Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

Nemaži skaičiukai sakyčiau, priverčia susimąstyti. Aš pastebėjau, kad man ir MB padeda palaikyti svorį, kai miegame daugiau (bent 8 val.) , išsiilsime, bet čia mes susiduriame su kita dilema - mažiau dirbsim, mažiau uždirbsim, neturėsim iš ko pas daktarus kreiptis, nes ir labai taupant neturim tų pinigėlių tiek , kiek reikia daktarams.
Bėgu pietus gamintis wink.gif gal bent gramiuką papildomą priaugsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Glamour @ 2011 01 03, 07:58)
Nemaži skaičiukai sakyčiau, priverčia susimąstyti. Aš pastebėjau, kad man ir MB padeda palaikyti svorį, kai miegame daugiau (bent 8  val.) , išsiilsime, bet čia mes susiduriame su kita dilema - mažiau dirbsim, mažiau uždirbsim, neturėsim iš ko pas daktarus kreiptis, nes ir labai taupant neturim tų pinigėlių tiek , kiek reikia daktarams.
Bėgu pietus gamintis wink.gif gal bent gramiuką papildomą priaugsiu biggrin.gif

O tai gal cia ir beda, kad neturite laiko poilsiui, kad nuolatos skubate, neatsipalaiduojat,,,
Atsakyti
Mitybos įpročiai ir nuo kultūros priklauso, amerikiečiams nutukimas turbūt aktualesnis, nei mums, bet skaičiai vistiek priverčiantys susimąstyti.
Atsakyti
QUOTE(mystique @ 2010 12 28, 23:56)
.......... Ir mane karts nuo karto kankina vienas klausimas - jei tikėsime, kad vaikutis pasirenka kada ir i kokia šeimą ateiti, tai kodėl jis nepasirenka jo laukiančios, pasiruošusios jį mylėti, juo rūpintis šeimos, o ateina pas alkoholikus............
O tai ka - pas alkoholikus (atsiprašau, kad aš taip grubiai) hormonai idealūs, visa kita organizmo būklė geresnė ir labiau pasiruošusi vaikelio atėjimui?!.....

Beje, pažįstu vieną alkoholikų šeimą, negalinčią turėti vaikų. Ji turėjo vieną persileidimą, jis sirgęs kiaulytė. Rimtesnių tyrimų, manau, niekada nesidarė, nes nėra nei kada nei už ką - šnapsas brangus biggrin.gif
Bet daugumai alkoholikų, manyčiau, padeda atsipalaidavimas ir dar kartą atsipalaidavimas lotuliukas.gif Ko mes niekaip negalim.
Juokauju, žinoma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lin4ia @ 2010 12 30, 08:57)
be abejo svoris turi itakos hormonu balansui. viena galima problema - tai gyvulines kilmes produktu ribojimas ir vyrisku hormonu trukumas, ko pasekoje nera is ko gaminti moteriskiems hormonams. kita problema - per didelis kiekis vyrisku hormonu, kuris dazniausiai buna ne butinai esant dideliam kuno mases indeksui, o esant blogam liemens ir klubu santykiui (paprastai > negu 0.8). tuomet reiktu ne tiek numesdineti svori kiek stengtis sureguliuoti liemens/klubu santyki (sportuoti, pakeisti mityba, galbut vartoti maisto papildus ir panasiai)

Kur cia tokia info radai? g.gif
Atsakyti
tai vadinasi metabolinis sindromas. esant tokiam nutukimui- galima itarti hormonu sutrikimus. dar kitaip vadinasi vyrisko tipo sudejimas - siauri klubai, liemens apimtis didele.
Atsakyti
Turbūt daugybę kartų esate girdėję patarimus, tokius kaip, “Jūs per daug stengiatės”, “Jūs per daug stresuojat, atsipalaiduokit ir pavyks”, “Nusiraminkite ir gamta viską sutvarkys pati”.
Kažkada ši mintis apie streso įtaką nevaisingumui buvo labai paplitusi. Medicinai stipriai pažengus į priekį nevaisingumo gydyme, streso įtaka buvo sumenkinta. Bet paskutiniu metu vėl grįžtama prie streso sąvokos, nes nepaisant medicines pažangos nevaisingų žmonių vis daugėja. Prieš 20m nepaaiškinamų nevaisingumų buvo 10-20proc. Šiomis dienomis, iki 40proc Moterų kūnai nepasikeitė, bet gyvenimo tempas, streso lygis – net labai. Todėl replika “per daug stengiatės” gali būti išties teisinga. Skaičiuojama, kad apie 30proc visų nevaisingumo problemų priežastis gali būti stresas.

