[quote=linaslinelis,2010 10 21, 10:03]
[quote=sega,2010 10 20, 16:41]
Lineli, anksčiau lyg rašėt, kad džiovinat ant sviestinio popieriaus, tai tas sviestinis
Džiovinu ant pačio elementaraus kepimo popieriaus. Yra didesniuose PC ir storesnio, brangesnio, kažkokio ypatingo popieriaus. Jei labai skysta - kloju du sluoksnius, bet labai retai. Su linais duoniukai tiršti būna, neprateka ir džiūsta labai greitai. Su daržovėm duoniukai dar tirštesni. Orkaitėje irgi statau mažiau nei 50, tai vos vos šiltas oras eina. Ant grotelių džiūna dukart greičiau.
Džiovintuvas, manau pritaikytas džiovinimui ir įtariu, jo sunaudojamos energijos sąnaudos tikrai gerokai mažesnės, nei orkaitės, o ir padėklų daugiau. Reik merginų paklausti, ar jų džiovintuvai labai elektrą valgo:)
[/quote]
As dar neskaiciavau. Ziuresim meniosio pabaigoj, kiek daugiau elektros isnaudojom.
QUOTE(Minx @ 2010 10 20, 20:17)
Sveikos, kažkaip nerandu kur ta Raw receptų tema...
Gal kas gali nuorodą pametėt?
Ačiū

Cha, jau radau

QUOTE(hazelnut @ 2010 10 22, 08:16)
Sveikos, kažkaip nerandu kur ta Raw receptų tema...
Gal kas gali nuorodą pametėt?
Ačiū
Cha, jau radau
Gal kas gali nuorodą pametėt?
Ačiū

