Įkraunama...
Įkraunama...

auklių JUODASIS sąrašas

Nuomone galima skelbti (kaip Surkus apie Paulauska), tik nuomone be jokiu irodymu. O asmens kodu nepastebejau (gal ziopla esu g.gif ). Kas gali paneigti, kad toje pat gatveje gyvena dvi tokios pacios moteriskes.
P.S. O jei pazistama tikrai principinga, tada pas ja ir principai.
Atsakyti
QUOTE(Putytėlė @ 2005 10 05, 18:05)
Suradau savo vienos pažįstamos pavardę. Moteris pakankamai principinga, numanau, kad pradės ieškot teisybės. Ar nerizikuojat skelbdamos internete asmens duomenis ir dar pridedamos komentarus?

O tai kur ji tos teisybės ieškos? Skųsis kam? g.gif AR tiesiog tiesiai šviesiai prisipažins kam nors kad, nelegaliai dirbo ir dar dirbdama vaiką skriaudė.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2005 10 06, 09:02)
O tai kur ji tos teisybės ieškos? Skųsis kam? g.gif AR tiesiog tiesiai šviesiai prisipažins kam nors kad, nelegaliai dirbo ir dar dirbdama vaiką skriaudė.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
sakykit, ką norit...tačiau aš lieku prie savo nuomonės, kad geriau informaciją suteikti a. ž forma ax.gif
noriu tikėti pasaulio grumu, tačiau žinau, kad yra personų, kurios galėtų , kad ir čia prirašyti ir telefonus ir adresus šiaip paprastų žmonių, kurie jiems nepatinka....

nežinau, ar lankotės, mamos kituose skyreliuose, tačiau karts nuo karto yra pastebima ir ,,keistos fantazijos" žmonių , kurie išsigalvoja istorijas (o gal ir adresus iš telefonų knygų pradės skelbti- šiaip sau blink.gif arba pastebėta buvo ir nepilnamečių, iš žinučių matosi, kad nusišneka blush2.gif ims ir paskelbs kokio ,,blogo" mokytojo duomenis ir t.t tiesiog pagalvojau, kad galėtų moderatoriai neleisti skelbti adresų, telefono numerių viešai

tik tiek biggrin.gif
Atsakyti
Cikadele, aš sutinku su tavimi. Kaip bebūtų liūdna, bet kituose forumuose SM garsėja toli gražu ne nuoširdumu, o truputėlį blogesniais dalykais. Todėl visai įmanoma, kaip tu sakai, kad ims kažkas ant keršto ir prirašys.

Aš asmeniškai buvau nusamdžiusi auklę, kuri buvo įrašyta į šitą sarašą, tik deja per vėlai pamačiau. Jau ir vaikas nukentėjęs buvo. Todėl aš iš dalies esu dėkinga, už tai, kad yra ši tema. Ir sutinku, kad užtektų vardo žmogaus, iš kurio rajono, ar aprašymo kaip atrodo. O po to jau galima susirašyti per a.z.

Man labai negražiai nuskambėjo, kai mamos rūpinosi ir viešai skelbė, kas yra ponios Vidos prie stoties dukra. Dukra, juk niekuo dėta. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamairute @ 2005 10 05, 13:19)
HM... Yra toks asmens duomenų apsaugos įstatymas, jeigu ką. Tai jame eskaluojama informacija apie asmens kodą. O dėl telefono ir adreso, tai šita info, manau yra vieša - telefonų knygose juk skelbia.

Matai telefono knygoje nera prieraso kad ji alkoholike, psichiskai nestabili, paranojike, vagilka ir t.t. O su tokiais prierasai ir visiskai niekuo deta zmogu galima apsmeizti..... kas vienam baisu kitam norma.....

va ir viena karta jusu juodu aukliu skyrelyje beskaitinedama radau: koks siaubas, vaikas nukrito aukle ramiausiai kepure nueme apziurejo ir viskas, vejas didziausias ir t.t. . beje buvo siltas oras ir ka tai auklei daryti, greitaja kviesti, pulti i isterija ar ka. mano akimis tai labai puiki moters savybe islikti ramiai tokioje situacijoje... na ji nebuvo itraukta i juodu aukliu sarasa, nes ten netgi dorai nezinojo ar tai aukle tik rase kuriame rajone tai ivyko ir kaip ta aukle atrode, tevams ruosesi pasakoti kaip elgiamasi su ju vaiku.... nu va papuls pas tokia mamyte normali mano akimis ziurint aukle ir atsidurs tokiame sarase, o ji gal labai puiki moteris..

