Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Raw food

faustluk, kur ta trecioji tema- atsilikus as jau visai ax.gif .
Ar davei izadus vegetarizmui? Gal ta proga, reiktu susudauzti zaliu kokteiliuku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 10 02, 19:25)
faustluk, kur ta trecioji tema- atsilikus as jau visai  ax.gif .
Ar davei izadus vegetarizmui? Gal ta proga, reiktu susudauzti zaliu kokteiliuku  drinks_cheers.gif

neatsilikus...Cia as...vis planuoju i prieki bigsmile.gif Savam stiliuj lotuliukas.gif

Izadus duodu (a lia kaip sunkiai paskutini zodi suspaudinejau...). Vakar atsventem vyro jubilieju, tad pats metas 8:42 pasizadet rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

As, faustluk, oficialiai pranesu, kad nuo siandien tampu vegetare, sazininigai propoguoju row gyvenimo buda be jokiu nukrypimu ir net zadu ateityje nusipirkt rimta maisto dziovintuva smile.gif Kad pavasari prie pastatytu namuciu savo rankom sodinsiu salotas, svogunus, krapukus ir kita geri; o svarbiauisia- per sventes ir visokiusnesveikus maisto gadinimo susiejimus net nekils noras ragauti neizadinio valgio (ir kaip as vakar galejau kazkokius grybus apvoliotus miltuose ir perkeptus fritiurinei kramsnoti doh.gif ).
A kas bus sulauzius priesaika? unsure.gif Atsispaudimai? rolleyes.gif

As labai labai rimtai, nors neseniai parejau namo:rolleyes:
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 10 03, 08:49)
neatsilikus...Cia as...vis planuoju i prieki bigsmile.gif Savam stiliuj lotuliukas.gif

Izadus duodu (a lia kaip sunkiai paskutini zodi suspaudinejau...). Vakar atsventem vyro jubilieju, tad pats metas 8:42 pasizadet rolleyes.gif  rolleyes.gif  rolleyes.gif

As, faustluk, oficialiai pranesu, kad nuo siandien tampu vegetare, sazininigai propoguoju row gyvenimo buda be jokiu nukrypimu ir net zadu ateityje nusipirkt rimta maisto dziovintuva smile.gif  Kad pavasari prie pastatytu namuciu savo rankom sodinsiu salotas, svogunus, krapukus ir kita geri; o svarbiauisia- per sventes ir visokiusnesveikus maisto gadinimo susiejimus net nekils noras ragauti neizadinio valgio (ir kaip as vakar galejau kazkokius grybus apvoliotus miltuose ir perkeptus fritiurinei kramsnoti doh.gif ).
A kas bus sulauzius priesaika? unsure.gif Atsispaudimai? rolleyes.gif

As labai labai rimtai, nors neseniai parejau namo:rolleyes:

Labas rytas 4u.gif

Na, faustluk, ar nedingo noras vegetariauti gerai issimiegojus smile.gif
Jei rimtai tai sveikinam tave ir i sveikata drinks_cheers.gif , aisku zaliojo kokteiliuko!
Pas mane jis zalias nuo petrazoliu, gavau dovanu 3kg. petrazoliu, tai dabar zaliuoju smile.gif. Dziovinu ir darau kokteilius.

Kur visos dinge ax.gif Auuu mergytes, liudna jau...
Atsakyti
Labas rytas tik dabar!

ir miegojus ir nemiegojus: man geriau nevalgyt mesos. Taip kad vegetarizuosim tongue.gif Tinka, patinka ir is viso viskas thumbup.gif O row dar geriau! Tik vis tiek kaz`kaip kirst per ranka reiktu, kai sedi sveciuose...Kaip elgtis? Prisivalgau savo row namuose. KAip ir nesu alkana ant "to"maisto. Bet akys mato ir kazkaip gaunas krimstelt..nebesuprantu, kur cia ta mano valia dingo g.gif Visa menesi laikiaus 4u.gif Koja pakiso uosvienes vistele, o nuo jos ir prasidejo visa savaitele nei sis nei tas schmoll.gif

Bet izadai duot drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 10 04, 11:37)
Labas rytas tik dabar!

