Kreminė žalioji sriuba
[attachmentid=225642]
Švelni, kreminės konsistencijos, gražiai žalios spalvos sriuba, patiks ypač trintų sriubų megėjams.
Reikės:
0,5 žalio arba maždaug tokio kiekio šaldyto brokolio
0,5 šviežio arba tiek pat šaldyto žiedinio kopūsto
0,5 pakelio šaldytų žalių žirnelių
4 bulvių
1 didelio svogūno
1-2 kubelių daržovių arba vištienos sultinio
druskos
pipirų
2 lauro lapelių
200 ml grietinėlės 13 % riebumo
dž. batono kubelių
[attachmentid=225643]
Užverdame vandenį, įberiame truputelį druskos, pipirų, lauro lapus, sultinio kubelius. Bulves supjaustome kubeliais ir metame į verdantį vandenį. Pavirus 10 min, beriame kitas daržoves ir verdame kol daržovės suminkštės. Keptuvėje pakepiname svogūną. Į atskirą indą nupilame sultinį,bet truputėlį paliekame ir puode su daržovėmis. Visas daržoves sublenderiuojame su svogūnais. Gautą masę perpilame į kitą indą, įmame sietelį ir visą tą daržovių masę pertriname į puodą, kur virė daržovės, kad sriuba būtų vientisos masės. Pilame 3-4 samčius ( nuoviro kiekiu galima reguliuoti sriubos tirštumą) mūsų atidėto daržovių nuoviro. Pilame grietinėlę ir viską užverdame. Tiekiame su džiovinto batono skrebučiais.
Skanaus!
Sveikos,
Megstu trintas sriubas,as visas nesenai isbandziau tokia trinta sriuba.
Trinta moliugo sriuba su kalakuto sirdelemis.
Puode su prieskoniais isviriau sirdeles.
Moliuga aptepiau aliejumi,apibarsciau prieskoniais,ir drauge su morkomis ir pankoiu iskepiau orkaiteje.
Sirdeles drauge su keptomis darzovemis sutryniau elektriniu trintuvu.
Patiekdama iberiau dz. cesnako ,ipyliau grietineles.
Galiu drasiai teigti,kad esu virusi nekepto moliugo sriuba palyginant su keptu skonis skirasi.
Dar bandysiu kepto burokelio sriuba virti.
Megstu trintas sriubas,as visas nesenai isbandziau tokia trinta sriuba.
Trinta moliugo sriuba su kalakuto sirdelemis.
Puode su prieskoniais isviriau sirdeles.
Moliuga aptepiau aliejumi,apibarsciau prieskoniais,ir drauge su morkomis ir pankoiu iskepiau orkaiteje.
Sirdeles drauge su keptomis darzovemis sutryniau elektriniu trintuvu.
Patiekdama iberiau dz. cesnako ,ipyliau grietineles.
Galiu drasiai teigti,kad esu virusi nekepto moliugo sriuba palyginant su keptu skonis skirasi.
Dar bandysiu kepto burokelio sriuba virti.
QUOTE(S@lsa @ 2010 10 24, 16:33)
Moliugu sriuba:
Moliugo,
2 Svogunai,
1/2 Kalafijoro,
2 Morkos
Viska supjaustyti dideliais kubeliais, ideti megstamu prieskoniu, kai suminksteja sublenderiuoti. Ant virsaus galima deti suri, apslaktyti grietinele. As valgau su juoda duona ir pelesiniu suriu. Labai skanu

Moliugo,
2 Svogunai,
1/2 Kalafijoro,
2 Morkos
Viska supjaustyti dideliais kubeliais, ideti megstamu prieskoniu, kai suminksteja sublenderiuoti. Ant virsaus galima deti suri, apslaktyti grietinele. As valgau su juoda duona ir pelesiniu suriu. Labai skanu

Stikline morku sulciu
Puse nunokusio avokado
Nedidelis saldziarugstis obuolys ( isimu seklytes )
Susmulkinu avodaka ir obuoli, uzpilu morku sultimis, iberiu ziupslneli rupios, nevalytos juros druskos ir viska sumalu "blenderyje"
Supylus leksten galima ideti smulkintu spinatu ir raudonos paprikos.
skanaus!