Cha, jau radau

pasakyk ir man

imetu nesuredaguotus su nuorodom ka esu radusi
Sotūs pusryčiai:
Kokteilinėje suplakite porą saujų braškių, šaukštą sojų pieno, bananą.
Pietums-salotos:
Į kokteilinę įpilkite stiklinę vandens, įdėkite bananą, obuolį, kivį, apelsiną, žiupsnelį špinatų lapų, petražolių ir salotų. Viską gerai išplakite ir ragaukite
Zaliasis limonadas
salieras arba agurkas
6 kopusto lapai
1-2 obuoliai
1 citrina
5 cm sviezio imbiero
Isspausti su sulciaspaude, patariama gerti kiekviena ryta ant tuscio skrandzio 30 min pries pusrycius. Praturtina organizma enzimu puokšte
Burokėlių karpačio
Žalius burokėlius supjaustome plonais griežinėliais. Padažą padarome iš pusės citrinos sulčių, pusės šaukšto medaus, smulkinto česnako, druskos, alyvuogių aliejaus. Padažu užpilame burokėlius ir, prieš patiekdami į stalą, pusę valandos paliekame, kad susigertų
Saulėgrąžų paštetas
Saulėgrąžų sėklas užmerkiame. Kai pasirodo pirmieji daigeliai, supilame į smulkintuvą, įdedame morkų, paprikų, salierų stiebų ar šaknų, žolelių, džiovintų pomidorų ir truputį druskos. Viską sutriname. Paštetą tepti ant duonos.
Netikras kuskusas
Reikia (beveik lygiomis dalimis) žiedinių kopūstų, brokolių, salierų šaknų, razinų ir džiovintų pomidorų. Smulkintuvu susmulkiname žiedinius kopūstus ir brokolius, šie įgauna kuskuso vaizdą. Gabaliukais supjaustome salierų šaknis, įberiame razinų, įpilame alyvuogių aliejaus ir viską sumaišome. Galima pridėti petražolių, mėtų, raudonėlių.
Na va, tik ką prisišveičiau "žalios" grikių košės. Receptą dar reiktų tobulinti, bet iš esmės - skanu. Iš vakaro šaltame vandenyje užsimerkiau grikius. Ryte jie buvo gerai išbrinkę, atrodė kaip virti, tik gal kiek standesni. Nuvarvinau, įpyliua kelis lašus alyvuogių aliejaus ir pasibarsčiau druska su žolelėmis. Niam niam Reiktų pabandyti pagardinti įvairiomis džiovintomis žolelėmis, turėtų būti dar skaniau
Receptu nuorodos http://gliving_com/c...efs/rawrecipes/
Triufeliai http://kokonas.wordp...nas-pagal-mane/
Riešutu suris http://www.giveittom.....3ATopic:30774
Receptai http://g0lubka.blogs...nion-bread.html
Saulėdrazų pienas su foto ir receptu http://www.zaidimuai...s-cinamonu.html
Augalinis pienas http://naturalu.word...galinis-pienas/
Pasidalinsiu savo "internetiniais lobynais", kurių dėka sužinojau, užsidegiau, ir po truputį pakeičiau savo mitybą - gal kada nors kam nors pravers. Beje, visa info angliškai..
1. http://www.youtube.c...liferegenerator
Tai vieno žavingo amerikiečio video blogas, kuriame galima rasti ne tik informaciją apie tai, kodėl raw food teigiamai veikia žmogaus kūną, bet ir sielą.. Uždegęs daugybę žmonių pradėti keisti gyvenimo būdą (mane irgi tame tarpe)
2. http://www.youtube.c...h?v=4Ip-VkRgHkM
Video iš to paties video blogo. Įspūdinga žmogaus istorija: nuo mirties slenksčio iki visiško pasveikimo (vėžio, diabeto lyg nebūta), numesti 80 kilogramų, ir dar daug visko...Kaip? Raw food, savaime aišku.
3. http://www.youtube.c...h?v=8UK-aX0_fAw
Australė suvalgo iki 50 bananų per dieną.
4. Pažiūrėkite filmą Food Matters. Man regis yra Linkomanijoje.