ir miegojus ir nemiegojus: man geriau nevalgyt mesos. Taip kad vegetarizuosim tongue.gif Tinka, patinka ir is viso viskas thumbup.gif O row dar geriau! Tik vis tiek kaz`kaip kirst per ranka reiktu, kai sedi sveciuose...Kaip elgtis? Prisivalgau savo row namuose. KAip ir nesu alkana ant "to"maisto. Bet akys mato ir kazkaip gaunas krimstelt..nebesuprantu, kur cia ta mano valia dingo g.gif Visa menesi laikiaus 4u.gif Koja pakiso uosvienes vistele, o nuo jos ir prasidejo visa savaitele nei sis nei tas schmoll.gif

Matai mums lengviau buvo pradeti vegetariauti. Vyro egzema, o ir as nepasizymejau gera sveikta. Gydytojai mano pavarde atmintinai zinojo. Dabar pas gyd nebuvau jau gal kokie 5 metai. Aisku kartais profilaktiskai krauja pasidarau. Nuo mazens pastoviai buvo mazakraujyste, tai idomu, kaip tas kraujas. Turiu savo gyd, homeopate, kuriai reikalui esant pasiskambinu ir pasikonsultuoju. Tai dabar i mesa net paziureti nenoriu, nes sveikata ir gyvenimo kokybe pasikeite labai. Raw mityba prie to prisideda dar labiau.
faustluk, laikykis 4u.gif
Atsakyti
Pastetas "a la Vita" tongue.gif

atsidarau saldytva, tustoka, a le ka randu sumiksuoju ir net nustembu savo talentu blush2.gif

daigintu pupeliu sauja (sutikit, jas cielas praryt nera taip jau malonu, tad sumiksavau ir liuks!)
sauja migdolu,
avokadas
druskyte
semenu aliejukas
raudonelis
galima kita karta ir cesnakelio ispaust.
Viska sublenderuot ir tepti ant kalafijoro galvuciu. Ragaut!

Skanumeeelis!
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 10 04, 11:37)
Labas rytas tik dabar!

Aš anksčiau irgi labai įtemptai galvojau kaip gi reikės elgtis svečiuose, per didžiąsias šventes ir pan. O dabar kažkaip apsiraminau ir kol kas tokiais atvejais saikingai kažko ragausiu. Nežinau ar taip gerai, bet kol kas darysiu taip, nes laaaabai nenoriu tos nesveikos reakcijos, paskui aptarinėjimo ar man netrūksta kokių medžiagų, atkalbinėjimo ir bandymo "atvesti į protą". Ir juo labiau nenoriu teisintis ir įrodinėti savo tiesų tiems, kas nėra pasiruošę jų išgirsti.

Beje, jau kelintą dieną labai skaniai triauškiu džiovintas duoneles iš moliūgo, linų sėmenų, sezamų ir česnako smile.gif
Ir dar labai jau skanūs džiovinti obuoliukai, kaži ar kas nors iki žiemos liks, nors džiovinu dideliais kiekiais smile.gif

Ir jau labai bręstu dar vienam pirkiniui - tai blenderiui, tik vitamixas kol kas per brangus, jaučiu stollar bandysiu.

Dabar apie svorį. Nukrito man gal tik koks puskilogramis ar kilogramas, ale kelnės pradėjo smukti. O valgau tai daug, pastoviai kažką kramsnoju ir laukiu kada jau savaime kiekiai pradės mažėti. Ir šiaip kol kas man nesigauna 100% raw.... Bet atrasdama vis daugiau skanių receptų, vis didinu raw.
Atsakyti
Mes sveciuose valgom tik tai ka valgome iprastai. Daznai nesames savo pagaminto maisto ir visiems buna labai idomu ragauti. Keli musu draugai patys stengiasi pagaminti vegetarisko maisto, jiems patinka eksperimentuoti. Viena drauge prisieksperimentavo ir pati tapo vegetare smile.gif . Sako negalvojau, kad vegetariskas ir dar zalias maistas gali buti toks skanus.

Sanpaulija pasidalink savo atrastais naujais receptukais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Sanpaulija- @ 2010 10 04, 22:10)
Aš anksčiau irgi labai įtemptai galvojau kaip gi reikės elgtis svečiuose, per didžiąsias šventes ir pan. O dabar kažkaip apsiraminau ir kol kas tokiais atvejais saikingai kažko ragausiu. Nežinau ar taip gerai, bet kol kas darysiu taip, nes laaaabai nenoriu tos nesveikos reakcijos, paskui aptarinėjimo ar man netrūksta kokių medžiagų, atkalbinėjimo ir bandymo "atvesti į protą". Ir juo labiau nenoriu teisintis ir įrodinėti savo tiesų tiems, kas nėra pasiruošę jų išgirsti.