Sveikos moterys ir merginos, žodžiu trintsriubu megėjos
Iškart parsiprašau jei tokia sriuba jau čia yra, deja neskaičiau visos temutės, tačiau man knieti pasidalinti su jumis labai greit pagaminama ir tikrai labai skania daržovių asorti trinta sriuba.
Jai paruošti reikės :
2 pakeliai šaldytų daržovių assorti
5 skiltelės česnako
Svoguno
Lieso jogurto indelio
Prieskonių (aš naudoju kuminą bei kalendrą su raudonėliais)
Pora pipiržirniu
1 knorr buljonete vištienos skonio.
Svoguną su česnaku pakepiname aliejuje iki auksinio atspalvio. Daržovių assorti užpilam verdančiu vandeniu , užviriam ir verdam ~ daugmaž 4 minutes. Po 4 min dedam prieskonius, pipiržirnius, biljonette knorr, ir paverdam dar apie 2 minutes. Viskas dabar sutrinam sriubą ir įpilam jogurtą, užverdam.
Labai skanu su paskrudinta balta česnakine duonele... Mmm ir greita ir gardu.

Jai paruošti reikės :
2 pakeliai šaldytų daržovių assorti
5 skiltelės česnako
Svoguno
Lieso jogurto indelio
Prieskonių (aš naudoju kuminą bei kalendrą su raudonėliais)
Pora pipiržirniu
1 knorr buljonete vištienos skonio.
Svoguną su česnaku pakepiname aliejuje iki auksinio atspalvio. Daržovių assorti užpilam verdančiu vandeniu , užviriam ir verdam ~ daugmaž 4 minutes. Po 4 min dedam prieskonius, pipiržirnius, biljonette knorr, ir paverdam dar apie 2 minutes. Viskas dabar sutrinam sriubą ir įpilam jogurtą, užverdam.
Labai skanu su paskrudinta balta česnakine duonele... Mmm ir greita ir gardu.
Mano firminė sriubytė, tiek vyrui, tiek draugams labai patinka

Meksikietiška sriuba
4 porcijos
Jautienos faršas 300 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 skilt.
Konservuoti pomidorai 1 skardinė (vasara dedu ir savus tiesiai iš šiltanio, tik nulupu skurytę su karštu vandeniu)
Konservuotos tamsios pupelės 1 skardinė
Sultinio 2 stikl.
Pomidorų padažas 100 g
Čili pipirai pagal skonį
Druska ir pipirai
Sūris
Skrebučai
Faršą kartu su smulkintais svogūnais ir česnakais pakepinti keptuvėje. Pagal skonį dedame druskos,pipirų. Sudėti pupeles ir pomidorus, troškinti viską kartu. Įdėti pomidorų padažą. Viską troškinti apie 10min. Vėliau viską supilti į puodą, įpilti sultinį, įdėti smulkintą čili pipirą ir blenderiu viską pertrinti. Pavirti ant silpnos ugnies apie 5 min. Patiekiant užbarstyti tarkuotą sūrį. Valgyti su skrebučiais.


Meksikietiška sriuba
4 porcijos
Jautienos faršas 300 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 skilt.
Konservuoti pomidorai 1 skardinė (vasara dedu ir savus tiesiai iš šiltanio, tik nulupu skurytę su karštu vandeniu)
Konservuotos tamsios pupelės 1 skardinė
Sultinio 2 stikl.
Pomidorų padažas 100 g
Čili pipirai pagal skonį
Druska ir pipirai
Sūris
Skrebučai
Faršą kartu su smulkintais svogūnais ir česnakais pakepinti keptuvėje. Pagal skonį dedame druskos,pipirų. Sudėti pupeles ir pomidorus, troškinti viską kartu. Įdėti pomidorų padažą. Viską troškinti apie 10min. Vėliau viską supilti į puodą, įpilti sultinį, įdėti smulkintą čili pipirą ir blenderiu viską pertrinti. Pavirti ant silpnos ugnies apie 5 min. Patiekiant užbarstyti tarkuotą sūrį. Valgyti su skrebučiais.
Trinta cukinijų ir špinatų sriuba