Medikai pasakys, kad šiuo metu nėra tiesioginių įrodymų, bet mokslininkai mano, kad tai tik laiko klausimas. Paskutiniu metu atliekama daug fiziologinių streso matavimų.
O šiai dienai turime vieną labai stiprų, nenuginčijamą faktą – kada moterys, išmoksta ir taiko streso įveikimo, atsipalaidavimo technikas, kažkas pasikeičia ir jos pastoja, nors iki tol nesėkmingai būna gydytos mediciniškai.
Manoma, kad hormonai, kurių didelis kiekis susidaro chroniško streso metu, daro didelę įtaką reprodukcinės sistemos veiklai.
Sumažinus stresą padidėja proteino kiekis gimdos gleivinėje, todėl vaisiui lengviau implantuotis.
Sumažinus stresą, pagerėja kraujo apytaka lyties organuose, kas taip pat įtakoja pastojimą.
Vieno tyrimo metu gydytojai lygino pastojimo dažnį tarp porų, kurios buvo įsitempusios ir tų, kurios nejautė streso. Nustatyta, kad šeimos žymiai dažniau pastodavo tada, kai buvo atsipalaidavusios, laimingos, ramios, kai jautėsi gerai. Kada būdavo nervingos ir įsitempusios – žymiai rečiau.
Kalba eina ne tik apie natūralų pastojimą. Tarkim tyrime, kuris buvo atliktas Kalifornijos Universitete, nustatyta, kad stresas turi didelę įtaką ir atliekant pagalbines procedūras, tokias kaip IVF. Moterims buvo pateikti įvairūs testai, įvertinantys jų streso lygį, ir nustatyta, kad tos, kurių streso rodikliai buvo aukščiausi, subrandino 20proc mažiau kiaušinėlių, nei tos, kurios jautė mažesnį stresą. Skaičiuojant tik tuos atvejus, kada buvo perkelti gyvybingi embrionai, moterims su aukštu streso lygiu 20proc dažniau procedūra vistiek baigdavosi nesėkmingai. Stiprus stresas gali sužlugdyti pagalbinį gydymą.
Nevaisingumo gydymas yra gana sudėtingas, varginantis, nieko keisto, kad jis kelia stresą. Jei ir be to dar yra kitų rūpesčių, streso lygis padvigubėja. Dar ir žmonės skirtingai jautrūs. Kitaip tariant, nieko keisto, kad gydymas kelia įtampą, bet labai svarbu mokėti šią įtampą sumažinti.

Šaltinis - WebMD, Stress and Infertility Doctors offer insights on how daily stress can disrupt fertility -- and how relaxation can help, by Colette Bouchez

Papildyta:
Ir noriu priminti, kad Vaisingumo Asociacija turi galimybę vesti atsipalaidavimo, streso įveikimo grupes, jei tik būs norinčių smile.gif
Rašykite man asmeniškai, paaiškinsiu kas ir kaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tokia profesija: 05 sausio 2011 - 12:21
Trumpiau tariant, kai zmogus veikiamas streso, organizmas kaupia resursus kautis arba begti, nesvaistydamas energijos jokiems kitokiems procesams, tame tarpe ir dauginimuisi...Ilgalaikis stresas silpnina visa organizmas, imuniteta...Kodel yra posakis:su savo nesamonem tu man vezi ivarysi, todel, kad tai tiesa,,,Kai kurie mokslininkai netgi mano, kad kiekvienas zmogus turi limita, kiek streso gali patirti gyvenime ir ji isnaudojes mirsta,,,
Butent del didelio streso poveikio nevaisingumui ir siuloma uzsiimti joga,,,

QUOTE(miskinuke ten @ 2011 01 05, 05:47)
tai vadinasi metabolinis sindromas. esant tokiam nutukimui- galima itarti hormonu sutrikimus. dar kitaip vadinasi vyrisko tipo sudejimas - siauri klubai, liemens apimtis didele.

Seda mano visas svoris ant liemens, bet gi turetu buti ir kiti simptomai g.gif oj kokia didele paslaptis tas moters kunas,,,
Vakar perskaiciau, kad moteris turejusi kazkokiu operaciju moteriskuose organuose, tai gali buti viena is nepastojimu priezasciu, nes kol randai pilnai nesugije, organizmas neleidzia pastoti.
Atsakyti
Laba diena, mergaitės, kaip gyvenate?
Tyluma tokia...
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2011 01 11, 14:28)
Tyluma tokia...

žiema, gandrai išskridę verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2011 01 11, 13:28)
Tyluma tokia...

Elini karta,pagalvojus kur tokia profesija dingus,randu jusu zinute smile.gif

As neblogai,si cikla ivf turiu,tai stengiuos kiek imanoma geriau pasiruost-tiek fiziskai tiek psichologiskai.Kol kas ramu,o kaip bus toliau negarantuoju ax.gif
Atsakyti
Labas, T.P.Keberiokšt smile.gif
Ruošiatės svarbiai procedūrai, nežinau ar įmanoma išvis nesijaudint. Ir baimės turbūt visokios užklysta, bet tai natūralu. Jei mokat meditacijos ar relaksacijos pratimų, labai padėtų. Aplamai, bet kokia atpalaiduojanti veikla būtų labai vietoje - romantiški pasisėdėjimai su vyru, buvimas gamtoje, knygos ar kokie rankdarbiai. Darykite viską, kas Jums teikia malonumą, palepinkit save smile.gif
Lietuvoje darysit?
Papildyta:
Lotari, gandrai dabar kaip tik atgauna jėgas, ruošiasi, stiprina organizmą ir nekantrauja sugrįžt namo smile.gif
Atsakyti