Įkraunama...
Įkraunama...

Provansas ir klasika mūsų namuose

QUOTE(vida777 @ 2010 10 28, 14:59)
be to, dar priklauso ir kokios spalvos sienos bus (tiek koridoriaus, tiek virtuves). Bet balta spalva turi pirmiausia prie ko nors tikti (ne tik prie lubu  biggrin.gif ).

Galvojam pasirinkti kokia neutralia spalva (dramblio kaulo, grietineles). Norim sviesiu namu... Nors man labai grazu sienos kaip pas zyliuka (puse dailylentes, puse tapetai/dazyta). Ypac kad mano tetis stalius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Didele_meile: 28 spalio 2010 - 14:06
QUOTE(ambre @ 2010 10 28, 13:46)
MamaGabi, ar jus apsisprendėt dėl tambūro? Įdomi jūsų nuomonė 4u.gif
Pas mus irgi dilema, priestatuko nesinori, pagal išplanavimą gaunas kišenė unsure.gif  Aš mąstau  duris plačias (~180 cm ) į svetainės- virtuvės zoną hole įdėt , bus tambūras-holas kartu. Ir  šaltis neis gyvenąmą erdvę. g.gif

Tik galvoju kaip natūralios šviesos kuo daugiau išgaut.Plačiosios durys su stiklais, šviesūs tapetai, terakotos grindys, didelis veidrodis, laiptai.( gražu tamsesni, bet dulkės matos doh.gif )
Ketverios durys bus ,o  šviesių nenoriu dėl berniukų -tepliūziukų...Jei sudėsiu tamsias, kaži nebus urvas? biggrin.gif

Oi tas velnias tamburas - jis man jau kaip koks keiksmazodis lotuliukas.gif
Sirdis nenori, o va protas sako kad reiktu, nes jei visgi ateityje prireiks - bus per velu.
Planavom, kad namukas bus lygiu fasadu, kaip cia:
user posted image
Bet dabar mastom, kad visgi ta "baltu kolonu dali" teks daryti pamuryta, bet tiek duris tiek ir to issikisimo sonus daryti su stiklais, ale veranda - va tep smile.gif:
user posted image

O jei pas jus tamburiuks kiseneje, tai tikrai visais imanomais budais (kuriuos puikiai isvardinai) isileisk kuo kuo daugiau naturalios sviesos. Placios stiklines durys erdvei atskirti liuks thumbup.gif Tarkim kad ir toks ju variantas wub.gif
user posted image
Del baltu duru - man vaikai (irgi du berniukai) visai nekliutis daryti sviesias duris mirksiukas.gif Dabar namie visos 7 durys baltuteles - i metus pora kart su muiluota kempinele prasibegu ir liuks biggrin.gif
Laiptu pakopu nadarysiu nei sviesiu, nei tamsiu - rinksiuosi tarpini "auksini" varianta, nes visur medis bus vienas ir tas pats - gelsvas ir blizgiai lakuotas:
user posted image
Tik mums dar oi kaip toli iki visu siu groziu, dar tik ruosiames pas architekta keliauti. Beje, mergaites, gal kas galite parekomenduoti super duper architekta/te Vilniuje? Ir apie kainas zalio supratimo neturiu g.gif Uzklausiau architektu temoje, bet apie tai jie nelabai noriai sneka. Brukstelkit prasau i az ir aciu is anksto 4u.gif

Didele meile del dazytu plytu - kiek atsimenu tavo namuka, tai tikrai rudu nepalikciau, tavo atveju jos atrodys kaimietiskai, o baltos labai tiks, ypac jei ir visas interjeras linksta i sviesiu spalvu palete. Siai dienai jos labai placiai taikomos: nuo voniu iki miegamuju ir t.t.:
user posted image
user posted image
user posted image

Del tu lauko duru - oi tik nepalik ju tokiu - visa vaizda jos gadins. As ju tikrai nepagaileciau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 28 spalio 2010 - 16:23
QUOTE(mamagabi @ 2010 10 28, 17:49)
Oi tas velnias tamburas - jis man jau kaip koks keiksmazodis  lotuliukas.gif

Del baltu duru - man vaikai (irgi du berniukai) visai nekliutis daryti sviesias duris mirksiukas.gif Dabar namie visos 7 durys baltuteles - i metus pora kart su muiluota kempinele prasibegu ir liuks biggrin.gif