Produktai:
Didesnė vištienos krūtinėlė
6-7 vidutinio didumo bulvės
1 vidutinio dydžio cukinija
1 svogūnas
100 gr. špinatų
Grietinė
Aliejus
Druska
Prieskoniai
Iš pradžių dedu virti vištienos krūtinėlę į nemažą puodą su kokiais 2 litrais vandens. Kol vištienos krūtinėjė verda nuskutu ir kubeliais supjaustau bulves, cukiniją (dabar jos minkštos, neskutu visai) ir kuo smulkiau svogūną. Keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus apkepu bulves ir cukinijas (kokį 10 min.), tada sudedu svogųnus ir špinatus, viską pakepinu dar kokias 5-7 min. Išėmusi iš puodo vištienos krūtinėlę supjaustau dideliais gabaliukais, kad būtų patogiau suplakti. Į puodą su sultiniu sudedu visą keptuvės turinį, pridedu supjaustytą ir išvirusią vištienos krūtinėlę. Viską verdu dar 10-15 min., kol suminkštėja daržovės. Druskos ir prieskonių - pagal poreikius. Suplaku viską blenderiu, nuėmusi puodą nuo viryklės, patiesusi prieš tai rankšluostį. Viskas
Pamaitinsite nemažą išalkusią minią.
Galima pagardinti grietine. Kas mėgsta svogūnų laiškus, galima jų įdėti prieš suplakant.
Beje, iš praktikos galiu pasakyti, kad nieko nereikia nei nupilinėti, nei išgreibinėti, kaip patariama kituose receptuose. Viskas puikiai susiplaka ir taip.

Produktai:
Didesnė vištienos krūtinėlė
6-7 vidutinio didumo bulvės
1 vidutinio dydžio cukinija
1 svogūnas
100 gr. špinatų
Grietinė
Aliejus
Druska
Prieskoniai
Iš pradžių dedu virti vištienos krūtinėlę į nemažą puodą su kokiais 2 litrais vandens. Kol vištienos krūtinėjė verda nuskutu ir kubeliais supjaustau bulves, cukiniją (dabar jos minkštos, neskutu visai) ir kuo smulkiau svogūną. Keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus apkepu bulves ir cukinijas (kokį 10 min.), tada sudedu svogųnus ir špinatus, viską pakepinu dar kokias 5-7 min. Išėmusi iš puodo vištienos krūtinėlę supjaustau dideliais gabaliukais, kad būtų patogiau suplakti. Į puodą su sultiniu sudedu visą keptuvės turinį, pridedu supjaustytą ir išvirusią vištienos krūtinėlę. Viską verdu dar 10-15 min., kol suminkštėja daržovės. Druskos ir prieskonių - pagal poreikius. Suplaku viską blenderiu, nuėmusi puodą nuo viryklės, patiesusi prieš tai rankšluostį. Viskas

Galima pagardinti grietine. Kas mėgsta svogūnų laiškus, galima jų įdėti prieš suplakant.
Beje, iš praktikos galiu pasakyti, kad nieko nereikia nei nupilinėti, nei išgreibinėti, kaip patariama kituose receptuose. Viskas puikiai susiplaka ir taip.
Ar krutonus pačios gaminates?
Trinta vištienos ir daržovių sriuba
3 porcijoms (receptas su kaloringumu, toms, kurios skaičiuoja ko ir kiek suvalgo)

Įvairių prieskonių pagal skonį (prieskoniai vaidina didelį vaidmenį sriubos skoniui, dedu jų gausiai po kelis žiupsnius negailint). Aš dėjau džiovintus:
mairūną
peletrūną
čiobrelį
rozmariną
baziliką
truputį čili pipirų
saldžiosios paprikos džiovintos
druskos pagal skonį
Įkaitiname didelį puodą su vandeniu. Pasiruošiame vištienos krūtinėlę, daržoves visas supjaustome nebūtinai labai smulkiai ir tvarkingai, nes vistiek viską, ką išvirsime po to pertrinsime(tas man ir patinka šioje sriuboje, nereik visko gražiai tvarkingai pjaustyti
). Dedame viską į puodą, verdame, kol išvirs vištiena. Prieskonius sudedame maždaug praėjus 20 minučių nuo virimo pražios. Išvirus viską dedame į blenderį ir pertriname (patarimas - pirma imti visas puode esančias daržoves ir vištieną bei pusę puode likusio skysčio ir pertrinti, o tada jei sriuba gaunasi per tiršta supilti dar kiek daugiau puode likusio skysčio).
Bendras viso puodo kaloringumas 700kcal (dėtiems prieskoniams daviau dar grubiai 50kcal)
Vienos porcijos kaloringumas 234kcal (iš viso puodo gaunasi 3 porcijos)
Sriubos porciją aš skaninu 7g tarkuoto džiugo sūrio, kuris labai tinka čia. Tad dar porcijai + 25,62kcal
3 porcijoms (receptas su kaloringumu, toms, kurios skaičiuoja ko ir kiek suvalgo)

