Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(late @ 2011 01 19, 19:14)
Aisku kitokie....protingesni ir grazesni doh.gif  ir labai labai mylimi ax.gif

o tiesa, štai dar viena priežastis, kodėl nenoriu IVF - kad paskui perdėtai bijosiu dėl tokio BRANGAUS vaiko, sureikšminsiu bet kokią ligą, negrįžimą namo ir t.t., per daug lepinsiu nei natūraliai užkibusį vaiką. man taip bent jau atrodo...
čia kalba ir apie finansus, bet daugiau emocinę būseną.

sorry, kad atrodo, lyg užimčiau priešingą poziciją ir lyg bandyčiau Jus erzinti... bet kad aš taip galvoju biggrin.gif ir to bijau...
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2011 01 19, 19:22)
o tiesa, štai dar viena priežastis, kodėl nenoriu IVF - kad paskui perdėtai bijosiu dėl tokio BRANGAUS vaiko, sureikšminsiu bet kokią ligą, negrįžimą namo ir t.t., per daug lepinsiu nei natūraliai užkibusį vaiką. man taip bent jau atrodo...

sorry, kad atrodo, lyg užimčiau priešingą poziciją ir lyg bandyčiau Jus erzinti... bet kad aš taip galvoju  biggrin.gif  ir to bijau...

Nu jei tu taip galvosi,galvoji,tai manau jus sergate FOBIJA,nes labai visko bijote,norite ir bijote,o cia reikia padirbet su savimi blush2.gif
o kiekvienai mamai brangus vaikai ax.gif ,kiekviena mama pergyvena del vaiko negrizimo,kiekviena mama lepina vaika
o del finansu g.gif nesupratau blush2.gif
Atsakyti
Matyt, nepriejot dar liepto galo, bet ir naturaliai uzkibe lygiai tiek pat branginami ir lygiai tiek pat del ju gali pamest galva, juk Motiejus musu toks wub.gif Jo vardo reiksme - Dievo dovana, nes butent tai ir nutiko musu seimoj. As konsultavausi ne tik LT, bet ir Belgijoj (ten proceduros apmokamos - t.y jie nesuinteresuoti finansiniu atzvilgiu), taigi, isvada buvo, kad naturaliai susilaukt vaiku galim tik per stebukla. Taigi, zinau, ka reiskia maratonas ivf ir naturalus nestumas, galiu pasakyt viena, jog tai priklauso nuo musu paciu, ne nuo vaiku ir budo, kaip jie "padaryti"
Atsakyti
QUOTE(dizzy___ @ 2011 01 19, 19:31)
Matyt, nepriejot dar liepto galo, ...

tai aš ir noriu pasakyti,kad tos abejonės ir kankina greičiausiai dėl to, kad dar tikiesi, kad gausis natūraliai - dar nepriėjau liepto galo, kad būtų viskas labai aišku tuo klausimu, kaip yra daugeliui Jūsų.
bet metai eina greit ir apsisprendimo darymo greitumas labai slegia...
Papildyta:
QUOTE(late @ 2011 01 19, 19:28)
Nu jei tu taip galvosi,galvoji,tai manau jus sergate FOBIJA,nes labai visko bijote,norite ir bijote,o cia reikia padirbet su savimi blush2.gif

gali būti ir tokia diagnozė biggrin.gif gal pasakysi metodų, kaip padirbėti su savim reikia?
aš žodį "bijoti" vartoju ir baimei, ir nerimui, ir abejonėm, tiesiog mąstymui apibūdinti. gal užtai taip ir atrodo, kad tik BIJAU.
Atsakyti
Pirma, siulau daug, daug skaityt, susidaryk moksliskai pagrista nuomone, pasiskaityk seimu isgyvenimus jau turinciu vaikuciu po IVF, t.y ne vien tik sm, bet atsimerk placiau ir pamatysi, kaip viskas sustos i vezias. Zinai, kaip as galvoju, pirma pasidarykit IVF, o stai antras savaime gausis, mechanizmas uzsiveda ir pirmyn smile.gif Nemazai kam tai nutinka, gal hormonai, gal psichologine busena tik faktas, kad zmones 15 m nesusilauke vaiku po IVF ir naturaliai greitai susilaukia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dizzy___ @ 2011 01 19, 20:13)
Pirma, siulau daug, daug skaityt, susidaryk moksliskai pagrista nuomone, pasiskaityk seimu isgyvenimus jau turinciu vaikuciu po IVF, t.y ne vien tik sm, bet atsimerk placiau ir pamatysi, kaip viskas sustos i vezias. Zinai, kaip as galvoju, pirma pasidarykit IVF, o stai antras savaime gausis, mechanizmas uzsiveda ir pirmyn smile.gif Nemazai kam tai nutinka, gal hormonai, gal psichologine busena tik faktas, kad zmones 15 m nesusilauke vaiku po IVF ir naturaliai greitai susilaukia mirksiukas.gif

ačiū už patarimą, reiks juo pasinaudot prieš apsisprendžiant mirksiukas.gif
mechanizmas dažnai užsiveda, bet man svarbu, kad pirmas gautųsi apskritai ir nereiktų n kartų daryt ivf verysad.gif apie antrą aš net negalvoju ax.gif
Atsakyti
Oij, merginos, pasirodo kokia bomba mestelejau.. doh.gif
Bet arba mane nesupratot, arba as parasiau ne visai taip, kaip norejau blush2.gif