Atsakyti
Dėl kokio nors tvarkingumo/netvarkingumo ar dėl kepurės dėjimo/nedėjimo, sutinku - nuomonės gali skirtis... Bet gi į tą juodąjį sąrašą, bent jau daugeliu atveju, parašyta paie tokias aukles, kurios buvo rastos su vaikais girtos ar juos akivaizdžiai "terorizavo" (mušė, rėkė, etc.) blink.gif
Atsakyti
As manau, kad puiki tema, nes pati ieskodama aukles, ju vardus tikrinau pagal juodaji sarasa ax.gif
Zinoma, kai kurios juodos aukles gal ir nepelnytai vadinamos juodosiomis. Pvz., pirmajam berniukui turejau aukle, kuri ir balsa pakeldavo, bet tai yra viena is auklejimo formu. Sakykit ka norit, bet netikiu, kad ne viena is jusu nepakelia balso pries isdykaujanti ar nepaklusnu savo vaika g.gif Kita vertus, aukle irgi zmogus ir nenori buti pati vaiko aprekta. Vaike taip pat reikia ugdyti pagarba suaugusiam zmogui. Kas kita - musimas, kurio netoleruoju, nors pati ir uzvoziu vyresniajam i sedyne. Manau, kad bet kas musti vaiko negali. Taigi, nereikia ieskoti roboto - be jausmu ir emociju. Ir baltosios aukles, esu isitikinusi, kai reikia pakelia balsa mirksiukas.gif
Atsakyti
O as-pries balso kelima.Grieztas tonas-taip, bet rekti ant vaiko tai nenormalu.Cia mano nuomone.
Na, o juodoji aukle Violeta, kuria paminejau, galiu trumpai parasyti, kodel nusipelne buti itraukta i sarasa:
savivaliavo, viska dare ne taip, kaip prasiau, o taip, kaip jai patogiau;
kai vaikas verke, istrauke ji pusnuogi is lovos, ikiso i vezimeli( blink.gif ), atidare balkona, kad "jis apsiramintu", o buvo lauke labai salta, ir dar vaikas sirguliavo,kosejo...,tada paskambino man i mobilu,"numete majaka" , o kai perskambinau, pakele rageli ir nesnekejo(girdejosi tik kukciojimas verysad.gif , net nesupratau, ar ji, ar vaikas kukcioja...).Dar karta paskambinau-jos tel.isjungtas!Pagalvojau, kad ivyko kazkas baisau, lekiau namo, ir radau vaika uzsiverkusi, pusnuogi, saltam kambary,ikista i vezimuka..Kosmaras.Atsisveikinom ta pacia diena.Ragana, svelniai tariant..Dar dabar man uzverda kraujas, kai prisimenu gun_rifle.gif
Atsakyti
manyciau reikia rasyti viska mirksiukas.gif jei jau prisidirbo tegul kencia bash.gif kokios cia ju teises gali buti pazeistos blink.gif jei mano vaikui [ nors dar kolkas neturiu blush2.gif ] taip atsitiktu tai patikekit dar ne taip jai padaryciau thumbup.gif
Atsakyti
nieko cia blogo, kad mamos paraso apie aukles su kuriomis jos susidure ir kurios prisidirbo unsure.gif juk samdydamas zmogu jokiu garantiju negauni ir to zmogaus nepazisti, o palikti savo mazyliu su belenkuo tai tikrai juk niekas nenorim, o tuo labiau, neduok dieve dar juos skriaus ar kitaip traumuos blink.gif

o siaip tai tema gera ir naudinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2005 10 04, 07:09)
o aš tiesiog pagalvojau- o ar galima šitaip paimti ir rašyti viešai žmonių vardus, pavardes, adresus ir telefono numerius blink.gif  blink.gif  blink.gif

pačios pagalvokit- turėsit kokį priešą, ims ir prirašys čia jus ar jūsų gimines.....man regis su tokiais sąrašiukais reiktų elgtis atsargiai....geriausiai susirašyti a.ž , o ne viešai skelbti

Nera istatymo, kuris uzdraustu man kaip fiziniam asmeniui viesai pasakyti kito zmogaus asmens koda. Asmens duomenu teisines apsaugos istatymas reguliuoja santykius, atsirandancius, kai asmens duomenis tvarko asmens duomenu tvarkytojai - ten apibreztas atskiras apibrezimas kas tai yra. Fiziniu asmenu veiklos, kad ir tokios, kokia cia uzsiima mamytes, dalindamosi informacija tas istatymas nereguliuoja ax.gif

Kitas dalykas - galimas apsmeizimas. Jei taip ivyktu, sarase paminetos aukles galetu ieskoti teisybes. Bet velgi - teisybes is ko? Tik is to asmens, kuris paskelbe zinute. Bet, kiek prisimenu, registruojantis dalyviu neprivaloma ivesti savo vardo, pavardes, adreso ir kitu identifikuojanciu duomenu. Taigi, teisybes ieskojimas labai komplikuotas gautusi, nes greiciausiai nerastum ka i teisma paduot g.gif Nebent butu galima issireikalauti istrinti skelbiama melaginga informacija ax.gif ka ir padarytu administratorius, bet jam jokios atsakomybes uz tai nera rolleyes.gif

Man asmeniskai si tema labai thumbup.gif Tuo labiau, kai nieko nelegalaus cia nera drinks_cheers.gif
Atsakyti