5. http://www.sweetjuicyfreelee.com
Tos pačios australės blogas.
Migdolinių riešutų sausainiai Šitie sausainiai buvo mūsų mėgstamiausi kai gyvenome Indijoje. Jie patiko visiems, kuriuos vaišinom. Tiesą pasakius, jų pervalgėm, ir kurį laiką nebegalėjom vartoti migdolų riešutų, nes organizmai jiems buvo įjungę gynybos sistemą. Taigi, valgykit saikingai. Ruoškite šiuos sausainius kartą per kelias savaites. Gamybos procesui reikės maisto džiovintuvo. Mes naudojome savo gamybos džiovintuvą-dėžę.
Sausainiams reikės
1.5 puoduko migdolų (užmerkite juos nakčiai, turėsite virš 2-jų puodukų).
0.7 puoduko datulių (užmerkite jas 30-iai minučių).
Pagal norus: razinos, sezamo sėklos, saulėgrąžos.
Gaminimas
Taigi, išmirkytus riešutus suskaldykite. Mes tai darėm su maiškliu po kelias sekundes prasukant geležtes virš mažos dalelės riešutų. Turi būti riešutų gabaliukai, o ne košė.
Su maišytuvu sutrynkite datules. Gautą košę šaukštu sumaišykite su riešutais ir pasirinktais priedais (razinos, sėklos, ir pan.). Skoniui paįvairinti, galite į datules įtrinti ir kokį vaisių bananą, obuolį Beje, jei sezamo sėklas sutrinsite kartu su datulėmis sausainiuose bus stipresnis sezamo skonis.
Iš gautos masės ant džiovintuvo padėklų suformuokite apvalius sausainius ir viską džiovinkite tol kol išdžius. Su mūsų pačių pasigamintu džiovintuvu tai užtrukdavo beveik 24 valandas.
Skaunaus!
Migdolų riešutų pienas Pasigaminti riešutų pieną yra labai paprasta. O gerti tokį pieną yra daug sveikiau nei greitai augančiam veršiukui skirtą karvės pieną.
Ko reikės
1 puoduko migdolų riešutų
4-5 datulių (galima ir be jų)
Gaminimas
Užmerkite riešutus 8-12 valandų (patogiausia nakčiai). Per šį laiką riešutuose aktyvuosis enzimai ir taps lengviau virškinami. Išmirkę riešutai padidės beveik 2 kartus. Jei norite, kad pienas būtų baltas baltas, galite nulupti riešuto odeles. Tai padaryti lengviausia juos 5 sekundėms įmerkus į verdantį vandenį (žinoma, taip prarasite ir dalį riešutų gyvybingumo). Kai esate pasiruošę įpilkite vandens ir su maišytuvu gerai viską sutrinkite. Vandens galite pilti 2-3 kartus daugiau nei riešutų (kaip kam patinka). Jei prieš maišydami įmesite kelias datules pienas bus šiek tiek saldesnis. Jas, beje, irgi galite užmerkti pusvalandžiui bus minkštesnės.
Toliau belieka viską perkošti per sietelį arba sūrio gaminimui naudojamą marlę. Pienas gatavas. Riešutų minkštimą galima panaudoti sausainių ar kitų patiekalų gamybai.
Anakardžių riešutų kremas Šitas kremas yra mūsų topas. Būna laikotarpių, kai jį gaminamės kelis kartus per savaitę. Kaip sakoma, kartą paragavus neįmanoma sustoti. Praktiškai jis toks užkrečiantis, kad nebesinorės net grįžti prie pieno produktų
Kremo sudėtis
Puodukas anakardžių riešutų (cashew nut)
3-4 datulės
1/3 1/2 puoduko vandens
Gaminimas
Super paprasta. Riešutus ir datules užmerkite į vandenį. Po 30-ies minučių visa tai gerai sumaišykite maišytuvu. Kuo daugiau vandens tuo kremas bus skystesnis. Kuo ilgiau maišysit, tuo bus kremiškiau. Kaip kam patinka!
Mėgstat eksperimentuoti? Vietoje vandens naudokite vaisių sultis. Pavyzdžiui: obuolių, apelsinų.
