Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

QUOTE(Lietaus lasas @ 2010 10 25, 12:49)
kaip visad Mamagabi nuostabios foto ir patarimai liuksiski  4u.gif  4u.gif kad tau Dievas duotu sveikatos ir 9 vaikus aplink peciu  biggrin.gif  biggrin.gif
O siaip del svetaines spalvos nulis minciu kaip ir del viso namo spalvos. Manau, kad rinksiuosi is siosuser posted image paletes, kur kazkada rekomendavai klasikiniam namui ....
O dbr kitas klausimas lubu apvadai, nenaudojant gipso... Gal galima be jo ka sumastyt? ir ar apvadai priduoda aukstumo pojuti?

Aciu uz palinkejimus, ale man ir dvieju dzigitu ant peciaus gana lotuliukas.gif
O kad minciu del spalvos nera tai aisku nelabai gerai, nes namu vizija butina tureti, kitaip laukia didelis blaskymasis/metymasis, kai grazu ir tas ir anas, ir galiausia istinka absoliutus pasimetimas.
Man graziausia kai visam namui pasirenkama ta pati spalvu palete. Ir neutraliu spalvu palete tam yra pati tinkamiausia, nes su jomis maziausiai galima "nusigrybauti" ir jos yra tinkamiausios klasikiniam interjerui.
Yra sakoma taip: interjere turetu buti ne daugiau kaip 3-4 pagrindines spalvos, jei ju daugiau- jau jovalas smile.gif
Neutraliu spalvu pasirinkimas yra pakankamai platus, todel jas renkantis svarbiausia butu gerai ivertinti turimas patalpas ir kiek naturalios sviesos jos gauna, nes neutralios spalvos pacios is saves dazniausia yra prislopintos ir "nelabai svarios". Taigi jei patalpa tamsoka, reiketu vengti neutraliu atspalviu i melsvuma ir zaluma. Labiau tiktu tokia neutraliu spalvu palete:
user posted image
Renkantis sienu spalva nereiketu pamirsti, kad bet kuris daiktas, atsirades prie nudazytos sienos suteiks jai atspalvi. Ir aisku bet kokia neutralia spalva labai susildo "siltos saules spalvos" zoninis apsvietimas. Keli neutraliu spalvu interjerai:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Del apvadu - jei tik lubu aukstis normalus, as visada uz apvadus, nes tai vienas is graziu klasikinio interjero elementu. Nezinau del gipsiniu (ar juos kas dar gamina g.gif ), bet yra puikiausiu is poliuretano.
As tokius susidejau absoliuciai visame bute, net wc lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 25 spalio 2010 - 19:31
QUOTE(Iriska @ 2010 10 25, 16:04)
Panos, help.

Kaip derinti durys? Ar visur deti vienodas, t.y baltas mano atveju? Ar jeigu is svetaines i kita kambari ieimas, o ten tamsios grindys...tai deti tamsias durys? g.gif

Iriska, man galva visos durys turetu buti viendos, na gal nebent jei namas 2 aukstu tai gali tarp aukstu skirtis.
Papildyta:
QUOTE(Mari @ 2010 10 25, 18:40)
Merginos - as dvejoju. Pas man virtuveje numatyti 2 lubu sviestuvai. Siandien issirinkau tokius:

Mari, siaip sviestuvai grazus, bet reiktu matyti visuma , kurioje jie kabos. Man jie tokie rimtai klasikai, jei porvansas, tada gal kitu pasidairyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mari @ 2010 10 25, 19:40)
Merginos - as dvejoju. Pas man virtuveje numatyti 2 lubu sviestuvai. Siandien issirinkau tokius:

O kur dingo tavo virtuves foto, a g.gif
Kai matytume virtuve lengviau ir greiciau duotume patarima mirksiukas.gif
Man tokie sviestuvai suteikia tarsi "sunkumo" pojuti, todel jie labiausiai tiktu tamsaus medzio klasikinei virtuvei. Va tokiai:
user posted image

Jei numatomas lengvesnis virtuves/valgomojo stiliukas, tada ir sviestuvus rinkciausi optiskai lengvesnius.
user posted image
Atsakyti
Labas jaukių namų kūrėjos smile.gif
Gal galite rekomenduoti meistrą, kuris pervilktų minkštos dalies gobeleną g.gif . Dabar tamsus, o taip norisi gražių ir šiltų namų.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
O kokiam sienu auksciui galima lubu apvadus det, kad nesuzemint kambario? 2,80 m jau gerai atrodys?
Dbr dar del spalvu, tai siaurinei namo daliai imsiu sakykim is tos paletes kur Mamagabi ikele, o pietinei kur pati ikeliau, kazin gerai??? Kaip man sudetinga, kad negaliu, aukstasis pilotazas tas namo irengimas doh.gif doh.gif galiu nnnn nuotrauku perziuret, bet kaip reikia savaji irengti, tai siaubo filmas gaunasi unsure.gif
Atsakyti
Mergaites, pasnekekim apie blizgius sienu/lubu dazus help.gif ! Gal kam teko susidurti ar matyti taip nudazytus pavirsius.

