Silwer, neturiu dabar kada ieskot info. Bet Tu neuik i ta nuoroda ir apacioje rasi : senesnes temos, tad ir keliauk po puslapius. Idomiu dalyku pasiskaitysi. Tik va, prisijungimo nerandu as niekaip. O kiek pamenu, berods, Jolanta ir daro uzsakymus (cia ta pati, kur kazkadsa nese taisyt dziovintuva, kai ejo susitiks su zurnaliste. Is vieno straipsnio)
QUOTE(faustluk @ 2010 10 19, 16:20)
Silwer, neturiu dabar kada ieskot info. Bet Tu neuik i ta nuoroda ir apacioje rasi : senesnes temos, tad ir keliauk po puslapius. Idomiu dalyku pasiskaitysi. Tik va, prisijungimo nerandu as niekaip. O kiek pamenu, berods, Jolanta ir daro uzsakymus (cia ta pati, kur kazkadsa nese taisyt dziovintuva, kai ejo susitiks su zurnaliste. Is vieno straipsnio)
Aciu faustluk, ieskosiu toliau.
Helenee, nebandziau daiginti sezamo, tik mirkau per nakti pries darant kokteilius.
QUOTE(Silwer @ 2010 10 19, 16:35)
Aciu
Ar jus valgot raugintus produktus? As vis po nedideli kieki medinej statinatej pasiraugiu kopustu, burokeliu. Va kas del burokeliu tai turiu klausimu. Virsuje susidaro tokia pelesio plutele, kazin ar nepatenka to pelesio i burokelius. Pats rasalas tai man nerealaus skonio, gal todel, kad labai megstu raugintus produktus.
Helenee, kokius duoniukus gamini? As dariau is daigintu kvieciu, semenu. Man kol dziuvo prarugo. Greiciausia per stora sluoksni paskleidziau. Dziovinu 41 laipsnio silumoje. Linas Kesminas sako, kad galima dziovinti iki 52 laipsniu, nes produkto viduje tiek temperaturos nebuna. Neaisku, kaip tiksliai su tais laipsniais.

