Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

Aciu, Felise uz info 4u.gif Kaip suprantu, vis tiek reikes ziureti ir i vaiku tustinimosi daznuma, ir i uzpakaliuko "norus", ir i patoguma- kiekvienai savas variantas tinkamiausias blush2.gif
QUOTE(Felisė @ 2011 01 08, 17:54)
nera idealiu audiniu ar idealiu sauskeleniu, visos turi savo pliusu ir minusu. kiekviena mama renkasi pagal tai, kas jai svarbiausia. Vienai tai gali buti - didesnis sugeriamumas, kitai ekologiski audiniai, treciai - greitas dziuvimas, ketvirtai - grozis, kaina, patogus naudojimas ir t.t.

ir aisku dar viskas labai priklauso ne tik nuo mamos, bet ir nuo vaikucio odeles jautrumo, alergiju ir t.t.

bambukas ir kanape sugeria tikrai daugiau. daugiausiai sugeria multinas ang. fleece
veliuras sugeria taip pat nemazai, plius islieka pasakisko minkstumo.
bent teoriskai ilgaamziskiausia yra kanape. praktiskai dar sunku pasakyti. bet mes dzioviname dziovykleje pakankamai daznai, jau 8 men naudojam kiekviena diena, kol kas atlaiko puikiai  thumbup.gif

flanele, ypac lietuviska nusiskalbia. spalvos pasidaro nebetokios ryskios. ir sukieteja, bet kaina  thumbup.gif siuvausi flanelines sauskelnes antrajam sunui... bet gana greitai tada perejom prie vienkartiniu  verysad.gif  nelabai man jos patiko... bet cia nebutinai flanele kalta... gal ir iskarpa nebuvo tobula... bet dabar irgi flaneles nesirinkciau  schmoll.gif
bet pazistu keleta mamu, kurios naudoja ir yra patenkintos  smile.gif

mes naudojame daugiausiai bambuko veliuro ir kanapes multino sauskelnes ir tikrai nekeiciam po kiekvieno pasisiojimo. suneliui virs 10 men., keiciam kas tri valandas mazdaug. medvilnines mums tokio laiko neatlaiko. na nepermirksta kiaurai vilnos kelnytes, bet kai keiciam viduje viskas mirksta kaip reikiant smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2011 01 08, 16:14)
Aš išskirčiau bambuko privalumą tik tą,kad jis žymiai švelnesnis, o dėl sugeriamumo -  lotuliukas.gif  na jei permirksta, tai permirksta ir tos ir anos(kai keiti po kiekv.sysiaus jokio skirtumo kiek geria, vistiek šlapia, sysius niekur nedingsta, o kelnytes apsaugo vilnonės prilaikančios). Reikia pabandyti ir tas ir anas.

Bet juk bambuko/kanapės sluoksnių plonesnių užtenka g.gif

Man nelabai gerai, kad bambukas ilgai džiūna, nes džiovyklės neturiu doh.gif bet aš ant radiatoriaus sumėtau ir irgi išdžiūna per 4-5val, tereik tik nepamiršt prasivėdint ax.gif

O kurios čia sauskelnės 100%? Firmas turiu omeny?
Mačiau Popolini organic, o dar?
Atsakyti
QUOTE(Felisė @ 2011 01 08, 13:28)
Apie daugkartiniu sauskelniu skalbima:
Cia
ir dar cia smile.gif

Ačiū, viską perskaičiau, bet vistik - iš kur žinoti, kokia priemonė tinkama? g.gif
Gal galėtumėt pavardinti bent keletą firmų skalbiklių, kurie neturi visų čia minėtų sauskelnėms "blogių"?
Papildyta:
QUOTE(Felisė @ 2011 01 08, 16:54)
nera idealiu audiniu ar idealiu sauskeleniu, visos turi savo pliusu ir minusu. kiekviena mama renkasi pagal tai, kas jai svarbiausia. Vienai tai gali buti - didesnis sugeriamumas, kitai ekologiski audiniai, treciai - greitas dziuvimas, ketvirtai - grozis, kaina, patogus naudojimas ir t.t.

ir aisku dar viskas labai priklauso ne tik nuo mamos, bet ir nuo vaikucio odeles jautrumo, alergiju ir t.t.

bambukas ir kanape sugeria tikrai daugiau. daugiausiai sugeria multinas ang. fleece
veliuras sugeria taip pat nemazai, plius islieka pasakisko minkstumo.
bent teoriskai ilgaamziskiausia yra kanape. praktiskai dar sunku pasakyti. bet mes dzioviname dziovykleje pakankamai daznai, jau 8 men naudojam kiekviena diena, kol kas atlaiko puikiai  thumbup.gif

flanele, ypac lietuviska nusiskalbia. spalvos pasidaro nebetokios ryskios. ir sukieteja, bet kaina  thumbup.gif siuvausi flanelines sauskelnes antrajam sunui... bet gana greitai tada perejom prie vienkartiniu  verysad.gif  nelabai man jos patiko... bet cia nebutinai flanele kalta... gal ir iskarpa nebuvo tobula... bet dabar irgi flaneles nesirinkciau  schmoll.gif
bet pazistu keleta mamu, kurios naudoja ir yra patenkintos  smile.gif

mes naudojame daugiausiai bambuko veliuro ir kanapes multino sauskelnes ir tikrai nekeiciam po kiekvieno pasisiojimo. suneliui virs 10 men., keiciam kas tri valandas mazdaug. medvilnines mums tokio laiko neatlaiko. na nepermirksta kiaurai vilnos kelnytes, bet kai keiciam viduje viskas mirksta kaip reikiant smile.gif

