Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo

QUOTE(kaciukas555 @ 2010 10 11, 13:49)
bet tai pirma kart girdziu, kad uzduoda uzduotis. as tai suprantu tai kad pasirenka g.gif  pokalbio metu geriausia zmogu ir jam uzduoda uzduoti kad padarytu kazka o paskui jau galvoja.

na nevisos užduotys padaromos per 15 min. Ta kurią atsiuntė man, reikalavo visos dienos darbo, norint gerai padaryt...
Nenurašykit iškart tas užduotis, tikrai taip būna, jokio čia stebuklo. Aišku nekalbu kai būna, kad neaiški įmonė, neaiški pozicija ir užduotis įtartina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 11 spalio 2010 - 15:16
QUOTE(kaciukas555 @ 2010 10 11, 15:49)
o kokia tavo specialybe? kad reikia darbu padaryti pries pokalbi. 4u.gif
Papildyta:
bet tai pirma kart girdziu, kad uzduoda uzduotis. as tai suprantu tai kad pasirenka g.gif  pokalbio metu geriausia zmogu ir jam uzduoda uzduoti kad padarytu kazka o paskui jau galvoja.

Psichologė 4u.gif Šitas įtartinas skelbimas buvo ne pagal specialybę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2010 10 11, 16:16)
na nevisos užduotys padaromos per  15 min. Ta kurią atsiuntė man, reikalavo visos dienos darbo, norint gerai padaryt...
Nenurašykit iškart tas užduotis, tikrai taip būna, jokio čia stebuklo. Aišku nekalbu kai būna, kad neaiški įmonė, neaiški pozicija ir užduotis įtartina.

Man teko namie 5 val. vienas psichologines užduotis daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 10 11, 17:14)
Man teko namie 5 val. vienas psichologines užduotis daryti smile.gif

Psichologines uzduotys tai viena, tik kiek jos objektyvios, kai atliekama namie? g.gif O kurybines visokios - gali buti ir siaip ideju pasirankiojimas... Kandidatai stengias, plusa, prakaituoja, idejas pateikia ant lekstutes - kur cia rasi geresni "ideju banka" .... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gurmano: 11 spalio 2010 - 18:02
QUOTE(Gurmano @ 2010 10 11, 18:59)
Psichologines uzduotys tai viena, tik kiek jos objektyvios, kai atliekama namie?

Nematau skirtumo, ar tą patį testą atliksiu sėdėdama ten, ar sėdėdama namie. Nuo to mano pasirenkami atsakymo variantai nesikeičia. Ir neturėtų keistis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gurmano @ 2010 10 11, 16:59)
Psichologines uzduotys tai viena, tik kiek jos objektyvios, kai atliekama namie?  g.gif O kurybines visokios - gali buti ir siaip ideju pasirankiojimas... Kandidatai stengias, plusa, prakaituoja, idejas pateikia ant lekstutes - kur cia rasi geresni "ideju banka" ....  doh.gif

tai reikia atsirinkt, yra gi skirtumas, kur prašo tiesiog idėjų pageneruot (ką galima padaryti ir darbo pokalbio metu) ir kur yra užduotis, reikalaujanti laiko, susijusi su darbo pobūdžiu, leidžianti patikrinti kandidato sugebėjimus, įgūdžius, technines žinias ir taip atsijoti mažiau tinkančius.
O dėl psichologinių testų, tai TekilaSunrise jau parašė, kad skirtumo nėr didelio kur atliksi... koks čia gali būt neobjektyvumas? paprašyt kaimyno, kad atliktų? bet tai koks to tikslas? unsure.gif Aš pvz manau, geriau padaryčiau man skirtą užduotį, nei kažkas iš šalies... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2010 10 11, 20:48)
tai reikia atsirinkt, yra gi skirtumas, kur prašo tiesiog idėjų pageneruot (ką galima padaryti ir darbo pokalbio metu) ir kur yra užduotis, reikalaujanti laiko, susijusi su darbo pobūdžiu, leidžianti patikrinti kandidato sugebėjimus, įgūdžius, technines žinias ir taip atsijoti mažiau tinkančius.
O dėl psichologinių testų, tai TekilaSunrise jau parašė, kad skirtumo nėr didelio kur atliksi... koks čia gali būt neobjektyvumas? paprašyt kaimyno, kad atliktų? bet tai koks to tikslas? unsure.gif Aš pvz manau, geriau padaryčiau man skirtą užduotį, nei kažkas iš šalies... 4u.gif

