QUOTE(jolita.martyna @ 2008 05 22, 16:04)
Naitai,kodel nepasikalbejot su aukletoja akis i aki,kodel nepaklauset,kodel ji nekele ragelio,nesusitikote sutartoje vietoje ir t.t......perskaicius jusu posta kazkodel, ir man kilo mintis,jo aukletoja uzssiima,ugdo,tik jos poziuriu geresnius,pazangesnius ar dar kaip pavadinti,na nebeisnesa mintys,nuo tokio elgesio.

nezinau ar begaleciau vesti savo vaikuti pas aukletoja,kuri ji taip akivaizdziai atstumia
pasikalbėjau.. vakar.. išklojau viską taip, kaip forume. Ji pati pradėjo kalbą apie tai. Pradėjo atsiprašinėti, kad įvyko nesusipratimas. Tada aš jai pritariau ir išdėsčiau savo mintis apie patogesnius vaikus, apie pasirinktinį ugdymą ir t.t. Tiesą sakant, labai ir nesigynė. Tada ir labai bartis ar pulti ją nesinorėjo. Ir aš suprantu, kad vienai sunku su vaikais viešoj atviroj vietoj, kad yra rizika kokiam nors nelaimingam atsitikimui. Žodžiu, pažadėjo, kad daugiau tokios "atrankos" nebus bent jau mano vaiko atžvilgiu.
Šįryt vėl trumpai pasikalbėjom. Man patiko, kad nereikia žaisti katę ir pelę, ir noriu, kad ji taip pat tiesiai šviesiai pasakotų apie mano vaiką - kas gerai, kas blogai ir pan.
QUOTE(Voverė @ 2008 05 23, 08:57)

Naitas nebe pirmą darželį keičia ir vis jai kažkas negerai . Todėl aš jau pradedu manyti, kad ne darželyje problema, o pačioje mamoje. Kažkaip šita motera man "įstrigusi" darželių temoje kaip viskuom nepatenkinta asmenybė.
Voveryt, ir aš tave atsimenu

Negerai meluot
išėjom iš pirmo gyvenime lankyto darželio, nes ten TRIS savaites vaiko niekaip neišvedė iš rūbinės. Sakydavo - jis mūsų neklauso

Kiek ryte galima su vaiku atsisveikinėt? Palikdavau ir rasdavau rūbinėj... Kartą net to darželio med punkto darbuotoja pasakė - tu jį pasiimk, nes taps ligoniu.
Ir dar. Pirmame darželyje vaikas turėjo savo lovelę pietų miegui. Miegojo joje apie dvi savaites. Ir ką manot? Vieną dieną žiūriu, jis jau kitoj lovelėj. Kodėl? - klausiu, - perkėlėt? Sako, jo lovelės norėjo labai viena mergaitė, tai ir perkėlėm
Tai mano vaikas gi negali kalbėti, jis nepasiskųs. Gal jo kas klausė, ar jis sutinka užleisti savo vietą??
Todėl tokios mamos kaip aš ir tampa labai "nepatogiomis", ane,
Voveryt?
Dabar lankom antrą vaiko gyvenime darželį.
Ir nesu viskuom nepatenkinta. Esu labai patenkinta vaiko logopede (beje, teko keisti, nes pirmoji pavadino tokius nekalbančius vaikus "mėšlu"), dar esu labai patenkinta spec pedagoge, muzike ir kineziterapeute. Ir viena iš dviejų auklėtojų.
O kad dėl pačios darželių sistemos reiškiu savo mintis - tai atsiprašau, čia jau mano teisė. Vien tik girti tą sistemą tegali arba darželių steigėjai, arba direktoriai...
QUOTE(Titia @ 2008 05 23, 15:43)
Jei atidziai skaitai, pamatytum, kad naito berniukas turi tam tikru problemu, kuriu darzelio aukletojos nenori ar nesugeba pripazinti , tiksliau spresti

(juk musu visuomene tokia tolerantiska

)
Naitai, kaip jums sekasi toliau? Tokio akivaizdaus mano vaiko nuvertinimo neatleisciau.
papasakojau, kad pasikalbėjau labai atvirai. Ir nėra čia ko slėpti.
Va ir TU galvoji, kad jį nuvertino. Ir aš taip pagalvojau. Bet man reikėjo pasitikrinti. Nes kai auklėtoja pasakė, jog jo nesiveš, nes JAM PER SUNKU, man buvo labai netikėta ir nesugalvojau, ką atsakyt. Dar pagalvojau, kad gal ji auklėtoja, ji žino ką kalba.
Bet žmonės

kas gali būti per sunku vaikui zoosode? aš gi su juo ne kartą buvau. Taip, buvo per sunku MAN, tik ne jam.
Be to, po truputį pradedu manyti, kad negerai yra grupės auklėtojoms daug žinoti apie auklėtinio diagnozes. Aš maniau, kad žinodamos, jos lengviau suras priėjimą prie jo. Bet... žinojimas tik nuteikia stereotipams ir kartais gal net išankstinei nuostatai, nurašymui.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...