Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti (87 tema)

QUOTE(gera_lengva @ 2010 10 11, 11:55)
mergaitės turiu klausimą,fotografavau raw rėžimu,  truputį ekspozicija pakoregavau ir užsaugojau kaip jpg, prieš saugant nekoreguoto jpg dydis buvo virš trijų mg, konvertavus tik septyni šimtai kb ir labai stipriai sumažėjo nuotraukos dydis, ar čia normalu??????????? su jokiais dydžių parametrais nežaidžiau, ar tikrai konvertuojant raw i jpg taip stipriai sumažėja nuotraukos dydis,kurį vėliau norėčiau atsispausti
Šiaip tai normalu, kad konvertuojant iš raw į jpg dydis ženkliai sumažėja. Kiek tas „ženkliai“ priklauso nuo konkrečios nuotraukos. Aš sakyčiau, kad labai normalu, kad tau gavosi tokio dydžio failas. Jei raw pas tave tik 3Mb, įtariu, kad ne itin didelis nuotraukos formatas... Kiek Mpx pas tave fotoaparate?
Atsakyti
Sekmadieninis pasivaiksciojimas smile.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiga: 16 spalio 2010 - 18:06
http://www.efoto.lt/...6689/nuotraukos
labas visoms wub.gif būtų malonu sulaukti kritikos ir jūsų nuomonės apie mano fotografijos,įkėliau nuorodą ir iškarto atsiprašau,kad nemoku įkelti čia tiesiogiai 4u.gif
Atsakyti
Bandau prie jūsų prisijungit. Net nežinau, ar turit kokių nors ritualų naujokams biggrin.gif Žodžiu, mane galit rasti Efoto čia: http://www.efoto.lt/user/lauruze

QUOTE(Tiga @ 2010 10 16, 19:06)

Man vyriškam portretui trūksta aštrumo. Reikėjo gal jį pasukti šonu į šviesos šaltinį g.gif Bet šiaip labai graži ir vyriška poza thumbup.gif

O moteriškas portretas tai super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2010 10 17, 23:51)
Bandau prie jūsų prisijungit. Net nežinau, ar turit kokių nors ritualų naujokams  biggrin.gif Žodžiu, mane galit rasti Efoto čia: http://www.efoto.lt/user/lauruze
Man vyriškam portretui trūksta aštrumo. Reikėjo gal jį pasukti šonu į šviesos šaltinį  g.gif Bet šiaip labai graži ir vyriška poza  thumbup.gif

O moteriškas portretas tai super  thumbup.gif

Pirma karta vyruka fotkinau, tai buvo keista smile.gif aciu uz pastebejimus!:)
Atsakyti
[quote=Tiga,2010 10 16, 20:06]

mergaite tai grazuoliuke, sypsena nuostabi
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2010 10 17, 23:51)
Man vyriškam portretui trūksta aštrumo.

Kokio aštrumo? T.y. kur? Nes man jis ir taip toks "aštrus"...Išraiška tai "bandau atrodyt rimtas...labai bandau". :]]]

Abu centrinukai centrinukai, gal pirmu atveju pasiteisina, bet antru nnž ar tiek ploto kavapuodžiu užimt reikėjo...
Atsakyti
smile.gif+2010 10 19, 22:33-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 10 19, 22:33)
Kokio aštrumo? T.y. kur? Nes man jis ir taip toks "aštrus"...Išraiška tai "bandau atrodyt rimtas...labai bandau". :]]]

Išsklaidyta šviesa vyriškam portretui apšviesti netinka. Vyriškis gavosi "per minkštas". Kitaip paaiškint nemoku. Ne veido išraiškoj aštrumo trūksta, o apšvietime.
Atsakyti
Sveikos fotografės wink.gif
Aš čia tokiu praktišku klausimu: arteja dukrytės pirmasis gimtadienis ir noriu atsispausdinti krūvą foto (visko, kas įvyko per vienerius metus) ax.gif Tad gal galėtumėte patarti, kur kokybiškiausiai spausdina nuotraukas Vilniuje?... MB jas koregavo, tvarkė spalvas, tad nesinorėtų, kad ryškintojai "nagus kištų" ir koreguotų, kas dažnai pasitaiko biggrin.gif Labai svarbu, kad neiškraipytų spalvų. Gal yra tokių fotoservisų, kurie moka elgtis su spalvų profiliais, kad atspausdintų nuotraukas tokias, kokias matome savo kompiuteryje, kurio monitorius sukalibruotas? Ar nuotraukas (JPEG) reikėtų neštis su "embedded ICC" (sRGB ar AdobeRGB), ar be jo?
Laukiu patarimų, pastebėjimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauružė @ 2010 10 20, 00:06)
Išsklaidyta šviesa vyriškam portretui apšviesti netinka. Vyriškis gavosi "per minkštas". Kitaip paaiškint nemoku. Ne veido išraiškoj aštrumo trūksta, o apšvietime.

g.gif na kodėl... Nebūtinai juk. Portretas portretui nelygu. Juk šviesa galima kurti vat tokį šilto švelnaus vyriškumo jausmą. Nebūtina juk visus vyrus fotografuoti film noir stiliumi smile.gif

Ketus, manau Vilniuje foto spausdina Procentre, jei neklystu. Tik reiktų visuomet pažymėti, kad nedarytų korekcijų.
Atsakyti
Sveikos ,
Turiu dovaną juostinį Zenit E ir 2 objektyvus prie jo . Taip pat yra didelis noras su juo susigyventi. Nerandu temos kaip nuo pat pradžių pradėti juo naudotis , kokias juosteles pirkti ,kaip įdėti , kur ryškinti ir aplamai ką jo knopkės reiškia. Gal galite padėti surasti bendraminčius čia ?

Būčiau labai dėkinga už pagalbą ,
Kristina
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2010 10 05, 22:07)
Sveiki.Tyliai skaitineju sita tema,bet dabar liepe cia prisistatyt.Fotkinu neilgai ir dazniausiai savom reikmem,bet kartais ir ikvepimas pagauna.Buvau kuri laika issikvepus,o rudenelis vel atgaivino mintis.Dar pasidaviau bandos jausmui ir isigijau savo pirma zenit.Net nemaniau kad toks kaifas fotkint su juosta.Cia keli pirmieji bandymai.Daugiau esu cia  ax.gif

user posted image

user posted image

Va ja , radau bendramintę smile.gif Aš ir turiu Zenit E su 2 objektyvais , bet net neturiu žalio supratimo nuo ko pradėti . Gal patarumei, kur kokios info yra ? Kokias juosteles nusipirkti ir aplamai kaip įdėti ir kur foto spausdinti? Šiaip aš su skaitmena labai ilgai draugauju , bet taip knieti man išbandyti juostinį smile.gif
Atsakyti