Ar jus valgot raugintus produktus? As vis po nedideli kieki medinej statinatej pasiraugiu kopustu, burokeliu. Va kas del burokeliu tai turiu klausimu. Virsuje susidaro tokia pelesio plutele, kazin ar nepatenka to pelesio i burokelius. Pats rasalas tai man nerealaus skonio, gal todel, kad labai megstu raugintus produktus.
Helenee, kokius duoniukus gamini? As dariau is daigintu kvieciu, semenu. Man kol dziuvo prarugo. Greiciausia per stora sluoksni paskleidziau. Dziovinu 41 laipsnio silumoje. Linas Kesminas sako, kad galima dziovinti iki 52 laipsniu, nes produkto viduje tiek temperaturos nebuna. Neaisku, kaip tiksliai su tais laipsniais.
Del duoniuku rugimo as ir ta pati pastebejau, tai paskutini karta kai dariau, laiku apverciau (po kokiu 4-5 val.) ir tuomet duoniukai gavosi liuks! Si karta dziovinau pora val. aukstesnej t, o paskui 41 laipsnio t. As darau is linu semenu (mirkytu ar maltu), mirkytu saulegrazu ir sezamo seklu. Dar buvau darius duoniukus is semenu su daigintais grikiais ir morku sulciu isspaudom.
QUOTE(Britule @ 2010 10 19, 17:24)
Del duoniuku rugimo as ir ta pati pastebejau, tai paskutini karta kai dariau, laiku apverciau (po kokiu 4-5 val.) ir tuomet duoniukai gavosi liuks! Si karta dziovinau pora val. aukstesnej t, o paskui 41 laipsnio t. As darau is linu semenu (mirkytu ar maltu), mirkytu saulegrazu ir sezamo seklu. Dar buvau darius duoniukus is semenu su daigintais grikiais ir morku sulciu isspaudom.
O dziovintuvas irgi Excalibur? As vis gaudau, ar kazkam gaunas duoniukai su ne Excalibur (man tas pavadinimas kaip Mutabor)
Dėl duoniukų rūgimo - mano nerūgsta ir net nekvepia rūgimu.
Kaip minėjau džiovinu orkaitėje. Pas mane gana stipriai pučia vėjukas, gal tai gelbsti. Darau pagrinde tokius: sėmenis, "siemkes", sezamą ir truputį aguonų sumalu kavamale (neturiu blenderio), pabrinkinu valandą ir džiovinu plonu sluoksniu. Pernakt išdžiūna. Dažniausiai ryte viską suryju, bo labai skanu, tai sekančią naktį vėl kažką džiovinu. Į šitą pagrindą vis įmaišau kokių daržovių tarkuotų, vaisių ar miltų paįvairinimui. Džiovinant ant grotelių net apversi nereikia, o blėkoje apverčiu tik jei stori būnaar su daržovėmis. Jei vienos sėklos - išdžiūna perknakt puikiausiai ir neapversti.
Dariau tik daržovinius duoniukus ir pakankamai storus, džiuvo apie parą, bet nelabai man jie, vanduo išgaruoja, lieka tokia sausa sprangi masė ir norisi gerti po to labai, tai jau geriau iškart žalius graužti ir nesiterlioti.
Gal jums rūgsta dėl sudaigintų grūdų? Po teisybei, reikalas su daigintais grikiais man nelabai patiko ir džiuvo duonelėse jie ilgiau. Tai stovi pokelis dabar ir nežinau, kaip juos suvalgyti, akys nebenori.
Kaip minėjau džiovinu orkaitėje. Pas mane gana stipriai pučia vėjukas, gal tai gelbsti. Darau pagrinde tokius: sėmenis, "siemkes", sezamą ir truputį aguonų sumalu kavamale (neturiu blenderio), pabrinkinu valandą ir džiovinu plonu sluoksniu. Pernakt išdžiūna. Dažniausiai ryte viską suryju, bo labai skanu, tai sekančią naktį vėl kažką džiovinu. Į šitą pagrindą vis įmaišau kokių daržovių tarkuotų, vaisių ar miltų paįvairinimui. Džiovinant ant grotelių net apversi nereikia, o blėkoje apverčiu tik jei stori būnaar su daržovėmis. Jei vienos sėklos - išdžiūna perknakt puikiausiai ir neapversti.
Dariau tik daržovinius duoniukus ir pakankamai storus, džiuvo apie parą, bet nelabai man jie, vanduo išgaruoja, lieka tokia sausa sprangi masė ir norisi gerti po to labai, tai jau geriau iškart žalius graužti ir nesiterlioti.
Gal jums rūgsta dėl sudaigintų grūdų? Po teisybei, reikalas su daigintais grikiais man nelabai patiko ir džiuvo duonelėse jie ilgiau. Tai stovi pokelis dabar ir nežinau, kaip juos suvalgyti, akys nebenori.
Lineli, anksčiau lyg rašėt, kad džiovinat ant sviestinio popieriaus, tai tas sviestinis - tai koksai? Mūsų kaimo PC randu tik paprastus kepimo popierius... Bandysiu ir aš duoniukus džiovinti orkaitėje. Visą praeitą savaitę džiovinau šaltalankių išspaudas - ir pasidariau išvadą, kad puikiausiai džiūva , ypač ant grotelių, džiovinau su ventiliatoriumi, nustatau temperatūrą iki 50 (pas mane tokia žemiausia), praveriu dureles, buvau į vidų įkišus termometrą, tai rodė 33 laipsnius. tai kol kas galvoju (gal ir klystu
), kad to specialaus džiovinutvo nė nereikia, taigi orkaitės su ventilatoriumi principas beveik tas pats. Va vyras žadėjo grotelių padaryti (sakė, yra tokių "dročių" pirkti
)
Beje, laaabai daug laiko praleidau gilindamasi į blenderių subtilybes
. Kai turėsiu laiko, parašysiu, ką pavyko suprasti, kokias nuorodas neto platybėse pavyko aptikti ir savo pasirinkimo apžvalgą - kai jau gerai išbandysiu


Beje, laaabai daug laiko praleidau gilindamasi į blenderių subtilybes


QUOTE(sega @ 2010 10 20, 17:41)
Beje, laaabai daug laiko praleidau gilindamasi į blenderių subtilybes
. Kai turėsiu laiko, parašysiu, ką pavyko suprasti, kokias nuorodas neto platybėse pavyko aptikti ir savo pasirinkimo apžvalgą - kai jau gerai išbandysiu 


