Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Raw food

QUOTE(Elija* @ 2010 10 16, 15:46)
zinok be galo skanios zaliu burokeliu salotos su graikiskais riesutais .Tik burokiuka sutarkuoti reik mazais siaudeliais.

Aš dar į jas saliero smulkių kubelių įdedu. Man tinka ir skanu rolleyes.gif
Atsakyti
faustluk

smile.gif

Patvirtinu info apie Rockuose gyvenancia zaliavalge Jolanta, atrodo fantastiskai, jauna, liekna, oda tiesiog svyti, l.maloni, miela buti salia jos. Manau, kad tu gali jai parasyt ar susikontaktuoti per tel. Reikia atkelti jos vyro kontaktus, jie paskelbti zaliavalgiu susirasynejime..

Is savo patirties- bet koks baltymas gyvulinis, grudai ir riesutai (nebent l.mazai nauduoji) labai veikia odos bukle. Kol siu produktu nera ar beveik nera- oda atrodo geriau. Manau, kad ir alergijos atveju, didele tikimybe, kad butent sie produktai gali tapti regresuojanciu problemukaltininkais. O va seklos (lynai, saulegrazos) jokio negatyvaus poveikio, bent jau mano odai, neturi.
Pieniski produktai man momentaliai sugrazina reguliarius migreninius skausmus, taigi ne per seniausiai ju atsisakiau, tikiuos visam laikui. Taigi ir tu, jei vartoji pieniskus produktus, pasitikrink, gal be ju bus is vis gerai.
Beje, man iki siol daznai "ko nors truksta", ir visada sia problema issprendziu ko nors daiginto pagalba- grudu, lesiu, saulegrazu.. pagal nora.. vaisiai, riesutai man situacija tik pablogina, nes nuo vaisiu alkis isauga, o riesutai.. na ju apskritai beveik nevalgau.. jie lyg "atbukina" organizma, pradedu prasciau "girdet" jo signalus. Grudai taip pat "sunkoki", bet dabar, atsalus orams, mane jie subalansuoja, ir jie turi "yan", sildancios energijos.

Plaukai.. po gimdymo praradau vos ne puse.. galu gale drisau padaryt svoguno kauke (itrinti reiki 1 svoguno sultis sumaisytas su garstycomis, plius galima idet tryni, eterini alieju, raudonu pipiru, molio) ir jau po vieno seanso pajutau pagerejima. Dariau 3 kaukes tokias, dabar atrodau susivelusi kaip velnias, nes lenda l.daug nauju plauku.

Papildyta:
QUOTE(nojura @ 2010 10 16, 18:00)

lynai-kauno bazeje 11 sandelyje is ateities?? (jau nepamenu) plento puses, ten pat buvo moldaviisku saulegrazu, skonis nuo iprastu saulegrazu is parduotuves, kaip zeme nuo dangaus skiriasi. man sudygdavo viskas. ir aguonas ten pat man perka.

o kur gauni zaliu razinu? bandziau vynoges dziovint, bet nepavyko, l.sultingos jos
Atsakyti
QUOTE(Helenee @ 2010 10 16, 18:18)
faustluk

o kur gauni zaliu razinu? bandziau vynoges dziovint, bet nepavyko, l.sultingos jos

Na, kadangi nesu žaliavalgė, o tik jums prijaučianti, tai kol kas man tos nevisai "žalios" razinos iš prekybos centrų tinka. Dabar tik skaitau, domiuosi ir kas patinka sau prisitaikau, išbandau. Šiaip neįsivaizduoju savęs 100proc. raw. Aišku, niekada nesakyk niekada... smile.gif Tiesiog dabar mano mityba pasidarė įvairesnė ir sėkmingiau virškinama, skrandis mažiau ožiuojasi, o tai jau pasiekimas kažkoks.

Ir dėkui, prie progos apsilankysiu Urme thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nojura: 16 spalio 2010 - 17:30
QUOTE(rytorasa @ 2010 10 16, 15:57)
o koks užpilas?

