Įkraunama...
Įkraunama...

Darželio aukletojų pareigos,taisyklės

QUOTE(Voverė @ 2008 05 23, 00:57)
lotuliukas.gif  Naitas nebe pirmą darželį keičia ir vis jai kažkas negerai . Todėl aš jau pradedu manyti, kad ne darželyje problema, o pačioje mamoje. Kažkaip šita motera man "įstrigusi" darželių temoje kaip viskuom nepatenkinta asmenybė.

Jei atidziai skaitai, pamatytum, kad naito berniukas turi tam tikru problemu, kuriu darzelio aukletojos nenori ar nesugeba pripazinti , tiksliau spresti g.gif (juk musu visuomene tokia tolerantiska doh.gif )

Naitai, kaip jums sekasi toliau? Tokio akivaizdaus mano vaiko nuvertinimo neatleisciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Titia: 23 gegužės 2008 - 13:45
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 05 22, 16:04)
Naitai,kodel nepasikalbejot su aukletoja akis i aki,kodel nepaklauset,kodel ji nekele ragelio,nesusitikote sutartoje vietoje ir t.t......perskaicius jusu posta kazkodel, ir man kilo mintis,jo aukletoja uzssiima,ugdo,tik jos poziuriu geresnius,pazangesnius ar dar kaip pavadinti,na nebeisnesa mintys,nuo tokio elgesio. unsure.gif
nezinau ar begaleciau vesti savo vaikuti pas aukletoja,kuri ji taip akivaizdziai atstumia unsure.gif

pasikalbėjau.. vakar.. išklojau viską taip, kaip forume. Ji pati pradėjo kalbą apie tai. Pradėjo atsiprašinėti, kad įvyko nesusipratimas. Tada aš jai pritariau ir išdėsčiau savo mintis apie patogesnius vaikus, apie pasirinktinį ugdymą ir t.t. Tiesą sakant, labai ir nesigynė. Tada ir labai bartis ar pulti ją nesinorėjo. Ir aš suprantu, kad vienai sunku su vaikais viešoj atviroj vietoj, kad yra rizika kokiam nors nelaimingam atsitikimui. Žodžiu, pažadėjo, kad daugiau tokios "atrankos" nebus bent jau mano vaiko atžvilgiu.
Šįryt vėl trumpai pasikalbėjom. Man patiko, kad nereikia žaisti katę ir pelę, ir noriu, kad ji taip pat tiesiai šviesiai pasakotų apie mano vaiką - kas gerai, kas blogai ir pan.

QUOTE(Voverė @ 2008 05 23, 08:57)
lotuliukas.gif  Naitas nebe pirmą darželį keičia ir vis jai kažkas negerai . Todėl aš jau pradedu manyti, kad ne darželyje problema, o pačioje mamoje. Kažkaip šita motera man "įstrigusi" darželių temoje kaip viskuom nepatenkinta asmenybė.

Voveryt, ir aš tave atsimenu mirksiukas.gif Negerai meluot bigsmile.gif
išėjom iš pirmo gyvenime lankyto darželio, nes ten TRIS savaites vaiko niekaip neišvedė iš rūbinės. Sakydavo - jis mūsų neklauso doh.gif Kiek ryte galima su vaiku atsisveikinėt? Palikdavau ir rasdavau rūbinėj... Kartą net to darželio med punkto darbuotoja pasakė - tu jį pasiimk, nes taps ligoniu.

Ir dar. Pirmame darželyje vaikas turėjo savo lovelę pietų miegui. Miegojo joje apie dvi savaites. Ir ką manot? Vieną dieną žiūriu, jis jau kitoj lovelėj. Kodėl? - klausiu, - perkėlėt? Sako, jo lovelės norėjo labai viena mergaitė, tai ir perkėlėm doh.gif
Tai mano vaikas gi negali kalbėti, jis nepasiskųs. Gal jo kas klausė, ar jis sutinka užleisti savo vietą??
Todėl tokios mamos kaip aš ir tampa labai "nepatogiomis", ane, Voveryt?

Dabar lankom antrą vaiko gyvenime darželį.
Ir nesu viskuom nepatenkinta. Esu labai patenkinta vaiko logopede (beje, teko keisti, nes pirmoji pavadino tokius nekalbančius vaikus "mėšlu"), dar esu labai patenkinta spec pedagoge, muzike ir kineziterapeute. Ir viena iš dviejų auklėtojų.

