Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas, nevirškinimas

QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 03 02, 13:19)
klausykit,o kada jums tie viduriai pradėjo kietėti? Gal jau nuo trisdešimtos savaitės tik užkietėja? Nes aš dėl to problemų tfu tfu tfu,bet visai neturiu. Pas mane greičiau jau atvirkštinė situacija.Kaip sakant viskas lenda be problemų ir neprašomi.Dar pastebėjau,kad nėščiųjų arbata milupa palaisvina truputuką,jei kam domina,pabandykit,gal padės.Aš ją geriu,bet man asmeniškai to laisvinamojo poveikio kaip ir nereikia.

Gal tu nebegerk tos arbatėlės, jei taip jau per daug laisvina? g.gif
O dėl to užkietėjimo aš turėjau bėdų per nėštumo vidurį, bet tik porą savaičių kankinausi, slyvų dietos laikiausi, ir greit susitvarkė viskas. smile.gif
Tik dabar galvoju, ar nebuvo čia kalta leliuko padėtis - juk tomis savaitėmis jis skersai gimdą gulėjo, o dabar jau normaliai įsitaisė.... Gal, kaip mazius_ rašo, tai susiję su vidurių užkietėjimu? g.gif
Atsakyti
bet kad man esmė yra tame,kad net ir negerdama tos arbatos man viduriai skystoki. Ir nesuprantu kodėl.Valgau viską normaliai,aišku vaisių,daržovių sočiai,geriu natūralias obuolių sultis ir juodųjų serbentų(pati vasarą prisidariau,todėl ir sakau kad natūralias)... Gal nuoto? nu bet kitavertus,tai kai būna jau paleisti viduriai tai pilve ten gi viskas vatosi,gurguliuoja ir pan,o man viskas normaliai,niekas nesivarto,bet ir užkietėjimu negaliu pasigirt.Gal čia vistik ne visoms užkietėja..
Dar gi ir kalcis kietina vidurius,bet aš kalcį senokai geriu ir nieko..
Atsakyti
QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 03 02, 14:29)
bet kad man esmė yra tame,kad net ir negerdama tos arbatos man viduriai skystoki.

tai kam tau dar ta arbata? unsure.gif aš pamenu, kad tu rašei, kad turi kitokią problemėlę, ne vidurių užkietėjimą... o gyd. savo dar nesiteiravai - kas čia tavo žarnom daros? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zirafos sese @ 2006 03 02, 13:37)
tai kam tau dar ta arbata?  unsure.gif aš pamenu, kad tu rašei, kad turi kitokią problemėlę, ne vidurių užkietėjimą... o gyd. savo dar nesiteiravai - kas čia tavo žarnom daros?  smile.gif

kad aš tą arbatą kai pirkau,tai nežinojau kad su ja taip yra.Pirkau,nes blogumą nuima ir šiaip gerai tinka nėštukėms. Svarbiausia,kad gydytojai kai pasakiau,tai sako susitvarkys greit,o man taip tarpais užeina.Tarpais normaliai,tarpais vėl suskystėja... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 03 02, 15:06)
kad aš tą arbatą kai pirkau,tai nežinojau kad su ja taip yra.Pirkau,nes blogumą nuima ir šiaip gerai tinka nėštukėms. Svarbiausia,kad gydytojai kai pasakiau,tai sako susitvarkys greit,o man taip tarpais užeina.Tarpais normaliai,tarpais vėl suskystėja... blush2.gif

o aš dabar geležies preparatą geriu, nes man nėščiųjų anemija, tai nuo geležies vėl tą reikaliuką sunku atlikti darosi.... blush2.gif aggressive.gif
Atsakyti
QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 03 02, 12:19)
klausykit,o kada jums tie viduriai pradėjo kietėti? Gal jau nuo trisdešimtos savaitės tik užkietėja? Nes aš dėl to problemų tfu tfu tfu,bet visai neturiu. Pas mane greičiau jau atvirkštinė situacija.Kaip sakant viskas lenda be problemų ir neprašomi.Dar pastebėjau,kad nėščiųjų arbata milupa palaisvina truputuką,jei kam domina,pabandykit,gal padės.Aš ją geriu,bet man asmeniškai to laisvinamojo poveikio kaip ir nereikia.

as galvoju kad gal ne visom si problema buna bet paziuresim kas bus toliau nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(indroska @ 2006 03 02, 21:44)
as galvoju kad gal ne visom si problema buna bet paziuresim kas bus toliau nestuke.gif

mergaitės, aišku, kad ne visom nestuke.gif taip būna... Juk vios skirtingos. Ne visom ir nosis būna užsikimšusi, ne visom nugarą skauda... na ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zirafos sese @ 2006 03 02, 16:01)
o aš dabar geležies preparatą geriu, nes man nėščiųjų anemija, tai nuo geležies vėl tą reikaliuką sunku atlikti darosi....  blush2.gif  aggressive.gif

aš ir prieš porą dienų pradėjau geležį gert,tai sakai nuo jo kietėja g.gif
Atsakyti
QUOTE(laiminga_mamyte @ 2006 03 03, 11:29)
aš ir prieš porą dienų pradėjau geležį gert,tai sakai nuo jo kietėja g.gif

Tai vienas iš šalutinių poveikių, bet vėlgi, ne visoms pasireiškia. O tau gal kaip tik bus į naudą. 4u.gif Nuo geležies dar gali pykinti. Tada aš darau kelių dienų pertrauką, po to vėl geriu. ax.gif
Atsakyti
na,manau man tai tikrai jei pasireikš tas šalutinis poveikis,tai bus tik į naudą smile.gif

O dėl pykinimo tai dar nepajutau nieko,tikiuos taip ir toliau,o tai pykinimo man per šiuos metus jau per akis
Atsakyti
Man ir prieš nestuke.gif kėtėdavo viduriai schmoll.gif Tai dabar stengiuosi valgyti daug jogurtų, jie man padeda, ypač Activia bigsmile.gif Geriu nemažai skysčių.
Atsakyti
Vidurių užkietėjimas
Šį nepatogumą sukelia pasikeitusi hormonų pusiausvyra, dėl kurios atsipalaiduoja virškinamojo trakto raumenys. Dar vidurius kietina sintetiniai geležies (Fe) preparatai. Valgykite daugiau šviežių vaisių ir daržovių, daigintų grūdų, ląstelienos, gerkite daug skysčių. Rytą pradėkite nuo stiklinės vandens. Darykite mankštą, plaukiokite baseine, daugiau judėkite.

www.vaikas.lt

Atsakyti