Dėl delfio - tai neteisk ir nebūsi teisiamas, kiekvienas savaip kelią renkasi. Neisivaizduoju, kaip įmanoma tokį kiekį bananų praryti. Paskutiniu metu jų nebeperku, nes jau nuo vieno banano pradeda nepatogumas skrandyje darytis, tai man nuostabu, kad žmogus per dieną tokį kiekį suvalgo. Šiaip bananai lyginant su kitais vaisiais sotūs yra, anksčiau poros pietums užtekdavo.
Kažkas klausė dėl avižinių dribsnių, ar jie kaitinami gamybos procese. Kaip daro žmonėms, negaliu pasakyti. Papasakosiu apie arklius.
Šiais laikais beveik niekas sveikom avižom nebešeria, nes didžioji dalis išeina nesuvirškinta, todėl viskas traiškoma.
Yra specialūs traiškytuvai, nuo paprastų iki labai gudrių. Principas toks - pili per viršų kibirą avižų, jos krenta pro smagračius, kur sutraiškomos. Galima net traiškymo lygį koreguoti - nuo stambaus iki smulkesnio. Po to jos krenta žemyn į talpą ir tuo metų praeina pro oro srovę, kuri puikiausiai išpučia lukštus į šoninę angą.
Per kelias sekundes gauname švarutėlius dribsnius be lukštų, viskas greita ir idealu.
Manau, žmonėms avižos traiškomos panašiai, gal tik be pelių "dovanėlių"...
QUOTE(linaslinelis @ 2011 03 01, 14:40)
Kažkas klausė dėl avižinių dribsnių, ar jie kaitinami gamybos procese. Kaip daro žmonėms, negaliu pasakyti. Papasakosiu apie arklius.
Šiais laikais beveik niekas sveikom avižom nebešeria, nes didžioji dalis išeina nesuvirškinta, todėl viskas traiškoma.
Yra specialūs traiškytuvai, nuo paprastų iki labai gudrių. Principas toks - pili per viršų kibirą avižų, jos krenta pro smagračius, kur sutraiškomos. Galima net traiškymo lygį koreguoti - nuo stambaus iki smulkesnio. Po to jos krenta žemyn į talpą ir tuo metų praeina pro oro srovę, kuri puikiausiai išpučia lukštus į šoninę angą.
Per kelias sekundes gauname švarutėlius dribsnius be lukštų, viskas greita ir idealu.
Manau, žmonėms avižos traiškomos panašiai, gal tik be pelių "dovanėlių"...
Šiais laikais beveik niekas sveikom avižom nebešeria, nes didžioji dalis išeina nesuvirškinta, todėl viskas traiškoma.
Yra specialūs traiškytuvai, nuo paprastų iki labai gudrių. Principas toks - pili per viršų kibirą avižų, jos krenta pro smagračius, kur sutraiškomos. Galima net traiškymo lygį koreguoti - nuo stambaus iki smulkesnio. Po to jos krenta žemyn į talpą ir tuo metų praeina pro oro srovę, kuri puikiausiai išpučia lukštus į šoninę angą.
Per kelias sekundes gauname švarutėlius dribsnius be lukštų, viskas greita ir idealu.
Manau, žmonėms avižos traiškomos panašiai, gal tik be pelių "dovanėlių"...
Aciu uz paaiskinima, cia as klausiau
QUOTE(Jurgitele22 @ 2011 03 01, 15:48)
Norejau paklausti ar saldytos darzoves neapdorotos kokiais garais?
Daugelis jų yra blanširuotos, t.y. arba verdančiu vandeniu, arba karštais garais.
mergaites norejau paklaust kokia zaluma dedate darymamos zalius kokteilius? kas daugiausia vitaminu turi ir galbut kas skaniau
QUOTE(Jurgitele22 @ 2011 03 01, 15:48)
sveiki ,savaite kaip bandau maitintis zaliu maistu, taciau labai truksta informacijos apie pacius elementariausius patiekalus(problema neskaitau angliskai).Norejau paklausti ar saldytos darzoves neapdorotos kokiais garais?Kur perkat grudus daiginimui(daiginti kol kas nesigauna
).Aciu . 
