žinot, vien tik va toks pasikalbėjimas man sužadina viltį ir suteikia stiprybės, bei šiek tiek nubrėžia ribas, kuriose turėčiau pati darbuotis ir net personalą "rėmint". Nes iš tikro tai gyvenime nėra tokios įstaigos, nėra tokio žmogaus, kur galėtum nueit ir gauti atsakymą.
Pavyzdžiui, dėl vaiko tyrimų. Sutariam labai gerai su pediatre. Ji man atvirai sako: "nežinau, ką daryt.. Sakyk, kur dar nori siuntimo". Ir aš prašau... pasiskaitau kur, pasikalbu, pagalvoju, ir prašau...
QUOTE(akyte @ 2008 02 18, 21:13)
Manyciau, vardan pacio vaiko reikia ( jei yra galimybe ) pakeisti grupe. Jei nera galimybes, taip turbut as pati pasielgciau taip: rasciau laiko pastoveti uz duru su diktofonu rankose, netiketai uzklupta diktofono neisjungciau (paslepciau vidineje kiseneje), o isidejus i kisene bandyciau pamoralizuoti seiminike. Manau pagautume daug idomiu fakteliu. Nunesciau direktorei paklausyti, ir paprasyciau isspresti problema del zmogaus kiek imanoma greiciau. Negraziai rasau, bet padaryciau spaudima.
keisti grupę, ko gero, būtų nebloga išeitis. Šiek tiek bijau dėl adaptacijos... Bet mėginsiu.
Dėl įrašų... Ketinu rimtai įrašyti visos dienos ar net kelių dienų veiksmus.
QUOTE( )
O dabar pakalbekime apie Jusu vaiko hipotonija. Ji buna ivairiu formu, kuria forma turi Jusu mazylis?( raumenu hipotonija, žarnų kilpų hipotonija, kraujotakos hipotonija). Jei nenorite nerasykite nieko, cia bendraujama laisvai, Jus pati norite , kad bendrautume atvirai, bet ne per AZ.
manau, kad atvirai bendraujant aš gausiu daugiau informacijos. Kad ir kitos mamos, o gal užeis ir auklėtojos, pasidalins savo patirtim, o gal ir pačios atras sau naudingų dalykų.
Mano vaikui yra įgimta raumenų hipotonija. Jis neturi jėgos pirštuose. Netgi labai nekenčia sagų. Tai drabužius perku arba per galvą rengiamus, arba su užtrauktuku. Tačiau ir užtrauktuku nemoka naudotis. Moka tik atitraukti.
Neturi jėgos ir rankose. Pavyzdžiui, pakabintas ant skersinio, atsileidžia iš karto. Vaikas antsvorio neturi.
Atsisėdo metukų amžiaus, pradėjo vaikščioti beveik dviejų metų. Kai jam buvo gal 7 mėnesiai, Klinikų neurologai įrašę buvo "cerebrinis paralyžius", o man pasakė "nevaikščios", nes per pilvą braukdami nerado jokio reflekso. Tą pačią dieną atsidūriau raidos centre.
Dar po poros mėnesių padarė kompiuterinę tomografiją, ir atmetė cerebrinį. Įrašė hipotonija ir mišrus raidos sutrikimas.
Dar grįžtant atgal, nėštumas buvo lengvas, gimdymas per cezarį iškart, vos nubėgus žaliems vaisiaus vandenims. Gestacinis amžius 38 sav. Apgar 9-9.
QUOTE( )
Nepagalvojot , o gal vaikai baudziami tualetu? gal juos ten nuveda pvz.tamsoje pastoveti? manau butent tualetas ir bus kabliukas del Jusu vaiko "darymo" i kelnes. Is patirties zinau, kad per nelyg didelis bambejimas seimininkes neturetu varyti streso,bet jei ji tik burba, bet grubus isplesimai zaislu is ranku, staigus uzrekimas, stumdymas vaiku, tikrai yra zala vaikui, kuris irgi gali buti viena is priezasciu "krovomo" i kelnes. Be to, jei remtis aplamai vaiko psichologija, tai ir visiskai normalus vaikai kartais savo protesta pareiskia "krovimu " i kelnes. Va tada ir prasideda ieskojimas , nuo ko , kas taip vaika vercia daryti, kodel jis taip daro ir t.t. Taciau Jusu atveju vaiko nepakalbinsi. Vadinasi reikia remtis vidine mamos nuojauta.
