Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(Linutas @ 2011 01 19, 12:12)
Antraip, vienok, as visas buvau pries IVF procedura, nes laikau tai tokiu nusizengimu gyvybei, kuri, beveik galva guldau, dideles laimes, kokios iki pastojimo buvo viltasi ir svajota, neatnes. Nezinau, kedel taip galvojau/galvoju..

negražu taip, skaudu iki paširdžių .... sakyti, kad nusižengimas gyvybei unsure.gif manau kuo toliau keliausime į ateitį tuo labiau pamatysite, kad be medikų įsikišimo vaikų naturaliai susilaukti bus vis sunkiau.... unsure.gif
moteris jau iš pašaukimo laukia to jausmo kai pilve kas nors spurda, taigi čia jau buvo dūris į širdį... gyliai gyliai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2011 01 19, 13:12)

Antraip, vienok, as visas buvau pries IVF procedura, nes laikau tai tokiu nusizengimu gyvybei, kuri, beveik galva guldau, dideles laimes, kokios iki pastojimo buvo viltasi ir svajota, neatnes. Nezinau, kedel taip galvojau/galvoju...  unsure.gif

nesusilaikiau dar.......

bet tu visiskai galvos neturi. ar tu suvoki kur tu tai rasai ir kam rasai
Atsakyti
Nu nusisneka mergaite ziauriai ,ner zodziu.Is kur tokias nesamones traukia ,tai neina suprast.Baisu skaityt tokias sapaliones
Atsakyti
Gal ir pikta skaityt Linutas mintis.... o va pagalvojus - iš pradžių atrodo kažkas baisaus, gal ypač katalikiško auklėjimo žmonėms... na, eina metai, kiti, dešimti - ir pradedi suprasti - kad tai nieko baisiaus, tik medikų pagalba. Kaip organų persodinimas ar apendicito operacija.
Grįžtu apie gyvybės šventumą. Tie, kurie smerkia IVFus, kaip kažką baisaus - "vaikai po IVF neturi sielos, kažkokie blogesni, tokia dievo valia bla bla bla" - žinoma, sveikina visus alkoholikų griovy nežinia su kuo padarytus vaikus, kurie gauna pirmarūšę sielą ir yra pono dievo palaiminti.
Taip kad supratimas ateina su laiku. Arba neateina - jeigu nevaisingumą pasiseka išgydyti greitai, be didelių pastangų. Arba jeigu žmogus yra tikras dogmatiškas katalikas - kunigėlis taip pasakė, ir šventa. Kam savo galva galvot.
Atsakyti
Viskas gerai, mergaitės, nurimkit...

Visos taip nuoširdžiai, atvirai pradėjote dalintis išgyvenimais, Linutas irgi atsivėrė. Iš tiesų, nežinau, ar yra tyrimai, rodantys kad IVF vaikai kuo tai kitokie. tiesiog Linutas pasidalino savo baimėmis, čia jos pastebėjimai, o ne objektyvūs faktai. Nesakykit, turbūt nė viena iš Jūsų pagalvojat, o jeigu, o jeigu kas negerai? Toks nerimas natūralus. Tik kai tai įvyksta po natūralaus pastojimo, žmonės priima tai kaip duotybę, o kai po pagalbinės procedūras, visa bėda suverčiama jai. Ir graužatis tada didesnė, ir savęs kaltinimas.
Taip pat ir su elgesio ar emocinėm problemom. Tikiu, kad IVF vaikai jų turi, gal ir daugiau nei kiti vaikai, aš nežinau. Tėvai juos lepina, perdėm globoja, sudeda labai daug lūkesčių, gal daugiau reikalauja - dėkingumo, talentų ar dar kažko. Bet visa tai ne dėl vaiko pradėjimo būdo, o dėl to, kad tėvai nėra pasiruošę jį auklėti, jiems gal trūksta psichologinių žinių, gal jie turi savo kokių tai emocinių sunkumų, susikaupusių per nevaisingumo laikotarpį. Bet tiesioginio ryšio tarp pradėjimo būdo ir vaiko charakterio manau nėra, veikiai yra ryšys tarp vaiko ir tėvų psichologinės būklės.
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2011 01 19, 14:32)
Viskas gerai, mergaitės, nurimkit... KAM GERAI, O KAM IR NELABAI. KODEL REIK NURIMTI, KAI NESAMONES SNEKA. JEI JAU PAATVIRAVO, TAI REIK DZIAUGTIS? GALI ATVIRAUTI, BET TURBUT NE VIETOJE TA DARO