Mes anakardžių kremą visuomet pilam ant vaisių salotų. Kai valgydavom virtą maistą, mėgdavom šiuo kremu užsipilti saldžius ryžius virtus su įvairiausiais vaisiais, be cukraus.
Paprasta, gardu ir užkrečiama!
Nuotraukoje kremas užpiltas ant vaisių salotų, kurias pagaminom iš papajos, obuolių, kriaušės, bananų, sezamo sėklų, saulėgrąžų, 1 apelsino sulčių, džiovintų spanguolių ir šilkmedžio uogų (mulberries), bei graikinių riešutų aliejaus.
Morkos ananaso marinate Oranžinės spalvos gardumėlis morkos marinuotos ananase ir apelsinų sultyse. Hm skanumėlis!
Jums reikės
2-3 puodukų tarkuotų morkų
0.5 puoduko susmulkinto ananaso
0.5 puoduko razinų
0.5 puoduko ananasų arba apelsinų sulčių
šaukšto citrinų sulčių (nebūtina)
cinamono, vanilės
Gaminimas
Visus ingredientus sumaišykite ir šį marinatą mažiausiai valandai. Praeinant pro šalį patartina karts nuo karto viską pamaišyti, kad skonis pasiskirstytų tolygiai.
Gautą marinatą galite patiekti kartu su ananaso griežinėliais arba bananais. Viską būtinai apipilkite nepakartojamu anakardžių riešutų kremu.
Skanaus!
Suši su saulėgrąžų užtepėle ir daržovėmis Šiokia tokia suši improvizacija.
Užtepėlei reikės
saulėgrąžų sėklų
cukinijos
česnako
sėmenų miltų (jei neturite, sėmenų sėklas paprasčiausiai sumalkite kavamale)
druskos
vandens
Užmerkite saulėgrąžas kelioms valandoms (jei esat labai alkani, tiks ir nemirkytos sėklos). Visus ingredientus sumeskite į vieną indą ir su maišytuvu pagaminkite kremą (užtepėlę). Kuo mažiau vandens, tuo bus tirštesnė masė, kurią bus patogiau užtepti ant Suši Nori lapų.
Jei nesat žaliavalgiai, šis kremas gali būti skanus užtepas ant duonos ir sveikas gamyklose apdorotų kremų ir sūrių pakaitalas.
Sušiui reikės
ką tik pagaminta užtepėlė
nori jūržolės lapai
saliero pagaliukai
agurkas
pomidoras
Ant Nori lapų užtepkite saulėgrąžų kremą, sudėkite pageidaujamas daržoves ant viršaus ir viską susukite į suši ritinėlį. Sukimo pabaigoje Nori lapo kraštą galite sušlapinti sojos padažu arba vandeniu, tuomet jis prilips prie jau susukto Nori.
Valgykite tiesiog kaip susisukote, arba susipjaustykite į mažesnius gabalėlius labiau panašius į suši.
Gyva moliūgo sriuba su lęšiais Kai pirmą kartą pasigaminome šią sriubą sunku buvo patikėti, jog ji nevirta
Beje, tuo metu vis dar valgydavome virtus ankštinius augalus, todėl šis receptas su lęšiais (galima ir be jų).
Sriubos sudėtis
500 gr šviežio moliūgo
vanduo
šiek tiek alyvų aliejaus
2-jų apelsinų sultys
avokadas
(smulkiai) tarkuotos morkos
(smulkiai) tarkuoti burokai
dvi smulkiai pjaustytos saliero lazdelės
kopūstas smulkiai pjaustytas ir trumpai pavirtas ant garų
virti raudoni ir geltoni lęšiai Dahl (kitos spalvos irgi tinka
Gaminimas
Nuo moliūgo nulupame žievę ir smulkiai supjaustome. Su maišytuvu jį sutriname su vandeniu, apelsinų sultimis, avokadu ir aliejumi. Visus kitus ingredientus tiesiog sumetame ir sriuba jau paruošta serviravimui!
Tiesa, mūsų gaminys buvo labiau panašus į moliūgo košę, nes Katja mėgsta tirštus patiekalus. Jei jūs mėgstate skysčiau įpilkite daugiau vandens (logiška
.

