
O niekas neverdat pertrintos sūrio sriubos? Man ji labai skani,tik gamybos eigos nežinau

sveikutes
pas mus seimoje MB kitokiu sriubu ir nevalgo tik trintas
, man skanesnes tokios tirstsriubes, kur ir bulvyte jauciasi ir koks zirnis...
na bet del vyro reikia stengtis
siandien viriau kalafioru kremine sriubyte
kalafiorai koks didelis ziedas arba 2 normalus
1 poras
1 svogunas
1 saliero stiebas
2 morkos
2 nedideliu bulviu
1 st pieno
3-4 st vandens arba sultinio
sviesto
puode svieste pakepiname smulkinta svoguna ir morkas. ant virsaus dedame pora ir saliera, pakepinam 5 minutes, tada dedam kalafioro ziedelius ir pjaustytas bulves, pakepinam ir uzpilam sultinuku, kad apsemtu. pasudom jei truksta, na paprieskoniuojam jei truksta:) verdam 20 min. idedam traiskyta 1 sk cesnako ,tada sublenderiuojam.su pilam pienuka, uzverdam ir skanaujam

pas mus seimoje MB kitokiu sriubu ir nevalgo tik trintas

na bet del vyro reikia stengtis

siandien viriau kalafioru kremine sriubyte

kalafiorai koks didelis ziedas arba 2 normalus
1 poras
1 svogunas
1 saliero stiebas
2 morkos
2 nedideliu bulviu
1 st pieno
3-4 st vandens arba sultinio
sviesto
puode svieste pakepiname smulkinta svoguna ir morkas. ant virsaus dedame pora ir saliera, pakepinam 5 minutes, tada dedam kalafioro ziedelius ir pjaustytas bulves, pakepinam ir uzpilam sultinuku, kad apsemtu. pasudom jei truksta, na paprieskoniuojam jei truksta:) verdam 20 min. idedam traiskyta 1 sk cesnako ,tada sublenderiuojam.su pilam pienuka, uzverdam ir skanaujam

QUOTE(Cool Mama @ 2012 02 21, 19:18)
sveikutes
pas mus seimoje MB kitokiu sriubu ir nevalgo tik trintas
, man skanesnes tokios tirstsriubes, kur ir bulvyte jauciasi ir koks zirnis...
na bet del vyro reikia stengtis
siandien viriau kalafioru kremine sriubyte
kalafiorai koks didelis ziedas arba 2 normalus
1 poras
1 svogunas
1 saliero stiebas
2 morkos
2 nedideliu bulviu
1 st pieno
3-4 st vandens arba sultinio
sviesto
puode svieste pakepiname smulkinta svoguna ir morkas. ant virsaus dedame pora ir saliera, pakepinam 5 minutes, tada dedam kalafioro ziedelius ir pjaustytas bulves, pakepinam ir uzpilam sultinuku, kad apsemtu. pasudom jei truksta, na paprieskoniuojam jei truksta:) verdam 20 min. idedam traiskyta 1 sk cesnako ,tada sublenderiuojam.su pilam pienuka, uzverdam ir skanaujam

pas mus seimoje MB kitokiu sriubu ir nevalgo tik trintas

na bet del vyro reikia stengtis

siandien viriau kalafioru kremine sriubyte

kalafiorai koks didelis ziedas arba 2 normalus
1 poras
1 svogunas
1 saliero stiebas
2 morkos
2 nedideliu bulviu
1 st pieno
3-4 st vandens arba sultinio
sviesto
puode svieste pakepiname smulkinta svoguna ir morkas. ant virsaus dedame pora ir saliera, pakepinam 5 minutes, tada dedam kalafioro ziedelius ir pjaustytas bulves, pakepinam ir uzpilam sultinuku, kad apsemtu. pasudom jei truksta, na paprieskoniuojam jei truksta:) verdam 20 min. idedam traiskyta 1 sk cesnako ,tada sublenderiuojam.su pilam pienuka, uzverdam ir skanaujam

Ragavau tokia sriuba, lavai skani

Sveikos. Čili picerijoje valgiau trintą pievagrybių sriubą-labai patiko.Gal kas žinote receptą, nes paprastą trintą pievagrybių sriubą moku virti, bet ten truputi kitokia...
QUOTE(Cool Mama @ 2012 02 21, 17:18)
sveikutes
pas mus seimoje MB kitokiu sriubu ir nevalgo tik trintas
, man skanesnes tokios tirstsriubes, kur ir bulvyte jauciasi ir koks zirnis...
na bet del vyro reikia stengtis
siandien viriau kalafioru kremine sriubyte
kalafiorai koks didelis ziedas arba 2 normalus
1 poras
1 svogunas
1 saliero stiebas
2 morkos
2 nedideliu bulviu
1 st pieno
3-4 st vandens arba sultinio
sviesto
puode svieste pakepiname smulkinta svoguna ir morkas. ant virsaus dedame pora ir saliera, pakepinam 5 minutes, tada dedam kalafioro ziedelius ir pjaustytas bulves, pakepinam ir uzpilam sultinuku, kad apsemtu. pasudom jei truksta, na paprieskoniuojam jei truksta:) verdam 20 min. idedam traiskyta 1 sk cesnako ,tada sublenderiuojam.su pilam pienuka, uzverdam ir skanaujam

