Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(Lotari @ 2011 01 12, 23:20)
......... Vyras užsispyręs kaip asilas ir viskas, laukiu ko atsispirs ir galėsim eiti pas daktarus  g.gif  Manau bijo, niekas nepadeda įkalbėti eiti pas daktarą, nei gražūs pokalbiai, vakarienės, alus, šantažas, niekas... tai belieka laukti doh.gif

Maniškį galima paveikti tik šantažu biggrin.gif labai griežtu bash.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 14 sausio 2011 - 15:56
Tokia Profesija,,,sita analize cia netiks,,,LT kulturoje gyvate ir sirse daznai "apibudinti" uzsispyrusia ir pikciurna moteri; mes juos sakome net nesusimaste...kaip ir pvz "O Dieve dieve", kad tave kur velnias ir tt,,,,

QUOTE(Lotari @ 2011 01 13, 06:51)
norėtų bet vis randa pasiteisinimų,tai kelia nerimą.... tai mastau pasisamdyti seklį, nes įtarimas kyla gal kokią kitą turi  unsure.gif

As siulyciau pazvelgti i seimos situacija is salies: kuo galetu but pagristos vyro baimes: gal nepakankamai uzdirba, kad islaikytu seima,,,gal bijo, kad tu nebeturesi jam laiko,,,o gal tiesiog nebenori vaiku,,,
As pvz turejau baime kaip mes isiversim su vien tik vyro alga (JAV dekretiniu nieks nemoka),,,dabar isigijau draudima, kuris kazkiek apmokes dienas kai negalesiu dirbti, ir baimes tikrai apmazejo,,,
Ir is kitos puses - butina atgauti dvasini artuma, nes tai gali but nepastojimo priezastis...
Atsakyti
O mano net psichologė pastojo.. Liko va keletas savaičių, ir eis į dekretą (prieš tai daug buvo ant biletenio, tad tik šį kartą atėjus po ilgo laiko pamačiau pilvuką - nors ir taip jaučiau, dėl ko tie bileteniai). Jau sutariau su gyd., eisiu išsirašyt raminamųjų, nes viskas gyvenime taip dėliojas, kad jau nebesusitvarkau su savim, nervais ir negaliu normaliai nei gyventi, nei dirbti. O pavasarį planavau vėl eiti pas vaisingumo gyd., toliau užsiimti "vaikų" reikalais. Dabar tik tikiuosi, kad tai pavyks.. Žodžiu, depresija verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Korra @ 2011 01 15, 04:10)
O mano net psichologė pastojo.. Liko va keletas savaičių, ir eis į dekretą (prieš tai daug buvo ant biletenio, tad tik šį kartą atėjus po ilgo laiko pamačiau pilvuką - nors ir taip jaučiau, dėl ko tie bileteniai). Jau sutariau su gyd., eisiu išsirašyt raminamųjų, nes viskas gyvenime taip dėliojas, kad jau nebesusitvarkau su savim, nervais ir negaliu normaliai nei gyventi, nei dirbti. O pavasarį planavau vėl eiti pas vaisingumo gyd., toliau užsiimti "vaikų" reikalais. Dabar tik tikiuosi, kad tai pavyks.. Žodžiu, depresija  verysad.gif

O gal tau nauja psichologe reiktu rasti? Plius palankyti joga ar kazkokia terapija, kur ismoktum atsipalaidavimo...gi vien vaistukais palaikyti ramybe negali, kas bus kai pastosi? Juk turi buti kazkas sitam pasauli kas suteikia vidine ramybe, tik kartais reik giliai paieskoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Korra @ 2011 01 15, 11:10)
O mano net psichologė pastojo.. Liko va keletas savaičių, ir eis į dekretą (prieš tai daug buvo ant biletenio, tad tik šį kartą atėjus po ilgo laiko pamačiau pilvuką - nors ir taip jaučiau, dėl ko tie bileteniai). Jau sutariau su gyd., eisiu išsirašyt raminamųjų, nes viskas gyvenime taip dėliojas, kad jau nebesusitvarkau su savim, nervais ir negaliu normaliai nei gyventi, nei dirbti. O pavasarį planavau vėl eiti pas vaisingumo gyd., toliau užsiimti "vaikų" reikalais. Dabar tik tikiuosi, kad tai pavyks.. Žodžiu, depresija  verysad.gif

