Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

merginos, gal kuri pasakys ka negerai padariau, pas kelias sanpaulijas prie kotelio pradejo džiūti lapeliai, papraščiausiai lapelis sveikas gražus o jis nudžiusta prie pat kotelio, kotelis ir atrodo sveikas
Atsakyti
Gal žinote, kur galėčiau gauti šių veislių lapelių arba vaikučių?

Rob's Chilly Willy
Music Box Dancer
Hawaiian Pearl
Taita
Kev's Heavenly Star

O gal pačios turite ir parduotumėte? bigsmile.gif Dar būtų labai super, jei Vilniuje. ax.gif

Rudenį nusipirkau pirmąją sanpauliją iš Ermitažo. Buvo pridėta kortelė, kad tai Ballerina's Fully. Iki tol buvau mačiusi tik tamsias pramonines sanpaulijas. O šita taaaip sužavejo! bigsmile.gif
Daugiau niekur tokių pirkti nebemačiau. Ir matyt su šia sanpaulija "užsikrėčiau". Jau gal 4-5 mėn save tvardau ir neperku jokių sanpaulijų. Laaabai sunku, kad nusprendžiau leisti sau "sirgti". Ir taip daug kančių pasauly. biggrin.gif
Atsakyti
sakykite, esu naujokė ir laukiu kol sanpaulijų lapeliai išleis šakneles, kokio ilgio turi būti šaknelės, kad galėčiau jau sodinti į žemę?
Atsakyti
QUOTE(por-for @ 2011 03 28, 14:11)
Jau gal 4-5 mėn save tvardau ir neperku jokių sanpaulijų. Laaabai sunku, kad nusprendžiau leisti sau "sirgti". Ir taip daug kančių pasauly.  biggrin.gif

Aš ir tvarrrrrrrrrrdausi dantis sukandus biggrin.gif Sakiau, sulauksiu nors vieno žiedo iš tų, kur dabar turiu ir jau galiu nebeišlaikyt ... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Šalta @ 2011 03 27, 16:04)
merginos, gal kuri pasakys ka negerai padariau, pas kelias sanpaulijas prie kotelio pradejo džiūti lapeliai, papraščiausiai lapelis sveikas gražus o jis nudžiusta prie pat kotelio

Nesu susidūrusi su tokiu reiškiniu, gal kas nors ka nors patart g.gif
Papildyta:
QUOTE(svajone74 @ 2011 03 28, 15:08)
kokio ilgio turi būti šaknelės, kad galėčiau jau sodinti į žemę?

Gali būti vos tik pasirodžiusios, didelę patirtį turintys augintojai sako, kad lapelis su trumputėmis šaknimis geriau adaptuojasi žemėje.
Papildyta:
QUOTE(por-for @ 2011 03 28, 14:11)

Iš jūsų minimų veislių turiu tik vieną. Dar galima bandyti ieškoti skelbimų temoje arba čia http://rojaussodai.l...wforum.php?f=13
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 28 kovo 2011 - 16:28
Ačiū už patarimą, tuomet bėgu savo lapelį sodinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(por-for @ 2011 03 28, 15:11)

Rob's Chilly Willy
Music Box Dancer
Hawaiian Pearl
Taita
Kev's Heavenly Star

Taitų šiuo metu yra Ermitaže. Tiesa, nukainotos, bebaigiančios žydėti. Kažkur po 7,99 lt. keletas krūmelių viename vazone smile.gif
Atsakyti
ausraz: man atrodo, kad gal kiek dregmes per daug gelytei g.gif.. Nors as galiu ir klysti, nes niekaip negaliu prisijaukinti sanpauliju. Lapeliai auga grazus, bet nezydi... Apie rusis tai is viso patyliu.. Dar tik mokausi, pratinu save, kad tu rusiu tokia gausybe.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausma @ 2011 03 28, 20:44)
Taitų šiuo metu yra Ermitaže. Tiesa, nukainotos, bebaigiančios žydėti. Kažkur po 7,99 lt. keletas krūmelių viename vazone smile.gif

Ačiū! Reikės nulėkti, jei pasitaikys proga. bigsmile.gif

Prieš tai surašiau dabar geidžiamas veisles. smile.gif Nebūtinai man jų dabar ir visų iš karto reikia. blush2.gif
Ausrazs, o kurią turite? Galite ir į AŽ rašyti. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(nojura @ 2011 03 28, 16:08)
Aš ir tvarrrrrrrrrrdausi dantis sukandus biggrin.gif Sakiau, sulauksiu nors vieno žiedo iš tų, kur dabar turiu ir jau galiu nebeišlaikyt ...  doh.gif

Na, aš vieną turimos sanpaulijos lapelį pabandymui auginuosi. Šakneles jau išleido. Bet lapelis per mažas, manyčiau. Teko ji pašalinti, tai sugalvojau paeksperimentuoti. smile.gif
Jau daugiau nei mėnesį lapelis gyvas. bigsmile.gif
Jei ne tas lapelis, ko gero, dabar neturėčiau toookio noro auginti daugiau sanpaulijų. biggrin.gif
Atsakyti
Gmz, kilo mintis. Mano veislinukės šiuo metu nežydi. Užtat kai kurios iš sanpaulijų mutuoja į kalijas. Turiu omeny lapelių dydį. cool.gif

user posted image

Pradžioj tik stebino, nes žiemą tikrai niekaip nei stimuliavau nei trąšų daviau, bet gal tie dideli lapeliai (dažniausiai 2 apatinės eilės) ir yra nežydėjimo priežastis, kad gėlytė per daug energijos atiduoda va tokiems gigantams išmaitint ir todėl nekrauna žiedų. Ir reikėtų galvot apie jų tokių nuskynimą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 03 28, 17:25)
Nesu susidūrusi su tokiu reiškiniu, gal kas nors ka nors patart g.gif

o gal priežastis gali buti ta kad esu nuskynusi iš apačios po kelis negražius lapelius bet sveikus? gal del to kiti pradėjo džiūti
Atsakyti
Ausrazs, jei neklystu, tu turi Morskaja Princesa? g.gif Kaip gauti daigelį iš tavęs? ax.gif
Atsakyti