siek tiek receptuku esu as surinkusi, daigintas perkuprekybos vcentruose, nes paciai nepavyko, gal vasara kaime seksis geriau
QUOTE(sindirela @ 2011 03 02, 12:01)
mergaites norejau paklaust kokia zaluma dedate darymamos zalius kokteilius? kas daugiausia vitaminu turi ir galbut kas skaniau 
kokia turiu po ranka ir pagal sezoniskuma, skonis
Aciu Ruta
pamaciau,kad tu is Klaipedos, tai norejau paklausti kur perki pas mus mieste darzoves, vaisius, na kad butu ekologisi be nitratu
pamaciau,kad tu is Klaipedos, tai norejau paklausti kur perki pas mus mieste darzoves, vaisius, na kad butu ekologisi be nitratu
tai sushi irgi gyvas maistas? labai skanu
QUOTE(sindirela @ 2011 03 02, 12:35)
Aciu Ruta
pamaciau,kad tu is Klaipedos, tai norejau paklausti kur perki pas mus mieste darzoves, vaisius, na kad butu ekologisi be nitratu
pamaciau,kad tu is Klaipedos, tai norejau paklausti kur perki pas mus mieste darzoves, vaisius, na kad butu ekologisi be nitratu
labuka, dziovintus perku bazeje
dar viena reikala esame visai pamirsusios Raugintus kopustus grynas raw produktas, o kaip skanu
QUOTE(Lubinų pieva @ 2011 03 02, 12:36)
sushis susiui nelygus
Papildyta:
ir dar ar matete
as juos facebooke vis paseku
QUOTE(*Rūta* @ 2011 03 02, 13:44)
labuka, dziovintus perku bazeje
yra prieskoniu skyriukas tai ten
nesu ligonis ant eko
(bet ten yra nemirkytu sieroje abrikosu) siap darzoviu labai daug bobutes uzaugintu vartojame, bet "egzotikos" baklazanu, ziediniu kopustu , grasasciu ir pan prekybos centruose, obuolius perku pas viena dieduka, kartas ir morku jis turi, lankausi ukininku turgeliuose, su grudine kultura daug nebendrauju kol neturou dziovintuvo
zinau tik viena jog siemet darze nugara lenks ne tik bobute bet ir as
dar viena reikala esame visai pamirsusios Raugintus kopustus grynas raw produktas, o kaip skanu
sushis susiui nelygus
vieni Raw kiti ne 
Papildyta:
ir dar ar matete
tie kur restoraneli turi tuoj i prekybcentrius paleis duoniukus
as juos facebooke vis paseku
dar viena reikala esame visai pamirsusios Raugintus kopustus grynas raw produktas, o kaip skanu
sushis susiui nelygus
Papildyta:
ir dar ar matete
as juos facebooke vis paseku
o kur pas mus ukininku turgeliai
QUOTE(sindirela @ 2011 03 02, 13:59)
prie mamos maxsimos (teciadieniais, sestadieniais)
pora zinau is veido bedravau ir rankos mates, kad zeme dirbacio zmogaus tai perku pas juos
Mergaites, o kur Vilniuje galima isigyti pigiau riesutu (ne Maximoj)?
Papildyta:
Ruta,
Aciu uz nuoroda! Labai labai idomu!!! Vakar "gaminau" migdolus su medumi - isties niam! Patiko labai labai.
Internetinio puslapio adresas galetu buti www.gyvenkimekitaip.lt arba www.sveikesniamepasaulyje.lt arba www.maistas.kitaip.lt
Papildyta:
Ruta,
Aciu uz nuoroda! Labai labai idomu!!! Vakar "gaminau" migdolus su medumi - isties niam! Patiko labai labai.
Internetinio puslapio adresas galetu buti www.gyvenkimekitaip.lt arba www.sveikesniamepasaulyje.lt arba www.maistas.kitaip.lt
QUOTE(*Rūta* @ 2011 03 01, 10:42)
planuoju savo internetini paleisti kitokio maitinimosis idejom skleisti receptukais, straipsniais, nuorodom, knygom dalintis
nesugalvoju koks turetu buti internetinis adresas
gal kokiu ideju?
nesugalvoju koks turetu buti internetinis adresas
gal kokiu ideju?





