Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 6

QUOTE(*Kamelija* @ 2010 11 26, 17:16)
nedengiau, užsnigo anksčiau -5 doh.gif
ką dabar su jom daryt? durpių tai jau nepilsi ant sniego  unsure.gif

pas mane sniego gal kokie 7cm,aš tai šnd ir užpyliau durpes ant snieguotu rožiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš taip pat snieguotas mulčiuosiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(CallmeLiepa @ 2010 11 21, 22:25)
Sodyboje noriu iveisti rozyna. Labai noretusi kuo atsparesniu ligoms ir salciui, visa vasara zydinciu veisliu. Mane gasdina, kad Lietuvoje tokiomis salygomis gali augti tik erskeciai. Pasidalinkit, patarkit kas turit auginimo patirties. Aciu is anksto!

Jei nepatinka erškėčiai (kaip ir man..) pasidomėkite, pvz, Kanadietiškomis rožėmis. Jos buvo specialiai sukurtos atšiauriam Kanados klimatui, žydi pakartotinai ir yra nedengiamos. Dabar turiu 5 rūšių kanadietiškas, bet jos dar mažos, taipkad iš savo patirties nedaug ką galiu pasakyti. Taip, žydėjo didesnę vasaros dalį.
Prairie Joy:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 11 26, 19:50)
Aš taip pat snieguotas mulčiuosiu doh.gif

Na jau net neprisimenu, kiek metų visokių rūšių rožes auginau...ir kolektyviniame sode, ir prie vieno namo, ir dabar... ir niekada jokiom piuvenom, lapais, jokiom durpėm ar kitokiu mulčiu šaknų nedengiau. Šiaip visada eglišakiais patį augalą, o kai jų nebuvo - popieriniais maišais, dar agroplėvele (netgi polietilenu, prakarpius skyles) dengiau. Aišku, per vieną labai šaltą žiemą tai iššalo...bet tuomet apskritai daug medžių iššalo. Nemanau, kad tas mulčiavimas apsaugoja schmoll.gif Na dabar dar nebaisu, šalčiai maži...na o kai bus apie minus 30 C,tai prieš apkasim sniegu ir pilnai pakaks. Mano įsitikinimu, piuvenos ir lapai tik padeda pelėnams augalus apgraužti...
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2010 11 28, 23:29)
Na jau net neprisimenu, kiek metų visokių rūšių rožes auginau...ir kolektyviniame sode, ir prie vieno namo, ir dabar... ir niekada jokiom piuvenom, lapais, jokiom durpėm ar kitokiu mulčiu šaknų nedengiau. Šiaip visada eglišakiais patį augalą, o kai jų nebuvo - popieriniais maišais, dar agroplėvele (netgi polietilenu, prakarpius skyles) dengiau. Aišku, per vieną labai šaltą žiemą tai iššalo...bet tuomet apskritai daug medžių iššalo. Nemanau, kad tas mulčiavimas apsaugoja schmoll.gif Na dabar dar nebaisu, šalčiai maži...na o kai bus apie minus 30 C,tai prieš apkasim sniegu ir pilnai pakaks. Mano įsitikinimu, piuvenos ir lapai tik padeda pelėnams augalus apgraužti...

Aš jau mulčiavau durpėmis ax.gif O gal Jūsų rožių veislės kokios senovinės, atsparios šalčiams? g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 11 28, 23:31)
Aš jau mulčiavau durpėmis ax.gif  O gal Jūsų rožių veislės kokios senovinės, atsparios šalčiams? g.gif  ax.gif

Visų veislių nežinau, nelabai domiuosi blush2.gif Bet iš tikro mėgstu ir auginu nelepius augalus. Tikrai neperku jokių naujausių veislių... g.gif
Atsakyti
Laba diena visom. Visa laika paskaitau, bet rasyt kazkaip patingiu, na bet prisiruosiau viena kart smile.gif Nezinau ar gerai padariau, bet siandien ryte savo rozeles uzdengiau eglisakiais, po viena dvi sakeles - daugiau neturejau ir uzmeciau sniego ant virsaus. g.gif Taip staigiai atsalo, issigandau, kad nenusaltu, nors kiek cia vis paskaitinejau, tai reikia palaukt kol nusistovi minusine temperatura ir zeme isala... Vienu zodziu - emiau ir padariau, bet jauciuosi ramesne, tai gal vistik gerai bus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovaina @ 2010 11 30, 15:36)
Vienu zodziu - emiau ir padariau

Ir pačiu laiku padarei smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2010 11 30, 16:03)
Ir pačiu laiku padarei  smile.gif  drinks_cheers.gif

Oi, nu ir as taip tikiuosi, nes taip gaila butu...
Atsakyti
sveikos ,rožių mylėtojos ,įdomu kaip jūsų kamieninės rožės jaučiasi artėjant pavasariui ,nes žiūriu maniškė nešildomoje verandoje lig nori ūgliukus leist g.gif gal peršiltai laikiau....
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 01 28, 17:32)
sveikos ,rožių mylėtojos ,įdomu kaip jūsų kamieninės rožės jaučiasi artėjant pavasariui ,nes žiūriu maniškė nešildomoje verandoje lig nori ūgliukus leist  g.gif gal peršiltai laikiau....

Reikės apžiūrėti savaitgalį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 01 28, 17:32)
sveikos ,rožių mylėtojos ,įdomu kaip jūsų kamieninės rožės jaučiasi artėjant pavasariui ,nes žiūriu maniškė nešildomoje verandoje lig nori ūgliukus leist  g.gif gal peršiltai laikiau....

O aš dariau bandymą blush2.gif apmoviau storą maišą(bulvinį),skiepą apsukau kitu maišu,pačią rožę prilenkiau prie žemės,apkasiau durpėmis ir apdėjau eglišakėmis,sekančią dieną apsnigo,taip ir žiemoja,laukiu pavasario 4u.gif
Atsakyti