Įvairių prieskonių pagal skonį (prieskoniai vaidina didelį vaidmenį sriubos skoniui, dedu jų gausiai po kelis žiupsnius negailint). Aš dėjau džiovintus:
mairūną
peletrūną
čiobrelį
rozmariną
baziliką
truputį čili pipirų
saldžiosios paprikos džiovintos
druskos pagal skonį
Įkaitiname didelį puodą su vandeniu. Pasiruošiame vištienos krūtinėlę, daržoves visas supjaustome nebūtinai labai smulkiai ir tvarkingai, nes vistiek viską, ką išvirsime po to pertrinsime(tas man ir patinka šioje sriuboje, nereik visko gražiai tvarkingai pjaustyti

Bendras viso puodo kaloringumas 700kcal (dėtiems prieskoniams daviau dar grubiai 50kcal)
Vienos porcijos kaloringumas 234kcal (iš viso puodo gaunasi 3 porcijos)
Sriubos porciją aš skaninu 7g tarkuoto džiugo sūrio, kuris labai tinka čia. Tad dar porcijai + 25,62kcal

Trinta brokolių sriuba su mėlynuoju pelėsiniu sūriu
1 svogūnas, smulkintas
1 morka, sutarkuota
2-3 bulvės, supjaustyta kubeliais
1 1,5 l daržovių sultinio
brokolis ( apie 300 g )
mėlynuojo pelėsinio sūrio
Prieskoniai druska, pipiriukai ir t.t.t
Grietinėlė
Svogūną ir morka pakepinti (as kepinu svieste). Užvirinti sultini, sudėti bulves ir virti apie 10 min., kol bulvės suminkštės. Tada sudėti brokolius ir virti apie 5 min., kad brokoliai suminkštėtų, bet liktų gražios žalios spalvos. Į sultinį sudėti pakepintas morkas su svogūną ir visa šią masę sublenderiuoti įdėti prieskoniu dar šiek tiek pavirti ir valio galim ragauti
Prieš patiekiant sriubytę užbalinam grietinėle ir įdedam pelėsinio sūrio
SKANAUS
]My Webpage[/URL]
1 svogūnas, smulkintas
1 morka, sutarkuota
2-3 bulvės, supjaustyta kubeliais
1 1,5 l daržovių sultinio
brokolis ( apie 300 g )
mėlynuojo pelėsinio sūrio
Prieskoniai druska, pipiriukai ir t.t.t
Grietinėlė
Svogūną ir morka pakepinti (as kepinu svieste). Užvirinti sultini, sudėti bulves ir virti apie 10 min., kol bulvės suminkštės. Tada sudėti brokolius ir virti apie 5 min., kad brokoliai suminkštėtų, bet liktų gražios žalios spalvos. Į sultinį sudėti pakepintas morkas su svogūną ir visa šią masę sublenderiuoti įdėti prieskoniu dar šiek tiek pavirti ir valio galim ragauti

Prieš patiekiant sriubytę užbalinam grietinėle ir įdedam pelėsinio sūrio
SKANAUS


Labai labai skani trinta pievagrybių sriuba su brokoliais. Aš dėjau brokolių dar prie to pačio, kuriuos apviriau, o vėliau sudėjau į tą masę su grybais

man asmeniskai labai skani trintu moliugu sriuba, pagardinta petrazolemis bei uztarkuotu fermentiniu suriu pries valgant

QUOTE(aukselisr @ 2013 10 24, 18:40)
Trinta brokolių sriuba su mėlynuoju pelėsiniu sūriu
dėkui už receptą išbandysiu artimiausiu metu
