Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo

QUOTE(birbire @ 2010 10 19, 11:32)
nu labai retas darbdavys, kai tokia darbo paklausa, ims be patirties zmogu ir dar jam siulys didesni atlyginima. ypac, tokiam zmogui pasiulys minimuma.

Žmogui, turinčiam aukštąjį išsilavinimą, kažką sugebančiam, tikrai mokės daugiau. Niekada nedirbau nei už minimumą, nei netgi už vidutinį DU.
Ir dabar esu visai nauja šioje srityje, kurioje dirbu, bet atlyginimas tikrai ne į tą pusę...
Todėl jei tik yra galimybė, nereikia nusipiginti. Nes kai yra daug nusipiginančių, tai niekas daug ir nenori mokėti.

Aišku, nekalbu apie tokius atvejus, kai darbo reikia mirtinai tam, kad išgyventum. Tada turbūt ir kriterijai, ir mąstymas - viskas pasikeičia...
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 10 19, 11:41)
Todėl jei tik yra galimybė, nereikia nusipiginti. Nes kai yra daug nusipiginančių, tai niekas daug ir nenori mokėti.

Aišku, nekalbu apie tokius atvejus, kai darbo reikia mirtinai tam, kad išgyventum. Tada turbūt ir kriterijai, ir mąstymas - viskas pasikeičia...

Tai as apie tai ir kalbu...todel as ir nesakau, kad nesuprantu, kaip taip galima nusipiginti, ar kaip zmones isgyvena ir t.t. kai reikia, padarai daugiau nei galvojai, kad galetum padaryt..zinau daug atveju, kai zmogus su gera patirtim ir issilavinimais, netekus darbo isejo pardavejom dirbti, ir tai nera nusipiginimas ar nusivertinimas, tiesiog susidurimas su realybe.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 10 19, 11:03)
Bet pripažink, kad net neturėdama patirties, bet turėdama specialybę, o ne vien 9 baigtas klases, nepulsi į darbą, kuriame į rankas atskaičius mokesčius liks vos vargani 650?
Kad ir sėdžiu be darbo, bet niekaip neįsivaizduoju, kaip žmonės sugeba išgyvent iš 600 litų  doh.gif Kažkaip juokingai atrodanti situacija, dirbanti motera, o sutuoktinis iš savo atlyginimo pietums dar prideda  doh.gif Kurioj vietoj čia motyvaciją dirbt galima rast...
Gerai, kai manęs niekas nespaudžia, ir galiu ieškot  blush2.gif

Apie tai ir kalbam, kad normaliom sąlygom aišku, kad neis dirbti, bet kai reikia rinktis, ar skaičiuoti kiekvieną centą ir vis tiek gale mėnesio skolintis maistui, ar vis tik valgyti normaliau ir dar vaikams nupirkti po žaislą, į buitį reikalingų daiktų.
Dėl atlyginimo aš irgi labai ilgai dvejojau, kiek prašyti, bet teko susitaikyti, kad negausiu daug iš karto, be jokios patirties, o ir darbai dabar tikrai nesimėto...
Atsakyti
QUOTE(birbire @ 2010 10 19, 10:32)
nu matos, kad jusu nespaudzia pinigu nebuvimas, o jei spaustu kreditai, keliu vaiku poreikiai, tada eitumet ir net nesvarstytumet. zinau daug tokiu zmoniu, kurie nusileido kartele vardan duonos, o be to, nuo 650 litu, dar tikrai liktu ir pragyvenimui, bilietas 75, maistas is namu, tad lieka.
Papildyta:
nu labai retas darbdavys, kai tokia darbo paklausa, ims be patirties zmogu ir dar jam siulys didesni atlyginima. ypac, tokiam zmogui pasiulys minimuma.

Deja deja...yra ir kreditai, ir du vaikai valgyt norintys, bet vien dėl to, negaliu sau leist prabangos dirbt už varganus 650. Dar ir dėl to, kad su tokia alga neišgalėsiu auklės sergančiam vaikui pasamdyt, ir kiek beskaičiuoju, pigiau gaunasi pačiai su jais namie sėdėt. Apie pamaininį darbą net nekalbu doh.gif
Ir taip, ir anaip skaičiuoju, bet kad nelieka man nieko iš 650 doh.gif Matyt, net skaičiuot nemoku. Viešasis transportas manęs negelbėtų, nes dar reikia pasukt galvą, kaip iš savo "kaimo" iki jo nusigaut lotuliukas.gif
Maista iš namų g.gif Na taip, pigiau...bet namie šaldytuvas taip pat automatiškai neužsipildo. Ten reikia kažką padėt, norint pasiimt į darbą.
Nors tikrai sutinku su jumis, kad manęs dar badas nespaudžia blush2.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 19 spalio 2010 - 11:27
QUOTE(a79 @ 2010 10 19, 12:25)
Deja deja...