O kad dėl pačios darželių sistemos reiškiu savo mintis - tai atsiprašau, čia jau mano teisė. Vien tik girti tą sistemą tegali arba darželių steigėjai, arba direktoriai...

QUOTE(Titia @ 2008 05 23, 15:43)
Jei atidziai skaitai, pamatytum, kad naito berniukas turi tam tikru problemu, kuriu darzelio aukletojos nenori ar nesugeba pripazinti , tiksliau spresti g.gif  (juk musu visuomene tokia tolerantiska doh.gif )

Naitai, kaip jums sekasi toliau? Tokio akivaizdaus mano vaiko nuvertinimo neatleisciau.

papasakojau, kad pasikalbėjau labai atvirai. Ir nėra čia ko slėpti.
Va ir TU galvoji, kad jį nuvertino. Ir aš taip pagalvojau. Bet man reikėjo pasitikrinti. Nes kai auklėtoja pasakė, jog jo nesiveš, nes JAM PER SUNKU, man buvo labai netikėta ir nesugalvojau, ką atsakyt. Dar pagalvojau, kad gal ji auklėtoja, ji žino ką kalba.
Bet žmonės doh.gif kas gali būti per sunku vaikui zoosode? aš gi su juo ne kartą buvau. Taip, buvo per sunku MAN, tik ne jam.

Be to, po truputį pradedu manyti, kad negerai yra grupės auklėtojoms daug žinoti apie auklėtinio diagnozes. Aš maniau, kad žinodamos, jos lengviau suras priėjimą prie jo. Bet... žinojimas tik nuteikia stereotipams ir kartais gal net išankstinei nuostatai, nurašymui.
Atsakyti
Naitai, as galvoju, kad tu tikra saunuole 4u.gif Tikrai, sugebi spresti problema,ramiai issiaiskinai su aukletoja. As pati esu karstakose, turbut galvociau, kaip cia dabar tai aukletojai aitsilyginus doh.gif , bet ramiai apsvarscius pritarciau, kad tavo sprendimas ramiai be uzuolanku pasikalbeti daug geresnis 4u.gif
Atsakyti
Žinau, kad Naito vaikas turi raidos problemų . Šitoje vietoje Naitui tikrai linkiu stiprybės ir kantrybės.Bet ne tame aš problemą matau, kas liečia Naito problemas su darželiais.
viena is temu Mamos keistas ir nepagrįstas "karingumas" yra pastebėtas ir kitose temose.
Žinant tokį impulsyvumą aš bandau įsivaizduoti kaip Naitas bendrauja su auklėtojomis ir auklyte. Jei prišlapintos kelnės visada pasitinkamos su priekaištais, tai savaime aišku darbuotojos kaip kuri moka, taip ir atsako. O va tokiu elgesiu jūs norom nenorom užsitraukiate antipatiją sau ir savo vaikui. Aišku nenorėčiau tikėti, kad jos skriaudžia jūsų vaiką jausdamos tą antipatiją, bet duodu žodį jūs darbuotojoms įvarote "stresą" ir galbūt jos bijodamos tų "šlapių kelnių" , kurios pasitinkamos su priekaištais joms, veda jūsų vaiką į tualetą per prievartą vardan tos ramybės g.gif O toliau jau galbūt vaikas kenčia ir t.t. ir pan. ....... ko pasekmė gal ir yra tos šlapios kelnės.
Aišku pradėsite moralizuoti ........... kaip pvz "kodėl aš turiu laižyti auklėtojai užpakalį" ............. bet tokia jau ta visuomenė .... Sakysite patys tokią kuriame. Kodėl turime kažkam pataikauti ? Taip .... galime priešintis, pykti, bet aš niekada to nedaryčiau, kas liečia mano vaiką. Nes mes suaugę žmonės tai iškęsime, o vaiką traumuosime. Jei reikėtų, aš ir kyšį nuneščiau, kad tik tai padėtų. O jei ne, tai viso gero.
Ir dar, Naitai. Žinok, kad ranka ranką plauna. Ir jei jau turi konfliktų su vienomis darbuotojomis, nemanyk naiviai, kad ta geroji auklėtoja yra tikrai gera. Aš manau ji yra gera aktorė mirksiukas.gif

