QUOTE(Sanita @ 2009 06 19, 15:36)
Labai gaila kad su vaikais dirba daug pedagogu visai nesuprantantys vaiko psichologijos (nes to jie yra neruosemi) ir ne kiekvienam yra skirta moketi bendrauti su vaikais.. Pakliuvus i tokia grupe jautrem, sunkiai ieinanciam i kolektyva zmoguciuj grese labai rimtos ligos 
Na ir nusnekejote i lankas!
QUOTE(Dilgynė @ 2009 06 19, 16:09)
Vaiku psichologijos jas moko (priklauso nuo destytojo), bet kartais tos psichologijos zinios ir su vienu nepritaikomos, o kur niolika (uzuojauta aukletojom). Mano manymu vienas l/d pedagogas kokybiskai dirbti gali su 5-10 vaiku (priklausomai nuo amziaus).
Man atrodo, kad daug priklauso nuo darzelio vadovo. Vienas leidzia vesti vaikus, turincius temperaturos, vemiancius, viduriuojancius; nesugeba suorganizuoti tvoros sutaisymo; leidzia dirbti grupeje po viena... Tokiu atveju vaikai lieka nepriziureti ne del aukletoju kaltes. Neisivaizduoju kaip galima palikti visus vaikus kieme, o viena vesti i tualeta.
Su siaubu laukiu darzelio pradzios, bet... Guodziu save tuo, kad dabar bent sadizmo bus maziau. Tik nesakykit, kad ir dabar vaikams prievarta kisamas maistas, tampomi ir musami, pvz., del nuovargio...
Man atrodo, kad daug priklauso nuo darzelio vadovo. Vienas leidzia vesti vaikus, turincius temperaturos, vemiancius, viduriuojancius; nesugeba suorganizuoti tvoros sutaisymo; leidzia dirbti grupeje po viena... Tokiu atveju vaikai lieka nepriziureti ne del aukletoju kaltes. Neisivaizduoju kaip galima palikti visus vaikus kieme, o viena vesti i tualeta.
Su siaubu laukiu darzelio pradzios, bet... Guodziu save tuo, kad dabar bent sadizmo bus maziau. Tik nesakykit, kad ir dabar vaikams prievarta kisamas maistas, tampomi ir musami, pvz., del nuovargio...
Priklauso ne nuo destytojo,o nuo pacio pedagogo,nes visus mokina (kartojuosi) psichologijos
Vadovas neuzsima tokiais reikalai,o aukletoja visa juridiska teise turi neleisti i grupe sergancio vaiko!
Na,nezinau kur prisiskaitet tokiu baisybiu,aisku yra visokiu zmoniu,visokiuose darbuose,bet kodel reikia is karto "nusistatyti" priesiskai