Panašu, kad prieš tai gerai nepasiskaičius šios temos ir auksinių patarimų, paskubėjau ir įsigijau prasčiausių sauskelnių - flanelinių, grynai ekologiškų, kurioms reikės grynai ekologiško skalbiklio, nesisega snapiais doh.gif Bent gerai, kad tik 7 ( o gal čia skaitos "net") nusipirkau...

O tai iš ko siuvami prefoldai? irgi iš flanelės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 08 sausio 2011 - 19:34
drugeli, jei nesi pasiruosusi prie turimu sauskelniu dar pirkti is visa ekologiska skalbikliu ir pan. dalyku arsenala, tai ir nepirk. Turejau as tas imse vimse ir ploviau su tuo ka turejau, nieko joms nenutinka, su salyga jei vaikiskas nera jautrus. Tik tos imse vimse ir siaip nera labai didelio sugeriamumo, as i jas papildomai dedavau bambuko ikloteli, tada viskas thumbup.gif Ir paprasyk ko nors turincio siuvamaji isiuti tau lipukus i jas, ar ikalti spaudes, naudosi ir dziaugsies.
Svarbiausia ziureti i viska paprasciau, kad nedingtu geras noras jas naudoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2011 01 08, 19:36)
drugeli, jei nesi pasiruosusi prie turimu sauskelniu dar pirkti is visa ekologiska skalbikliu ir pan. dalyku arsenala, tai ir nepirk. Turejau as tas imse vimse ir ploviau su tuo ka turejau, nieko joms nenutinka, su salyga jei vaikiskas nera jautrus. Tik tos imse vimse ir siaip nera labai didelio sugeriamumo, as i jas papildomai dedavau bambuko ikloteli, tada viskas  thumbup.gif  Ir paprasyk ko nors turincio siuvamaji isiuti tau lipukus i jas, ar ikalti spaudes, naudosi ir dziaugsies.
Svarbiausia ziureti i viska paprasciau, kad nedingtu geras noras jas naudoti  biggrin.gif

Gitulia, ačiū už patarimus ir paguodą, nes jau išdurninau save, kad š... nusipirkau doh.gif Pirmiau nusiperku, o tada domiuosi, ot protas doh.gif
O gal jūs kaunietė kartais ir apsiimtumėt man tas spaudes įmušt, ar lipukus įsiūti? Atsilyginčiau tikrai, sutartume.
Kaunietės, kas galit pagelbėt? ir patirties su Imse Vimse turit...
Na, skalbiklių arsenalo tikrai nenoriu keisti. Naudojam Neutral ir labai patinka, nieko keisti nenorėčiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 01 08, 19:17)
Bet juk bambuko/kanapės sluoksnių plonesnių užtenka  g.gif

Man nelabai gerai, kad bambukas ilgai džiūna, nes džiovyklės neturiu  doh.gif bet aš ant radiatoriaus sumėtau ir irgi išdžiūna per 4-5val, tereik tik nepamiršt prasivėdint  ax.gif
O kurios čia sauskelnės 100%? Firmas turiu omeny?
Mačiau Popolini organic, o dar?

Imse Vimse, Disana, Itti Bitti, ir daug kitu... kuriomis
nebutinai priekiauja LT, bet laisvai galima nusipirkti
UK internetinese parduotuvese arba per ebay;
Atsakyti
Ne as is mazeikiu, nebent pastu atsiustum biggrin.gif Bet manau atsiras ir kaune pagelbeti galinciu mamu. O del visu skalbikliu cia grynai jusu reikalas, jei patinka ir tinka, tai ir naudokit. Zinokit as paskutiniu metu net vilnoniu kelnyciu nebelanolizuoju, numezgu ir maunu ir laiko mums viskas puikiai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juurag @ 2011 01 08, 20:05)
Imse Vimse, Disana, Itti Bitti, ir daug kitu... kuriomis
nebutinai priekiauja LT, bet laisvai galima nusipirkti
UK internetinese parduotuvese arba per ebay;

Na, man visos pasiekiamos, gi ne LT gyvenu. Tik va, iki šiol nežiūrėjau, kurios ten eko ar ne. Ant vilnonių tai taip.. pažiūrėsiu atidžiau kitą kartą.