Citrinos sultys ir truputis aliejaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elija* @ 2010 10 16, 21:02)
Citrinos sultys ir truputis aliejaus  mirksiukas.gif

aš darau tokias salotas iš žalio burokėlio, užpilu aliejumi, citrinos sultimis, įspaudžiu česnako... thumbup.gif O va su graikiškais riešutais nebandžiau. Reikės paragauti.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Razinos ir kiti džiovinti vaisiai skaniai atrodo pas vienus prekybininkus GR. Aišku jie nebus ekologiški, bet razinos didelės, berods trys rūšis turi. Figos atrodo normaliai, gražiau nei maximoj, o kaina mažesnė. Kiti riešutai tai brangesni, bet šviežiau atrodo.
Neradau internete jų puslapio, o tik tokią informaciją:
http://lt-lt.facebook.com/pages/Gerybiu-Ragas/156169434413900
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 16 spalio 2010 - 21:00
o man lomkes prasideda bendravimui raw tema lotuliukas.gif issiunciau pakvietima prie google grupes zaliavalgiams. Ten aptikau, kad renkami uzsakymai riesutams, dziovintiems vaisiams eko ir raw, kainos labai patrauklios. Ieskojau per google tos Jolantos is Lazdiju raj. ir radau kitos info 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Helenee @ 2010 10 16, 18:18)

Patvirtinu info apie Rockuose gyvenancia zaliavalge Jolanta, atrodo fantastiskai, jauna, liekna, oda tiesiog svyti, l.maloni, miela buti salia jos. Manau, kad tu gali jai parasyt ar susikontaktuoti per tel. Reikia atkelti jos vyro kontaktus, jie paskelbti zaliavalgiu susirasynejime..

Is savo patirties- bet koks baltymas gyvulinis, grudai ir riesutai (nebent l.mazai nauduoji) labai veikia odos bukle. Kol siu produktu nera ar beveik nera- oda atrodo geriau. Manau, kad ir alergijos atveju, didele tikimybe, kad butent sie produktai gali tapti regresuojanciu problemukaltininkais. O va seklos (lynai, saulegrazos) jokio negatyvaus poveikio, bent jau mano odai, neturi.
Pieniski produktai man momentaliai sugrazina reguliarius migreninius skausmus, taigi ne per seniausiai ju atsisakiau, tikiuos visam laikui. Taigi ir tu, jei vartoji pieniskus produktus, pasitikrink, gal be ju bus is vis gerai.
Beje, man iki siol daznai "ko nors truksta", ir visada sia problema issprendziu ko nors daiginto pagalba- grudu, lesiu, saulegrazu.. pagal nora.. vaisiai, riesutai man situacija tik pablogina, nes nuo vaisiu alkis isauga, o riesutai.. na ju apskritai beveik nevalgau.. jie lyg "atbukina" organizma, pradedu prasciau "girdet" jo signalus. Grudai taip pat "sunkoki", bet dabar, atsalus orams, mane jie subalansuoja, ir jie turi "yan", sildancios energijos.

Bet jei nevalgai riesutu- is kur baltymu? KAnapese? As bijau vieno dalyko: kai kazko organizmas negaus- reaguos. KAd ir dabar - turint man sausa oda- ji dar sausesne, nors ir pili iv. nerafinuotus aliejus. Net lupu kampuciai paraude.. Neturiu ziniu, ko cia man truksta, bet kazko tai jau tikrai..
O ka Tu valgai tik lietuviskas darzoves? MAisto dziovintuva turi? Anksciau rasiau, kad man nebuvo jam poreikio. O dabar taip norisi i tarpus kazka grauzti kieto!!!!Teks pirkt tuos kelis simtus gramu dziovintos sveikuoliu duonytes.
Pieno produktus isemiau grieztai ir, keista, nepasigendu.

Siandien pagaliau dasuto, kad svoris jei nekrenta- nors visiems zaliavalgiams krenta- tai nera beda. Vadinasi, man tu 3-5 kg numest ir nereikia. Tai optimalus stabilus mano svoriukas. Nes apsidairiau, kad papildomu riebalu ant kazkokiu tai vietu nera..

