai susiję su karšto ar šalto vandens sistemomis ligoninėse, bendruomenės patalpomis, užterštais aušinimo bokštais, mineralinio vandens baseinais, kelionėmis kruiziniais laivais, gyvenimu viešbučiuose.
Legionella yra 2-15 proc. visų visuomenėje įgytų pneumonijų priežastis. Plaučių uždegimų etiologinėje struktūroje legionelių sukeltos nehospitalinės pneumonijos sudaro iki 20 proc. Kur kas dažniau (20-50 proc.) jų pasitaiko tarp hospitalinių pneumonijų. Ligos rizikos faktoriai - vidutinis ir senyvas amžius, lėtinės kvėpavimo organų ligos, rūkymas, alkoholizmas, imunodepresinės būklės (navikai, cukrinis diabetas). Be pneumoninės ligos formos, legionelės gali sukelti ir ūminę respiracinę ligą - Pontiako karštligę.
Kasmet vis didėja atvejų ir protrūkių, susijusių su kelionėmis, skaičius. Legioneliozės rizika tokiais atvejais dažniausiai susijusi su keliautojų laikinu apsistojimu tam tikrose vietovėse ir gyvenimo būdo pasikeitimu: pvz., žmonės atostogauja šalyse, kur yra kitoks klimatas, kitoks maistas, besiskiriantis nuo įprasto. Tokie žmonės yra jautresni legionelių infekcijai, kadangi gyvenimo būdo pasikeitimai paprastai paveikia ir imuninę sistemą. Kelionių metu užsikrėtusiųjų ir susirgusiųjų tikrasis skaičius lieka neaiškus, nes tokie atvejai ne visada diagnozuojami ir pranešami, žmonės dažnai pirmuosius ligos simptomus pastebi sugrįžę namo, kadangi ligos inkubacinis periodas trunka nuo 2 iki 10 dienų. Tad medikams būtina atkreipti dėmesį į po kelionių sugrįžusius pacientus, kurių susirgimo priežastis gali būti legioneliozės infekcija.
Jokių klinikinių simptomų, specifiškų legioneliozei, nėra. Ir pneumoninei ligos formai ir Pontiako karštligei būdinga anoreksija, nuovargis, mialgija, galvos skausmas, šalčio purtymas. Temperatūra dažniausiai pasiekia 39-40,5 0C, paprastai pasireiškia sausas kosulys, pilvo skausmai, diarėja. Ligos diagnozė patvirtinama remiantis laboratorinių tyrimų rezultatais.
Legioneliozės profilaktika - tai sukėlėjo rezervuaro paieška ir jo nukenksminimas terminiais ar cheminiais metodais, oro kondicionavimo, vėsinimo, drėkinimo ir kt. sistemų tinkama priežiūra, gydytojų legioneliozės diagnostikos žinių tobulinimas, taip pat visuomenės švietimas ir mokymas.
Kadangi legioneliozės rizika yra ir Lietuvoje, todėl būtina skirti tinkamą dėmesį šios ligos profilaktikai ir mūsų šalyje. Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centras apie esamą epidemiologinę situaciją informuoja Sveikatos apsaugos ministeriją ir kitas suinteresuotas institucijas. Asmens sveikatos priežiūros įstaigų gydytojams būtina tobulinti pneumonijų diferencinės diagnostikos žinias, tobulinti sergančių legionelioze ligonių ir išorinės aplinkos laboratorinę diagnostiką asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros įstaigose, dalyvauti Valstybinio turizmo departamento organizuojamuose seminaruose legioneliozių profilaktikos klausimais. Būtinas ir visuomenės švietimas, kad kiekvienas žinotų apie šią ligą bei tykančius pavojus kelionėse.
Iškilus klausimams, galima kreiptis į Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centrą, tel. 77 87 61.
Atsakyti