Maniskes rozes sunkiai po ziemos krapstosi. Smarkokai nukentejo vistik. Labai daug isgeneti reikejo. Vijoklines ir tas isgenejau beveik iki kaupo. Bet as ju ir nebuvau uzdengus per savo .
Na o as vis dar laukiu ir tikiuosi ,kad maniskiai Abrah.Darby atsigaus..
Ta ,trecioji ,del kurios irgi taip bijojau jau leidzia lapelius , na bet taaaip leeeeeetai ..ar tie Abrahamai tokie letapedziai ar cia tik pas mane taip?
Nes dar sodinau ta pacia diena stiebine roze tai jau pumpurelius krauna
aš tai nusprendžiau nebežaist su tomis maximinėmis ,ermitažinėmis , nes kažkaip vis užtaikau ant ligų kamuolių ,turėjau nuo seno iš latvių pirktas vargo nemačiau ,jokios chemijos ir žydėdavo,žaliuodavo ,žiemodavo be problemų ,o kai atkeliavo naujokės tai nuolat turiu purkšti nuo grybinių ligų arba styrso kotai be lapų ....nusivyliau ,o išmest gaila, jau mintyse meldžiu ,kad kada iš po žiemos nebeatsikeltų
sveikos, atėjau patarimo. Vasarį gavau dovanų mažą maximinę rožytę vazonėlyje. Planavau perkelti į lauką, iš pradžių nešiot tik dienai, kad priprastų. Bet žiūriu - pumpurą sukrovė. kaip čia dabar padarius?... laukti kol nužydės ar kaip?...
Kaip apskritai reikėtų su šiom rožytėm elgtis? sodint kieme kaip ir bet kurias rožes, ar lepesnės jos?...
sveikos, atėjau patarimo. Vasarį gavau dovanų mažą maximinę rožytę vazonėlyje. Planavau perkelti į lauką, iš pradžių nešiot tik dienai, kad priprastų. Bet žiūriu - pumpurą sukrovė. kaip čia dabar padarius?... laukti kol nužydės ar kaip?...
Kaip apskritai reikėtų su šiom rožytėm elgtis? sodint kieme kaip ir bet kurias rožes, ar lepesnės jos?...
as tokias rozytes susodinus i zeme, pas mane jos nelepios. Auga pacios, tupinet nereikia. Praziemoja pakankamai gerai, nors buvo keletas issalusiu. Aisku ziemai uzdengiu.