O aš manau, jei labai labai kada jo reiks- prisistatysim lotuliukas.gif
Tai jūsų vaikiukai švaruoliai vadinas, nes aš valau kelis kartus per savaitę- bando pasiekt rankeną, nešvariom rankom prilaiko duris ir lieka pėdsakai smile.gif

o kokios spalvos man laiptus daryt, dar nesumąstau. g.gif natūralios medienos spalvos netiks.
Ind. projektų kainos su visais kitais dokumentais bent Šiauliuose nuo 4500lt (pigiausias), kiti, kiek domėjomės, 8- 10tūkst. prašo. Vilniuj turbūt brangiau.
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2010 10 28, 17:51)
O aš manau, jei labai labai kada jo reiks- prisistatysim lotuliukas.gif
Tai jūsų vaikiukai švaruoliai vadinas, nes aš valau kelis kartus per savaitę- bando pasiekt rankeną, nešvariom rankom prilaiko duris ir lieka pėdsakai smile.gif

o kokios spalvos man laiptus daryt, dar nesumąstau.  g.gif  natūralios medienos spalvos netiks.
Ind. projektų kainos su visais kitais dokumentais bent Šiauliuose nuo 4500lt (pigiausias), kiti, kiek domėjomės,  8- 10tūkst. prašo. Vilniuj turbūt brangiau.

Aciu uz kaineles 4u.gif Apsvietei.

As is tu, kur 9 kart atmatuoja, 10-ta kerpa. Todel jei zinau, kad gali prireikti (o is atsiliepimu panasu, kad taip ir nutiks), tai geriau is karto vienu kartu pastatyti, nes jau pasistacius (per kokiu 100 metu lotuliukas.gif ) vel pradeti statybas manau bus net bloga pagalvoti.
Mano birbyzas kaip ir visi kiti vaikai mirksiukas.gif Nelabai suprantu kaip ir kodel jusiskiai nesvariom rankutem vaiksto, gi nuplauni ir paleidi lotuliukas.gif Kitos mamos gasdinasi, kad pvz. sienas nupeckioti gali - tai nereik piestuku ar flomasteriu palikti kur nereikia. Juk peiliu ir zirkliu nepaliekame, tai ir piestukus i ta pati "pavojinga" sarasa itraukti reiktu smile.gif Mano 1,5m bamblys kai nori piesti aiskiai zino ir sako " duok popieliaus!" Tik tada seda ir gauna piestuka. Ir "no problem" thumbup.gif Nukrypau nuo temos...

Laiptu savoka plati (pagrindas, pakopos, tureklai, rankturiai), ka turi mintyje "ju spalva" g.gif
Jei apie paciu pakopu spalva, tai ji gali buti:
1) kaip ir mediniu grindu:
user posted image
2) jei plyteles - tada artimos patalpos su medinemis grindimis danga arba toje patalpoje esanciu mediniu duru ir kitu mediniu elementu spalva:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 28 spalio 2010 - 17:29
MamaGabi, maniškis 4 metų vaikinas viską pats daro- pareina iš lauko, eina rankų plaut, čiupt už durų, šokolado ar kažko teplaus pavalgo- eina vėl. Aš tai nesužiūrėsiu kiekvieną kartą, kad atidaryt duris doh.gif
Su flomasteriais , pieštukais paprasta- jie visada atvirai- bet ant sienų tik užpykęs kartą papiešė.
Aš jau susitaikiau, kad pas mane idealios tvarkos niekada nebus - nebent miegamajame biggrin.gif Tad ir interjerą noriu apgalvot, kad nereiktų namams tarnaut. Klasika su visa savo palete neblogai tinka.

Laiptai bus atviri, turėklai ir pakopos tos pačios spalvos- jūsų įdėto antro varianto spalva labai nebloga rolleyes.gif o jei ir durys tos pačios spalvos , manau, gerai būtų. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2010 10 28, 13:09)
Sienelei raudonos plytos puikiai tiks, tik jas reiktu baltai nudazyti - tada ir priesingoje koridoraisu sieneleje po laiptais tiks balti arba sviesintos medienos baldeliai.

ir as dazyciau baltai, man kaip tik labai grazu, daug lengvesne tada sienele atrodo wub.gif
jei virtuve matysis, tai gal galima ir tokiom plytutem isklijuoti, tada jusu plytos tures "drauga" namie. Kazkurioje laidoje net maciau, kad buvo isklijuotos sienos tom, plytelem, kur gaunasi tarsi plytu imitacija, o paskui nudazyta baltai, tai labai palengvejo sienos. manau, kad galima ir cia kazka panasaus ir taip susiesite ta sienele ir su virtuve kazkiek.
didele nuotrauka, tai imetu tik nuoroda
http://farm2.static....74aa7dbfe_b.jpg