Sotūs pusryčiai:
Kokteilinėje suplakite porą saujų braškių, šaukštą sojų pieno, bananą.
Pietums-salotos:
Į kokteilinę įpilkite stiklinę vandens, įdėkite bananą, obuolį, kivį, apelsiną, žiupsnelį špinatų lapų, petražolių ir salotų. Viską gerai išplakite ir ragaukite
Zaliasis limonadas
salieras arba agurkas
6 kopusto lapai
1-2 obuoliai
1 citrina
5 cm sviezio imbiero
Isspausti su sulciaspaude, patariama gerti kiekviena ryta ant tuscio skrandzio 30 min pries pusrycius. Praturtina organizma enzimu puokšte
Burokėlių karpačio
Žalius burokėlius supjaustome plonais griežinėliais. Padažą padarome iš pusės citrinos sulčių, pusės šaukšto medaus, smulkinto česnako, druskos, alyvuogių aliejaus. Padažu užpilame burokėlius ir, prieš patiekdami į stalą, pusę valandos paliekame, kad susigertų
Saulėgrąžų paštetas
Saulėgrąžų sėklas užmerkiame. Kai pasirodo pirmieji daigeliai, supilame į smulkintuvą, įdedame morkų, paprikų, salierų stiebų ar šaknų, žolelių, džiovintų pomidorų ir truputį druskos. Viską sutriname. Paštetą tepti ant duonos.
Netikras kuskusas
Reikia (beveik lygiomis dalimis) žiedinių kopūstų, brokolių, salierų šaknų, razinų ir džiovintų pomidorų. Smulkintuvu susmulkiname žiedinius kopūstus ir brokolius, šie įgauna kuskuso vaizdą. Gabaliukais supjaustome salierų šaknis, įberiame razinų, įpilame alyvuogių aliejaus ir viską sumaišome. Galima pridėti petražolių, mėtų, raudonėlių.
Na va, tik ką prisišveičiau "žalios" grikių košės. Receptą dar reiktų tobulinti, bet iš esmės - skanu. Iš vakaro šaltame vandenyje užsimerkiau grikius. Ryte jie buvo gerai išbrinkę, atrodė kaip virti, tik gal kiek standesni. Nuvarvinau, įpyliua kelis lašus alyvuogių aliejaus ir pasibarsčiau druska su žolelėmis. Niam niam Reiktų pabandyti pagardinti įvairiomis džiovintomis žolelėmis, turėtų būti dar skaniau
Receptu nuorodos http://gliving_com/c...efs/rawrecipes/
Triufeliai http://kokonas.wordp...nas-pagal-mane/
Riešutu suris http://www.giveittom.....3ATopic:30774
Receptai http://g0lubka.blogs...nion-bread.html
Saulėdrazų pienas su foto ir receptu http://www.zaidimuai...s-cinamonu.html
Augalinis pienas http://naturalu.word...galinis-pienas/
Pasidalinsiu savo "internetiniais lobynais", kurių dėka sužinojau, užsidegiau, ir po truputį pakeičiau savo mitybą - gal kada nors kam nors pravers. Beje, visa info angliškai..
1. http://www.youtube.c...liferegenerator
Tai vieno žavingo amerikiečio video blogas, kuriame galima rasti ne tik informaciją apie tai, kodėl raw food teigiamai veikia žmogaus kūną, bet ir sielą.. Uždegęs daugybę žmonių pradėti keisti gyvenimo būdą (mane irgi tame tarpe)
2. http://www.youtube.c...h?v=4Ip-VkRgHkM
Video iš to paties video blogo. Įspūdinga žmogaus istorija: nuo mirties slenksčio iki visiško pasveikimo (vėžio, diabeto lyg nebūta), numesti 80 kilogramų, ir dar daug visko...Kaip? Raw food, savaime aišku.
3. http://www.youtube.c...h?v=8UK-aX0_fAw
Australė suvalgo iki 50 bananų per dieną.
4. Pažiūrėkite filmą Food Matters. Man regis yra Linkomanijoje.
5. http://www.sweetjuicyfreelee.com
Tos pačios australės blogas.
Migdolinių riešutų sausainiai Šitie sausainiai buvo mūsų mėgstamiausi kai gyvenome Indijoje. Jie patiko visiems, kuriuos vaišinom. Tiesą pasakius, jų pervalgėm, ir kurį laiką nebegalėjom vartoti migdolų riešutų, nes organizmai jiems buvo įjungę gynybos sistemą. Taigi, valgykit saikingai. Ruoškite šiuos sausainius kartą per kelias savaites. Gamybos procesui reikės maisto džiovintuvo. Mes naudojome savo gamybos džiovintuvą-dėžę.
Sausainiams reikės
1.5 puoduko migdolų (užmerkite juos nakčiai, turėsite virš 2-jų puodukų).
0.7 puoduko datulių (užmerkite jas 30-iai minučių).
Pagal norus: razinos, sezamo sėklos, saulėgrąžos.
Gaminimas
Taigi, išmirkytus riešutus suskaldykite. Mes tai darėm su maiškliu po kelias sekundes prasukant geležtes virš mažos dalelės riešutų. Turi būti riešutų gabaliukai, o ne košė.
Su maišytuvu sutrynkite datules. Gautą košę šaukštu sumaišykite su riešutais ir pasirinktais priedais (razinos, sėklos, ir pan.). Skoniui paįvairinti, galite į datules įtrinti ir kokį vaisių bananą, obuolį Beje, jei sezamo sėklas sutrinsite kartu su datulėmis sausainiuose bus stipresnis sezamo skonis.
Iš gautos masės ant džiovintuvo padėklų suformuokite apvalius sausainius ir viską džiovinkite tol kol išdžius. Su mūsų pačių pasigamintu džiovintuvu tai užtrukdavo beveik 24 valandas.
Skaunaus!
Migdolų riešutų pienas Pasigaminti riešutų pieną yra labai paprasta. O gerti tokį pieną yra daug sveikiau nei greitai augančiam veršiukui skirtą karvės pieną.
Ko reikės
1 puoduko migdolų riešutų
4-5 datulių (galima ir be jų)
Gaminimas
Užmerkite riešutus 8-12 valandų (patogiausia nakčiai). Per šį laiką riešutuose aktyvuosis enzimai ir taps lengviau virškinami. Išmirkę riešutai padidės beveik 2 kartus. Jei norite, kad pienas būtų baltas baltas, galite nulupti riešuto odeles. Tai padaryti lengviausia juos 5 sekundėms įmerkus į verdantį vandenį (žinoma, taip prarasite ir dalį riešutų gyvybingumo). Kai esate pasiruošę įpilkite vandens ir su maišytuvu gerai viską sutrinkite. Vandens galite pilti 2-3 kartus daugiau nei riešutų (kaip kam patinka). Jei prieš maišydami įmesite kelias datules pienas bus šiek tiek saldesnis. Jas, beje, irgi galite užmerkti pusvalandžiui bus minkštesnės.
Toliau belieka viską perkošti per sietelį arba sūrio gaminimui naudojamą marlę. Pienas gatavas. Riešutų minkštimą galima panaudoti sausainių ar kitų patiekalų gamybai.
Anakardžių riešutų kremas Šitas kremas yra mūsų topas. Būna laikotarpių, kai jį gaminamės kelis kartus per savaitę. Kaip sakoma, kartą paragavus neįmanoma sustoti. Praktiškai jis toks užkrečiantis, kad nebesinorės net grįžti prie pieno produktų

