gal kas galetu kokia skania uztepele pasakyti. Nes kiek esu bandziusi tai niekam nepatiko, jauciais tas zaliu darzoviu skonis , neskanu nors tu ka....gal yra kokia lengva uztepele/kremas/sviestas/sriuba labai skani?
mano favoritas tai avokado uztelepes su poranka turimais produktais ir anakardziu kremas

Jei ziurejot per youtube raw maisto receptus, gal pastebejot, kad zalio maisto valgytojai geria kokteilius is zaliu darzoviu. Bandau aiskintis kas tai per darzoves, gal kitiems metams reiktu pasisodinti. Kiek suprantu, tai dazniausia buna lapiniai kopustai. Nemaciau tokiu lietuvoje. Dabar pagrinde naudoju petrazoles.
Vienas is variantu http://www.youtube.c...h?v=-G6i9RzyLYk
Vienas is variantu http://www.youtube.c...h?v=-G6i9RzyLYk
QUOTE(*Rūta* @ 2010 10 27, 13:44)
mano favoritas tai avokado uztelepes su poranka turimais produktais ir anakardziu kremas 

o kokios avokado uztepeles?
QUOTE(Silwer @ 2010 10 27, 16:39)
Jei ziurejot per youtube raw maisto receptus, gal pastebejot, kad zalio maisto valgytojai geria kokteilius is zaliu darzoviu. Bandau aiskintis kas tai per darzoves, gal kitiems metams reiktu pasisodinti. Kiek suprantu, tai dazniausia buna lapiniai kopustai. Nemaciau tokiu lietuvoje. Dabar pagrinde naudoju petrazoles.
Vienas is variantu http://www.youtube.c...h?v=-G6i9RzyLYk
Vienas is variantu http://www.youtube.c...h?v=-G6i9RzyLYk
Dazniausiai tai kazkokie zalumynai: spinatai, salotu lapai, petrazoles, kiaulpienes, dobilas, salierai. Netgi vartoja paprastus medziu lapus, alyvos lapai labai maistingi, berzo, obelu ir pan.
Man tai skanu: bananas, spinatai ir kokiu nors uogu (pas mane saldytu nemazai, tai kol kas su jomis, aisku su svieziomis skaniau. Bet su saldytomis gaunasi kaip ledu-zoles kokteilis