Beje, jau kelintą dieną labai skaniai triauškiu džiovintas duoneles iš moliūgo, linų sėmenų, sezamų ir česnako  smile.gif
Ir dar labai jau skanūs džiovinti obuoliukai, kaži ar kas nors iki žiemos liks, nors džiovinu dideliais kiekiais  smile.gif

Ir jau labai bręstu dar vienam pirkiniui - tai blenderiui, tik vitamixas kol kas per brangus, jaučiu stollar bandysiu.

Dabar apie svorį. Nukrito man gal tik koks puskilogramis ar kilogramas, ale kelnės pradėjo smukti. O valgau tai daug, pastoviai kažką kramsnoju ir laukiu kada jau savaime kiekiai pradės mažėti. Ir šiaip kol kas man nesigauna 100% raw.... Bet atrasdama vis daugiau skanių receptų, vis didinu raw.

Matai kaip panasu.. g.gif As irgi daugiaugalvoju apie reakcija sveciuose ir apie "naujai uzvesta tema prie stalo" neei apie tai, kad atsilaikysiu as ar ne pries silke cool.gif Cia tik pvz. Bet gal reikia- kaip ir visur gyvenime- atsipalaiduot ir negalvot. Elgtis naturaliai, o ne mastyt kas bus, jei...

MAn irgi reikia rimto blenderio (stolar, manau, geras. JAu vien ka reiskia sulciaspaude), bet dabar viska taupom namui cool.gif Kol kas su savo valgymu apsieinu ir be dziovintuvo..

O jums per mmm nepakyla svoris 1-1.5??? Tai va, man kaip ir visada: ta savaite pakyla, paskui iki sekanciu nukrenta. O minuse as nieko ir neturiu. Tik pries tas mmm - niekada neanalizavau saves- pastebejau dabar, kad rimtai tu saldumynu norisi cool.gif

MAno didzioji nevalgioji- pusryciams valgo mano sumiksuota kokteili, o paskui jau darzelio maistas. VAkar pries uzmiegant sakiau: darom saldainiu diena. Visa menesi nevalgom, o viena diena- nors iki nugriuvimo. GAl daug ir nesuvalgytu... cool.gif Nezinau, kaip sprest ta saldainiu klausima...
Atsakyti
Tai kad tų receptukų dar neturiu daug, bandau ką čia mergaitės parašo, paskui duoneles apie kurias jau rašiau, aišku tie rytiniai kokteiliukai (į kuriuos jau pradėjau dėti visokių laukinių lapų), ir dabar - bet čia matyt labiau atradimas man pačiai -visokias sriubas daržovių, nes paragavusi raw raw restoranėlyje supratau, kad jos labai skanios. Tai dabar ir makaluoju iš to, kas po ranka. Nes kažkaip aš nelabai didelė mėgėja salotų, kažkaip tingisi man jas darytis, tai tokios sriubos man labai gera išeitis. Ir šiaip labai įkvepia restoranėly ragauti patiekalai ir gėrimai, dar smagiau eksperimentuoti namuose. Skanu ir faina ten thumbup.gif
Manau ateis laikas, kai ir aš turėsiu ko į svečius pasiimti iš raw patiekalų smile.gif
O dabar lendu stollaro užsisakyti smile.gif
Atsakyti
Silwer, o ką tu nešiesi į svečius? Kuo vaišini pas tave atėjusius? Pasidalink savo patirtim.
Atsakyti
aga, uzskrsk ir mus nesiojimosi i svecius savo maisto bacilom bigsmile.gif

Vis ruosiuosi pas save namie surengt row vakareli, tiksliau savu draugu supazindinima, ka as valgau ir kuo mane vaisint. A lia vietos tai nedaug. Va, kitamet, kai per KAledas (labai but lux) keisim gyvenama vieta- tai ir i Kauna Jus pasikviesiu. Tik laikom rysi. Kol kas Kaune row salininku neaptikau schmoll.gif
Atsakyti