Jei kam kada kils problemų su parsisiuntimu iš Vokietijos, galit brūkštelt man, gal susitartumėm (o gal ir man pačiai pravers) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 01 08, 19:52)
Gitulia, ačiū už patarimus ir paguodą, nes jau išdurninau save, kad š... nusipirkau  doh.gif  Pirmiau nusiperku, o tada domiuosi, ot protas  doh.gif
O gal jūs kaunietė kartais ir apsiimtumėt man tas spaudes įmušt, ar lipukus įsiūti? Atsilyginčiau tikrai, sutartume.
Kaunietės, kas galit pagelbėt?  ir patirties su Imse Vimse turit...
Na, skalbiklių arsenalo tikrai nenoriu keisti. Naudojam Neutral ir labai patinka, nieko keisti nenorėčiau  schmoll.gif

niekas ir neikalbineja naudoti ne "Neutral", tiesiog
draugiskai pataria naudoti skalbikli, kuris savyje neturi jokiu "blogybiu",
kad nepakenkti audiniui ir jo sugeriamumui;
perskaityk Neutral sudeti, gal jame ju ir nera, ir viskas tuomet ok;

ant Imse vimse flaneliniu dedas bet kokios prilaikancios neperslampancios kelnaites su lipukais
plius i jas dedas papildomai po iklotuka (frotini, bambukini, kanapini, etc),
nes bet kox vaikas, yac naujagimis daug slapinas, ir tikrai nesinores
keisti sauskleniu kas valanda, kas bus jei ish tiesu jokio papildomo iklotelio
nedesi i vidu; sauskelnes bet kurias patartina keisti kas 3-3.5 val
o nuo ikloto audinio (frote, bambukas tai ar kanape ar medvilne) priklausys ar jis labiau perslaps ar maziau (plius nuo vaiko tustinimosi ypatumu)

tokia ir yra normali bet kokiu sauskelniu komplektacija:
sauskelnes+iklotas+apsaugines kelnaites (+ryziu popieriukas, kuris padeda apsaugoti sauskelnes nuo susitepimo ir apsaugo kudikio uzpakaliuka nuo tiesioginio kontakto su slapimu)
arba kitas variantas sauskelnes trys viename, kas yra ganetinai brangus variantas;

visa tai jau pasakojau drugeliui, bet jai turbut atrodo, kad ishsigalvoju?smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Coccinela @ 2011 01 08, 20:24)
Na, man visos pasiekiamos, gi ne LT gyvenu. Tik va, iki šiol nežiūrėjau, kurios ten eko ar ne. Ant vilnonių tai taip.. pažiūrėsiu atidžiau kitą kartą.

Jei kam kada kils problemų su parsisiuntimu iš Vokietijos, galit brūkštelt man, gal susitartumėm (o gal ir man pačiai pravers)  biggrin.gif

jei Vokietijoj gyveni, taij labai fainos yra Lotties firmos:) thumbup.gif
Atsakyti
jurag, aš nieko neišsigalvoju ir jokių priekaištų neturiu. Tiesiog noriu naudoti vilnones prilaikančias kelnaites. Su spaustukais ar lipukais - jos daug brangesnės, nei paprastos. Be to, paprastas, su gumele man pagal pavyzduką numegz brolienė.
Nesimaudau piniguose, tad ir ieškau pigesnių variantų.
Dabar tiesiog manau, kad kiek paskubėjau ir tiek. Tiesiog noriu naudoti prilaikančias kelnaites tokias pačias visoms sauskelnėms, vystyklams, ar prefoldams... o ir skalbti ruošiuosi viską vienoj krūvoj. O ne atskirai Imse Vimse ir k.t.
Atsakyti
perskaičiau blogą apie sauskelnių skalbimą ir ax.gif .....kaitalioju skalbiklius ir tarp jų tikrai neretai skalbių ūkinio muilo drožlėm, bet va pirmą kart sužinojau,kad jos padengia sauskelnę kokiu tais sluoksniu... g.gif g.gif g.gif .
Pasidalinkit kokiais skalbikliais Jūs skalbiate ( be tų ,kur 1 skalbimas kainuoja 1Litą)
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 01 08, 20:41)
jurag, aš nieko neišsigalvoju ir jokių priekaištų neturiu. Tiesiog noriu naudoti vilnones prilaikančias kelnaites. Su spaustukais ar lipukais - jos daug brangesnės, nei paprastos. Be to, paprastas, su gumele man pagal pavyzduką numegz brolienė.
Nesimaudau piniguose, tad ir ieškau pigesnių variantų.
Dabar tiesiog manau, kad kiek paskubėjau ir tiek. Tiesiog noriu naudoti prilaikančias kelnaites tokias pačias visoms sauskelnėms, vystyklams, ar prefoldams... o ir skalbti ruošiuosi viską vienoj krūvoj. O ne atskirai Imse Vimse ir k.t.

ok ok:) tada isiusi lipukus ir ant ju gali naudot vilnones kelnaites;
bet papildomu iklotuku kazkokiu vistiek joms reiks, kad padidinti sugeriamuma;
Atsakyti