Įkraunama...
Įkraunama...

Paskola namui

QUOTE(ooo @ 2009 08 27, 10:54)
lens.gif  bandau kazka iziuret sitoj makalienej - mamos butas ir sodyba atiteks jums uz aciu.
vyro broliui atiteks uz aciu namukas, kuri statysit ir kuriam sunaudosit banko paskola ir mociutes sodo pinigus...
jei bus problemu tada:
mama nebetures nieko (turejo buta ir sodyba)
jus neturesit nieko (nes uz paskola ikeisit ir buta, ir sodyba, viska bankas ir paims, dar ziurekit, kad skoloj neliktumet)
mociute nebetures sodo
vyro brolis tures namuka  ax.gif tai jis vienintelis ir islosia sitoj visoj makalienej  bigsmile.gif

Kadangi ar taip, ar taip vyro brolis pas mus gyvena ir gyvens toliau, kol nesusikurs savo seimos, tai kaip ir tas pats, ant ko tas namukas uzrasytas bus... juk esame viena seima, darni seima.. ir cia aisku nuo zmoniu priklauso... Ne aferistai esame, ir vieni is kitu neatimsime, kazko nedave... mama sodyba vistiek mums paliks, pati nori labai atvaziuoti pas mus i vilniu, todel kazkada galbut gyvens kartu... ir nematau as cia jokios problemos... mociute soda taipogi nori parduoti ir prisideti prie mano nauju namu... ir jai su mano seima liks dar didziulus namas ir zemes nemazas gabalelis.. todel jie tikrai nenuskurs, o ir mes namus vistiek turetume ir niekas is ju musu neismestu... ir daug daug paprasciau pasistatytume namuka, nei per kelis etapus imant paskola ir t.t.
Kas nori, tas gali... ir kazka sumastyti tikrai imanoma... Tik reikia labai labai noreti, pasistengti ir tiketi... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 08 27, 11:56)
Sekmes gyvenant nuomojame bute wink.gif kaip minejau "kas nori - iesko galimybiu, kas nenori - priezasciu"

gyvenu ne nuomojamam bute biggrin.gif bet mano turtas yra mano, o ne kazkieno brolio...
ir mano tevu butas neikeistas bankui...
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 08 27, 10:57)
Įdomiai Jūs čia thumbup.gif . Tik kadangi esu senis, tikrai neiškęsiu nepasikabinėjęs.

Kad ir kaip to norėtus, paklausyti realistų nepavyks. Nors greitai pasidauginsime iki 7.000.000.000- tarp jų realistų nerasta. Yra tik koks tai vidurkis tarp pesimistų ir optimistų nuomonės.

Na tokiu atveju, teks vadovautis savo optimistiniais pamastymais... o kaip bus taip bus... mirksiukas.gif kas nieko nedaro, nieko nemasto, nieko ir neturi... na nebent kazkam milijonas is dangaus nukrenta, arba tevelius pinigingus turi...
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2009 08 27, 11:06)
gyvenu ne nuomojamam bute  biggrin.gif  bet mano turtas yra mano, o ne kazkieno brolio...

Na vadinasi tau pasiseke gyvenime.. su kuo nuosirdziausiai ir sveikinu 4u.gif Beje turtas tavo, ar banko?
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 08 27, 12:06)
gyvenu ne nuomojamam bute  biggrin.gif  bet mano turtas yra mano, o ne kazkieno brolio...