PARASYK prie progos, nes man dingo kazkur smulkintuvo peiliukai, o kopusto kitu budu nesusmulkinsi. TAd grazusiu tik pjaustyta savom rankom, vaikui jau netinka. Brauno kokteiline iskilo nuo mango plakimo, tad reikia jau keist. Ir manau pats blenderis igai nelaikys, kai jau virs 5 m. blenderuoja..Dairausi rimtesnes technikos, bet Vitamix man nereikia (dar ir del vietos stokos ir del to, kad per smulkiai jis man ten mala. Taip pasirode bent jau)
QUOTE(faustluk @ 2010 10 20, 18:21)
PARASYK prie progos, nes man dingo kazkur smulkintuvo peiliukai, o kopusto kitu budu nesusmulkinsi. TAd grazusiu tik pjaustyta savom rankom, vaikui jau netinka. Brauno kokteiline iskilo nuo mango plakimo, tad reikia jau keist. Ir manau pats blenderis igai nelaikys, kai jau virs 5 m. blenderuoja..Dairausi rimtesnes technikos, bet Vitamix man nereikia (dar ir del vietos stokos ir del to, kad per smulkiai jis man ten mala. Taip pasirode bent jau)
faustluk, Vitmixu gali malti kokio nori smulkumo. Priklauso nuo greicio ir laiko kiek plaki. Man jis svogunus supjausto norimo smulkumo.
Sveiki, norėčiau prisijungt į sektą
.
Pradėjau raw valgyt prieš kokias 2-3 sav. ir kol kas tikrai labai patenkinta...raw sudaro kokiu 80-90% mano maisto. Vyno ir šokolado tikrai atsisakyt nesiruošiu. Nuotaika tikrai geresnė nei buvo anksčiau, po pietų nesinori miego, beliko bandyti visokius receptus ir paskaityt daugiau literatūros
. Raw receptų temoj radau užtepėlę su sėmkom, tai man labai patiko
.
Šiandien valgiau pietum sušius, tai taip tagiškai po jų miego norėjosi
, ar tie ryžiai toks sunkus maistas, ar tai sushi expres į juos prideda kažko nesuprantu
Toks klausimas - ar įmanoma išmirkyt ryžius? Aš bandžiau mirkyt kokias dvi dienas, bet nelabai man patiko rezultatas

Pradėjau raw valgyt prieš kokias 2-3 sav. ir kol kas tikrai labai patenkinta...raw sudaro kokiu 80-90% mano maisto. Vyno ir šokolado tikrai atsisakyt nesiruošiu. Nuotaika tikrai geresnė nei buvo anksčiau, po pietų nesinori miego, beliko bandyti visokius receptus ir paskaityt daugiau literatūros


Šiandien valgiau pietum sušius, tai taip tagiškai po jų miego norėjosi


Toks klausimas - ar įmanoma išmirkyt ryžius? Aš bandžiau mirkyt kokias dvi dienas, bet nelabai man patiko rezultatas

QUOTE(faustluk @ 2010 10 19, 20:11)
O dziovintuvas irgi Excalibur? As vis gaudau, ar kazkam gaunas duoniukai su ne Excalibur (man tas pavadinimas kaip Mutabor)
Taip, Excalibur

QUOTE(Minx @ 2010 10 20, 21:17)
Sveiki, norėčiau prisijungt į sektą
.
Pradėjau raw valgyt prieš kokias 2-3 sav. ir kol kas tikrai labai patenkinta...raw sudaro kokiu 80-90% mano maisto. Vyno ir šokolado tikrai atsisakyt nesiruošiu. Nuotaika tikrai geresnė nei buvo anksčiau, po pietų nesinori miego, beliko bandyti visokius receptus ir paskaityt daugiau literatūros
. Raw receptų temoj radau užtepėlę su sėmkom, tai man labai patiko
.
Šiandien valgiau pietum sušius, tai taip tagiškai po jų miego norėjosi
, ar tie ryžiai toks sunkus maistas, ar tai sushi expres į juos prideda kažko nesuprantu
Toks klausimas - ar įmanoma išmirkyt ryžius? Aš bandžiau mirkyt kokias dvi dienas, bet nelabai man patiko rezultatas

