Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Raw food

QUOTE(faustluk @ 2010 10 06, 11:11)
As ka tik siandien sita recepta skaiciau fbooke. Arba Tu nukojavai, arba gal ten Tavo psl. apie Gyva maista? A?

As turiu sita recepta nusikopinus pas save kompe, nepamenu kur radau. Gaminu pagal sita recepta moliugu sriuba, man ji skaniausia. Ja ir vaisinu draugus. Siandien gaminsiu be morku sulciu, tiesiog sutrinsiu moliugus, morkas, cesnaka, desiu anakrdziu mases. Jei reiks skiesiu vandenuku. Esu ragavus tokios sriubos vegetaru restoranelyje, tik ji buvo kaitinta. Bandysiu pasigaminti raw.
Atsakyti
QUOTE(svetelis @ 2010 10 06, 14:21)
domina indeliai, nu niekaip nerandu tokiu, kad sveikai maista galeciau gabentis i darba. Dabar nesiojuosi sultinio stikliniame indelyje, bet maziukas labai, kazkaip litrinio nelabai norisi tystis...

o tuperware netinka? kiek zinau jie plastmasiniai,bet ekologiski ir visiskai nekenkia.
Atsakyti
QUOTE(spalvota @ 2010 10 06, 14:11)
o tuperware netinka? kiek zinau jie plastmasiniai,bet ekologiski ir visiskai nekenkia.

tuperware neekologiski, tik platintojai afisuoja, kad eko. Plastmase visa gaminama is tos pacios medziagos. Surasiu filmuka apie tai.
Atsakyti
sveikos mergaites 4u.gif
siandien buvau pas odos gydytoja, tai jei toliau valgysiu visokias nesamones man gresia psoriaze doh.gif doh.gif doh.gif g.gif vienintelis budas tinkamas maistas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 10 06, 10:07)
Moliugu sriuba gaminu pagal si recepta :
issunkite puse litro morku sulciu(as dar sunkiu moliugo-svelensnis skonis) pilame i blenderi-kokteiline,dedame
paprika raudona ar geltona juostelemis,siek tiek avokado del tirstumo,pomidora,cesnakiuko skiltele,imbiero
saknele mazute,druskytes(patartins himalaju rausvos) pipiriuku pagal skoni.Viska gerai sumalti iki vientisos mases.

O man vienas klausimas iškilo - ar reikia čia moliūgų dėti? unsure.gif
Nes sriuba moliūgų, o recepte jų nėra, o gal tai savaime aišku? g.gif

Šiaip ačiū Silwer už receptukus išbandytus.
Beje, šiandien jau antrą kartą dariau pyragą pagal Faustluk išverstą receptą, tik dėjau nebe kokoso drožles, o tarkavau kokosą. Ir dar razinų įmečiau. Irgi labai skanu. Ech, tas didelis potraukis saldumynams blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(-Sanpaulija- @ 2010 10 06, 21:37)
Ech, tas didelis potraukis saldumynams  blush2.gif

Sanpaulija, kadangi jau turi džiovintuvą, įmesiu išbandytą braškinių "rafaello" receptuką. Gaunasi labai skanūs, traškūs "rafaellai".

1/3 puodelio datulių be kauliukų
1 1/2 puodelio braškių (šviežių arba šaldytų ir atšildytų)
1/4 puodelio agavos sirupo arba medaus
1 valgomasis šaukštas vanilės ekstrakto arba 1 vanilės ankšties pupelės
2 puodeliai kokoso drožlių

Sudėti braškes, agavos sirupą arba medų ir vanilę į smulkintuvą ir susmulkinti. Į gautą tyrę įmaišyti kokoso drožles. Ledų šaukštu padaryti rutuliukus ir įdėti į džiovintuvą. Palikti džiūti apytiksliai 4 valandas arba tol, kol taps traškūs išorėje ir minkšti viduje. Skanaus!

