Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

QUOTE(ausrazs @ 2011 03 27, 16:06)
Ooops blush2.gif , supainiojau su 'Buckeye Icebreaker', abi stovėdavo šalia, buvo žiedais panašios

Žiedai šių veislių labai skiriasi.
Atsakyti
Man nelabai skyrėsi arba vieną ne tą veislę turėjau. 'Icebreaker'io rausva akute buvo labai švelniai rausva, 'Nancy' taip pat, abi žalsvais pakraščiais, man buvo panašios, o kiek jos atitikoveislės aprašymą neanalizavau, jos buvo neilgalaikės mano kolekcijos viešnios.
Atsakyti
Nancy Leigh man labai patiko, dabar jau išsiskleidę du milžiniški žiedai thumbup.gif wub.gif

Atsakyti
Puiku, Dzūke, įdėk dar nuotraukėlę, dabar jau su dviem žiedais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 04 01, 09:03)
Puiku, Dzūke, įdėk dar nuotraukėlę, dabar jau su dviem žiedais mirksiukas.gif

mirksiukas.gif biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2011 04 01, 10:39)
mirksiukas.gif  biggrin.gif

wow bigsmile.gif
Atsakyti
Dzūke, nuostabūs žiedai thumbup.gif Ypač kaip už lango lietus!
Atsakyti
Oi, Dzūke, kokia gaivi nuotrauka wub.gif Net lietus už lango mielas pasidarė...
Atsakyti
Oho, kokie nuostabūs žiedai! thumbup.gif

Mane mano sanpaulija šiandien irgi pradžiugino. Atradau šviežiai išlindusius pumpuriukus. Dabar lauksiu, kol užaugs ir mane pradžiugins žiedeliais.
Atsakyti
por-for, aš jau gerą mėnesį laukiu - taip lėėėėėėėėėėėtai jos tuos žiedus auginasi, bent jau pas mane doh.gif doh.gif doh.gif Bet dabar jau vienas žiedelis vos vos prasišviečia, kad veoletinė spalva bus smile.gif

O, sakykit, nuo kokio amžiaus sanpaulija jau laikoma nebe "vaiku" o suaugusiu augalu, taip maždaug? Neseniai parsinešiau "Deivės vaiką", o šiandien pastebėjau, kad tas "vaikas" jau su miniatiūriniais pumpurais tarp lapų. Kažkur skaičiau, kad "vaikams" lyg reikia žiedus pašalint g.gif Nu bet man tai gaila... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nojura @ 2011 04 01, 16:52)
O, sakykit, nuo kokio amžiaus sanpaulija jau laikoma nebe "vaiku" o suaugusiu augalu, taip maždaug? Neseniai parsinešiau "Deivės vaiką", o šiandien pastebėjau, kad tas "vaikas" jau su miniatiūriniais pumpurais tarp lapų.

Nežinau, ar išeis nusakyti sanpaulijos pasiekta brandumą amžiumi ax.gif Reikia matyti augalą. Vienų veislių vaikučiai auga greičiau, kiti daug lėčiau, tad kalendorinis amžius nelabai ką lemia. Tarpinė grandis tarp mažų, bet jau atskirtų vaikučių ir suaugusių augalų vadinama strarteriu - tai jaunas augalas, iš "vaikiško" vazonėlio persodintas į didesnį (čia kalbu apie standartus, miniukėms reikia mažyų vazonėlių), gal net sukrovęs pumpurus. Gal profai starterius apibrėžia daug tiksliau, nežinau, nesu susidūrusi.
Mažiems vaikučiais, pavyzdžiui, turintiems ne daugiau kaip dvi eiles lapų, patariama neleisti žydėti, kol augalas labiau nepaaugs, nesustiprės. Pati šios taisyklės paprastai nesilaikau, nebent ruošiasi žydėti dar nuo lapo neatskirti vaikučiai. Juk visada labai smalsu pamatyti pirmą kartą. Beje, jį pamačius galima iškart išskinti kartu su žiedkočiu.
Parodykite tą savo vaikutį, kad matytųsi realus dydis, pvz, nufotografuokite šalia mažo kavos puodelio ar kito orientyro.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 04 01, 18:13)
Parodykite tą savo vaikutį, kad matytųsi realus dydis, pvz, nufotografuokite šalia mažo kavos puodelio ar kito orientyro.

Nu va koks:
user posted image
user posted image
Tik sorry, už nuotraukų kokybę blush2.gif
Žiedelius tokius dar visiškai tik pradėjusius augt suskaičiavau keturis.
Atsakyti