Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

Pas mane tai sunkokai gėlytės laikos. Į "Dixie Doris" įsimetė puvėsis, eisiu dar bandysiu kelis likusius lapelius gelbėt, viena iš mažųjų veislių "Rob's Cool fruit" irgi bando sirgt, lapelių sveikų dar daug, bet nemažai rudom dėmem išmetytų jau išgnaibiau. O žydinčios veislinukės toliau sau sėkmingai kvailioja. Pirma Linda Bee sužydėjus vientisa rožiniai melsva spalva, dabar "Starik i Čaika". Turbūt reikų vadint sportais, bet bandau dar žiemai "nurašyt" ir palaukt kito žydėjimo.

user posted image

nors gal dar tik pirmas žiedas, rusiškuose portaluose randu štai ir tokių pvz.

O štai paprastai "no name" rožinukei nė motais, žydi ilgai ir gausiai.

user posted image
Atsakyti
Kokia rožinukė miela 4u.gif kažko ant rožinės spalvos patraukė ax.gif
Atsakyti
O aš matyt radau savo mirštančių gėlyčių priežastį. Šiandien žiūriu - "Rob's col fruit" irgi viskas...Dar kelis lapelius bandau gelbėt, bet kaži. Užtat atidžiau apsižiūrėjau žemes ir ten pamačiau judančias mažas mažus, šviesius vabaliukus...erkutė kokia? Dabar pergyvenu, kad į kitas nebūtų "įsinešę", o žemes išnešiau į neapšiltintą balkoną, nors gal reikėjo išmest, nė nežinau ar ta žemė per žiemą taip palaikyta dar tinkama bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 05 sausio 2011 - 14:40
reikėjo apžiūrėti, kaip šaknys atrodo, ar pažeistos. Jei nuo kenkėjų žemėse miršta, tai turėtų būti šaknys pažeistos. o jei šaknys atrodo normaliai, tai gali būti ir kita priežastis. Nuo balkono tie kenkėjai, kažin ar žus. Kiek žinau, geriau yra kaitinti žemę, o jei tikrai užkrėsta, tai gal net geriau išmesti.
Nesu didelė žinovė, bet erkutės, man atrodo paprastai būna lapuose, dar neteko girdėti šakninių erkučių, nors gal tik negirdėjau...
Atsakyti
Na nepažįstu aš jų po teisybei, todėl taip ir pavadinau, nesu su tuom dar susidūrus. O lapai jie ten kažkaip ...atitrūkę muo šaknų, lyg būtų ties ten išpuvę. Bet va tie vabaliukai "sumėtė".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 05 sausio 2011 - 18:42
Panašu,Dagili,kad savo gėlytes perlaistėte,todėl ir atsirado tie maži balti vabaliukai,o nuo per didelio drėgmės kiekio įsiveisė ir šaknų puvinys.Žemė pradžiūsta,Jūs liejate,o šaknų nėra,nėra kam tos drėgmės sunaudoti,vat ir atsiranda visokių vabaliukų.Ne erkutė tai.Žemes geriausia išmesti,o vazonėlį dezenfikuoti.
Atsakyti
Na gal ir nepataikiau šitai... g.gif
Atsakyti
Viduržiemio žydėjimas, bevardė
user posted image

user posted image
Atsakyti
Kerpena wub.gif gaila kad bevarde
Atsakyti
Wau, kiek grožių pridėta, kokie žaidai nerealūs bigsmile.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Aš čia vis kartas nuo karto ateinu, kad nuotaiką sau pasikelčiau wub.gif , nes pas mane tai šiuo metu niekas nežydi ir nepanašu, kad greitai žydės ax.gif Turiu tokių "miegančių" sanpauliukų. Augti auga, tai pavasarį tikiuosi ir žiedų smile.gif
Atsakyti
Kerpena kaip grazu wub.gif Kad taip pas mane kasnors prazydetu;) labai grazu
Atsakyti