kaip suprantu tave cray.gif , man ir panasiai pakrike nervai. Sią savaite, net dvi bendradarbes praneše, kad laukiasi. Tai tik po darbo isedau i masina ir pratrukau, visa kelia vairavau verkdama ir visa vakara parverkiau kruvinomis asaromis. Vyras net issigando pamates, pagalvojo, kad kokia nelaime nutiko.
Ir as vasario menesi vel grysiu prie ivf......gal sakau ir tau, ir man, ir kitoms nelaimingoms merginoms pasisieks vaisingojo triusio metais.... mirksiukas.gif
Laikykis 4u.gif
Atsakyti
Merginos, tik nepraraskit optimizmo,,,be jo, nieks nepades 4u.gif 4u.gif

Mano visos drauges jau pasigimde, tai ta zliumbimo stadija kaip ir praeityje ax.gif

Skaitau knyga apie tai, kaip moters vienas is hormonu buvo per aukstas ir visi daktarai siule IVF su donoro kiausineliu, bet ji nepasive ir zinau kad galu gale pastojo (nedaskaiciau iki galo, nezinau dar kaip)Inconceivable: A Woman's Triumph over Despair and Statistics. Julia Indichova.
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2011 01 14, 16:55)

Labas biggrin.gif Jūs kaip visada, su jumoru biggrin.gif
Kaip aplamai einasi? Kas naujo, gero, blogo gyvenime?

QUOTE(Korra @ 2011 01 15, 11:10)
Žodžiu, depresija  verysad.gif

Korra, iki pavasario dar yra pakankamai laiko atrasti vidinę pusiausvyrą. Sustiprėsit ir vėl galėsit užsiimti vaikų reikalais. O vaistukai nėra jau taip blogai. Jei gydytojas sutinka, kad reikia, vadinasi reikia.
Tik pati žinot, medikamentai nuima simptomus, pagerina bendrą būseną, bet priežasties nepanaikina, teks vidumi padirbėti ir pačiai..
Tokiais juodais momentais žmogus būna pats nuoširdžiausias, pats jautriausias. Tie momentai labai sunkūs, bet kartu padeda atrasti tikrąsias gyvenimo tiesas.
Išbrisit. Tikrai išbrisit. Tik dar šiek tiek kantrybės.
Ir dar šį tą Jums parašiau apačioje, atsakydama į Hip žinutę.

QUOTE(Hip @ 2011 01 15, 16:42)
O gal tau nauja psichologe reiktu rasti?

Nesutinku, kad psichologei pastojus reikia ieškoti kitos. Negi taip visą gyvenimą ir spruksit į krūmus pamačiusios nėščią moterį? Atvirkščiai, tai galėtų būti visos psichoterapijos vinis, lūžio taškas. Tai puiki proga psichologės asmenyje išdėstyti visas mintis, visus jausmus nėštukėms. Tai puiki proga išsikrauti, išsirėkti, išsiverkti. Per tas konsultacijas iki dekreto galima padaryti labai daug prasmingo darbo.
O jei kalbat apie tai, kad reikia rasti naują psichologę šiai išėjus į dekretą, tuomet pasakysiu, kad ne taip lengva nutraukti artimus ryšius ir surasti kitus, kaip ir aplamai gyvenime.
O bendrai paėmus, darbas su psichologu, geras darbas, tikrai yra prasmingas.

QUOTE(selione @ 2011 01 15, 19:08)
Ir as vasario menesi vel grysiu prie ivf.....

