QUOTE(Lietaus lasas @ 2010 10 23, 07:58)
O dbr man reikia vel minciu..
Meistras siulo kur ta arka, pjedestala ir virsutine lentyna daryti is akmens (marmuras turbut) arba klinkerio arba plyteliu. Marmurui nera pinigu, tai apsistojome ties plytelemis. Prie ko jos derinamos? meistras sako tipo prie baldu, gali grindu... Toliau visa kita zidinio apdaila, kolonos ir t.t. bus nuspakliuotos ir nudazytos. kokia cia spalva rinktis????? Jei paprasyciau dazytojo padaryti marmuro imitacija? Ar balta palikti?
O siaip zidinys graziau su ta arka? Ar be jos ? kaip cia
http://www.hughesmar...eplaces_07.html tik aisku kapsules anga didesne...
Man asmeniskai kuo zidinys vientisesnis/tos pacios spalvines gamos, tuo graziau- t.y. as neisryskinciau nei pjedestalo nei virsutines lentynos kitokia spalva, negu visos likusios jo dalys. Jei jos bus skirtingos, toje sienoje atsiras horizontalios juostos. Nebent toks ir yra uzmanymas
Zidinys yra sienos dalis, todel ir derinamas daugiau prie sienu spalvu, o ne grindu. Jei sienu gama numatoma i rusvuma -plyteles irgi i rusvuma, jei i gelsvuma - ir plyteles ten pat
Del plyteliu spalvos - man grazu, kai jos artimos sienu spalvai, o apdaila pradziai galima palikti balta kol velesniam etape paaiskes ar ja reikia nudazyti kokia kita spalva, kuri labiau deres prie besiformuojancio interjero spalvines gamos: atsirandanciu baldu, tekstiles ir t.t. ir tada bus matyti ar jis budamas baltas nera per ryskus ir reikia ji prislopinti

Keli pvz.:

Del zidinio arkos formos - manau ji graziau tinka tada, kai tame paciame interjere galima aptikti ir daugiau arku. Pvz.: