Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(euromergele @ 2010 10 18, 18:25)
norit suzinot ka kunigai apie tai mano? va prasom:
http://www.delfi.lt/...a.d?id=37553065

Man atrodo,kad bent jau LT,kur IVF yra nekompensuojamas valstybes,tai tikrai niekas tu embrionu nemeto,o brangina kaip didziausia turta. Nes tik pacios tvirciausios,graziausios,darniausios seimos iki to prieina. Silpnos seimos ir netikri santykiai isbyra po keleto nesekmiu...
Nezinau,kaip yra tose salyse,kur IVF yra pilnai kompensuojamas,gal ten ir buna,kad karta pastoje ir sulauke vaiku,kitus embrionus tiesiog palieka tyrimams ar ismeta? Kur deda snaigutes,jei seima nebenori daugiau vaiku? As nezinau... Aisku,kad reikia grieztos kontroles,bet ir kompensavimo.
Bet kodel alkoholikui donoro kepenis persodina nemokamai,nors galetu sakyti,kad pats kaltas del savo ligos.. Arba nuo auksto kraujospudzio vaistus kompensuoja,nors jis padidejes dazniausiai del zmogaus nesveiko gyvenimo budo...
O del nevaisingumo tai dazniausiai zmones net nekalti,o turi susimoketi pilna kaina...
Bet as bet kuriuo atveju manau,kad bent dalinis kompensavimas turetu buti,nes nevaisingumas yra liga,o jei kitom priemonem jos neimanoma pagydyti,tai reikia bent isspresti galutini skauduli - vaiku nebuvima. Aisku,mes kiekviena turbut mielai gydytume konkreciai pati nevaisinguma,kad paskui galetume naturaliai pastoti,bet kai niekas negali pasakyti kodel jis atsirado ir kaip ji gydyti,tai reikia rinktis tuos budus,kurie yra nevaisingumui apeiti.
Kodel,kai skauda ranka,tai vaistai skiriami,o kai skauda siela,tai siuloma susitaikyti su ta busena?..

QUOTE(Linutas @ 2010 10 24, 14:48)
Ka daryti, kai nesulauki is vyro norimo palaikymo gydantis del nevaisingumo? 
Konkreciau jis gali atlikti ND, bet vaistus ir uz gydytoju vizitacijas tai pinigus mokek pati, nes mat mes ju neturim.
Krenta tas ryztas, rodos byra tas komandinis darbas, tada kaip ir lieki viena ir atrodo, kad tik man vienai reikia vaiko.

Man irgi ne karta kilo toks klausimas... nes uz viska mokejau pati,bet jau buvau priejusi tokia stadija (ir amziaus prasme),kad norejau tik vaiku,o ar vyras liks seimoje tai jau buvo antraeilis dalykas... Gerai,jei paskui viskas susiklosto geriau negu tikejaisi,bet gali buti visaip...
Kadangi esi jauna,tai labai nuosirdziai sakau,kad kelis kartus pergalvok ar tikrai nori buti su tuo zmogum,nes jei dabar tenka tempti ir stumti,tai greiciausiai taip teks daryti visa gyvenima... Jei tai tenkina,tai viskas gerai,bet jei norisi kitokio bendravimo,supratimo,palaikymo,tai labai retai zmones pasikeicia i ta puse... Nors gal ir tokiu stebuklu buna rolleyes.gif
Gal paklausk TB ar tikrai jis nori vaiku ir matyti tave laiminga,ar tik nori suremontuoto busto ir ND. Nes dazniausiai,kai moteris laiminga,besilaukianti,tai seimoje viskas savaime sklandziau issisprendzia.. ir pinigu atsiranda,ir remontai susitvarko,ir kitos problemos kazkaip issisprendzia... Gal tikrai vaikelis atsenesa savo krepseli rolleyes.gif
..nes niekada nera idealaus laiko vaikeliui pradeti,o jei toks ir buna tai butent tada ir nesigauna...

QUOTE(Singerita @ 2010 10 24, 15:27)
Kaip priminė vieną vakarą, sėdim ir abu svajojam kaip susitaupysim pinigų. Aš aišku svajoju kaip darysiu IVF, o mano vyras lepteli ..... kaip nori mašinos.  blink.gif Vos nepriplojau prie tų žodžių. 

Isivaizduoju,kad tau buvo nejuokinga,bet mus tai sauniai prajuokinai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Gaja*: 25 spalio 2010 - 03:04
QUOTE(Linutas @ 2010 10 24, 15:43)
prajuokinai is dusios  lotuliukas.gif
Maniskis masinos gal taip nenori, bet mato kur kitur svarbiau yra leisti pinigus. ir dar buvo pasakyta, kad, ka tu nori likti ubage ir dar trecia zmoguti i ubagyna atsivesti! doh.gif Tikrai taip nenoriu, pinigeliu reikia remontams, nes gi gyvenam ant betono tikraja to zodzio prasme ir tik su daliniais patogumais blush2.gif Pati matau, kad vaikeliau reikia daug daugiau nei dabar turim buityje..
Bet pasirodo, ne mano vienos vyras skupuolis ,,perkant'' vaikus  karsta.gif

Ir daugiau tokių yra... Maniškiam dabar Nr.1 - namo renovacija g.gif Vyrai gi prieš smerčią išsikrapštys iš kiaušių paskutinį spermatozoidą ir pratęs giminę, jų laikas nespaudžia fool.gif
Tik moterims vaikai - Nr.1, o vyrai turi svarbesnių reikalų... remontai, mašinos schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos moteriškaitės smile.gif 4u.gif
Skaitau tai ką rašote apie savo vyrus ir jų požiūrį/poziciją nevaisingumo gydyme ir negaliu patikėti. Tik dar kartą suvokiu, kad man gyvenime labai pasisekė su MB, kad jo besąlyginė meilė ir kantrybė man yra didžiausias turtas. Nes jei jis manęs nepalaikytų, nebeturėčiau jokios prasmės gyventi. Žinoma jis neskaito spec. literatūros ir nesidomi tiek mūsų problema, kiek dėmesio jai skiriu aš, na bet pinigų tai tam nei gaili nei skaičiuoja ir palaiko mane visu 100 % net jei reikės IVF (ko labai tikiuos nereikės). Nors visos bėdos, dėl kurių nesusilaukiame vaikelio, yra mano, bet pats visą laiką pasiklausia kaip man sekės pas gyd., ar nereikėtų jam pasikartok kokių nors tyrimų, ar pagert kokių vaistų ar vitaminų...
Mergaitė, stiprybės jums, katrybės, meliės ir tikėjimo
Atsakyti
QUOTE(Singerita @ 2010 10 24, 15:27)
Kaip priminė vieną vakarą, sėdim ir abu svajojam kaip susitaupysim pinigų. Aš aišku svajoju kaip darysiu IVF, o mano vyras lepteli ..... kaip nori mašinos.  blink.gif Vos nepriplojau prie tų žodžių.  doh.gif  Vakaras baigėsi pykčiais ir mano susierzinimu, kad tau vaikai nerūpi, tik aš viena čia turiu viskuo rūpintis, tu pasirodo apie tai net nesvajoji. Bet aišku mane nuramino, jog ir jis tikrai nori vaikelio, tik vyrams manau kitaip smegenys dirba ir jie vaikų nepastato į Nr. 1. Nors kai pagalvoji žinoma vyrams ne taip skaudu, jie pilnai gali laimingai gyventi ir be vaikų, juos vaikų klausimu nespaudžia amžius ir žinoma vyrai tikrai nerealizuoja savęs per vaikus taip kaip mamos. Užtat ir tų pinigėlių viskam pagaili.

Dabar vis dar pasvaigsta apie tą savo mašiną, bet sutarėm jog kol nenusipirksim vaikelio tikrai jokių mašinų pirkinių sąraše nebus.  schmoll.gif  Tokiam reikale vienas ne karys, to norėti ir stengtis dėl to turi abu.

Labukas 4u.gif
Kaip MV, sneka vien apie pinigu uzdirbima, motociklus, specialia apranga....Noriu ir as kartais ji priploti drinks_cheers.gif
Jam palanku,tas angliskas neskubejimas, tenkina tie paskiriami vizitai...
Va taip letai ir einame i prieki...
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2010 10 24, 15:48)
Ka daryti, kai nesulauki is vyro norimo palaikymo gydantis del nevaisingumo?  unsure.gif
Konkreciau jis gali atlikti ND, bet vaistus ir uz gydytoju vizitacijas tai pinigus mokek pati, nes mat mes ju neturim doh.gif
Krenta tas ryztas, rodos byra tas komandinis darbas, tada kaip ir lieki viena ir atrodo, kad tik man vienai reikia vaiko.
Galgi dar 31 metu vyras nesubrendes tevystei, arba jis nori kad vaikas gautusi po kyst-myst proceduros... Ar jis toksai skupus - juk savaitei maistui leidziam 100 Lt, o cia uz pasikalbejima 30 min tiek palikti reikia (kuris neduoda realiai apciuopiamos naudos)  doh.gif
Ar jo mastymas kad man reikia gydymo (nes jo turtas juk geras) tai ir man reikia sukti galva is kur pinigeliu paimti...
Tikrai tas piniginis klausimas mus prives prie dideliu pykciu kai tuo tarpu reikia buti vieningiems  verysad.gif

graudu skaityti tavo istorija verysad.gif tokiu keliu abu kaip seima toli nenuvaziuosit- kuo toliau tuo labiau griausit vienas kita, o situacija nesikeis, nebent tu persigalvosi vaiku klausimu arba jis pakeis poziuri ir rysis gydymuisi (kad ir ne jo kalte). Linkiu stiprybes ir dideliausios sekmes 4u.gif
Atsakyti
stebėdama MB mąstymo pokyčius vaikų šaukimo linkme, pastebėjau, kad apskritai jam kažkaip mąstyme viskas smegenyse apsivertė, kai jam nustatė ligą ir teko operuotis savo turtą. Pasirodo ne mano vienos bėdos trukdė mums pastoti. Nuo tada jis pradėjo keistis. Po pokalbių ir išpažinčių paaiškėjo, kad jis tiesiog pilnai pasitikėjo manim ir mano sprendimais, visiškai nebijojo dėl mano ligos, neturėjo baimių, kad aš galiu būti nevaisinga, tieisiog apie tai negalvojo. Ach kaip patogu. Kitą vertus, tuom turbūt ir skiriasi moterys nuo vyrų, kad jos daugiau galvoja į priekį, o jie daugiau linkę spręsti problemas čia ir dabar. MB sunku padalinti dėmesį skirtingoms problemoms. Jei jis turi problemų darbe, jam sunku rūpintis visais kitais klausimais, jei jis rūpinasi namo renovacija, tai jam sunku prisiminti, kad reikėtų vaikutį šauktis. Tai jau aš apsipratau kažkiek ir stengiuosi šiuo klausimu jam priminti ir perimu iniciatyvas į savo rankas.

Oi prisiskaičiau čia apie sapnus ir pati kažkodėl sapnavau, kad mudu su vyru gyvenome ant jūros kranto, kažkur, kur nuolat karšta, ir turėjom nuostabų namą su baseinu kieme. Atrodo nieko netrūko, jokių barnių, deja vaikų irgi nebuvo (kaip ir realybėje) ir gavau laišką, kuriame MB prašo skyrybų blink.gif Ašarų pakalnės buvo, pabudau sugadinta nuotaika nuo pat ryto. Bijau ir be vyro ir be vaikų likti pasirodo, kad ir kokią drąsuolę bevaidinčiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2010 10 25, 10:57)
Ir daugiau tokių yra... Maniškiam dabar Nr.1 - namo renovacija  g.gif Vyrai gi prieš smerčią išsikrapštys iš kiaušių paskutinį spermatozoidą ir pratęs giminę, jų laikas nespaudžia  fool.gif

žinok manyčiau jis bijo ir remontas tik pasiteisinimas... va saviški jau taip prispaudžiau ir šiandien pasidarėme spermogramą... deja jo posakis bus laikas bus ir vaikas ka tik nuėjo šunui ant uodegos....ir dabar pats toks susinervinęs, kad nežinau ar jam labaiu reikia guodimo ar man.... na bet tikuosi viskas ir Jums ir musm išsispręs... tik deja laikas tiksi jau nei vieno naudai, deja... pražiopsojom savo progą su tais pyp pyp pyp user posted image namų remontais ir norais susikurti geresnį gerbuvį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2010 10 25, 15:34)
Bijau ir be vyro ir be vaikų likti pasirodo, kad ir kokią drąsuolę bevaidinčiau  blush2.gif

Su tokia baime gyvenu nuolat g.gif Ir nezinau, kaip tas baimes isvyti lauk, arba kaip su jom susigyventi....
Atsakyti
nieko nuostabaus kad motinystes instinktas pas moteri stipresnis, ir be to vyrams vis atrodo kad jie dar jauni, vis kiti prioritetai ir t.t. tik kazin ka jie veiks po to puikiai suremontuotame but tusciame bute? g.gif reikia daeiti iki galo pokalbyje "ka bus toliau"... kokios iliuzijos? kad jie jiaunes, kad viskas susitvarkys savaime, kad rytoj poryt pinigai prades kristi is dangaus kibirais?? ko laukiam taip sakant? g.gif

o ta palaikymo tema su vyru reikia vystyti jau dabar, nes pradzioj - islaidos nevaisingumo gydymui, o po to islaidos vaiko islaikymui... g.gif kad tik nereiktu viska tempti ant savo kupros kartu su vyru schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lin4ia @ 2010 10 25, 16:59)
o ta palaikymo tema su vyru reikia vystyti jau dabar, nes pradzioj - islaidos nevaisingumo gydymui, o po to islaidos vaiko islaikymui...  g.gif kad tik nereiktu viska tempti ant savo kupros kartu su vyru  schmoll.gif