Kokia Jūsų istorija? Pirmasis ivf?
Atsakyti
Oi mergaites kaip as jus suprantu...Viskas praeita..kartais labai baisu kas,kaip,o kodel man?? I tuos klausimus nerandu atsakymo,o ir isvis ar kas nors zino tuos atsakymus?
Mes taip pat einam link 6IVF-o,jau ir skaiciu pameciau unsure.gif ,bandau kaip ir Keberioks save uzimti bet kuo,kad tik nekiltu durnu minciu,ir isvis jokiu minciu,pradejau eiti i jogos pratimus,akupunktura bandau save atpalaiduoti kiek ymanoma...Su vyru apie tai kalbames,bet ne daznai tik visad pasako kad mums pavyks..Tik tai kada?? ar tai tikrai yra kaina uz kuria reikia moketi tuo kuo dabar mokam,ne tik pinigais,sveikata o ir labai dideliu santykiu patikrinimu??....

As taip pat Esu Sirse
Skaudziai kandu
daug ir garsiai duzgiu
daugiau nelabai randu blogu sirses savybiu biggrin.gif

Taip pat esu Gyvate
Skaudziai moku kasti,suleisti nuodu
Slidi,nuogom rankom nepaimsi smile.gif
Moku buti tikra Kobra biggrin.gif

Uch ir issipasakojau smile.gif Palengvejo
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2011 01 15, 14:16)
Nesutinku, kad psichologei pastojus reikia ieškoti kitos.

Neturejau omenyje psichologes pastojimo,,,turejau omenyje, kad psichologe nelabai padeda, galbut neturi patirties ar isseko istekliai, jei klientei negereja, o raminamuju reikia,,,,Vien rysio nepakanka gerai terapijai.
Atsakyti
QUOTE(Reginiukas.uk @ 2011 01 16, 01:38)
Oi mergaites kaip as jus suprantu...Viskas praeita..kartais labai baisu kas,kaip,o kodel man?? I tuos klausimus nerandu atsakymo,o ir isvis ar kas nors zino tuos atsakymus?
  Mes taip pat einam link 6IVF-o,jau ir skaiciu pameciau  unsure.gif ,bandau kaip ir Keberioks save uzimti bet kuo,kad tik nekiltu durnu minciu,ir isvis jokiu minciu,pradejau eiti i jogos pratimus,akupunktura bandau save atpalaiduoti kiek ymanoma...Su vyru apie tai kalbames,bet ne daznai tik visad pasako kad mums pavyks..Tik tai kada?? ar tai tikrai yra kaina uz kuria reikia moketi tuo kuo dabar mokam,ne tik pinigais,sveikata o ir labai dideliu santykiu patikrinimu??....

As taip pat Esu Sirse
Skaudziai kandu
daug ir garsiai duzgiu
daugiau nelabai randu blogu sirses savybiu  biggrin.gif

Taip pat esu Gyvate
Skaudziai moku kasti,suleisti nuodu
Slidi,nuogom rankom nepaimsi smile.gif
Moku buti tikra Kobra biggrin.gif

Uch ir issipasakojau smile.gif Palengvejo

Reginiuk, zinok as jau irgi esu pametusi skaiciu visu proceduru doh.gif

o tu dar ir dabar uzdavineji sau klausimu, kodel tu ? kodel tau ? as jau nustojau, uzkniso. nieks juk neatsakys, o tik save "dirginsi" tais klausimais, gailesi saves ir bliausi...