pas mus seimoje MB kitokiu sriubu ir nevalgo tik trintas

na bet del vyro reikia stengtis

siandien viriau kalafioru kremine sriubyte

kalafiorai koks didelis ziedas arba 2 normalus
1 poras
1 svogunas
1 saliero stiebas
2 morkos
2 nedideliu bulviu
1 st pieno
3-4 st vandens arba sultinio
sviesto
puode svieste pakepiname smulkinta svoguna ir morkas. ant virsaus dedame pora ir saliera, pakepinam 5 minutes, tada dedam kalafioro ziedelius ir pjaustytas bulves, pakepinam ir uzpilam sultinuku, kad apsemtu. pasudom jei truksta, na paprieskoniuojam jei truksta:) verdam 20 min. idedam traiskyta 1 sk cesnako ,tada sublenderiuojam.su pilam pienuka, uzverdam ir skanaujam

reiks pabandyti pasigaminti
QUOTE(Mil@na @ 2012 02 26, 21:52)
Sveikos. Čili picerijoje valgiau trintą pievagrybių sriubą-labai patiko.Gal kas žinote receptą, nes paprastą trintą pievagrybių sriubą moku virti, bet ten truputi kitokia...
o kaip jus verdat tirnta ta pievagrybiu sriuba


Į puodą sudedu pakepintas morkas, bulves, prieskonius ir išverdu. Tada viską išgriebiu į indą, sublenderiuoju, sudedu atgal į sultinį, sudedu supjaustytus ir svieste pakepintus pievagrybius, supilu vieną pakelį Galina Blanka sausos sriubos (pievagrybių) užverdu ir truputuką paverdu. Mano šeimyna labai valgo šią sriubą. dar pakepinu skrebučių prie šios sriubos.
QUOTE(Vidurnakcio @ 2010 10 29, 19:26)
jei jau apie bulves tai aš susigalvojau savą trintos sriubos bulvinį receptą: sudedu virti apie puse kg, kubeliais supjaustytų bulvių, morkytę, sultinio, pipirų, druskos. Keptuvėje pakepinu česnaką, svoguną, jei turiu įdedu pievagrybių ir apibarstau druska. Kai bulvės su morkom išverda, tai bulioną supilu į atskirą indą, daržoves išplaku su blenderiu, sudedu keptą česnaką svogūną ir po truputi pilu sultinį iki jogurtinės masės. Tada dar uždedu ant kaitlentės puodą su sriubyte ir sudedu skaniausiąją dalį - kubeliais supjaustytą sūrį ir po kokių dešimt min sriuba paruošta (:
Skaniausiai gavosi, kai su bulvėm ir morkom virti įdėjau brokolį, tai gavosi nuostabios spalvos bulvinė/brokolinė, o vietoj paprasto sūrio galima naudoti mėlynąjį pelėsinį, tai duoda pikantiško skonio.
Skaniausiai gavosi, kai su bulvėm ir morkom virti įdėjau brokolį, tai gavosi nuostabios spalvos bulvinė/brokolinė, o vietoj paprasto sūrio galima naudoti mėlynąjį pelėsinį, tai duoda pikantiško skonio.
as irgi panasia darau, tai labai skaniai gaunasi
As dedu bet kokiu darzoviu, vistienos krutinele + gabaliuka moliugu, o kai jau sedam valgyti idedu i lekstes po biski tarkuoto surio

mano visos gimines dievinama sriuba
http://webcache.goog...r...=clnk&gl=lt
http://webcache.goog...r...=clnk&gl=lt
Moliūgienė su krevetėmis

Sudėtis:
moliūgo, keletas bulvių, didesnė morka, svogūno arba poro, krevetės.
Eiga:
morkas su svogūnų ar pora puode su šaukštu aliejaus apkepinti, sudėti supjaustytas bulves ir moliūgą, užpilti vandeniu, paliekant nepasemtų daržovių 1-2 cm. prieskonių pagal skonį. Viskam išvirus sutrinti, sudėti pjaustytas arba visas krevetes. Gardiname grietine

Sudėtis:
moliūgo, keletas bulvių, didesnė morka, svogūno arba poro, krevetės.
Eiga:
morkas su svogūnų ar pora puode su šaukštu aliejaus apkepinti, sudėti supjaustytas bulves ir moliūgą, užpilti vandeniu, paliekant nepasemtų daržovių 1-2 cm. prieskonių pagal skonį. Viskam išvirus sutrinti, sudėti pjaustytas arba visas krevetes. Gardiname grietine

QUOTE(Zuikiosaulute @ 2012 10 25, 12:37)
Labai skaniai atrodo