Prieš keletą metų, pavyzdžiui, man po pokalbio per kelias dienas liepė padaryti tokią užduotį: aprašyti popieriaus ir kartono pramonę Lietuvoje, pagrindinius gamintojus, tendencijas, eksporto/importo rinkas. Darbas užėmė kelis puslapius, pasėdėti prie interneto reikėjo smile.gif Aišku, tokiu atveju tai tikrai kažkas galėjo kaimyno prašyt, kaip Jūs sakot, bet ką jau padarysi biggrin.gif
O su psichologiniais testais labai sukčiauti net ir nevertėtų. Ten nėra gerų ar blogų atsakymų, o labiau parodo stipriąsias ir silpnąsias puses, kokį vaidmenį komandoje žmogus linkęs užimti, kas jį motyvuoja. Aišku, tam tikrus niuansus žinant galima koreguoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 10 11, 16:34)
Psichologė  4u.gif  Šitas įtartinas skelbimas buvo ne pagal specialybę  4u.gif

as gal nelabai patirties turiu dar darbuose, bet tai niekad negirdejau, kad uzduoti reikia padaryti kazkokia blink.gif. as tai baigiau kostiumo dizaina, tai man reik portfolio savo daryti, tai visalaik bet kada ka nors sugalvoju ir darau paskui dedu i papkuite ir nesu parodyti, bet niekad pagal specialybe dar nedirbau.
Atsakyti
QUOTE(kaciukas555 @ 2010 10 11, 22:25)
as gal nelabai   patirties turiu dar darbuose, bet tai niekad negirdejau, kad uzduoti reikia padaryti kazkokia blink.gif.  as tai baigiau kostiumo dizaina, tai man reik portfolio savo daryti, tai visalaik bet kada ka nors sugalvoju ir darau paskui dedu i papkuite ir nesu parodyti, bet niekad pagal specialybe dar nedirbau.

Nesupratau, kodėl Jūs nustebusi? Tai savo sugebėjimus juk rodote "papkutėj" smile.gif Tai ir kiti kartais turi ką nors parodyti wink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TekilaSunrise: 11 spalio 2010 - 21:30
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 10 11, 22:29)
Nesupratau, kodėl Jūs nustebusi? Tai savo sugebėjimus juk rodote "papkutėj" smile.gif Tai ir kiti kartais turi ką nors parodyti wink.gif  biggrin.gif

Man tai irgi keista,kad uzduotis pastu duoda g.gif
Kazkaip kad vietoje duotu tai normalu, ar bent po rimto pokalbio.
Atsakyti
Aš galvoju, kai paklausa neatitinka pasiūlos - tai prasideda ir kvietimai į pokalbius el.paštu ir užduotys visokios, reikia su tuo susitaikyti, matyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 10 11, 20:05)
Prieš keletą metų, pavyzdžiui, man po pokalbio per kelias dienas liepė padaryti tokią užduotį: aprašyti popieriaus ir kartono pramonę Lietuvoje, pagrindinius gamintojus, tendencijas, eksporto/importo rinkas. Darbas užėmė kelis puslapius, pasėdėti prie interneto reikėjo smile.gif Aišku, tokiu atveju tai tikrai kažkas galėjo kaimyno prašyt, kaip Jūs sakot, bet ką jau padarysi  biggrin.gif
O su psichologiniais testais labai sukčiauti net ir nevertėtų. Ten nėra gerų ar blogų atsakymų, o labiau parodo stipriąsias ir silpnąsias puses, kokį vaidmenį komandoje žmogus linkęs užimti, kas jį motyvuoja. Aišku, tam tikrus niuansus žinant galima koreguoti smile.gif

aš tai nepasitikėčiau tuo kaimynu biggrin.gif kažkaip jau nuo mokyklos laikų esu įsitikinus, kad geriau kitų neprašyt užduotis daryt už tave, nebent tikrai žinai, kad žmogus išmano. Pati visada geriausiai padarai, ypač jei pagal savo specialybę ir jei stengies:) O dėl psichologinių tai žinoma, kad blogų atsakymų nėr, čia jau kas be ko..
QUOTE(Keiti @ 2010 10 11, 20:52)
Aš galvoju, kai paklausa neatitinka pasiūlos - tai prasideda ir kvietimai į pokalbius  el.paštu ir užduotys visokios, reikia su tuo susitaikyti, matyt smile.gif

man tai užduotį davė pirmą kartą dar prieš krizę. Tiesiog tokia tvarka pas juos. Atsiunčia užduotį, jei padarau, kviečia į pokalbį. Aš nepadariau, tai po savaitės pasiskambino patys paklaust, ar nedomina ar kaip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bamba: 12 spalio 2010 - 06:31