Įkraunama...
Įkraunama...

8mėn.vaikučio meniu

As ir neduodavau misinuko nuo 7 men. duodavau pienuka bet dabar vel perjom prie misinio nes daktarai liepe. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilijuke @ 2006 10 23, 10:27)
As ir neduodavau misinuko nuo 7 men. duodavau pienuka bet dabar vel perjom prie misinio nes daktarai liepe. blush2.gif

Niu matai pas mus daktaru kitas poziuris i vaikus, tai kaip pati ismanau, taip darau, nes nelabai pasitikiu jais. Mes siaip valgom visokiausias kruopas, kad kuo daugiau vitaminu ir naudingu medziagu butu, o pieniuko negeriam schmoll.gif Maziukas sake neskanu jam schmoll.gif lotuliukas.gif Ir siaip koks tikslas vaikui duoti misinuka, jei jis tik koki 50ml isgeria ir tai per prievarta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilijuke @ 2006 10 23, 12:27)

kaip liepė?.. g.gif blink.gif Ar bėrė nuo pieno, ar dar koks velnias darėsi...

Šiaip tai aš dėl maisto su daktarais nesitariau ir nesitariu, duodu, kas tinka, kas patinka. Vakar visi draugiškai valgėm pienišką avižinę košę. biggrin.gif
Mes naudojam mažai druskos, tai duodu ir Austėjai mūsų maisto ir viskas gerai..
Jei nėr problemų, tai geriau pasikliaut vaiku, o ne daktarais. Bent aš taip manau.
O dėl pieno, jei jis tiko, tai kaip gali neduot.. Aš tai kažkaip prieš mišinukus, ypač kai jau toks didelis vaikas.. Košių daugiau, daržovių, vaisių.. tik jau galima viską duot, nepatartina aštraus, sūraus, konservuoto ir stipriai kepto

Klausk mamų patirties, gal kartais bus geriau nei daktarai.. mirksiukas.gif
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lindamm @ 2006 10 23, 10:53)
Košių daugiau, daržovių, vaisių.. tik jau galima viską duot, nepatartina aštraus, sūraus, konservuoto ir stipriai kepto

drinks_cheers.gif as ir taip manau drinks_cheers.gif Man irgi tie daktarai schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos visos mamytes!
Mums suejo 8 men ir jau nebezinau kuom paivairinti svo vaikelio mityba.
Mes valgome 4- 5 kartus dienoj. Anksti ryte pieno misinelis tik apie koki 120 ml. Pusryciams darzoviu kosyte, tai bulve, morka, kalafijoras ir brokolis, su mesa, jautiena arba paukstiena ir desertui bananu tyrele, cia pati mylimiausia. Pietums ryziu kose su vaisiais. Paskui pieno misinelis pries miegeli. Ir visada tas pats. Gal jus mamytes turite kokiu kitokiu receptu ar patarumu, mielai viska perskaitysiu!

Man idomu ar jus duodate savo vaikelems sriubyciu, jei taip tai kokiu?
Ar trinate maisteli labai smulkiai?
Ir dar daugybes kitu klausimu noriu uzduoti, bet tai gal jau veliai, nes ir taip cia daug prirasiau!
Atsakyti
QUOTE(nobody’s perfect @ 2006 11 02, 14:12)
Sveikos visos mamytes!
Mums  suejo 8 men ir jau nebezinau kuom paivairinti svo vaikelio mityba.
Mes valgome 4- 5 kartus dienoj. Anksti ryte pieno misinelis tik apie koki 120 ml. Pusryciams darzoviu kosyte, tai bulve, morka, kalafijoras ir brokolis, su mesa, jautiena arba paukstiena ir desertui bananu tyrele, cia pati mylimiausia. Pietums ryziu kose su vaisiais. Paskui pieno misinelis pries miegeli. Ir visada tas pats. Gal jus mamytes turite kokiu kitokiu receptu ar patarumu, mielai viska perskaitysiu!