Verciantys susimastyti zodziai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enia: 26 spalio 2010 - 10:22
QUOTE(Singerita @ 2010 10 24, 14:27)
Kaip priminė vieną vakarą, sėdim ir abu svajojam kaip susitaupysim pinigų. Aš aišku svajoju kaip darysiu IVF, o mano vyras lepteli ..... kaip nori mašinos.  blink.gif Vos nepriplojau prie tų žodžių.  doh.gif  Vakaras baigėsi pykčiais ir mano susierzinimu, kad tau vaikai nerūpi, tik aš viena čia turiu viskuo rūpintis, tu pasirodo apie tai net nesvajoji. Bet aišku mane nuramino, jog ir jis tikrai nori vaikelio, tik vyrams manau kitaip smegenys dirba ir jie vaikų nepastato į Nr. 1. Nors kai pagalvoji žinoma vyrams ne taip skaudu, jie pilnai gali laimingai gyventi ir be vaikų, juos vaikų klausimu nespaudžia amžius ir žinoma vyrai tikrai nerealizuoja savęs per vaikus taip kaip mamos. Užtat ir tų pinigėlių viskam pagaili.

Dabar vis dar pasvaigsta apie tą savo mašiną, bet sutarėm jog kol nenusipirksim vaikelio tikrai jokių mašinų pirkinių sąraše nebus.  schmoll.gif  Tokiam reikale vienas ne karys, to norėti ir stengtis dėl to turi abu.

skaitau ir taip atrodo kad apie manp vyra butu kalbama doh.gif ,jos nori parduoti masina ,ne tam kad IVF butu,o tam kad galetu geresne nusipirkti.O as galvoju parduotume kaip faina butu IVF isietu gal biggrin.gif .na vienu zodziu kaip kazkuri mergaite rase,maniskiui jauciu jau pabodo ir ji nenori ubagais iseiti.bet as jam pasakiau nereikia man nieko nei masinos nei rubu brangiu niekada ir negalejau sau to leisti,nei kosmetikos brangios,kad tik tas vaikelis atsirastu,o tada ir atsigriebtume. ir galeu apie busta pasvajoti,o tai gyvename pas uosvius doh.gif ,ir geresne masina.Kad tik nors vieno vaikelio...

vakar buvau aukle pas kriksto vaikus dvynukus,nors esu vieno kuma,bet abu jie man brangus.tai paalvojau na sutverta buti mama esu ax.gif na kodel neduota man to gerumo ir silumos atiduoti saviems vaikams.
Atsakyti
QUOTE(Prince @ 2010 10 26, 11:43)
skaitau  ir taip atrodo kad apie manp vyra butu kalbama doh.gif ,jos nori parduoti masina ,ne tam kad IVF butu,o tam kad galetu geresne nusipirkti.O as galvoju parduotume kaip faina butu IVF isietu gal biggrin.gif .na vienu zodziu kaip  kazkuri mergaite rase,maniskiui jauciu jau pabodo ir ji nenori ubagais iseiti.bet as jam pasakiau nereikia man nieko nei masinos nei rubu brangiu niekada ir negalejau sau to leisti,nei kosmetikos brangios,kad tik tas vaikelis atsirastu,o tada ir atsigriebtume. ir galeu apie busta pasvajoti,o tai gyvename pas uosvius doh.gif ,ir geresne masina.Kad tik nors vieno vaikelio...

vakar buvau aukle pas kriksto vaikus dvynukus,nors esu vieno kuma,bet abu jie man brangus.tai paalvojau na sutverta buti mama esu ax.gif na kodel neduota man to gerumo ir silumos atiduoti saviems vaikams.

Jauciuosi lygiai taip pat tie materialiniai dalykai neuzpildys tustumos, kuri yra ,kai neturi vaiko. Jau ir masinos ir namai tampa nebemieli drinks_cheers.gif
Atsakyti