Kremo sudėtis
Puodukas anakardžių riešutų (cashew nut)
3-4 datulės
1/3 1/2 puoduko vandens
Gaminimas
Super paprasta. Riešutus ir datules užmerkite į vandenį. Po 30-ies minučių visa tai gerai sumaišykite maišytuvu. Kuo daugiau vandens tuo kremas bus skystesnis. Kuo ilgiau maišysit, tuo bus kremiškiau. Kaip kam patinka!
Mėgstat eksperimentuoti? Vietoje vandens naudokite vaisių sultis. Pavyzdžiui: obuolių, apelsinų.
Mes anakardžių kremą visuomet pilam ant vaisių salotų. Kai valgydavom virtą maistą, mėgdavom šiuo kremu užsipilti saldžius ryžius virtus su įvairiausiais vaisiais, be cukraus.
Paprasta, gardu ir užkrečiama!
Nuotraukoje kremas užpiltas ant vaisių salotų, kurias pagaminom iš papajos, obuolių, kriaušės, bananų, sezamo sėklų, saulėgrąžų, 1 apelsino sulčių, džiovintų spanguolių ir šilkmedžio uogų (mulberries), bei graikinių riešutų aliejaus.
Morkos ananaso marinate Oranžinės spalvos gardumėlis morkos marinuotos ananase ir apelsinų sultyse. Hm skanumėlis!
Jums reikės
2-3 puodukų tarkuotų morkų
0.5 puoduko susmulkinto ananaso
0.5 puoduko razinų
0.5 puoduko ananasų arba apelsinų sulčių
šaukšto citrinų sulčių (nebūtina)
cinamono, vanilės
Gaminimas
Visus ingredientus sumaišykite ir šį marinatą mažiausiai valandai. Praeinant pro šalį patartina karts nuo karto viską pamaišyti, kad skonis pasiskirstytų tolygiai.
Gautą marinatą galite patiekti kartu su ananaso griežinėliais arba bananais. Viską būtinai apipilkite nepakartojamu anakardžių riešutų kremu.
Skanaus!
Suši su saulėgrąžų užtepėle ir daržovėmis Šiokia tokia suši improvizacija.
Užtepėlei reikės
saulėgrąžų sėklų
cukinijos
česnako
sėmenų miltų (jei neturite, sėmenų sėklas paprasčiausiai sumalkite kavamale)
druskos
vandens
Užmerkite saulėgrąžas kelioms valandoms (jei esat labai alkani, tiks ir nemirkytos sėklos). Visus ingredientus sumeskite į vieną indą ir su maišytuvu pagaminkite kremą (užtepėlę). Kuo mažiau vandens, tuo bus tirštesnė masė, kurią bus patogiau užtepti ant Suši Nori lapų.
Jei nesat žaliavalgiai, šis kremas gali būti skanus užtepas ant duonos ir sveikas gamyklose apdorotų kremų ir sūrių pakaitalas.
Sušiui reikės
ką tik pagaminta užtepėlė
nori jūržolės lapai
saliero pagaliukai
agurkas
pomidoras
Ant Nori lapų užtepkite saulėgrąžų kremą, sudėkite pageidaujamas daržoves ant viršaus ir viską susukite į suši ritinėlį. Sukimo pabaigoje Nori lapo kraštą galite sušlapinti sojos padažu arba vandeniu, tuomet jis prilips prie jau susukto Nori.
Valgykite tiesiog kaip susisukote, arba susipjaustykite į mažesnius gabalėlius labiau panašius į suši.
Gyva moliūgo sriuba su lęšiais Kai pirmą kartą pasigaminome šią sriubą sunku buvo patikėti, jog ji nevirta