Ajai ...... tiek prirašiau, bet mano anotacija būtų tokia. Nekonfliktuokite, nepriekaištaukite, o siūlykite ir maloniai paprašykite. Visgi jos dirba su jūsų vaikais. Jei nepadeda, tai geriau ieškokite geresnių pedagogų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Voverė: 23 gegužės 2008 - 19:16
[quote=Voverė,2008 05 23, 20:14]
Žinau, kad Naito vaikas turi raidos problemų . Šitoje vietoje Naitui tikrai linkiu stiprybės ir kantrybės.Bet ne tame aš problemą matau, kas liečia Naito problemas su darželiais.
viena is temu Mamos keistas ir nepagrįstas "karingumas" yra pastebėtas ir kitose temose.
Žinant tokį impulsyvumą aš bandau įsivaizduoti kaip Naitas bendrauja su auklėtojomis ir auklyte. Jei prišlapintos kelnės visada pasitinkamos su priekaištais, tai savaime aišku darbuotojos kaip kuri moka, taip ir atsako. O va tokiu elgesiu jūs norom nenorom užsitraukiate antipatiją sau ir savo vaikui.
4u.gif Tikrai pritariu mirksiukas.gif Si mama matyt galvoja,kad jos problemos turi visada rupeti aukletojoms g.gif Juk aukletoja dirba ne tik su jos vaiku,bet ju ,kaip rase ji,yra dar devyni,tai gal mamytei reiketu nereikalauti ,o paciai pasirupinti savo atzalele, pvz.pasamdyti aukle,kuri priziuretu TIK jos vaika,ir nereiktu lakstyti po darzelius,reikalaujant visisko atsidavimo jos vaikui mirksiukas.gif Taip ,sakysite,kad tai nemazi pinigai,taip,sutinku mirksiukas.gif ,bet tada gali ir pareikalauti tokios prieziuros kokios tikiesi mirksiukas.gif O dabar pasiklausius tai taip iseina: as "kepsiu" vaikelius ,o jus "privalote" vykdyti mano reikalavimus g.gif blush2.gif
Atsakyti
[quote=NEFRITAS,2008 05 23, 23:56]
[quote=Voverė,2008 05 23, 20:14]
Žinant tokį impulsyvumą aš bandau įsivaizduoti kaip Naitas bendrauja su auklėtojomis ir auklyte. Jei prišlapintos kelnės visada pasitinkamos su priekaištais, tai savaime aišku darbuotojos kaip kuri moka, taip ir atsako. O va tokiu elgesiu jūs norom nenorom užsitraukiate antipatiją sau ir savo vaikui.
4u.gif Tikrai pritariu mirksiukas.gif Si mama matyt galvoja,kad jos problemos turi visada rupeti aukletojoms g.gif Juk aukletoja dirba ne tik su jos vaiku,bet ju ,kaip rase ji,yra dar devyni,tai gal mamytei reiketu nereikalauti ,o paciai pasirupinti savo atzalele, pvz.pasamdyti aukle,kuri priziuretu TIK jos vaika,ir nereiktu lakstyti po darzelius,reikalaujant visisko atsidavimo jos vaikui mirksiukas.gif Taip ,sakysite,kad tai nemazi pinigai,taip,sutinku mirksiukas.gif ,bet tada gali ir pareikalauti tokios prieziuros kokios tikiesi mirksiukas.gif O dabar pasiklausius tai taip iseina: as "kepsiu" vaikelius ,o jus "privalote" vykdyti mano reikalavimus g.gif blush2.gif
[/quote]
drinks_cheers.gif nu jau prieš Naitą nors ant galvos šokinėk,vistiek neįtiksi.Užjaučiu tas auklėtojas...nuoširdžiai...Stiprybės palinkėčiau su tokia mama bendraujant.Arba neištverčiau,pasiųsčiau...
Atsakyti
Vaikui (dazniausiai) su raidos sutrikimais reikalingas kuo didesnis bendravimas su kitais vaikais. Aukle problemos neispres. O kad musu visuomene daznai nemegsta kitokiu, nei patys tai teisybe. Taip, Naita pastebejau ir kitose temose. Ir visada zaviuosi mama, kuri kovoja uz savo vaika. Mano nuomone gana taktiskai, nei kad kai paklausai darytu kitos mamos. Beja, jei rastum savo vaika pastoviai slapia, nesutvarkyta ka tyletum?
Nukrypome nuo temos truputi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Titia: 24 gegužės 2008 - 02:08
QUOTE(naitas @ 2008 02 13, 16:35)
Paskutiniu metu pradėjau kasdien gauti ryšuliukus su šlapiais vaiko drabužiais.