Tuomet truputi pamastykit ir suprasit kas turima omenyje, paimsiu Jusu atveji:
Nuosava buta parduodate savo broliui (zinoma jei seima normali), ta paskola panaudojate namo statyboms, va ir viskas. Visuomet bus rizika, bet ja ivertina kiekvienas pagal save, as ivertinau pagal save ir kolkas nesigailiu.
Variantu daug, bet matau kad nenorite apie joki mastyti, todel namo statyba ne Jums, Jums gyvenimas bute ir lesu taupymas namui, kuri geriausiu atveju pradesite statyti po geru 10 metu, tuomet vel atsiras kazkokiu priezasciu jo nestatyti (per brangiai gaunas nes neuztenka lesu ir t.t.), va ir visa matematika smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 27 rugpjūčio 2009 - 11:15
QUOTE(SviesatamsojE @ 2009 08 27, 12:12)
Na vadinasi tau pasiseke gyvenime.. su kuo nuosirdziausiai ir sveikinu 4u.gif  Beje turtas tavo, ar banko?

gabaliukas banko, bet nedidele dalis ax.gif

QUOTE(Paliukas @ 2009 08 27, 12:13)
Tuomet truputi pamastykit ir suprasit kas turima omenyje, paimsiu Jusu atveji:
Nuosava buta parduodate savo broliui (zinoma jei seima normali), ta paskola panaudojate namo statyboms, va ir viskas. Visuomet bus rizika, bet ja ivertina kiekvienas pagal save, as ivertinau pagal save ir kolkas nesigailiu.
Variantu daug, bet matau kad nenorite apie joki mastyti, todel namo statyba ne Jums, Jums gyvenimas bute ir lesu taupymas namui, kuri geriausiu atveju pradesite statyti po geru 10 metu, tuomet vel atsiras kazkokiu priezasciu jo nestatyti (per brangiai gaunas nes neuztenka lesu ir t.t.), va ir visa matematika smile.gif

as neketinu statytis namo, nes gyvenu viena ir triju kambariu buto man uztenka biggrin.gif taigi netaupau ant namo mirksiukas.gif
o jusu modeliui nepritariu, nes norint tureti ka nors, reikia pilnai prisiimti atsakomybe uz savo skolas, jei tokiu ketinat prisidaryti, o ne tevu butus ir sodybas ikeitineti...
kitaip sakant - savo turta reikia kurti savo pastangomis...
Atsakyti
[quote=SviesatamsojE,2009 08 27, 11:41]
Imam abu paskola butui ir sodybai pirkti. Tas butas ir sodyba priklauso vyro mama.

nepamirskit, kad mokescius ,,po polnoj" uz buto ir sodybos pirkima valstybei sumokesit.
Papildyta:
[quote=SviesatamsojE,2009 08 27, 12:12]
Na tokiu atveju, teks vadovautis savo optimistiniais pamastymais... o kaip bus taip bus... mirksiukas.gif kas nieko nedaro, nieko nemasto, nieko ir neturi... na nebent kazkam milijonas is dangaus nukrenta, arba tevelius pinigingus turi...
Papildyta:

Naivus zmones su tokiais pamastymais apie paskolas doh.gif O pinigai ne is teveliu ar dangaus gaunami - jie uzdirbami. Dargi - kruvinu prakaitu.
Ir atsakomybe us paskolas seimos nariam - ypac seniems tevams - uzkrauti negrazu.
Cia mano nuomone.
Papildyta:
[quote=Paliukas,2009 08 27, 12:13]
Visuomet bus rizika, bet ja ivertina kiekvienas pagal save, as ivertinau pagal save ir kolkas nesigailiu.

As taip pat statu nama - kol kas is savu, ne bankiniu - dengiame stoga ir dedame langus - toks etapas. Savu visai statybai tikrai neuzteks - teks eit i banka. Bet rizika turi buti PAMATUOTA. Del tokiu neatsakingu paskolu emeju, kurie nieko neturedami ir svetima turta uzstatinedami eme paskolas kilo krize - nepamirskit nuo ko JAV prasidejo banku griutis - nuo blogu busto paskolu, kai skolinosi kas norejo ir nebuvo gerai ivertinama rizika. Taigi, o pasekmes matome - paskolu nebegauna ir tie, kas turi normalias pajamos, o palukanas zveriskas mokame VISI.
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2009 08 27, 12:29)