Visos taip nuoširdžiai, atvirai pradėjote dalintis išgyvenimais, Linutas irgi atsivėrė. Iš tiesų, nežinau, ar yra tyrimai, rodantys kad IVF vaikai kuo tai kitokie. TOkIA PROFESIJA, YRA. PRASOM KREIPTIS I VA, JEI REIK OFICIALAUS PATVIRTINIMO

tiesiog Linutas pasidalino savo baimėmis, čia jos pastebėjimai, o ne objektyvūs faktai. Nesakykit, turbūt nė viena iš Jūsų pagalvojat, o jeigu, o jeigu kas negerai? Toks nerimas natūralus. Tik kai tai įvyksta po natūralaus pastojimo, žmonės priima tai kaip duotybę, o kai po pagalbinės procedūras, visa bėda suverčiama jai. Ir graužatis tada didesnė, ir savęs kaltinimas. NU NETIESA. O KAS YRA DIRBTINO IVF. ISIMA FOLIKULUS, UZPILA SPERMA, jie APSIVAISINA, IDEDA ATGAL. TAI DIEVO VALIOJE, KAIP TEN VISKAS APSIVAISINS. TIK GIMUS VAKUI- TIEK PO IVF TIEK NATUR VISKA SUZINAI. IS KUR TU ZINAI KAIP GALVOJA ZMONES PO IVF IR KAIP TA PRIIMA. VISAIS ATVEJAIS TAI YRA DUOTYBE

Taip pat ir su elgesio ar emocinėm problemom. Tikiu, kad IVF vaikai jų turi, gal ir daugiau nei kiti vaikai, aš nežinau. TU TIKI, KAD JIE TURI, BET TU NEZINAI ??? kas cia ?

Tėvai juos lepina, perdėm globoja, sudeda labai daug lūkesčių, gal daugiau reikalauja - dėkingumo, talentų ar dar kažko. Bet visa tai ne dėl vaiko pradėjimo būdo, o dėl to, kad tėvai nėra pasiruošę jį auklėti, jiems gal trūksta psichologinių žinių, gal jie turi savo kokių tai emocinių sunkumų, susikaupusių per nevaisingumo laikotarpį.
KA???? TU TAIP SAKYDAMA LIETI IR MANE, TU IZEIDINEJI MANE. TU SAKAI, KAD AS LEPINU SAVO VAIKA, KAD AS NEPASIRUOSUSI MOTINYSTEI. NU BAIK, TVOSIU ATGAL ZINOK. NUEIK BET KOKIAI MAMAI PASAKYK TAI GATVEJE. AR ZINAI KA JI TAU PASAKYS ATGAL?

Bet tiesioginio ryšio tarp pradėjimo būdo ir vaiko charakterio manau nėra, veikiai yra ryšys tarp vaiko ir tėvų psichologinės būklės.
tai aisku, kad nera

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miskinuke ten: 19 sausio 2011 - 13:52
QUOTE(miskinuke ten @ 2011 01 19, 14:45)

miskinuke, tikrai Lietuvoje yra atlikti tyrimai, rodantys, kad IVF vaikai yra kitokie? Gal galėtumėt juos čia pacituoti? Manau visiems bus įdomu.

Aš nė žodžio neužsiminiau apie tai, kad IVF yra kažkas dirbtino. Parašiau tik tai, kad po IVF gimus vaikui su negale, žmonės dažnai graužiasi ir gailisi kad atliko IVF.
Iš kur aš žinau, kaip jie jaučiasi? Įlįsti į jų kailį aš negaliu, bet girdžių, ką jie pasakoja.

O visų kitų asmeniškumų ir Tu-jinimų nekomentuosiu, nematau prasmės daužyti galvą į sieną. Sėkmės Jums.
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2011 01 19, 15:01)
miskinuke, tikrai Lietuvoje yra atlikti tyrimai, rodantys, kad IVF vaikai yra kitokie? Gal galėtumėt juos čia pacituoti? Manau visiems bus įdomu.

Aš nė žodžio neužsiminiau apie tai, kad IVF yra kažkas dirbtino. Parašiau tik tai, kad po IVF gimus vaikui su negale, žmonės dažnai graužiasi ir gailisi kad atliko IVF.
Iš kur aš žinau, kaip jie jaučiasi? Įlįsti į jų kailį aš negaliu, bet girdžių, ką jie pasakoja.

O visų kitų asmeniškumų ir Tu-jinimų nekomentuosiu, nematau prasmės daužyti galvą į sieną. Sėkmės Jums.

lietuvoje to tikrai nera, letuvoje daug ko nera, todel remiamasi uzsienio skaiciais, ten ivf yra lygiai tokie pat kaip ir cia.

ok, jei sakai girdi, gali buti, tada tikiu, bet as kiek esu snekejusi su tevais, kuriu turi neigaliu vaikuciu po ivf - tai tikrai taip pat galiu teigti, kad ne visi taip svarsto.

del tujinimo atsiprasau 4u.gif

bet kai lieciamas tavo vaikas ir bandoma speloti, ir delioti isvadas, kad taip buna daugumoje atveju - netiesa.

Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2011 01 19, 12:12)

Idomu,kaip sneketum ir ka butum dariusi,jei zinotum tikslia nepastojimo priezasti? Ar butum ja salinusi ar butum priemusi uzsikimsusius kiausintakius kaip savo likima,kad taip turi buti? O kitu ligu irgi manai,kad nereikia gydyti? Nes atrodo dirbi ligoninej,tai ka ten veiki? Na,bet cia tik teorija,nes negali atsakyti,kai nebuvai tokioje situacijoje,nes is sono daznai kitaip atrodo..
Beje,tau pastoti naturaliai irgi nepavyko,prireike vaistuku.. O IVF tik kad dozes didesnes,bet buna,kad ir po IVF nepastoja...
Galiu sutikti tik su tuo,kad visgi vaikai ar Dievas parenka kada ateiti,bet nesutinku,kad nereikia duoti visokeriopu sansu,kad suteikti visas galimybes ateiti..
Papildyta:
QUOTE(tokia profesija @ 2011 01 19, 14:01)

Sutinku,kad kai yra vaiko sutrikimu po IVF,tai zmones randa tiesiog ka apkaltinti,bet ar tu sutrikimu isties daugiau po IVF ar tiesiog i juos labiau kreipiamas demesys ir nurasoma vaistams? Man irgi butu idomu suzinoti statistika g.gif
Atsakyti
bepigu aiškinti, kad čia prieš gamtą, ar iškrypimas, ar moralės normoms nusižengimas, kai neturi bėdų arba jos nėra tokios, kad galima apsieiti be viso to.

kuriai jau čia taip malonu skėtarotis prie gydytojų gvardiją,
kiekvieną kartą sugalvoti priežastį kodėl turi tave išleist iš darbo,
aiškintis įkyriom bobutėm ir diedukams kodėl tu nenusiperki naujos mašinos, o važinėji su bezdančiu kledaru, juk jų nuomone pakankamai uždirbi,
skaičiuoti minutes, kad nepavėluoti pas gydytoją 5 minutėms, kad pamatuotų folikulų dydį,
kuri čia su mielu noru į save kemša vaistus saujom, kad rodos kam čia tas maistas bereikalingas,
kuri čia savo noru ir iš smagumo verčia diedą pasidarbuot į indelį
ir kuri čia taip neturėdama kur dėt pinigus "mėto" ivf'ams?

manau nė viena neprieštarautų turėti galimybę nu taip nuo dūšios kaip zuikiam paidšykauti ir paketus ar tamponus į spintelės gilumą nukišti.

atsiprašau, kad taip grubiai ir tiesiai....

bet, jau ne pirmą kartą Linutas parašote, kad esate prieš ivf. gerai, kad Jums to neprireikė.
o jei tas ivf'as tėra vienintelis šansas būti mama?
kap ten sako, durys užsidarė, atsiverė langas.
tai va. man praviras langas, tiesa, kažkur aukštai. tik reikia kopėčias rasti.
Atsakyti
QUOTE(*Gaja* @ 2011 01 19, 15:10)
Sutinku,kad kai yra vaiko sutrikimu po IVF,tai zmones randa tiesiog ka apkaltinti,bet ar tu sutrikimu isties daugiau po IVF ar tiesiog i juos labiau kreipiamas demesys ir nurasoma vaistams? Man irgi butu idomu suzinoti statistika g.gif

Taip, labai taikliai parašėt, žmonės tada randa ką apkaltinti.
Visur rašydama todėl ir pridėjau "gal", "aš nežinau", nes Lietuvoje nėra tyrimų.
Skaitant ir užsieniečių straipsnius tokios statistikos neaptikau. Jei rasiu, būtinai pasidalinsiu informacija .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tokia profesija: 19 sausio 2011 - 14:24
Nusiraminkime, įkvėpkime tris kartus ir nusišypsokime...gossip.gif

visgi esame visos ūgtelėjusios ir tikrai savo galvas turime... Vis tiek gyvenime sutiksime visokių žmonių, visokių nuomonių ir t.t. manau dėl to ką mano kitam laido gale sėdintis žmogus JUms/Mums reikia mažiau jaudintis.....nervai kenkia vaisingumui mirksiukas.gif

Jei norite vaiko, siekite jį turėti ir nesvarbu kaip: natūraliai ar IVF ar iš vaikų namų... man tas pats... bent jau man wub.gif ... aš noriu ryte keltis ir gaminti blynus, aš noriu maudytis kartu, o nakčiai skaityti pasaką ir man nesvarbu ką mano bobutė iš 17 aukšto... aš noriu, žianu kad išlauksiu ir turėsiu wub.gif kaip ten sakome nori, kad išsipildytų UŽRAŠYK wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotari: 19 sausio 2011 - 14:40