Sriubos sudėtis
500 gr šviežio moliūgo
vanduo
šiek tiek alyvų aliejaus
2-jų apelsinų sultys
avokadas
(smulkiai) tarkuotos morkos
(smulkiai) tarkuoti burokai
dvi smulkiai pjaustytos saliero lazdelės
kopūstas smulkiai pjaustytas ir trumpai pavirtas ant garų
virti raudoni ir geltoni lęšiai Dahl (kitos spalvos irgi tinka

Gaminimas
Nuo moliūgo nulupame žievę ir smulkiai supjaustome. Su maišytuvu jį sutriname su vandeniu, apelsinų sultimis, avokadu ir aliejumi. Visus kitus ingredientus tiesiog sumetame ir sriuba jau paruošta serviravimui!
Tiesa, mūsų gaminys buvo labiau panašus į moliūgo košę, nes Katja mėgsta tirštus patiekalus. Jei jūs mėgstate skysčiau įpilkite daugiau vandens (logiška

Ruta,












Is ekobangos naujienu idedu. Gal pazengusioms zaliavalgems ir nelabai idomu bus, bet jei yra dar tik pradedanciu tai jas sudomins:
"TREČIADIENIS (spalio 27d.)
17:30h paskaita Gyvas/žalias maistas ateities maistas jau šiandien. Paskaitoje sužinosite: gyvo maisto istoriją, kas tai yra gyvas maistas, kuo ir kodėl jis naudingas, pagamino budus ir daug kitu idomiu dalyku. (3a., kaina 10lt., daugiau informacijos: grazina27@gmail.com, +370 659 59919)"
Veiksmas vyksta Gedimino9, 3aukste "Ekobangos" paskaitu erdveje
"TREČIADIENIS (spalio 27d.)
17:30h paskaita Gyvas/žalias maistas ateities maistas jau šiandien. Paskaitoje sužinosite: gyvo maisto istoriją, kas tai yra gyvas maistas, kuo ir kodėl jis naudingas, pagamino budus ir daug kitu idomiu dalyku. (3a., kaina 10lt., daugiau informacijos: grazina27@gmail.com, +370 659 59919)"
Veiksmas vyksta Gedimino9, 3aukste "Ekobangos" paskaitu erdveje

QUOTE(*Rūta* @ 2010 10 22, 08:44)
Saulėgrąžų paštetas
Saulėgrąžų sėklas užmerkiame. Kai pasirodo pirmieji daigeliai, supilame į smulkintuvą, įdedame morkų, paprikų, salierų stiebų ar šaknų, žolelių, džiovintų pomidorų ir truputį druskos. Viską sutriname. Paštetą tepti ant duonos.
Saulėgrąžų sėklas užmerkiame. Kai pasirodo pirmieji daigeliai, supilame į smulkintuvą, įdedame morkų, paprikų, salierų stiebų ar šaknų, žolelių, džiovintų pomidorų ir truputį druskos. Viską sutriname. Paštetą tepti ant duonos.
Aga va šitą dariau, tik nedaiginau saulėgrąžų ir nedėjau saliero (nes jau labai šito daikto nemėgstu) bet dėjau avokadą...mano bendradarbėm irgi labai patiko


Papildyta:
QUOTE(faustluk @ 2010 10 21, 08:54)
Ryziu ismirkyt neimanoma. Tu pabandyk juos i salotas dedant sublenderuot. JAusis grudetumas, bet pacio ryzio nesijaus. KAip padazas...Ir visos ryziaus savybes isliks.
Mano philips'o blenderis jaučiu nepajams tų ryžių...galvoju kad reikia man kokį nors galingą kombainiuką nupirkti ar ką, nes su maniškiu pvz. kokių anakardžių į košytę tikrai nesumalsi...o čia buvo įdėta nuoroda į cukinijos pasta su tuo anakardžių kremų, tai taip skaniai atrodė ..niam niam

