Kiek esu gird4jus, vaisius gerai sodos tirpale pamirkyt.
labas rytas
kaip memegstu moterisku dienu
taip norejau saldaus, kad uzsisaldinau saulegrazom su medumi net bloga dabar
silkutes jau noretusi

kaip memegstu moterisku dienu



Merginos, atradau viename PC, kuris prasideda iš M raidės juodų lęšių (Beluga). Kažkaip anksčiau akis neužkliūdavo už tokios spalvos:)
Brangoki jie, virš 7 lt, bet galiu pagirti - labai švarūs ir išmirkyti sudygo. Valgau aš juos nedideliais kiekiais vienus, be jokių priedų, skonis panašus į žirnių, pakankamai gaivūs. Reik užsipirkti žiemai, kai sumažės šviežių vaisių ir daržovių. Tik guli jie ne prie pagrindinių kruopų, truputį paieškot reikia.
Rekomenduoju:)
Brangoki jie, virš 7 lt, bet galiu pagirti - labai švarūs ir išmirkyti sudygo. Valgau aš juos nedideliais kiekiais vienus, be jokių priedų, skonis panašus į žirnių, pakankamai gaivūs. Reik užsipirkti žiemai, kai sumažės šviežių vaisių ir daržovių. Tik guli jie ne prie pagrindinių kruopų, truputį paieškot reikia.
Rekomenduoju:)
QUOTE(linaslinelis @ 2010 09 30, 09:56)
Merginos, atradau viename PC, kuris prasideda iš M raidės juodų lęšių (Beluga). Kažkaip anksčiau akis neužkliūdavo už tokios spalvos:)



Tam is M raides PC (dabar burtazodziais kalbesim, kad netrintu



Rekomenduoju rudenį nepamiršti topinambo - gydomosios savybės . Ir salotas galima daryti, ir šiaip graužti. Tik valyti sunkoka, nes gumbuotas. Taip pat galima supjausčius griežinėliais išsidžiovinti žiemai.
QUOTE(crocus @ 2010 09 30, 10:47)
Rekomenduoju rudenį nepamiršti topinambo - gydomosios savybės . Ir salotas galima daryti, ir šiaip graužti. Tik valyti sunkoka, nes gumbuotas. Taip pat galima supjausčius griežinėliais išsidžiovinti žiemai.
zinok, gudruoli, kaip cia tas topinambas atrodo..Kur jo gaut PC Is M raides, is R raides ar is I raides? O gal pas bobutes turguje?
Faustluk, būtum Klaipėdoj - sakyčiau, užvažiuok, turim tų "piktžolinių" topinambų patvory
. Bet per televizorių mačiau, kad toks ūkininkas, kuris tuose ekologiškuose turgeliuose, kurie vyksta Vilniuj, Kaune, prekiauja, sakė, kad labai populiarėja topinambai, griežčiai, ropės. Tad tikrai turėtumėt ten rasti. Tas šakniagumbis tikrai ne tik vertingas, bet ir labai skanus, primena riešutus, valgom visą žiemą ir pavasarį jo salotas dar su morkyte ar ridiku. O "piktžolinis" jis, nes auga bet kur, bet kokiom sąlygom, gabaliuko jo tereikia į žemę įkast ir užauga visas augalas, o vieną kartą užsisodinus, nelengva beišnaikint , gali būt, kad ta jo stiprybė ir jį valgantiems pereina


Topinambai auga vos ne kiekvieno sodo patvory, tik jų nežino daug kas. Turguje būna, klausinėkit intensyviai pažįstamų.. Šiaip juos ir pavasarį galima kasti, sako, tada net geresni. Nedaug jų nusiperku, sugraužiu žalius, džiovinimui nebelieka nieko:(
Grikių kaina smarkiai nejaudina, nes vienos pakuotės užtenka laisvai kokiems šešiems kartams pavalgyti, net pakilus kainoms tai vienas pigiausių maisto produktų.
Grikius valgau mirkytus. Kad tas pats neatsibostų triskart dienoje pagardinu tarkuotais burokais ar morkomis, dar labai mėgstu įberti DAUG maltų sėmenų ar "siemkų". Galima visokių patiekalų prisigalvoti, bet stengiuosi nemaišyti per daug ingriedientų. Kadangi nesu visiškai Raw, kartais sąmoningai viską pagadinu lašeliu druskos ar grietinės:) Tinka ir aliejus.
Burokus irgi dėčiau visur, bet yra saikas. Nemėgtantiems burokų siūlau salotas: Per burokinę tarką tarkuojame baltagūžį kopūstą, buroką ir sultingų saldžių obuolių. Tinka visokios sėklos pagal pomėgį (linų sėmenis kratau dabar visur - negaliu atsivalgyti). Jei kopūstas nesultingas įdėkite daugiau obuolių. truputis aliejaus ir - skanaus. Burokai net nesijaučia tokiose salotose.
Grikių kaina smarkiai nejaudina, nes vienos pakuotės užtenka laisvai kokiems šešiems kartams pavalgyti, net pakilus kainoms tai vienas pigiausių maisto produktų.
Grikius valgau mirkytus. Kad tas pats neatsibostų triskart dienoje pagardinu tarkuotais burokais ar morkomis, dar labai mėgstu įberti DAUG maltų sėmenų ar "siemkų". Galima visokių patiekalų prisigalvoti, bet stengiuosi nemaišyti per daug ingriedientų. Kadangi nesu visiškai Raw, kartais sąmoningai viską pagadinu lašeliu druskos ar grietinės:) Tinka ir aliejus.
Burokus irgi dėčiau visur, bet yra saikas. Nemėgtantiems burokų siūlau salotas: Per burokinę tarką tarkuojame baltagūžį kopūstą, buroką ir sultingų saldžių obuolių. Tinka visokios sėklos pagal pomėgį (linų sėmenis kratau dabar visur - negaliu atsivalgyti). Jei kopūstas nesultingas įdėkite daugiau obuolių. truputis aliejaus ir - skanaus. Burokai net nesijaučia tokiose salotose.
nugis, jei tas tombibamabas toks stebuklingas ir dar skanus, gal ir zinau. Ale kol kas nezinau kaip jis atrodo. dazniausiai taip ir buna, kad kas auga panosej, praeini ir nesigilini. O pasirodo, stebuklu stebukla praeini..GAl kas uzveizes kokia nuotraukele to topobambo. Ne lietuviskai skambai, oi ne lietuviskai
ivesk i google topinambas
mes mazi vaikai is patvoriu kazdavome ir lapnodavome, kazi ar dabaer prisiminciua kaip atrodo ne pati saknis o augalas,
ideja labai saldi skani bulve ir tikrai turguje buna



Tobinambas dar kitaip vadinamas bulvine saulėgrąža arba jeruzalės artišoku
apie topinambus
apie topinambus