As nei vienu zodziu neuzsiminiau, kad VISI pradeti vaikai po IVF yra kazkokie apsigime. Anaiptol. Galiu netgi pasakyti, jog kaip tik apsigimimu, kaip tokiu genetiniu zinomu ligu tikimybe galima isvengti, kadangi is embriono galima paimta lastele ir ja visaip kaip istirti. ko negalima padaryti naturaliai pastojant. Taigi cia tikras IVF pliusas.
As tenorejau pasakyti apie IVF is dvasines puses, kad tai vis del to kazkokia kova su likimu, ir jei mums nelemta pastoti, tai reikia ir susitaikyti (vel gi tik mano subjektyvia nuomone!!!).
Jei jau atvirai, as ir buvau susitaikiusi su bevaikiu gyvenimu. Sutarem su vyru, jog gydysimes, bet IVF jokiu budu nedarysim, jei nebus lemta pastoti, tai nebus. Mes seima tuoj 7 metai, taigi stazas, pagal kai kurias moteris, juokingas. Ka as zinau, kad galvociau, jei nepavyktu pastoti dar po 7 metu? unsure.gif

Stai sitas straipsnis jau buvo idetas i kazkuri foruma, nepamenu doh.gif Bet jis irgi sujkele tiek priesisku pasisakymu, kad baisoka pasidare, kokios vis del to mes piktos ant kitaip galvojanciu zmoniu unsure.gif
Straipsnis

O kas turit leliukus po IVF, tai as zinokit tik dziaugiuosi ir sveikinti galiu jus, kad jus nugalejot likima, kad galit didziuotis iskestu skausmu ir buti dabar begalo laimingos! Nes kuo daugiau zemeje butu TIKRAI laimingu zmoniu, tuo visiems butu smagiau gyventi! 4u.gif
O laime pasiekti tegul kiekvienas atranda pagal savo supratima ir jegas! 4u.gif
Atsakyti
nu jei viskas taip - tada belieka taures pakelti drinks_cheers.gif
Atsakyti
dar sioks toks jau mokslinis straipsniukas ax.gif
Straipsnis
Atsakyti
na va, belieka susitaikymo šampaną šauti alc.gif nėra viskas jau taip blogai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2011 01 19, 18:31)
iki paskutinės akimirkos galvoju, kad o gal dar nedaryt, gal pavyks natūraliai...

Pirmiausia reikėtų pasigilinti, kodėl nenorite IVF. Sakėt nenorite savęs niokoti. O dar kas?
Gali būti, kad po tuo slepiasi baimės. Paprastai jos turi priežastį, kiekvienam žmogui priežastys skirtingos.
Ar baimės gali būti vaisingumo kliūtimi? Mokslininkai, gydytojai mano, kad taip, gali būti kad kai kuriais atvejais nevaisingumo priežastys būna ir psichologinės.
Kaip įveikti baimes? Yra du pagrindiniai būdai: tyrinėti, šalinti baimės priežastis. Arba prieiti iš kitos pusės - šalinti baimės ar šiaip streso padarinius, t.y. taikyti relaksaciją, vizualizaciją, meditaciją, jogą ir kt technikas.
QUOTE(Tino @ 2011 01 19, 19:22)

Jūs dabar kaip tik iliustruojate mano teiginius apie lepinimą ir kitus vaikų auklėjimo pavojus, kurie sukėlė tiek diskusijų... Taip, iš tiesų taip nutinka, bet ne visiems. Ar dažniau, nei kitose šeimose? Sunku pasakyti, statistikos nėra.
Domėsitės, skaitysite, diskutuosite su kitomis mamomis, taip kaip šiandien, ir auklėjimo pavojai nebus tokie pavojingi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2011 01 19, 21:38)
Domėsitės, skaitysite, diskutuosite su kitomis mamomis, taip kaip šiandien, ir auklėjimo pavojai nebus tokie pavojingi  smile.gif

stebiuosi jūsų įžvalgumu bigsmile.gif tik perskaičius jūsų mintis kyla susimąstymo klausimai, kad ėmi ir nepastebi, to kas akivaizdu rolleyes.gif
Atsakyti