Sveikutes!
Gavom dovanu sambucos buteli Visai nieko po stikliuka palaizyti tirsto anyzinio likeriuko, ypac, kai salta
Bet zinau, kad geria si gerimeli "linksmiau" - uzdega, deda kavos pupeliu ir pan. Jei kam teko - pasidalinkit receptukais ...
Reikes:
1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu)
2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu)
3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele
4)nieko nelaukus isgert sambuka
5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius
super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau
bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta
1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu)
2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu)
3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele
4)nieko nelaukus isgert sambuka
5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius
super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau
bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta
QUOTE(Ornela @ 2006 01 22, 22:32)
Reikes:
1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu)
2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu)
3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele
4)nieko nelaukus isgert sambuka
5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius
super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau
bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta
1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu)
2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu)
3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele
4)nieko nelaukus isgert sambuka
5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius
super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau
bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta
Mes panašiai geriame absentą, tik dedame į stiklinę vieną kavos pupelę, o kai padegam pasukame ratu ant plačiais kraštais stiklinės ant kurios lengvai sukasi vyno taurė savo šonais (net nežinau kaip aiškiai aprašyti). Tada perpilame iš vyninės taurės į stiklinę ant kurios sukome vyno taurę, o taurę staigiai uždengiame servetėle (sandariai, kad neišeitų garai).
Tada užpūčia degantį gėrimą, išgeria, sukramto pupelė, su šiaudeliu pradūria servetėlę (nes jei prakišinėti, tai manau, kad išeitų garai) uždėtą ant vyno taurės ir ištraukia garus.
Principas tas pats, tik keleta skirtingų niuansų.
QUOTE(Ornela @ 2006 01 22, 22:32)
Reikes:
1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu)
2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu)
3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele
4)nieko nelaukus isgert sambuka
5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius
super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau
bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta
1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu)
2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu)
3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele
4)nieko nelaukus isgert sambuka
5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius
super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau
bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta
Tokiu principu ir man teko ragauti sambuką Man skonis tai keistokas, išgelbėjo kavos pupelė vyras dar įrodinėjo kad ten razinka
Bet "kerta" normaliai. Prie linksmos kompanijos verta pabandyti
Man patys skaniausi "vieno gurkšnio" gėrimukai su Sambuka yra tokie: į siaurą stikliuką pilam Sambukos, o ant viršaus užpilam Bailey's likerio. Turi nesusimaišyt, o gulti sluoksniu. Visa tai vienu mauku išgerti
Man patiko rusiska rulete(russian roulette)
Kahlua(kavos likeri) ir vodka ipyli i taures,ant virsaus griezineli apelsino uzdeti.
Atskirai i taure ipilti sambucos ir uzdegti.Sambuca uzpilti ant apelsino,bet neleiskit ilgai degti,greit uzgesinkit.Vienu mauku isgerti ir apelsinu pasmaguriuoti.
Skanaus!
Kahlua(kavos likeri) ir vodka ipyli i taures,ant virsaus griezineli apelsino uzdeti.
Atskirai i taure ipilti sambucos ir uzdegti.Sambuca uzpilti ant apelsino,bet neleiskit ilgai degti,greit uzgesinkit.Vienu mauku isgerti ir apelsinu pasmaguriuoti.
Skanaus!
gaivinam tema....
QUOTE(Ornela @ 2006 01 22, 23:32)
Reikes:
1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu)
2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu)
3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele
4)nieko nelaukus isgert sambuka
5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius
super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau
bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta
1.Taureles vynines (i ja ipilt sambuka uzdegt ir truputuka pavartyt kad visi krastai suslaptu)
2.na kokia brendzio stiklinyte (pavarcius i ja supilt degancia sambuka,ir su vynine taure uzdengt,kad ugnis uzsigesintu)
3)karsta vyno taurele padet uzvertus ant serveteles,kad karstis issilaikytu po taurele
4)nieko nelaukus isgert sambuka
5)ir tuctuojau nieko nelaukus,pasiimt siaudeli ir pakisus po uzversta taurele (zet kad kuo maziau oro patektu i taure) itraukti kuo giliau i plaucius
super efektas,tikiuosi,kad aiskiai isaiskinau
bet isgerus sambuka tikrai pasiraukysit,bet nieko nelaukit ir iskart per siaudeli traukit i plaucius,tada pajusit efekta
niu mes irgi panasiai geriame tik i sambuka dedame dvi kavos pupeles, bei naudojame brendzio taure sambuko kaitinimui, o isgerimiui stikline. ugni paprasciausiai perpylus sambuka uzpuciame o ta taure apverciame ant lekstutes su servetele ir siaudeliu. geresnio gerimuko nera, bet jis labai skalsus, daugiau nei taure neisgersi, nebent po kokio pusvalandzio
QUOTE(Jurgita.K @ 2007 06 13, 20:40)
O gal zinot, kokiose parduotuvese jos galima rast(sambukos)? nes akropoly tai nera...
MES PIRKOM MAXIMOJ, BET YRA IR RIMI.kAINA NUO 35-50LT.KUO SKIRIASI NEŽINAU,BANDĖM ABU, BET TAS PATS ,Į GALVĄ KERTA VIENODAI.