Įkraunama...
Įkraunama...

8mėn.vaikučio meniu

biggrin.gif
QUOTE(edisada @ 2006 10 04, 15:59)
Sakai, OHO g.gif
O man anyta dar burba, kad vaikas NIEKO nevalgo blink.gif 
Aš ir manau, kad pakankamai gaunam maistelio- dar maža, kad balandėlius kirstų lotuliukas.gif
Gal kai surašiau atrodo daug, bet tas pats, kaip ir pas kt. tokio amžiaus vaikučius auginančias,manau. Rusnytė gimė virš 4kg, tai ir sveria dabar NORMALIAI mirksiukas.gif
Dėl to sutinku, juk būna, kai pačios esam nevalgios, tai nekemšam per prievartą..
O BEBI košytes mums irgi patinka.

Apie anytas tai galiu pasakyt viena, tokių raganų dar neteko sutikt. Ir dar, kad ir ką mes darytume, jų nuomone tai bus blogai. Vien jau tai yra baisu, kad mes iš jų sūnelius atėmėm ir badu marinam, neprižiūrim. mirksiukas.gif O dėl vaikų priežiūros aš savo anytai pasakiau aiškiai, mano vaikas mano rūpestis ir prašau nesikišt.

O apie vaikučių maistuką, tai tarvim užvakar Austėja valgė košytę su mėsyte ir daržovėm, o vakar neįkišau. Kokį obuoliuką, tai sutrupina. Ir grūdų košyčių vienąsyk valgo, kitąkart ne. Aš kažkaip nepergyvenu. Ateis laikas suvalgys kiek reikia. O dabar dar MP gauna pakankamai. Va jei svoris kristų, ar judrumas stiprai sumažėtų, tai reiktų kelt paniką... biggrin.gif tongue.gif Austėja gimė 3930 g.o dabar apie 10 kg.

Va šiandien daviau bulvinio blyno kasniuką, žiūrėsiu reakciją.
Atsakyti
O lašinį davei čiulpt? Maniškei visai patiko (dabar mane peikia kitos, kaip čia vaikui duodu lašinių). Labai retai duodu.. Kažkur skaičiau, kad iki metų formuojasi skonio receptoriai. Žinoma, bet kko nekiši mažam kūdikėliui, bet kai ką gal ir galima g.gif Ką manot??
Atsakyti
QUOTE(edisada @ 2006 10 04, 22:07)
O lašinį davei čiulpt? Maniškei visai patiko (dabar mane peikia kitos, kaip čia vaikui duodu lašinių). Labai retai duodu.. Kažkur skaičiau, kad iki metų formuojasi skonio receptoriai. Žinoma, bet kko nekiši mažam kūdikėliui, bet kai ką gal ir galima g.gif  Ką manot??

Daviau ir labai patiko. thumbup.gif peikt galima labai greit, bet paklausk kaimo močiučių, visos davė. Sakė, paimk gryno lašinio bryzą, pabartyk druska ir duok smile.gif
Atsakyti
Mano pupai 8,5men., o meniu toks:

7-8h.misinukas 120-160ml., kaip kada suvalgo, kartais tik 50ml.. doh.gif
11-11,30h. kruopu kosytes- 200g., + arbatytes . thumbup.gif
13-14h. Hypp jogurtas ar varskyte-200g., + arbatyte ar sultys. rolleyes.gif
17-18h. darzoviu kosyte su mesa- 200-250g.,+arbatyte ar sultys. thumbup.gif
19-20h. tarkuotas obuoliukas ar vaisine tyrele. thumbup.gif
22-23h. misinukas 120-160ml., cia kaip kada iseina isiulyt. doh.gif

Tarp valgiu dar duodu dziuveseliu, barankyciu pagrauzti.

Pieno produktu dukryte labai nemegsta schmoll.gif , tai misinuka, jogurta ar varskyte sumaitinti buna oh.. kaip sunku. doh.gif doh.gif doh.gif O mesyte labai megsta. thumbup.gif

Nakti nevalgo.
Atsakyti
QUOTE(kiri111 @ 2006 10 09, 23:53)

Pieno produktu dukryte labai nemegsta schmoll.gif , tai misinuka, jogurta ar varskyte sumaitinti buna oh.. kaip sunku. doh.gif doh.gif  doh.gif  O mesyte labai megsta. thumbup.gif

Nakti nevalgo.