idomu ar mamyte,kuri pirko stollar smulkintuva,ar patenkinta?
o as dabar kazkaip truputi pasimetusi esu. Skaiciau nemazai rusu straipsniu. Bet ypac viename parasyta info, kad visas termiskai apdorotas maistas yra nuodingas, kenkia organizmaui ir pan. As sutinku, kad termiskai apdorotas zymiai maziau naudingas organizmui, bet kad butu kenksmingas tai nezina. skamba kaip fanatizmas, kyla abejoniu ar termiskas maistas tikrai visiskas absoliutus blogis, o zalias - absoliutus geris. Gal kas turi sioje srityje daugiau info ir gali pasidalinti. Mane domina:
1. Ar visas termiskai apdorotas maistas yra kenksmingas?
2. Jeigu nekenksmingas, tai ka gero galime gauti is termiskai apdoroto maisto?
1. Ar visas termiskai apdorotas maistas yra kenksmingas?
2. Jeigu nekenksmingas, tai ka gero galime gauti is termiskai apdoroto maisto?
KAip gyvuojat? Kuom gyvenat??? Kokie nauji atradimai? Receptai? Ar dingom dinfgom ir valgom ka norim?
Sveikos merginos!
Klausėte dėl Stollar blenderio. Aš juo patenkinta, tik pagaliau supratau kodėl jis kai ką sumala, o kai ko ne. Ogi sumala tada, kai masė yra pakankamai šlapia, ir nemala kai gana sausa, pvz sunkiai mala datules, tiesiog pradžioj pamala, o paskui prie peiliukų susidaro oro tarpas ir sukasi peiliukai tuščiai. O kai yra pakankamai šlapia, tada taip nenutinka ir susimala viskas gerai. Silwer, o kaip vitamixas daro tokiais atvejais?
Žalius kokteilius aš irgi geriu, prisiskyniau pienių lapų, tada nuo vaismedžių ir vaiskrūmių kiek spėjau (obelų, aviečių, gervuogių) ir dabar dedu kartu su uogom ir vaisiais. Man labai skanu, tų lapų praktiškai nesijaučia, bet žinau, kad gaunam tikrai daug gerų medžiagų.
O dėl apdorotų/neapdorotų produktų. Skaitydama raw patiekalų receptus labai daug kur matau anakardžius, datules, kakavą, kai kur kitus džiovintus vaisius. Bet jei mes juos perkame paprastoj parduotuvėj, juk jie visi yra termiškai apdoroti, ir kai kas ne tik termiškai, bet ir chemiškai. Daug kas tai kažkaip ignoruoja. Tai gal geriau suvalgyti virtos daržovių iš savo daržo sriubos meniu paįvairinimui, nei valgyti anakardžius, datules ir kt, kurie neaišku nei kaip auginti, nei kuo apipurkšti, ir dar aišku termiškai apdoroti? Gaunasi tik raw imitacija.
Čia mano tokie vidiniai neramūs pasvarstymai, bet aš čia tikrai nepiktai
Klausėte dėl Stollar blenderio. Aš juo patenkinta, tik pagaliau supratau kodėl jis kai ką sumala, o kai ko ne. Ogi sumala tada, kai masė yra pakankamai šlapia, ir nemala kai gana sausa, pvz sunkiai mala datules, tiesiog pradžioj pamala, o paskui prie peiliukų susidaro oro tarpas ir sukasi peiliukai tuščiai. O kai yra pakankamai šlapia, tada taip nenutinka ir susimala viskas gerai. Silwer, o kaip vitamixas daro tokiais atvejais?
Žalius kokteilius aš irgi geriu, prisiskyniau pienių lapų, tada nuo vaismedžių ir vaiskrūmių kiek spėjau (obelų, aviečių, gervuogių) ir dabar dedu kartu su uogom ir vaisiais. Man labai skanu, tų lapų praktiškai nesijaučia, bet žinau, kad gaunam tikrai daug gerų medžiagų.
O dėl apdorotų/neapdorotų produktų. Skaitydama raw patiekalų receptus labai daug kur matau anakardžius, datules, kakavą, kai kur kitus džiovintus vaisius. Bet jei mes juos perkame paprastoj parduotuvėj, juk jie visi yra termiškai apdoroti, ir kai kas ne tik termiškai, bet ir chemiškai. Daug kas tai kažkaip ignoruoja. Tai gal geriau suvalgyti virtos daržovių iš savo daržo sriubos meniu paįvairinimui, nei valgyti anakardžius, datules ir kt, kurie neaišku nei kaip auginti, nei kuo apipurkšti, ir dar aišku termiškai apdoroti? Gaunasi tik raw imitacija.
Čia mano tokie vidiniai neramūs pasvarstymai, bet aš čia tikrai nepiktai

QUOTE(Silwer @ 2010 10 27, 17:39)
Jei ziurejot per youtube raw maisto receptus, gal pastebejot, kad zalio maisto valgytojai geria kokteilius is zaliu darzoviu. Bandau aiskintis kas tai per darzoves, gal kitiems metams reiktu pasisodinti. Kiek suprantu, tai dazniausia buna lapiniai kopustai. Nemaciau tokiu lietuvoje. Dabar pagrinde naudoju petrazoles.
Vienas is variantu http://www.youtube.c...h?v=-G6i9RzyLYk
Vienas is variantu http://www.youtube.c...h?v=-G6i9RzyLYk
Aha, yra tokie green smoothies, man labai patiko šio australo receptai ir pats tas australas

My Webpage
My Webpage
daug jo filmukų youtoobe yra .
Aš dedu nusipirktus špinatus, rucolos salotas, manau, tinka ir paprastos lietuviškos ir nelietuviškos salotos (tik neaišku, kaip ten su nitratais jose, nes gi ne ant žemių, o ant velniažino ko užaugintos...), kviečių ir kitokie želmenys, pabandžiau nusipirkti cikorijos, bet nepatiko - labai karčios. Aha, lapinių kopūstų, gelsvės ir aš kitąmet užsisodinsiu. Be to, nuo pavasario iki rugpjūčio dėsiu į smočius kiaulpienės ir dilgėlių lapų (jų galima ir užsišaldyti)
QUOTE(-Sanpaulija- @ 2010 11 03, 13:34)
Sveikos merginos!
Klausėte dėl Stollar blenderio. Aš juo patenkinta, tik pagaliau supratau kodėl jis kai ką sumala, o kai ko ne. Ogi sumala tada, kai masė yra pakankamai šlapia, ir nemala kai gana sausa, pvz sunkiai mala datules, tiesiog pradžioj pamala, o paskui prie peiliukų susidaro oro tarpas ir sukasi peiliukai tuščiai. O kai yra pakankamai šlapia, tada taip nenutinka ir susimala viskas gerai. Silwer, o kaip vitamixas daro tokiais atvejais?
Klausėte dėl Stollar blenderio. Aš juo patenkinta, tik pagaliau supratau kodėl jis kai ką sumala, o kai ko ne. Ogi sumala tada, kai masė yra pakankamai šlapia, ir nemala kai gana sausa, pvz sunkiai mala datules, tiesiog pradžioj pamala, o paskui prie peiliukų susidaro oro tarpas ir sukasi peiliukai tuščiai. O kai yra pakankamai šlapia, tada taip nenutinka ir susimala viskas gerai. Silwer, o kaip vitamixas daro tokiais atvejais?
Aš esu nusipirkusi philips kombainą HR7774, nuoroda, tarkim, iš čia My Webpage, kažkur mačiau jam akcijos dabar nemažos. Suviliojo mane tuo, kad yra ir kombainas, ir kokteilinė, 1000 W galingumas, pigus - mokėjau 450. Nu ir ką... Jungiu į dieną panašiai 3 kartus. Tarkuoja diskas daržoves stambokai, grubokai, smulkina tas peilis daržoves gerai, ruginę tešlą minko irgi gerai (nu jums tai neaktualu), kokteilinė smočius iš vaisių sumala irgi, sakyčiau, gerai (kai nežinai, kokie ten jie jau turi tiš tikrųjų būt, tai, atrodo, gerai