QUOTE(naitas @ 2008 02 13, 19:53)
Vėl parsivežiau vaiką su "ryšuliuku".
Bet darželio negaliu keisti. Labai gerą logopedę vaikui gavau  wub.gif

Titia, vaikas yra sutvarkytas, nepaliekamas šlapias. Ir Naitas sako, kad vaikas gana noriai eina į darželį. Tas rodo, kad jam visai ten patinka. Reikia tuo tik džiaugtis.

O va sekantis postas rodo savojo "Aš" išsikėlimą. Na ir kas .... tegul nesisveikina. Aš su sau nepatinkančiais žmonėmis irgi nesisveikinu. K čiortu.
QUOTE(naitas @ 2008 02 15, 11:18)

Ta smarkuolė jau dabar leidžia sau nesisveikinti su manim.

Aš irgi , Titia, žaviuosi žmonėmis kurie kovoja už vaikus. Bet reikia mokėti tai daryti taktiškai. Pasikartosiu ..... tie žmonės toliau dirbs su tavu vaiku. O užsitraukęs antipatiją, ta antipatija persiduos ir tavam vaikui. Aišku darbuotojos vaiko gal ir neskriaus, bet ir mylimas jis nebus. O vaikai labai tai jaučia.

Naitai, jei tavo vaikas noriai eina į darželį, tai tikrai patariu ramiau į viską reaguoti. Bet kažin ar jau nepadarei nebepataisomos klaidos, kuri lems tavo ir tavo vaiko tolesnius santykius su tomis darbuotojomis. Nuoširdžiai linkiu, kad taip nebūtų.

Naitai, dar rašei, kad tavo vaikas, nemėgsta (jei taip galima pavadint) nešvarių tualetų ir pamatęs "gerą ir kvapnų" vaizdelį lekia kuo toliau. Tai tikrai gali būti priežastis, dėl ko vaikas šlapinasi į kelnes. Beja mano penkiametė dukra irgi jau trys metai neina pas anytą į tualetą po "pagerinto" vaizdelio (jos žodžiais, ten buvo prišikta ir nenuleista). Iki šiolei ji ten pasiima šikpuodį ir nešasi reikalus daryti į kambarį. Nepadeda įkalbinėjimai, kad tualete jau yra švaru ...... . Jei ir tavo vaikui galėtų būti ši priežastis, tai patarimo šioje vietoje neturiu schmoll.gif
Dar mano dukra niekada nedaro "antro" reikalo daželyje .....randu paterliotas kelnaites, bet ji vistiek kenčia ir neša viską namo. Irgi su šita problema nieko padaryti negaliu schmoll.gif , o ir priežasties neišsiaiškinu. Darželyje jai tikrai patinka, auklėtojos superinės. Paklausus, kodėl neina ten į tualetą daryti "antro" reikalo atsako ...... "Nežinau.... nenoriu" arba "aš noriu daryti namie" unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Voverė @ 2008 05 24, 11:35)
Titia, vaikas yra sutvarkytas, nepaliekamas šlapias.  Ir Naitas sako, kad vaikas gana noriai eina į darželį. Tas rodo, kad jam visai ten patinka. Reikia tuo tik džiaugtis.

O va sekantis postas rodo savojo "Aš" išsikėlimą. Na ir kas .... tegul nesisveikina. Aš su sau nepatinkančiais žmonėmis irgi nesisveikinu. K čiortu.
Aš irgi , Titia, žaviuosi žmonėmis kurie kovoja už vaikus. Bet reikia mokėti tai daryti taktiškai. Pasikartosiu ..... tie žmonės toliau dirbs su tavu vaiku. O užsitraukęs antipatiją, ta antipatija persiduos ir tavam vaikui. Aišku darbuotojos vaiko gal ir  neskriaus, bet ir mylimas jis nebus. O vaikai labai tai jaučia.

Naitai, jei tavo vaikas noriai eina į darželį, tai tikrai patariu ramiau į viską reaguoti. Bet kažin ar jau nepadarei nebepataisomos klaidos, kuri lems tavo ir tavo vaiko  tolesnius santykius su tomis darbuotojomis. Nuoširdžiai linkiu, kad taip nebūtų.