Man idomu ar jus duodate savo vaikelems sriubyciu, jei taip tai kokiu?
Ar trinate maisteli labai smulkiai?
Ir dar daugybes kitu klausimu noriu uzduoti, bet tai gal jau veliai, nes ir taip cia daug prirasiau!

mes valgom taip:
7 misinelis
9 pries einant gult misinelis
12 darzoves (cukinija, brokoliai, kalafijorai, bulve) morku nevalgom, nes esam alergiski. kas antra diena duodu mesytes. o darzoves kaitalioju. dedu kazkokias 2 rusis. vietoj bulviu daznai idedu kruopu: ryziai, grikiai ir pan.
14 pries einant gult misinelis
17 vaisiai. visada stengiuosi duoti skirtingu rusiu, makaluoti vienus su kitais. mes labiausiai megstam "MAZAS" tyreles, taciau paivairinimui perku visokiu firmu
19 kose: turim 5 rusiu, kiekviena diena darau skirtingas. siaip tas pacias koses maisau ir su darzovem.
21 pries einant gult misinelis

zinau, kad mes jau daugiau turetumeme valgyti kosiu, bet kad mazoji nieko pries einant gult kito nepripazista, o jeigu nenori valgyti, nieko neikisi. kiti tokio amziaus vaikai, jeigu viskas gerai, jau valgo varskyte ir jogurta vaikiskus.
bet mums negalima, tai tenka tenkintis tuo, ka galim
Atsakyti
o kiek tavo vaikutis per diena isgere misinelio, mano tai nuo 400- iki 500 ml. bet gere tik du kart dienoj, ryte ir vakare, visu kitu gerimu neikisi!
Atsakyti
Musu diena:
9 papulis
10.30 avizine kose su saldytu MP, 3-4 avietemis trintomis, alyvuogiu aliujumi, basica (rytais visada duodu avizu kose, nes l.tvarko viduriukus) duodu atsigerti arbateles (kmynu/medetku - viska, ka turiu is vaistazoliu)
miegutis
13.30 papulis
15 darzoviene - bulves, morkos, kopustas, cukinija, mongoldai, alyvuogiu aliujus (kas antra diena idedu kalakutienos) arbatele ta pati
miegutis
18 papulis
19.30 grikiu/ryziu ar pan kose su saldytu MP
21 papulis
miegutis
2 papulis
miegutis
6 papulis
mazas miegutis
Atsakyti
Labukas,norėčiau ir aš įsiterpti smile.gif Primaitinu nuo4 mėnesiuko,nors užteko mano pieno bet norėjos kuo greičiau rimtesnio maisto...Valgėm viską absoliučiai iš Hipp,jam tiko ir patikoAišku,tuom užsitraukiau gyd rūstybę,tipo konservantai Kaip viena mama sakė,jei nėra problemų tai ir be gyd nurodymų galima maitinti vaiką Taigi valgėm ir augom svorio lb norm iki800g per mėn Nuo5mėn kai įvedėm mėsą pieno poreikis sumažėjo,užsigerdavo po košių ir pieno jau nebeskaičiau kaip maitinimoRagavom po truputį visko,aišku didėjant mėn skNuo barankyčių iki dešros gabaliuko ir rauginto agurkoDešrytės suvalgo kiek jau pajėgia pats su savo3 dantukais pasitarkuot,daugiausia,kaip ir agurką tik čiulpia,noris jo mažai širdelei sūrymėlio gi...Taigi,rytasapie9val avižinė košė,užplikyta papr piene-apie200ml,užsigeriam mišinuko,papr pienas nepatiko,bandysim pratint..Pietūs apie2val-Hipp daržovienė su kalakutiena ar vištiena(daržovės jau stamb gabaliukais nebe tyrė)220g ir būtinai dar imaišau į tą košę natūralios kalakutienos ar vištienos virtos krūtinėlės,gaunasi apie250g,užsigeriam tik sultimis(Hipp)Pavakariai-17val papr sūrelis su razinom(razinas suvalgau aš biggrin.gif ) Vakarienė-21-21.30 grikių ,ar 7grūdų, ar ryžių su kukurūzais pieninė košė apie180ml,užsigeriam mišinukų ir liulytės smile.gif Į tarpus valgom visus skanumynus barankytės, jogurto,obuolio,žodžiu kas papuola tą dieną po ranka wink.gif Ko labiausiai bijojau kad valgydamasHipp tyres mano mažylis nenorės kt maisto,nemokės kramtyti ar ryti gabaliukų,nieko panašaus,noriai ragauja viską ir jei tinka,atsisakomHipp thumbup.gif Ir kaip gražu žiūrėt kai mažylis pats valgo ar tai meduolį,ar tai baranką,ar tai obuolį, sukramtydamas ir nurydamas biggrin.gif Žodžiu,viskam ateina laikas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akela @ 2006 11 09, 21:43)
Labukas,norėčiau ir aš įsiterpti  smile.gif Primaitinu nuo4 mėnesiuko,nors užteko mano pieno bet norėjos kuo greičiau rimtesnio maisto...