Ryt leskiu i baze 11 sandeli ir vakare tarkuosiu svoguna paluku kaukei wub.gif
Atsakyti
man minciu truksta - ka valgyt pietums? ryte tinka ir koteiliai su vaisiais ir zalumynais ar be ju, su saldytomis uogomis ir pan. , patinka ir duon iukai su pastetais, bet va kazko rimtesnio sotesnio noretusi, bet nezinau ka. gal kokiu receptuku turit?

beje, pagal kazkoki recepta sugalvojau zalia tokia sriuba pasidaryt. sumaliau smulkiai lesius mirkytus ir saulegrazu biski, moliuga, prieskoniu naturaliu, norejau kad astriau, tai cesnako, svoguno , pipiriuku, paprikos. Nu bet neskanu visai- nei kaip sriuba, nei kaip padazas. Nezinau, gal kokiu minciu ka galima padaryt? kazkaip ir mesti gaila ciela bliuda sios burliunges.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetelis: 17 spalio 2010 - 10:25
QUOTE(faustluk @ 2010 10 17, 08:33)

Baltymas- iš sėklų (saulėgrąžų, lynų ir aguonų), daigintų grūdų ir lakštinių. Tik skaičiau, kad sudaigintoje kultūroje baltymas kažkokias transformacijas patyria, taigi jo kiek mažiau, nei "sausoje" formoje.

Kol gyvenau Vilniuje, l.patiko Koralų turgus, ten buvo ir vietinių ūkininkų, galėjau pirkti lietuviškas morkas, burokėlius, kopūstus, šakninias petražoles ir salierus, ropes, moliūgus, cukinijas, svogūnus, baltus ridikus. Kai nebuvo galimybės pirkti lietuviškas daržoves, pirkau lenkiškas. Bet daržovės visada sudarė gerokai didesnę raciono dalį, nei vaisiai.

Maisto džiovintuva turiu, džiovinu obuolius, žoleles (baltojo ridiko lapai - tiesiog fantastiškai skanus prieskonis) ir retai daigintų grūdų duoneles. Beje, buvo metas, kai norėjosi ką nors pakramtyt, šios duonelės- tikra gera idėja. Aš pirkau paprastą rusišką Rotor firmos uz 230lt, atrodo. Radau per google.

Mano svoris pirmais metais visai nekrito, ir jokia aš labai liekna nebuvau, įprastas man svoris išliko, tik galėjau valgyt bet ką (žalio) ir jis neaugo.

Į kaukę būtinai įdėk eterinio aliejaus, bet kokio.. nes kvapelis... blink.gif

Atsakyti

Helene, ką pakloji ant savo džiovintuvo grotelių, kai džiovini duonelę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedražolė: 18 spalio 2010 - 10:19
Nieko nekloju, nes tesla l.tirsta. As malu elektromesmaleje daigintus grudus ir tokia tesla dziovinu, l.paprasta ja iskociuoti ir suformuoti plonycius paplotelius, kurie dziusta max 2h
Atsakyti
QUOTE(Helenee @ 2010 10 18, 18:00)
Nieko nekloju, nes tesla l.tirsta. As malu elektromesmaleje daigintus grudus ir tokia tesla dziovinu, l.paprasta ja iskociuoti ir suformuoti plonycius paplotelius, kurie dziusta max 2h

matai kaip... g.gif O cia prisiskaicius reklamu vis norisi to brangiausio geriausio, efektingiausio, nes neva, kiti dziovintuvai tu duoneliu neisdziovintu..O cia- super!

As jau senokai nusiziurejus sveicariska su 10 padeklu ir timeriu. Bet merginos is forumo mane atkalbvejo, nes kaip ir duoniuku dziovint negaleciau, nes oras puciamas ne is sono, o is apacios.. Atsiliepimai paciu vokieciu klientu geri. Ka manai Tu? Suprantu, kad cia ne Excalibur, bet gal galiu isgaut ir be jo ta pati rezultata? Jei tra temp. nuo 20- 50 laipsniu. Gal ir Senuku tiktu, jei ten butu ta musu 40 laipnsiu dziovinimo tempa? Ar ne?

http://www.perfekteg...roducts_id=1498

As kasdien kad ir mazmoziu, bet nukryostu nuo 100%. Truputi sazine pagrazia, o paskui pradedu ieskot pasiteisinimu..Rankos pablogeje ir negrizta i pradini ygi, kuri buvau pasiekus pirmom 3-4 sav su 100% row..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo faustluk: 18 spalio 2010 - 17:48