Naitai, dar rašei, kad tavo vaikas, nemėgsta (jei taip galima pavadint) nešvarių tualetų ir pamatęs "gerą ir kvapnų" vaizdelį lekia kuo toliau. Tai tikrai gali būti priežastis, dėl ko vaikas šlapinasi į kelnes. Beja mano penkiametė dukra irgi jau trys metai neina pas anytą į tualetą po "pagerinto"  vaizdelio (jos žodžiais, ten buvo prišikta ir nenuleista). Iki šiolei ji ten pasiima šikpuodį ir nešasi reikalus daryti  į kambarį. Nepadeda įkalbinėjimai, kad tualete jau yra švaru ...... . Jei ir tavo vaikui galėtų būti ši priežastis, tai patarimo šioje vietoje neturiu  schmoll.gif 
Dar mano dukra niekada nedaro "antro" reikalo daželyje .....randu paterliotas kelnaites, bet ji vistiek kenčia ir neša viską namo. Irgi su šita problema nieko padaryti negaliu  schmoll.gif , o ir priežasties neišsiaiškinu. Darželyje jai tikrai patinka, auklėtojos superinės. Paklausus, kodėl neina ten į tualetą daryti "antro" reikalo atsako ...... "Nežinau.... nenoriu" arba "aš noriu daryti namie"  unsure.gif

Del antro reikalo,tai daugelis nedaro jo kitose,svetimose vietose...nu ne blink.gif .. blink.gif kad Naitas yra nusistatęs prieš darželius,tai čia tikrai aišku.Toks vaizdas,kad ten tiktai gyvuliai.beširdžiai ir visi atmatos dirba,kurie nesugeba įtikti įnoringai mamytei,nors vaikui gal ten visai ir patinka. Bet mamos nuotaika,nusistatymą jaučia ir vaikas.Reikia nusiteikti optimistiškiau,vaikutis irgi drąsesnis bus. O grupių kaitaliojimas jam tikrai nieko gero neatneš.Sėkmės ir sti[rybės Naitui ir kitoms mamytėms(neieškant kaltų dėl savo pačių nesėkmių). ax.gif
Atsakyti
Bet grizkime prie isvykos i zoo soda. Jus pritariate, kad aukletoja pasiielge teisingai iskirdama is grupes kelis vaikus? Ir ka jus butumete dare Naito vietoje: leke pas darzelio direktore skustis, pas aukletoja "su laukneseliu" , ar butumete nueje ir pasake aukletojai ka galvojate apie toki jos poelgi g.gif Juk vaiko aukletoja gali nemegti del daugelio priezasciu ir jei kita karta taip bus elgiamasi su jusu vaiku?
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2008 05 24, 16:03)
Bet grizkime prie isvykos i zoo soda. Jus pritariate, kad aukletoja pasiielge teisingai iskirdama is grupes kelis vaikus? Ir ka jus butumete dare Naito vietoje: leke pas darzelio direktore skustis, pas aukletoja "su laukneseliu" , ar butumete  nueje ir pasake aukletojai ka galvojate apie toki jos poelgi g.gif  Juk vaiko aukletoja gali nemegti del daugelio priezasciu ir jei kita karta taip bus elgiamasi su jusu vaiku?

Siaip man isvis ta isvyka yra idomus reikalas g.gif nera taip paprasta suorganizuoti. O jei jau daroma, tai visi vaikai vezami, nebent tevai nesutinka. unsure.gif Buna puse grupes vaziuoja, bet del to, kad kokiam nors konkurese dalyvauja, bet i zoologijos soda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelyte mazyte: 24 gegužės 2008 - 15:09
QUOTE(Titia @ 2008 05 24, 15:03)
Bet grizkime prie isvykos i zoo soda. Jus pritariate, kad aukletoja pasiielge teisingai iskirdama is grupes kelis vaikus?

Aš manau, kad auklėtoja dirbdama su spec. poreikių vaikais per daug užsimojo. Tada nebūtų buvę tokių problemų. Tokia išvyka galima tik su tėvų arba nemažu būriu ten dirbančių darbuotojų pagalba. Šitoje situacijoje auklėtojos nepateisinu . Arba visi arba nei vienas schmoll.gif
Mūsų darželyje tolimesnes keliones vaikai pradėjo tik šiemet. Jie jau visi penkiamečiai- šešiamečiai, bet be raidos sutrikimų. Ale ir tai važiuoja pusė personalo. O iki to laiko "virė savo katile", o jei kur išeidavo, tai maksimum iki kito arčiausiai esančio darželio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Voverė: 24 gegužės 2008 - 15:47