Labai šauniai jūs gyvenat. Aš savo Marijų primaitint pradėjau nuo 4 mėn panašiai, ir po truputį gaudavo visko.

O va su Austėja, jau virš 10 mėn, o dar pilnai maitinu ir to svetimo maisto na niekaip už maistą neskaito ir labai mažai valgo.
Ir visko dupdu, visko ragaujam, ir košes piene verdu - natūraliam karvės. Ir mėsos duodu, žuvies truputį.. na sakykim visko, bet kad normaliai pavalgytų būna tik kartais. O šiaip rėkia ammm ir griebia mane. smile.gif
tarkim išviriau žirnių košės, tai palaižė ir net nesileido artyn, o tikrai skaniai darau.. ax.gif Daržovių sriubas labai mėgsta, tų tai daugiau suvalgo.
Hipp iš viso nedaviau, ta prasme buvo kažkas vieną nupirkę, reikėjo išmest, nesileido...
Atsakyti
QUOTE(lindamm @ 2006 11 09, 23:57)
Labai šauniai jūs gyvenat. Aš savo Marijų primaitint pradėjau nuo 4 mėn panašiai, ir po truputį gaudavo visko.

O va su Austėja, jau virš 10 mėn, o dar pilnai maitinu ir to svetimo maisto na niekaip už maistą neskaito ir labai mažai valgo.
Ir visko dupdu, visko ragaujam, ir košes piene verdu - natūraliam karvės. Ir mėsos duodu, žuvies truputį.. na sakykim visko, bet kad normaliai pavalgytų būna tik kartais. O šiaip rėkia ammm ir griebia mane. smile.gif
tarkim išviriau žirnių košės, tai palaižė ir net nesileido artyn, o tikrai skaniai darau..  ax.gif Daržovių sriubas labai mėgsta, tų tai daugiau suvalgo.
Hipp iš viso nedaviau, ta prasme buvo kažkas vieną nupirkę, reikėjo išmest, nesileido...

Tai va, ir mum panašiai. Jau 10 mėn. Daržovienę su mėsa, žuvimi, vaisius tai valgo dar šiaip taip. O va pieniškų košių schmoll.gif laaabai sunkiai po pusę porcijos įsiūlau ir tai su visokiais cirkais ir šau elementais doh.gif . Daug mano pienelio geria, bet šiandien buvome nuėjusios pasisverti, o gi per visą mėnesį priaugome tik 50 g. blink.gif doh.gif schmoll.gif . Paėmė kraujuką. Ryt skambinsiu atsakymų. Negerai verysad.gif . Jau praeitą mėnesį buvome ant normos ribos su svoriu, o šį doh.gif ...
Atsakyti
Aš tai per daug neskubu svert, o ir galimybės mažos. O kitas dalykas, normalu jei mergaitė mažiau sveria..
O mano mažoji aktyvi ir labai, jau pradėjo pati pastovėt - nesilaikydama. Žandai rausvi. Ir ne mieguista, kaip rašo apie nedavalgančius..
O dėl valgymo, tai vieną syk mažiau, kitąsyk daugiau įkišu, bet vis tiek kažkiek suvalgo. Daug mano pieno gauna. O kitas dalykas - į pampersą prikrauna kaip būtų visą puodą išvalgius. smile.gif
Tikėkimės bus gerai su jūsų tyrymukais.. Tik nepradėkit vaistais vaiko šert, ba išvis paskui maisto ar įkiši.. Gal dabar toks laikas..
Maniškė buna, kad varškytės dėžutę iš karto suvalgo, o būna kad nieko neįkišu... Vis dėlto mergaitė.. smile.gif
Atsakyti