Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 6

Aciu,nuraminot biggrin.gif
o del durpiu,tai palikau as jas,irgi pagalvojau kad naktys jau saltokos,tai nesukais..
Atsakyti
visiškai suprantama silpnybė - prigriebti išparduodamą gražią rožę biggrin.gif tik kam į šiltnamį? g.gif aš va tiesiogine žodžio prasme iškapojau dar kelias duobes rožėms, rytdienai liko 3 paskutinės, visur rašo kad spalis tinkamiausias sodinimo metas, tai patikėjau.
Kai pavargau nuo kieto molio kapojimo (laužtuvu irgi) ėjau googlint apie sodinimą molyje, nugi visur rašo kad reikia neprievartaut žemės, o sodint tai, kas tą molį mėgsta - tarp vardijamų augalų ir rožės thumbup.gif įkvėpiau ir kapojau toliau. Kame auga jūsų rožės?
Naujai sodinamas aš jau užpilu durpėmis, augančių ir tebežaliuojančių dar ne, tik žydinčios nuskyniau pumpurėlius prieš kelias dienas.
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2010 10 15, 16:15)
Vakar eidama per sodus ,pastebejau kad jau kaikurie zmones apsidenge rozes g.gif ir jau taip normaliai -žiemiskai su eglisakem ir dar plevele virsuj..kazi ar ne per anksti,ar nesusus?as saviskes dar tik durpem apipyliau ir lauksiu -10..tada gal tik dengsiu g.gif ka jus manot?

per anksti ir durpių pilti dar nereikėjo.

QUOTE(zebrina @ 2010 10 16, 16:41)
Siandien  Žalioj stotelej nusipirkau rožę doh.gif  lotuliukas.gif nu negalejau atsilaikyt  5 stambios sakos su lapukais -gyvut gyvutele bigsmile.gif  bigsmile.gif tamsiai raudona -stambiaziede..ir tik 6lt.Pasodinau i siltnami,bandysim ziemot kazkaip g.gif  ax.gif pridengsiu -primuturiuosiu ,gal kaip nors isgyvens..nepabandes nezinosi mirksiukas.gif bus patirtis siokia-tokia ax.gif

nežinojau, kad ŽS šiltnaminėmis rožėmis prekiauja biggrin.gif

QUOTE(zebrina @ 2010 10 16, 19:07)
Aciu,nuraminot biggrin.gif
o del durpiu,tai palikau as jas,irgi pagalvojau kad naktys jau saltokos,tai nesukais..

durpės pilamos tuomet, kai įšala viršutinis dirvos sluoksnis, dabar užpylus padarėt paslaugą visiems dirvos kenkėjams ir lauko graužikams - turės kur šiltai peržiemot, bet rožės jums už tai ačiū nepasakys.

QUOTE(raganele @ 2010 10 16, 21:13)
Kame auga jūsų rožės?

pas mane smėlio-molio dirvožemis, į duobę pilu komposto su gyvulių perpuvusiu mėšlu ( ne pati gaminu, o jau perku tokį mišinį) wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 18 spalio 2010 - 10:29
Kažin, gal tiktų žiemai rožes vietoj durpių ir eglišakių apdėti lapais, nes šito gero yra per akis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pilo @ 2010 10 18, 19:50)
Kažin, gal tiktų žiemai rožes vietoj durpių ir eglišakių apdėti lapais, nes šito gero yra per akis?  smile.gif

tiktu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
pas mane vazone namuose auga maza rozyte (is maxima). man ja kazkaip ypatingai reiketu ruosti ziemai?
aciu.

nes ji neseniai zieda grazu isleido, bet dabar tokia 'liudnoka' atrodo, lapai tokie keisti.. tarsi jaustu sezono kaita :/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mg*: 19 spalio 2010 - 07:57
QUOTE(mg* @ 2010 10 19, 08:56)
Sveikos,
pas mane vazone namuose auga maza rozyte (is maxima). man ja kazkaip ypatingai reiketu ruosti ziemai?
aciu.

nes ji neseniai zieda grazu isleido, bet dabar tokia 'liudnoka' atrodo, lapai tokie keisti.. tarsi jaustu sezono kaita :/

Kambaryje vargu ar pavyks išsaugoti. Tavo vietoje nukarpyčiau visą grožį ir sodinčiau į dirvą žiemot.
Atsakyti
Pas mane namie maximinė augo gal keturis metus ir nieko jai neatsitiko, tik kai pasodinau lauke tai labai greit išsikerojo išbujojo. Vieną vasarą aš buvau išnešus ją į kiemą, tai iškrt matėsi skirumas. Bet pas mane namai tamūs, šviesos ne fontanai užtai ir vargo. Iš mano patirties, išsaugosi iki pavasario manyčiau tai tikrai. Tik va žiemai nukarpydavom, tiksliau kirpdavau iki vos ne žemės, vieną stiebą palikdavom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2010 10 19, 11:01)
Pas mane namie maximinė augo gal keturis metus ir nieko jai neatsitiko

Man nepavykdavo unsure.gif
Atsakyti
aciu, bandysiu smile.gif tai apkarpyt 'grozius' reiskia su visais graziais lapeliais?
ir i kokia vesesne patalpa?
o laistyt ziema reikia? (jei namie laikau)?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pilo @ 2010 10 18, 19:50)
Kažin, gal tiktų žiemai rožes vietoj durpių ir eglišakių apdėti lapais, nes šito gero yra per akis?  smile.gif

žiūrint, kokių medžių lapai. Jei vaismedžių ir vaiskrūmių, tuomet netinka. Dar reiktų atkreipt dėmesį ar lapai nesirgo, t.y. nėra ant jų neįprastų dėmių. Jei atitinka sąlygas, tuomet aplink rožes įbeskit pagalius-strypukus ir juos apsukit vieliniu tinkliuku. Taip paruošus galima pilti ir lapus 4u.gif
Tiesa, graikinio riešutmedžio taip pat lapai netinka, nes išskiria blogas medžiagas.
QUOTE(mg* @ 2010 10 19, 08:56)
Sveikos,
aciu.

rožes iš maximos reiktų persodinti į normalias žemes, nes paprastai iš Olandijos jos atkeliauja įsodintos į durpes ( taip susimažina transportavimo svorius), tačiau augdamos durpėse rožės vargsta.
Papildyta:
QUOTE(mg* @ 2010 10 19, 11:24)
aciu, bandysiu smile.gif tai apkarpyt 'grozius' reiskia su visais graziais lapeliais?
ir i kokia vesesne patalpa?
o laistyt ziema reikia? (jei namie laikau)?
4u.gif

nereikia jų apkarpinėt, jei persodinat taip, kaip ką tik aprašiau. Ir taip, laistyt reikia kaip ir visas kitas kambarines gėles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 19 spalio 2010 - 10:35
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 10 19, 11:31)
žiūrint, kokių medžių lapai. Jei vaismedžių ir vaiskrūmių, tuomet netinka. Dar reiktų atkreipt dėmesį ar lapai nesirgo, t.y. nėra ant jų neįprastų dėmių. Jei atitinka sąlygas, tuomet aplink rožes įbeskit pagalius-strypukus ir juos apsukit vieliniu tinkliuku. Taip paruošus galima pilti ir lapus  4u.gif

Dėkui smile.gif Gerai, kad perspėjot - kai kurių klevų lapai su įtartinom dėmėm...
Atsakyti