Gerai tau kad naktį nevago, o maniškė kelia labai dažnai... verysad.gif Bet aš dar pati maitinu. mirksiukas.gif
O aš sakyčiau, mažoji nevalgo, tai negrūsk per prievartą, geriau pakeisk kokių kruopyčių košiukėm. Pieno produktai iki metų tikrai nėra rekomenduotinas dalykas, o tuo labiau jei vaikas nenori... Arba duot nedaug, bet ne visą porciją kiek pati numačius... Kad paskui vaikui kokia alergija neprasidėtų... g.gif
Aš tai nenori neduodu, daugiau kruopų, daržovių košių, truputį jogurto, varškės visai neduodu. schmoll.gif Nupirkau osteocare, duodu po truputuką. Ir augam linksmos ir laimingos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lindamm @ 2006 10 10, 09:52)
Gerai tau kad naktį nevago, o maniškė kelia labai dažnai...  verysad.gif  Bet aš dar pati maitinu.  mirksiukas.gif
O aš sakyčiau, mažoji nevalgo, tai negrūsk per prievartą, geriau pakeisk kokių kruopyčių košiukėm. Pieno produktai iki metų tikrai nėra rekomenduotinas dalykas, o tuo labiau jei vaikas nenori... Arba duot nedaug, bet ne visą porciją kiek pati numačius... Kad paskui vaikui kokia alergija neprasidėtų...  g.gif
Aš tai nenori neduodu, daugiau kruopų, daržovių košių, truputį jogurto, varškės visai neduodu.  schmoll.gif  Nupirkau osteocare, duodu po truputuką. Ir augam linksmos ir laimingos  biggrin.gif

Tai, kad jogurta ar varskyte dar siaip taip iseina isiulyt bet va su misinuku, tai vargu vargas. doh.gif Ir sendien ryte suvalge 70ml. ir daugiau nei pro kur neisiulysi, kosmaras. doh.gif
Galvojau gal misinukas nepatinka, visokius isragavom bet nei vienas taip ir neitiko. schmoll.gif As pati maitinau iki 5,5men., pieno turejau galejau dar maitinti bet ji pati atsisakydavo kruti imti ir svoris labai blogai augo. Tai pienelis savaime pradingo, perejom prie misinio. doh.gif Bet, kad ir misinio nenori, tai kol as jai sugirdau koki 120ml., gera pusvalandi uztrunkam. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kiri111 @ 2006 10 10, 00:53)

Pieno produktu dukryte labai nemegsta schmoll.gif , tai misinuka, jogurta ar varskyte sumaitinti buna oh.. kaip sunku. doh.gif doh.gif  doh.gif  O mesyte labai megsta. thumbup.gif

Nakti nevalgo.

o musu daktare sake kad tyreles negalima vartoti vietoj maitinimo reikia duoti normalaus maisto o tyrele kaip deserta vat.
Atsakyti
QUOTE(vilmi20 @ 2006 10 17, 11:27)
o musu daktare sake kad tyreles negalima vartoti vietoj maitinimo reikia duoti normalaus maisto o tyrele kaip deserta vat.

Tai as ir duodu tyreles tarp maitinimu, o rimtas maistas tai kosytes ir misinukas. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kiri111 @ 2006 10 10, 10:07)
Tai, kad jogurta ar varskyte dar siaip taip iseina isiulyt bet va su misinuku, tai vargu vargas. doh.gif Ir sendien ryte suvalge 70ml. ir daugiau nei pro kur neisiulysi, kosmaras. doh.gif
Galvojau gal misinukas nepatinka, visokius isragavom bet nei vienas taip ir neitiko. schmoll.gif  As pati maitinau iki 5,5men., pieno turejau galejau dar maitinti bet ji pati atsisakydavo kruti imti ir svoris labai blogai augo. Tai pienelis savaime pradingo, perejom prie misinio. doh.gif Bet, kad ir misinio nenori, tai kol as jai sugirdau koki 120ml., gera pusvalandi uztrunkam. doh.gif