Pagarba Rutai






ryte pamaciau facebooke ir negeliu neideti
Labai paprastas ir greit paruošiamas desertukas: OBUOLIŲ SLĖGTAINIS. Supjaustome obuolius,sumaišome su maltu cinamonu ir medumi.Atsikirai sumalame porą valandų mirkytus graikiškus riešutus.Juos maišome su mirkytomis auksinėmis razinomis.Sluoksniuojame : sluoksnis obuolių,sluoksnis riešutų ir razinų.Nuolat paslegiam.Paviršių apiberiame kokosų drožlėmis.Patiekiam su mirkytų anakardžių kremu ir medumi, žiupsneliu tikros vanilės:))SKanaus :


QUOTE(*Rūta* @ 2010 10 23, 06:06)
ryte pamaciau facebooke ir negeliu neideti
Labai paprastas ir greit paruošiamas desertukas: OBUOLIŲ SLĖGTAINIS. Supjaustome obuolius,sumaišome su maltu cinamonu ir medumi.Atsikirai sumalame porą valandų mirkytus graikiškus riešutus.Juos maišome su mirkytomis auksinėmis razinomis.Sluoksniuojame : sluoksnis obuolių,sluoksnis riešutų ir razinų.Nuolat paslegiam.Paviršių apiberiame kokosų drožlėmis.Patiekiam su mirkytų anakardžių kremu ir medumi, žiupsneliu tikros vanilės:))SKanaus :
)) Jūsų draugai bus maloniai nustebinti:
)
Labai paprastas ir greit paruošiamas desertukas: OBUOLIŲ SLĖGTAINIS. Supjaustome obuolius,sumaišome su maltu cinamonu ir medumi.Atsikirai sumalame porą valandų mirkytus graikiškus riešutus.Juos maišome su mirkytomis auksinėmis razinomis.Sluoksniuojame : sluoksnis obuolių,sluoksnis riešutų ir razinų.Nuolat paslegiam.Paviršių apiberiame kokosų drožlėmis.Patiekiam su mirkytų anakardžių kremu ir medumi, žiupsneliu tikros vanilės:))SKanaus :


Tą patį norėjau parašyt


Dar ir šitą užmačiau:
ar įsivaizduojate,kad galima pasigaminti spagheti-makaronus:)) pasidalinsiu gardžiu ir sočiu receptuku,kurį mane išmokė Linas Kesminas:)) Jums reikės vidutinio dydžio cukinijos-galite imti žalią,geltoną.Gerai būtų be sėklų.Pagal tikrą receptą-reikia nuskusti odelę,bet aš neskutu.Su specialia daržovių tarka-pjaustome išilgai cukiniją,kad gautūsi ilgi makaronai. Gautus makaronus išmaišome su žiupsneliu druskos ir aliejaus. Leidžiame makaronams suminkštėti. patiekti galite su maltais pomidorais ir šviežiu česnaku.Aš mėgstu- sumalti mirkytus anakardžius, paskaninti juodais pipirais,petražolėmis,česnako skiltele,šlakeliu citrinos(ją pilu beveik visus:

irgi atrodo toks visai nieko.
ar gali pykinti nuo mirkytu mazu baltu pupeliu arba nuo mirkytu avinzirniu?
vakar suvalgiaus salotu: raudonas kopustas, salotu lapai, spinatai, salierai, petrazole, truputis citrinos sulciu, sojos ir aliejaus. ir po to suvalgiau gera sauja mirkytu pupeliu ir avinzirniu. ir po to kazkaip negera pasidare, miegot nuejau irgi neaiski, ryte dabar irgi ne kas. Geriu tik vandenuka, nieko nesinori.
vakar suvalgiaus salotu: raudonas kopustas, salotu lapai, spinatai, salierai, petrazole, truputis citrinos sulciu, sojos ir aliejaus. ir po to suvalgiau gera sauja mirkytu pupeliu ir avinzirniu. ir po to kazkaip negera pasidare, miegot nuejau irgi neaiski, ryte dabar irgi ne kas. Geriu tik vandenuka, nieko nesinori.