del uzsiemimu, jo as irgi uzsiimu daug kuo, tame tarpe akupunktura. nezina kaip kitoms, bet man ziauriai padeda. as nezinau ka man ten atjungia, bet einu karta i savaite ir po proceduros visa savaite skraidau kaip ant sparnu. kaip ji man suteike ramybes, kazkokio prasviesejimo galvoje, nebeturiu pycio, nenoriu niekam leisti nuodu, visiskai nenoriu kasti schmoll.gif
tik as nezinau kaip as priejau sito.... kazkaip viskas sutapo su akupunkturos pradzia, o gal tai ir ne jos itaka...
as pavargau jauciu saves gaileti. per procedura dzin, jau nesuku galvos is tikro - bus kaip bus. juk ir sitas ir kitas ir dar kitas kartas gali nepasisekti, juk visos tai zinom, bet tiek tos itampos ir laukimo susikuriam del savo didelio didelio noro, kad sis kartas tikrai pasiseks... gal nereikia sureiksminti tos proceduros.... reik ja daryti, bet zinoti - sitas tikrai gali vel nepasisekti. reik mastyti toliau, susidaryti plana, ok , nepasiseka - taupysu vel metus ir vel darysiu. arba taupysiu du metus ir vel darysiu. arba nedarysiu. arba pasiimsu donorinis kiausinelis jei jau taip nepavyksta. arba - isivaikinsiu. klausimas- koks tikslas - tureti vaikeli ? ji tikrai gali tureti, tik gali buti, kad reiks pakoreaguoti veiksmu plana.

del santykiu su vyru, kalbejimo. mes jau nebekalbam, ka ten kalbeti.... viskas ir taip aisku - bus stimuliacija, leisiuosi vaistus, o kaip viskas vyks - neaisku. nu tik karts nuo karto mes aisku pasitikslinam ar musu tikslai ir planai sutampa. ar dar darom, ar as dar galiu tai pakelti. nes moteriai vis tiek atitenka sunkesne nastos dalis - vaistai, kiekviena karta drebulys pries echo, galu gale narkozes, dideles hormon dozes isbalansuojancos psichine sveikata. antroji ciklo puse, kai pradedi vartoti progesterona - eina sau. nu rimtai nestabilios bukles tampi ir viskas yra del vaistu. kitoms nezinau, gal ir gonaliai, estrofemai ir kiti vaistai irgi veikia. todel manau, kad cia ne tik galvoje gali buti problemu, o paprasciausiai psichine sveikata pradeda slbuoti ir del vartojamu vaistu, juk ir anotacijose tai parasyta..

dar vienas dalykas, o gal per proceduras apmazinkite savo bendravima SM ? Nes cia irgi pakankamai daug isaudrinimo gaunasi - visos siuncia linkejimus, palaikymus, paskatinimus, pabudrinimus ir t.t. Bet ziuriu jau keleta tokiu situaciju buvo, kai matosi, kad blogai viskas baigsis (tarkim kazkokie medicininiai rodikliai), o visos tik palaiko, tik linki, tik sukuria euforija ir uzliuliuoja tave, kad viska sbs gerai. o uzliuliuoja todel, kad truksta medicininiu ziniu, kaip is tikro yra. sukuriama dirbtine iliuzija, o rezultate ji vis tiek bliuksta, o juk buvo sukurtas toks laukimas, toks furoras... gal geriua greiciau ta realybe.. cia tik mano toks pamastymas, nezinau kaip kitoms. manau, kad gal geriau vis delto susikaupimas ir tureti viena , max dvi drauges, su kurioms gali apie tai sneketis - ramiai, racionaliai, be jokiu sypseneliu ir nepagristu linkejimu bei palaikymu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miskinuke ten: 16 sausio 2011 - 10:30
QUOTE(tokia profesija @ 2011 01 14, 13:53)
biggrin.gif

Na ką, tyrinėjam toliau  smile.gif Vėliau paaiškinsiu viso to prasmę.

Sakėt, esat širšė ir gyvatė kartu. Perskaitykit tai, ką parašėt, pervadindama viską Aš. Jei kils kokių tai minčių, užfiksuokit tai sau, stebėkit, kurie žodžiai labiausiai įstrigo, kodėl? Jei norėsit, galime čia aptarti.

perskaičiau, nepatikėjau blink.gif tada atsikimšau vyno ir dar kartą perskaičiau doh.gif baisu unsure.gif vakar užpildžiau cv.lt anketą, keičiu darbą, nes šis varo depresiją ir neviltį unsure.gif
Atsakyti
Lorati, tu cia apie ka lotuliukas.gif ?
cia kazkoks psichologinis "prijomas" ir tiek
Atsakyti