situacija situacijai nelygi, vaikas mazas, gyvenat uzmiestyje, tada taip, logiskai mastant puse metu beveik tuos apcius pinigus ir birza moketu.
o buna gi vaikai jau gerokai paauge, buna seneliai priziuri ir t.t. tad kai kuriems apsimoka uz 650, kitiems-ne.

situacija, manau, gereja darbo rinkoje. manau, uzteks meteliu, kai jau mes galesim pradet diktuot salygas tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Keiti @ 2010 10 19, 12:12)
Dėl atlyginimo aš irgi labai ilgai dvejojau, kiek prašyti, bet teko susitaikyti, kad negausiu daug iš karto, be jokios patirties, o ir darbai dabar tikrai nesimėto...

jusu atlyginimas tikrai labai geras, jus turite tik dziaugtis.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 10 19, 12:25)
Deja deja...yra ir kreditai, ir du vaikai valgyt norintys, bet vien dėl to, negaliu sau leist prabangos dirbt už varganus 650.

drinks_cheers.gif
Jau jei prispaus reikalas, tada eisiu į kokį paprastą darbą laikinai, grynai dėl pinigų, bet ne už minimumą schmoll.gif
Atsakyti
O aš būčiau ir už minimumą ėjusi,nes žinau,kad esu be patirties ir realiai pradžioje tikrai nebus didžiulė nauda iš manęs..Vat kai turėsiu patirti,tada jau kelsiu ir savo sąlygas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(birbire @ 2010 10 19, 11:30)
situacija situacijai nelygi, vaikas mazas, gyvenat uzmiestyje, tada taip, logiskai mastant puse metu beveik tuos apcius pinigus ir birza moketu.
o buna gi vaikai jau gerokai paauge, buna seneliai priziuri ir t.t. tad kai kuriems apsimoka uz 650, kitiems-ne.

Kai nėr vaikų, arba kai jie bent jau mokyklinukai, tada tikrai visai kita situacija mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2010 10 19, 13:06)
O aš būčiau ir už minimumą ėjusi,nes žinau,kad esu be patirties ir realiai pradžioje tikrai nebus didžiulė nauda iš manęs..Vat kai turėsiu patirti,tada jau kelsiu ir savo sąlygas smile.gif

Kaip tai nėra naudos? Darbus tai juk nudirbate, prie įmonės veiklos prisidedate smile.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 10 19, 13:22)
Kai nėr vaikų, arba kai jie bent jau mokyklinukai, tada tikrai visai kita situacija  mirksiukas.gif

Kas teisybė - tas ne melas biggrin.gif Man keisčiausia buvo tai, kad dabartinis mano darbdavys buvo pirmas žmogus, kuris neklausė nieko apie vaikus smile.gif Aš pati papasakojau, nes man atrodė, kad tylėdama jį apgausiu. Sakiau, kad du maži vaikučiai, o jis nė amžiaus neklausė. g.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 10 19, 13:23)
Kaip tai nėra  naudos? Darbus tai juk nudirbate, prie įmonės veiklos prisidedate

taip, jeigu plauni indus...arba sluoji...Bet jei gauni darba, pvz, marketingo srity ar buhalterini ar bet koki kita, reikalaujanti daugiau kompetencijos/igudziu, o esi be patirties... Tai tu neduodi imonei naudos tol, kol neismoksti dirbti. Atvirksciai, imone gaista laika ir pinigus, tave apmokydama. O tai gali uzimti ne viena menesi.

"neiciau dirbt uz minimuma"... Man tai labai keistas toks saves "pervertinimas" schmoll.gif

As pati siuo metu ieskau darbo. Yra sritis, kuri mane labai domina, taciau neturiu tame jokios patirties (turiu kitos srities magistro laipsni). Manau, kad keleta menesiu sutikciau dirbti uz grasius arba net nemokamai vien tam, kad igauciau patirties. Taip ir daro juk praktikantai, bent jau uzsienio salyse. Ir manau, kad tai yra neikainojama.

Aisku, nemanau, kad save pervertina ir issilavinima, ir darbo patirti turintys zmones, realiai nuo pat pirmosios dienos atnesantys nauda imonei 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siluete: 19 spalio 2010 - 13:29
QUOTE(Siluete @ 2010 10 19, 14:27)

"neiciau dirbt uz minimuma"... Man tai labai keistas toks saves "pervertinimas" schmoll.gif

Kodėl pervertinimas? smile.gif O jūs žinot, kad turguje dirbanti mergaitė, pardavinėjanti daržoves, uždirba apie 3000 per mėn? smile.gif
Atsakyti