Galvoju apie baltas shilko spalvos lubas (durys ir grindu apvadai bus balti) g.gif :
-ar tiesa, kad ant blizgiai dazytu lubu/sienu daug labiau matysis visokie nelygumai?
-ar nesuzemins/nepritrauks tokiu budu dazyto pavirsiaus?
-ar teisingai galvoju, kad priklausomai nuo sviesos (pvz. sviesia ir apsiniaukusia diena), bus maziau tamsiu seseliu?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 10 25, 20:40)
Mergaites, pasnekekim apie blizgius sienu/lubu dazus  help.gif ! Gal kam teko susidurti ar matyti taip nudazytus pavirsius.

Galvoju apie baltas shilko spalvos lubas (durys ir grindu apvadai bus balti) g.gif :
-ar tiesa, kad ant blizgiai dazytu lubu/sienu daug labiau matysis visokie nelygumai?
-ar nesuzemins/nepritrauks tokiu budu dazyto pavirsiaus?
-ar teisingai galvoju, kad priklausomai nuo sviesos (pvz. sviesia ir apsiniaukusia diena), bus maziau tamsiu seseliu?

ar pas visas kurios isirenginejat namus klasikos stiliumi bus baltai dazyti tiek apvadai, tiek durys? Nes mano vyras grieztai pries dazyma, o man grazu, bet jau tyliu ir nieko nesakau.... tai gal sakau nelabai iskrisiu is klasikos konteksto...net palanges vyras sudejo ir jos bus naturalaus medzio, tik lakuotos....
Atsakyti
Na čia daugiau provansas, nei klasika pas visas, vyrauja šviesūs baldai g.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 10 25, 19:40)
Mergaites, pasnekekim apie blizgius sienu/lubu dazus  help.gif ! Gal kam teko susidurti ar matyti taip nudazytus pavirsius.

...pas mane lubos blizgios,zinok gailiuosi,bet saukstai po pietu,nes nieko apie jas neismaniau ir meistram buvo nurodymas balta spalva,ko pasekoje matau,kad negrazu tas blizgesys schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2010 10 25, 20:47)
ar pas visas kurios isirenginejat namus klasikos stiliumi bus baltai dazyti tiek apvadai, tiek durys? Nes mano vyras grieztai pries dazyma, o man grazu, bet jau tyliu ir nieko nesakau.... tai gal sakau nelabai iskrisiu is klasikos konteksto...net palanges vyras sudejo ir jos bus naturalaus medzio, tik lakuotos....

pas mus ne provansas bus, bet as kitokiu duru nei baltos, tiesiog nenoriu, del to ir grindu apvadai balti, o kadangi ir langai balti, tai viskas savaime aisku.
Jei jusu durys medzio masyvo, kaip ir palanges, galiu suprasti jusu nenora dazyti, nes zmones tiesiog gaili paslepti medi. Tamsiai rudos durys taip pat tinka klasikiniam stiliui, kaip ir baltos, o stai naturalaus medzio - butu jau labiau country.

QUOTE(elitarai @ 2010 10 25, 21:09)
...pas mane lubos blizgios,zinok gailiuosi,bet saukstai po pietu,nes nieko apie jas neismaniau ir meistram buvo nurodymas balta spalva,ko pasekoje matau,kad negrazu tas blizgesys schmoll.gif

elitarai, ivardink prasau, kodel tau negrazu.
Gal gali atsakyti i mano anksciau pateiktus klausimus del blizgumo mastau.gif ?
Atsakyti
vida777,galima su jomis gyventi,bet man graziau matine balta spalva,o ir apsilankes vienas architektas pas mane (po visu dazymu)peike ta blizgesy,nes pas mane jis netinka prie kamscio grindu,senu plytu,antikvariniu baldu.ir kazka apie metama sesely porino,bet bijau rasyti,kad nenusirasyti.....neatsimenu visu smulkmenu g.gif
Papildyta:
vida777,prasom y svecius,ir bus paprasciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 10 25, 22:38)
butu jau labiau country.

va cia labai taikliai pasakyta..nors ir laikau namo vadzias itemptas, ale vis vien krypsta i country stiliu verysad.gif , ir viskas todel, kad vyras pries dazyma duru, grindjuosciu ir t.t. Nu ka padarysi, nu nors elementus kazkokius klasikos ivesiu....
Atsakyti