Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 6

QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 18, 12:15)

Perku turgelyje, bet geguzes 27-29 d. bus  muge ir Kojelaviciaus g. ir Kairenuose, ten kaunieciai (Elijošiai ir Neveronių rozynas) suveza savo rozytes tikrai galima, pradedant auginti rozes, išsirinkti 4u.gif

Kiek zinau Elijosiai nedalyvaus mugeje, nebent pakeite planus rolleyes.gif
QUOTE(Doviliukep @ 2011 05 18 16:24)
Sveikos , as irgi su pagalbos sauksmais..
pastebejau, kad kai kurie naujieji mano rozes lapeliai tokie atrodo kaip nunyke, 'pagrauzti', ir tarsi nesuprasi, ar ten toks kaip voratinklis prilipes (ar kaip sudziuvusios gleives kaip nuo kokio viksrelio ar sraiges).
pradejau apziurinet, ziuriu pora lapeliu susiklijave . praplesiu o ten tokia zalia riebi kirmele isisukus.
hm.... na as vargsele 'likvidavau'. bet siaip klausimas, kas cia galetu but - ar siaip kokia 'paklydele', ar cia kazkoks rimtas roziu priesas del kurio tureciau susirupinti? ggal tuos visus pazeistus lapelius nukarpyt? neduok dieve ji ten 'kiausineliu'paliko...
ka manot?

ACIU 4u.gif

Cia greiciuasiai yra rozinis lapsukys, nupurkskite actara 4u.gif

QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 18, 16:41)
kibireli zoliuciu galima paraugint, tik nepamirskit, kad tresti galima iki liepos vidurio, vasaros pabaigai galit pelenu pabert smile.gif

Gal galite placiau apie rauginima rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2011 05 18, 10:27)
turiu pora roziu, sekmingai jas auginu, bet nezinau nei kokiu jos rusiu, nei ju prieziuros subtilumu - jokie kenkejai ju nepuola, zydi gausiai  blush2.gif Norejau labiau nusimananciu pasiteiraut kokias rozes rekomenduotumet - labiausiai noreciau, kad krumeliai butu nedideli, ziedu gausiai, zydetu visa vasara, butu atsparios ir salciams, ir kenkejams ax.gif Zinau, kad noriu labai daug, bet gal pasirinkimas yra g.gif

Kiek suprantu tokios mano norimos yra floribundines rozes g.gif Gal galetumet pasidalinti savo patirtimi kokios labiausiai pasiteisino blush2.gif

Vilnietes, kur dazniausiai perkat rozes, nes as tik zinau Sibirkos rozyna, nors ten ir nesu nieko pirkusi blush2.gif

Na mano megstamiausios Austino rozes.Siandien buvau rozyne,tai 10vnt nusipirkau,krumines .Visos austino ir dvi vijoklines.
O ka rekomneduoti tikrai nezinau ,nes nesu nusimananti apie rozes.Man patiko Austino ir as jas isimillejau ax.gif Ziuresim ,kaip jos pas mane augs.
Atsakyti
QUOTE(Streamy @ 2011 05 18, 22:54)
Gal galite placiau apie rauginima  rolleyes.gif

atsakau as blush2.gif mano parase yra temos nuoroda,kur galit rast ivairiu raugalu receptu...kas tiks ir patiks jau atsirinksit pati ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2011 05 18, 17:23)
Nemazai  pavadinimu roziu jauni ugliukai turi tamsaus raudonumo, manau tai atskiros rozes savybe(gal kas patikslins), kai prazis prasom nufotografuoti- gal pavyks identifikuoti 4u.gif
  Jums tai ten turetu buti roziu rojus pagal gamtines salygas- nei tau ziemos bijoti, nereikia dangstyti... thumbup.gif

rojus tai rojus, bet as dar liaudiskai tariant esu zalia roziu auginime, bet semiuos info, o ypac kai atradau rozyna tai isvis pakilo upas. bigsmile.gif viena jau prazydus ir labai skaniai kvepia.bandysiu ikelt foto kazkokiu budu mirksiukas.gif
Atsakyti
Apie tai, kokias rožes rinktis pradedančiajam rožių augintojui, nemažai yra diskutuota čia:
http://www.roziudrau...o...?f=73&t=169
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 05 19, 15:48)
Apie tai, kokias rožes rinktis pradedančiajam rožių augintojui, nemažai yra diskutuota čia:
http://www.roziudrau...o...?f=73&t=169

na matai kad zinociau kokios ten veisles tai ir ziureciau,nes jas radau kai atsikraustem i nama mirksiukas.gif tai ir klausiu profiu kas ir kaip bigsmile.gif
Atsakyti
Vakar pirkau rožę Berleburg rolleyes.gif
Atsakyti
Pas kaimynę rožių lapeliai susisukę, palikę siauri, patariau nusipurkšti Aktara ar Deciu, bet nebepamenu ar lapeliai išsities, ar tokie ir lieka?
Atsakyti
SOS padekite, savaitgali pastebejau kad visos rozes aplipe zaliai vabaliukais blink.gif nupurskiau vario bet jie vistiek sedi, tadam anyta pasiule su saiku papurksti kobra, na taip ir padarem, jie nukrito, bet va lapukai mano ten kur ju buvo dziusta, apvyte, vienu zodziu galvoju ar nesugadinom roziu g.gif blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(julcikas @ 2011 05 24, 09:53)
SOS padekite, savaitgali pastebejau kad visos rozes aplipe zaliai vabaliukais  blink.gif nupurskiau vario bet jie vistiek sedi, tadam anyta pasiule su saiku papurksti kobra, na taip ir padarem, jie nukrito, bet va lapukai mano ten kur ju buvo dziusta, apvyte, vienu zodziu galvoju ar nesugadinom roziu  g.gif  blush2.gif  doh.gif

Na gal kas nors patars,as tai purskiu specialiai nuo tu zaliu vabaliuku.Na nieko jiems neatsitinka.Turbut nudeginai lapelius g.gif
Atsakyti
QUOTE(julcikas @ 2011 05 24, 10:53)
SOS padekite, savaitgali pastebejau kad visos rozes aplipe zaliai vabaliukais  blink.gif nupurskiau vario bet jie vistiek sedi, tadam anyta pasiule su saiku papurksti kobra, na taip ir padarem, jie nukrito, bet va lapukai mano ten kur ju buvo dziusta, apvyte, vienu zodziu galvoju ar nesugadinom roziu  g.gif  blush2.gif  doh.gif

sugadinot ir pažeisti lapukai jau nebeatsistatys. Vario sulfatas ne nuo kenkėjų, o nuo grybinių ligų ir trūkstant vario galima naudot.

Visokius graužiančius-čiulpiančius galima sunaikint naudojant insekticidus ar insekticidus-akaricidus, arba natūraliomis priemonėmis (žolių ar svogūnų-česnakų ištraukomis).
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2011 05 24, 10:47)
Pas kaimynę rožių lapeliai susisukę, palikę siauri, patariau nusipurkšti Aktara ar Deciu, bet nebepamenu ar lapeliai išsities, ar tokie ir lieka?

juos reiketu istiesinti rankomis,nes jeigu augs pumpurai jie pro juos nerasibraus 4u.gif
Atsakyti