QUOTE(pasislepusi @ 2011 01 27, 17:29)
kodėl nesakyčiau? mūsų visuomenė dar nėra pasirengusi. o be to, tikiu, kad kaskart vaikas būtų vertinamas ar tikras. o gal kokia uodegytė išlindus? o jei ne duok D susirgs, tai čia dėl to, kad dirbtinis.
niu taigi.
is vienos puses - kas kitas, jei ne mes patys turetume sia situacija pradeti keisti? jei ir toliau mes darysim is to paslapti, aplinkiniai taip pat sekmingai ir toliau ziures i pagalbini apvaisinima kaip i kazka "itartino", ka reiketu slepti/gedytis/smerkti/t.t.
is kitos puses - nelieskit mano vaiku! ar yra nors viena, kuri nenoretu savo vaiko apsaugoti nuo galimos neigiamos reakcijos/patyciu/pasaipu del jo "pradejimo budo"

as turbut esu linkusi manyti, kad tai yra asmeninis seimos dalykas. niekieno reikalas, kaip mes savo vaika "pasigaminom". tam tikra prasme - tai taip nera ir vaiko reikalas

matyt, diskusijos moraline/etine IVF ar kitu pagalbiniu budu tema yra stipriai persismelkusi i musu smegenines - kad jau svarstome tokius klausimus, ar sakyti apie tai vaikui, ar ne

ir keista, kad Tokia profesija klause apie IVF/IUI pradetus ir ivaikintus vaikus - man rodos, tai du visiskai skirtingi dalykai. Juk kalbedami apie ivaikinima, kalbame apie kiekvieno zmogaus teise zinoti/pazinti savo biologinius tevus. Kalbant apie IVF, biologiniu tevu klausimas kaip ir neiskyla (didziaja dalimi atveju) - tai lyg ir moralines dilemos nebelieka