O vietoj mišinio gryno pirno virinto nebandei duot? g.gif Gal kartais tą valgytų, nes yra tikrai mamų, kurios nuo mažumės doda pieną.
Ir tarkim daugiau į ranką duok, valgant košę tarkimšaukštą pačiai, gal tada daugiau suvalgys. Na aišku tvarkytis paskui rekės, bet... doh.gif
Obuoliuko, paduok, duonos,ar dar kokį velnią į ranką. Kukurūzų nesaldžių, mano Austėja labai mėgsta, daug neduodu, bet kartais...
Vistiek kažką bandyt turi... g.gif 4u.gif
O gal maitint kai visi valgo, matys kitus ir pati norės...
Atsakyti
Aš, kai pasiklausau draugių
0
Papildyta:
Aš, kai pasiklausau draugių, jog joms sunku ką nors įsiūlyti savo vaikiukams, tai neįsivaizduoju, kad taip dar gali būti. Mano mažoji man tuoj baimių įvarys, nes valgo viską, ką bepaduosi. Labiausiai aišku patinka mano daryta mėsytė - pirktinės tyrelės, jei nespėju savos pagaminti, nelabai šlamščia, bet iš bėdos įsiūlom. Dar ragauja varškytę, jogurtą, obuolį. O jau apetitas jos, tai nesvietiškas - žandų plotis toks, kad matosi net iš užpakalio ( sveriam per 10 kg.) Rodos ir su vaikštyne laksto, ir šiaip kruta per dienas ( ir naktis, beje), ale kaip storulka, taip storulka.
Atsakyti
QUOTE(*jolita* @ 2006 10 17, 19:40)
Aš, kai pasiklausau  draugių
0
Papildyta:
Aš, kai pasiklausau draugių, jog joms sunku ką nors įsiūlyti savo vaikiukams, tai neįsivaizduoju, kad taip dar gali būti. Mano mažoji  man tuoj baimių įvarys, nes valgo viską, ką bepaduosi.  Labiausiai aišku patinka mano daryta mėsytė - pirktinės tyrelės, jei nespėju savos pagaminti,  nelabai šlamščia, bet iš bėdos įsiūlom.  Dar ragauja varškytę, jogurtą, obuolį.  O jau apetitas jos, tai nesvietiškas -  žandų plotis toks, kad matosi net iš užpakalio ( sveriam per 10 kg.) Rodos ir su vaikštyne laksto, ir šiaip kruta per dienas ( ir naktis, beje), ale kaip storulka, taip storulka.

Oi kaaaip aš tau pavydžiu, kad tavo Miglužė taip valgo tongue.gif . O mano Miglužė (13 dienelių už tavąją vyresnė) sveria tik 8,300 kg, nes valgo laaaaaabai mažai. Gal ir įvairų maistą, bet mažomis porcijomis doh.gif . Košytės padarau 150 g ir tai ne visada visą suvalgo schmoll.gif .

O dar norėjau mamyčių paklausti - kaip jūs gaminate mažiams kepenėles? Daktarė sakė kartą per savaitę jau duoti kepenėles, kartą žuvį, o visas kitas dienas mėsytę. Tai aš net ir nežinau ar čia geriau vištienos kepenėles, ar jautienos g.gif ? Virti ar troškinti?

O ar grietinytės 9 mėn. leliui jau galima įmaišyti į daržovienes su mėsa? Ko gero dar ankstoka g.gif ?
Nieko neatsimenu, kada aš pirmąjam ką pradėjau duoti unsure.gif blush2.gif ...
Atsakyti
Niu ir as pasisakysiu. Mano kleckiukui 8 menesiukai ir jokiu misinuku. Nuo kokiu 5-6 menesiu pradejo nenoreti doh.gif tai as ir neduodu, kam kankint vaika.

Ziuriu kaikurios mamytes labai jau griezta meniu turi - ir laikas ir kiekis blink.gif Mes kada norim tada valgom, rimtas valgymas buna 3 kartus per diena, o visokiu jogurtuku, sausainiuku, tyreliu ar vaisiu valgom kas mazdaug 2 valandas.

Dabar susimasciau verysad.gif gal as bloga mama, kad neduodu misinuko? unsure.gif Bet svoris nemazeja g.gif ir angeliukas superaktyvus lelius ax.gif Hmmm... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gadiga: 20 spalio 2006 - 12:28