Zyliuko uzuolaidu audinys grazus, pacios uzuolaidos nepatiko. virsus kazkaip man nesiziuri ir tie kaspinai visai ne schmoll.gif tarsi is mazos mergaites kambario atkeliavusios. Man romantiski dalykai patinka, bet cia persudyta su tais parisimais. Dar kol taip tik nuotraukos imestos, tai puse velnio, bet as puikiai pamenu kokie tapetai, jie tikrai kiek kitokio sprendimo reikalauja. O virtuveje, kai uzuolaidos taip persidengia, tai man labai grazu. Kadangi pas pacius viskas stoje ir nelabai galiu ka parodyti, tai stengiuosi labai ir nesireiksti, tai kad jau pasireiskiau dabar, tai tuo paciu pagirsiu seniau idetas dukros uzuolaidas, labai grazu ir sprendimas labai puikus 4u.gif Aciu, kad dalinates nuotraukomis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvile' @ 2010 10 28, 09:37)
o kaip stalciai atsidaro? ir kokiam cia mieste?  4u.gif

Komoda Kaune; buna as vaziuoju pas sese - jei nedega prie progos parvezciau
rankeneles galima sudeti kokias norit turbut- ten nuotraukoj dar nebaigta, jei domina paprasysiu kad dabartini vaizda nufotkintu, i az atsiusiu kad cia eterio netersti ax.gif
Papildyta:
galvojau Zyliuko vietoj gal buciau auksciau uzuolaidas kabinus g.gif vizualiai gal kambari praaukstintu
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2010 10 28, 21:11)
galvojau Zyliuko vietoj gal buciau auksciau uzuolaidas kabinus g.gif vizualiai gal kambari praaukstintu

drinks_cheers.gif nes dabar tas virsus nekaip atrodo. kiek pamenu, tai ar 14 cm virs lango turetu buti pakabinta, na aisku, pasireguliuoja kazkiek priklausomai nuo noro, aukscio sienu, nuo siaip kokio sumanymo.
Atsakyti
Ir dar prasau pagalbos... Virtuveje pas mus stoves toks katilas-virykle (kaip peciukas). Cia bus palikta kokiems 3-5 metams, paskui statysim rimtesne atskira katiline.
Taigi kokias lubas reiktu rinktis virtuveje (ar visoje virtuveje ar tik virs peciaus)? Dauguma siulo platikines lenteles, nes reikes vis valyti, kadangi gartraukio virs peciaus nebus, o dumai vistiek kazkiek ruks, taciau man tos plastikines tai baisumas kazkoks...
Gal kazkokiu kitokiu variantu imanoma rasti? Gal turit kokiu pasiulymu? Dekui.
Atsakyti
na taigi yra dažai plaunami pilnumoj, net su valikliais. Nepigūs, bet super valos.
Atsakyti
QUOTE(Didele_meile @ 2010 10 28, 22:56)
Ir dar prasau pagalbos... Virtuveje pas mus stoves toks katilas-virykle (kaip peciukas). Cia bus palikta kokiems 3-5 metams, paskui statysim rimtesne atskira katiline.
Taigi kokias lubas reiktu rinktis virtuveje (ar visoje virtuveje ar tik virs peciaus)? Dauguma siulo platikines lenteles, nes reikes vis valyti, kadangi gartraukio virs peciaus nebus, o dumai vistiek kazkiek ruks, taciau man tos plastikines tai baisumas kazkoks...
Gal kazkokiu kitokiu variantu imanoma rasti? Gal turit kokiu pasiulymu? Dekui.

o tai nepaprasciau perdazyti, nes kol tu lubas nuplausi, tai ir prasikeiksi doh.gif o perdazant dabartiniu dazu net skusti nereikia. bet jau plastikinem tai nepasirasyciau nei uz ka schmoll.gif tu geriau pasiklausinek, ar daug yra tokiu, kurie tas lenteliu lubas plove biggrin.gif greiciau isarde, dejo gipsa ir daze mirksiukas.gif o tas peciukas tai sumurytas kazkoks?
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2010 10 28, 22:03)
na taigi yra dažai plaunami pilnumoj, net su valikliais. Nepigūs, bet super valos.

Ta prasme gipso plokstes nudazius, galetu paskui plauti? O jie nera blizgus?
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2010 10 28, 22:17)
o tai nepaprasciau perdazyti, nes kol tu lubas nuplausi, tai ir prasikeiksi  doh.gif o perdazant dabartiniu dazu net skusti nereikia. bet jau plastikinem tai nepasirasyciau nei uz ka  schmoll.gif  tu geriau pasiklausinek, ar daug yra tokiu, kurie tas lenteliu lubas plove  biggrin.gif  greiciau isarde, dejo gipsa ir daze  mirksiukas.gif  o tas peciukas tai sumurytas kazkoks?

Musu peciukas tai Kalvis-4. tiesiog kitokio pasirinkimo siuo metu neturim, tik statyt virtuvej. Sakau jei jau apruktu netycia, tai butu sunkoka kiekviena karta lubas perdazyt g.gif Ir salia kokline siena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Didele_meile: 28 spalio 2010 - 21:23