as neketinu statytis namo, nes gyvenu viena ir triju kambariu buto man uztenka  biggrin.gif  taigi netaupau ant namo  mirksiukas.gif
o jusu modeliui nepritariu, nes norint tureti ka nors, reikia pilnai prisiimti atsakomybe uz savo skolas, jei tokiu ketinat prisidaryti, o ne tevu butus ir sodybas ikeitineti...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 08 27, 11:29)
gabaliukas banko, bet nedidele dalis  ax.gif
as neketinu statytis namo, nes gyvenu viena ir triju kambariu buto man uztenka  biggrin.gif  taigi netaupau ant namo  mirksiukas.gif

Na, o kas sako, kad mes neprisiimam pilnai atsakomybes? g.gif tik va visada reikia apgalvoti tai, kas butu visiems geriausia blogiausiu atveju.. Ar mama pasikviesti gyventi i nauja nama, ko ji labai labai nori... ar netekus naujo namo, kraustytis gyventi pas ta pacia mama i dvieju kambariu buta?
O as visiskai nepritariu tokiom nuomonem, kur jauni zmones ima simtatukstantines paskolas su ta mintimi, kad abieju tevai ir seneliai kazkada numirs ir paliks vistiek visa turta, kuri kazkada parduos ir atiduos paskola... as mastau kiek kitaip... nenoriu gyventi bute, nes visa gyvenima gyvenau name, tuo labiau, kad namuka galima dabar pasistatyti uz buto kaina... kazkada abieju mamos pasens ir ne duok dieve, gali ateiti laikas, kai pasiligos, tokiu atveju abi atsivesim pas save... o ne lauksim kol numirs, kad galetume atiduoti paskolas...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SviesatamsojE: 27 rugpjūčio 2009 - 11:38
[quote=SviesatamsojE,2009 08 27, 12:38]
tuo labiau, kad namuka galima dabar pasistatyti uz buto kaina...

Vos nemiriau is juoko - kaip pas jus su matematika???? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Beržė @ 2009 08 27, 12:37)

Teisingai, nieko nedarykit smile.gif kam gi rizikuoti?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 08 27, 12:41)
Teisingai, nieko nedarykit smile.gif kam gi rizikuoti?

o rinot, kas yra rizikos vertinimas? rizika turi buti pamatuota...
Atsakyti
[quote=Beržė,2009 08 27, 12:41]
[quote=SviesatamsojE,2009 08 27, 12:38]
tuo labiau, kad namuka galima dabar pasistatyti uz buto kaina...
Vos nemiriau is juoko - kaip pas jus su matematika???? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
[/quote]
Geriau nei pas Jus, is mano pavyzdzio prasom skaiciuokit, dabar va panasiai nes darbu ir medziagu kainos kritusios
Atsakyti
QUOTE(Beržė @ 2009 08 27, 11:37)

Na nesakyciau, kad tokie ir naivus... idomu ka ciulbetumete, jeigu neturetumete tiek savo pinigeliu, is kuriu dabar nama statot.. ir niekas ant teveliu nugaru neuzkaria tos paskolos.. kariames ant savu peciu... ir kiekvievo atvejis yra skirtingas... kaip kam geriau, taip ir daro... mes lygiai taip pat daug metu dirbame ariame, per kelis darbus, tam, kad galetume kazka savo tureti... ir tikrai zinome, kokiu kruvinu prakaitu tie pinigeliai yra uzdirbami... todel nezinodami realios situacijos geriau ir patylekite... bepigu sneketi tokius briedus, kai nezinote kas, kaip ir kur... ot lietuviai kokie... biltik sukritikuoti, biltik ne pagal ji... viskas blogai ir blogai ka kiti daro.. o patys tobilai gyvena, tobulai masto, ir tobulai stato nama... ir apskritai, si tema, kaip ir daugelis kitu, virto kazkokia pestyniu vieta... visiskas absurdas... jokio produktyvumo...
Atsakyti