Beje, kaip supratau, naudojantis paprastais blenderiais reikia imituoti smočio režimą - pirmiau paplakti su impulsais, kol ingriedientai daugmaž susilygins ir tik tada pavaryt pilnu greičiu.
Žadėjau kažkada aprašyt savo blenderio ieškojimus. Vis laiko nėra, ir dabar skubu - vaikai jau šaukia aplink

QUOTE(sega @ 2010 11 03, 12:48)
Be to, nuo pavasario iki rugpjūčio dėsiu į smočius kiaulpienės ir dilgėlių lapų (jų galima ir užsišaldyti)
Buvau sriubai prisirinkus truputį kiaulpienės lapų, taip gavos, kad nieko iš jų negaminau kelias dienas, kad nesugadinti, įkišau į šaldiklį. Ar prieš vartojant iš šaldiklio kiaulpienės lapus, juos užmerkiat sūriam vandenyje? Ar tik kelis lapelius naudojate smoočiams ir nesijaučia kartumo?
QUOTE(-Sanpaulija- @ 2010 11 03, 13:34)
Sveikos merginos!
Klausėte dėl Stollar blenderio. Aš juo patenkinta, tik pagaliau supratau kodėl jis kai ką sumala, o kai ko ne. Ogi sumala tada, kai masė yra pakankamai šlapia, ir nemala kai gana sausa, pvz sunkiai mala datules, tiesiog pradžioj pamala, o paskui prie peiliukų susidaro oro tarpas ir sukasi peiliukai tuščiai. O kai yra pakankamai šlapia, tada taip nenutinka ir susimala viskas gerai. Silwer, o kaip vitamixas daro tokiais atvejais?
Klausėte dėl Stollar blenderio. Aš juo patenkinta, tik pagaliau supratau kodėl jis kai ką sumala, o kai ko ne. Ogi sumala tada, kai masė yra pakankamai šlapia, ir nemala kai gana sausa, pvz sunkiai mala datules, tiesiog pradžioj pamala, o paskui prie peiliukų susidaro oro tarpas ir sukasi peiliukai tuščiai. O kai yra pakankamai šlapia, tada taip nenutinka ir susimala viskas gerai. Silwer, o kaip vitamixas daro tokiais atvejais?
Tai jei noreciau sumalti tik seklas,tai vargiai sumaltu?
QUOTE(Marzde @ 2010 11 03, 18:08)
Buvau sriubai prisirinkus truputį kiaulpienės lapų, taip gavos, kad nieko iš jų negaminau kelias dienas, kad nesugadinti, įkišau į šaldiklį. Ar prieš vartojant iš šaldiklio kiaulpienės lapus, juos užmerkiat sūriam vandenyje? Ar tik kelis lapelius naudojate smoočiams ir nesijaučia kartumo?
na aš dar nesu vartojus nei kiaulpienių, nei dilgėlių, žinau tik, kad kiaulpienes reik sūdytam vandeny pamerkt, o mano mama dilgėles maltas šaldo, tad gal ir kiaulpienes reiktų numirkytas sumalti ir užšaldyti

QUOTE(spalvota @ 2010 11 03, 19:47)
Tai jei noreciau sumalti tik seklas,tai vargiai sumaltu?
mano philips kokteilinė linų sėklas sumala kaip kavamalė, kitų dar nebandžiau