QUOTE(Ornela @ 2006 01 22, 22:32)
Reikes:
1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu)
2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu)
3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele
4)nieko nelaukus isgert sambuka
5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius
super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau
bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta
Mes panašiai geriame absentą, tik dedame į stiklinę vieną kavos pupelę, o kai padegam pasukame ratu ant plačiais kraštais stiklinės ant kurios lengvai sukasi vyno taurė savo šonais (net nežinau kaip aiškiai aprašyti). Tada perpilame iš vyninės taurės į stiklinę ant kurios sukome vyno taurę, o taurę staigiai uždengiame servetėle (sandariai, kad neišeitų garai).
Tada užpūčia degantį gėrimą, išgeria, sukramto pupelė, su šiaudeliu pradūria servetėlę (nes jei prakišinėti, tai manau, kad išeitų garai) uždėtą ant vyno taurės ir ištraukia garus.
Principas tas pats, tik keleta skirtingų niuansų.