gal kiti vaikai baudžiami

ir manasis tai mato... Auklėtoja yra manęs klaususi, ar ji gali mano vaiką nutempti per prievartą į wc. Nes grupėj yra toks berniukas, kurį tempia per prievartą. Na, nemačiau to savo akimis, bet "tempimas per prievartą" mano fantazijose gana brutalus veiksmas. Auklėtojos sako, kad tas vaikas tada atlieka savo gamtinius reikalus.
Aš auklėtojai tikrai nepritariau dėl savo vaiko tempimo, nes ko jau ko, o prievartos tai jis neperneša. Tada jau tikrai nebesusitartų jokiu klausimu.
Dėl to, kad mano vaikas taip protestuoja prieš darželį. Visgi galvoju, kad labiau NE, negu TAIP. Manau, kad jam patinka daržely.
QUOTE( )
Noreciau, kad aprasytumete, kaip vaikas eina i darzeli, kaip jis elgiasi ryte namie ir keliones metu, prie darzelio duru ir jau iejus i grupe.
Keliasi pats, aš jo nežadinu. Mes einam į darželį tada, kada atsikeliam, pavalgom. Žodžiu, iki 10 val prisistatom. Valgo pusryčius su mažesniu broliu. Kartais parodo, kokį bliuzoną nori vilktis, kurią kepurę jam dėti. Pasiima savo miego žaislą ir laukia prie durų, kol sugaudysiu mažąjį brolį.
Į mašiną lipa pats. Jei apsnigta, būtinai valo mašiną, gramdo langus. Po to įjungia valytuvus - čia man uždrausta, labai pyksta, jeigu aš užsimiršus tai padarau.
Važiuoja ramiai, kartais mano dėmesį atkreipia į dideles mašinas.
Prie darželio irgi pats išlipa, palaukia kol pasiimu brolį ir pirmas eina į pastatą. Drąsiai, energingai. Nestoviniuoja, nedvejoja prie laiptų, ar grupės durų.
Peraunu. Nurengiu. Iš rūbinės į grupę eina jau kiek dvejodamas, tarpdury stabteli, stebi vaikus.
Kartais pasigendu jo atsisveikinimo, nes kol aš pakabinu striukę, sutvarkau jo batus, tai jis jau būna grupėj, ir įlenda kur nors tarp žaislų, ar į namuką. Kviečiuos jį atsilabint, pasakau, kada ateisiu, bet jis tada nekreipia į mane dėmesio.
QUOTE( )
Atsakykite i klausima---Ar Jusu mazylis megsta suptis supynemis? Kiek supratau su koordinacija viskas gerai, tada papasakokite kokius fizinius pratimus jisai daro ir sugeba padaryti? Del smulkiosios motorikos , ka galite papasakoti, kiek ir ka jis sugeba padaryti, kokius zaidimus zaidzia? Noreciau susipazinti artimiau su Jusu vaiko gabumais, zinoma jei Jus pati norite apie tai kalbeti.
Patinka suptis. Namie turim supynes. Yra keletą kartų jose užmigęs.
Pratimai kokie.. na nepriprašau pašokinėt ant vienos kojos. Šokinėja ant dviejų. Nerangiai. Nušoka ant dviejų kojų nuo žemo aukščio.
Bijo lipti kopėtėlėm. Jei užlipa, tai žemyn jau nesugeba nusileist. Reik nukelt.
Smulkioji motorika. Veria karoliukus, plastikinius tokius, gan didelius, barbiškus. Specialiai pirkau. Veria prikandęs lūpą ir pasinėręs į darbą.
Tačiau mane liūdina tai, kad jis visai nenori spalvinti, nepataiko į kontūrą.. Ką nupiešia "suprantamo", tai saulę. Žmogaus - ne. Namo - ne. Piešia linijomis daugiau. Raidos centre sakiau, ar tai tik ne autistiniai piešiniai.. sako - ne, "sliekiniai".
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...