Pirmą kartą bandžiau matuoti tuos puodelius, bet dabar tai darau iš akies, tiesiog dedi uogų (nebūtinai braškių), saldinti agavos sirupu ar kuo nori iki norimo saldumo ir viską sutirštini kokosais, turi gautis tiršta masė, kad galima būtų suformuoti rutuliukus (aš dariau tokias skraidančias lėkštes su dviem arbatiniais šaukšteliais, nes rankomis formuojant labai limpa).

originalus receptas ir paveiksėlis čia (strawberry macaroons): http://somecappuccin...egory/raw-food/
Atsakyti
Taip i blenderi reikia deti ir moliugo blush2.gif
Vakar gaminau moliugu sriuba su anakardziais, laaabai skani.
Atsakyti
Labas rytas!

jus cia skanaujat viska, o as jau nusiskanavau...+2 kg. del mmm uzkirtau visokiu sokoladiniu datuliniu kremuku ir jau pyyykstu. Uzsimerkiau grikius ir valgysiu, kad ir savaite. Nieks cia man nekrenta, nors jauciuosi svaikutele, energinga, kad ir sloguojanti
Atsakyti
Uz poros valandu atves dziovintuva thumbup.gif
Sanpaulija klausiu pas tave recepteliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 10 07, 11:09)
Uz poros valandu atves dziovintuva  thumbup.gif
Sanpaulija klausiu pas tave recepteliu  4u.gif


Geeeeeras!!! O mes pirkini iskeitem i Kipro kelione cool.gif Gautusi 3 maisto dziovintuvai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo faustluk: 07 spalio 2010 - 10:19
Jau turiu dziovintuva thumbup.gif . Sanpaulija, firmos direktore sake, kad labai patogu susidziovinti moligu, svogunu..., po to juos susimalti ir pilti pagal poreiki. Manau tikrai patogu butu. Gal tu bandei dziovinti moliugus? Papasakok ka esi isbandzius, kokius duoniukus dziovinai? Aciukas
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 10 07, 11:09)
Uz poros valandu atves dziovintuva  thumbup.gif
Sanpaulija klausiu pas tave recepteliu  4u.gif


Geras, visai greitai jie čia apsisuko, aš tai vis dar laukiu savo praflexų, nes ant kepimo popiriaus tai nelabai man patinka duoneles daryti.
O mėgstamiausia mano duonelė šiuo metu iš moliūgų, česnako, maltų linų sėmenų, mirkytų linų sėmenų ir sezamų, kuriuos dedu nemirkytus. Dar druskytės.
Anksčiau esu dariusi su daugiau daržovių, bet tiksliai net nebepamenu iš kokių. Atrodo dėjau paprikos, pomidorų, moliūgų ir aišku linų sėmenų.

Man tos duonelės tai tikrai labai patinka, kai kažko norisi, tai pagrauži ir sotu pasidaro, ir tą norą kramsnoti patenkinu smile.gif

Moliūgus džiovinti irgi bandžiau, tai šiaip valgyti jie tokie kieti gaunasi, bet jei malti gal ir nieko būtų. Gal tikrai reiks daugiau prisidžiovinti, nes dabar namai užversti moliūgais, ir kai kurie nesilaiko ilgai.

Dar bandžiau pomidorus džiovinti, sakau į kokią sriubą žiemą įmesiu, bet kadangi jų pertekliaus nėra, tai nelabai yra ką džiovinti. Svogūnų nebandžiau, bet jie ir nedžiovinti gerai laikosi, tai nežinau ar verta. Dar susidžiovinau aitrias paprikas, kurių netyčia užsiauginom, ir kadangi jos aitrios tai greitai suvaroti nepavyko smile.gif
Ir aišku obuolius dideliais kiekiais džiovinam.

Basa, ačiū už rafaelų receptuką, būtinai išbandysiu artimiausiu metu, nes labai skaniai skamba smile.gif
Atsakyti