Pradėjau raw valgyt prieš kokias 2-3 sav. ir kol kas tikrai labai patenkinta...raw sudaro kokiu 80-90% mano maisto. Vyno ir šokolado tikrai atsisakyt nesiruošiu. Nuotaika tikrai geresnė nei buvo anksčiau, po pietų nesinori miego, beliko bandyti visokius receptus ir paskaityt daugiau literatūros


Šiandien valgiau pietum sušius, tai taip tagiškai po jų miego norėjosi


Toks klausimas - ar įmanoma išmirkyt ryžius? Aš bandžiau mirkyt kokias dvi dienas, bet nelabai man patiko rezultatas

sveika sveika, sektante, jei jau taip

Vyno taure- nera visiskas griekas. As jos neatsisakau. Sokolada galetum pakeist kakava..nes ten prideta sviesto, rafinuoto cukraus. Pabandyk receptuka: bananas, auja datuliu, 2-3 a.s. kakavos. Sublenderuoji ir super sokoladinis kremas! MAn kai norisi ko saldaus ar taip ir darau. Ir sveika, ir sotu.
Express sushi sunkokas maistas del to, kad ryziai su zuvim- nors ir zalia- majonezu pertepti, arba kitkuom..Todel, nors ir laaaabai skanu, bet po valgymo sunku. Butent cia tas ir yra: termiskai apdorotas maistas+sumaisytas ir skrandukas sudeda visas pajegas, kad ji suvirskintu. O Tau belieka vaiksciot apsnudusiai...Jei nebutum ragavus raw 2-3 sav. ta busena butu Tau normali. O kai esi kazkiek apsivalius, tai jau ir problemos. Todel paskui dedama i burnyte prisiminsi busena: kaip jauties po raw ir ne po raw..
Ryziu ismirkyt neimanoma. Tu pabandyk juos i salotas dedant sublenderuot. JAusis grudetumas, bet pacio ryzio nesijaus. KAip padazas...Ir visos ryziaus savybes isliks. As taip dariau su daigintom/mirkytom pupelem. Bet man jos netiko...NAktis buvo sunki.
MAn vakar labai patiko salotos:
spinatu lapai su avokadu, malti linai, aliejukas, druskyte, pipiriukas

[quote=sega,2010 10 20, 16:41]
Lineli, anksčiau lyg rašėt, kad džiovinat ant sviestinio popieriaus, tai tas sviestinis
Džiovinu ant pačio elementaraus kepimo popieriaus. Yra didesniuose PC ir storesnio, brangesnio, kažkokio ypatingo popieriaus. Jei labai skysta - kloju du sluoksnius, bet labai retai. Su linais duoniukai tiršti būna, neprateka ir džiūsta labai greitai. Su daržovėm duoniukai dar tirštesni. Orkaitėje irgi statau mažiau nei 50, tai vos vos šiltas oras eina. Ant grotelių džiūna dukart greičiau.
Džiovintuvas, manau pritaikytas džiovinimui ir įtariu, jo sunaudojamos energijos sąnaudos tikrai gerokai mažesnės, nei orkaitės, o ir padėklų daugiau. Reik merginų paklausti, ar jų džiovintuvai labai elektrą valgo:)
Lineli, anksčiau lyg rašėt, kad džiovinat ant sviestinio popieriaus, tai tas sviestinis
Džiovinu ant pačio elementaraus kepimo popieriaus. Yra didesniuose PC ir storesnio, brangesnio, kažkokio ypatingo popieriaus. Jei labai skysta - kloju du sluoksnius, bet labai retai. Su linais duoniukai tiršti būna, neprateka ir džiūsta labai greitai. Su daržovėm duoniukai dar tirštesni. Orkaitėje irgi statau mažiau nei 50, tai vos vos šiltas oras eina. Ant grotelių džiūna dukart greičiau.
Džiovintuvas, manau pritaikytas džiovinimui ir įtariu, jo sunaudojamos energijos sąnaudos tikrai gerokai mažesnės, nei orkaitės, o ir padėklų daugiau. Reik merginų paklausti, ar jų džiovintuvai labai elektrą valgo:)