Įkraunama...
Įkraunama...

Darželio aukletojų pareigos,taisyklės

Sveikos mamytės 4u.gif

Esu nėštukė smile.gif Gulėdama pradėjau galvoti apie vaikų darželius ir primąsčiau pakalbėti apie lopšelinukų auklėtojas smile.gif Gal galite bent maždaug nupasakoti ką auklėtojos daro (kaip ugdo) mažiausiuosius smile.gif
Ir ar esate (buvote) patenkinta savo leliukų auklėtojomis?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
[quote=Adairute,2011 08 14, 16:00]
Aš esu labai patenkinta savo Pupos lopšelio auklėtoja thumbup.gif thumbup.gif Tiek daug vaikas išmoksta per vienerius metus bigsmile.gif Jos darbą labai vertinu, reikalinga ir sunku: daug ne tik protinio, bet ir fizinio darbo. Vaikas mokosi surasti savo spintelę, vietą prie stalo, puodelį, rankšluostį ir t.t., savarankiškai valgyti, rengtis. Dirba su ugdymo priemonėmis, mokosi dainuoti, šokti, eilėraštukų.
Atsakyti
kokia nuostabia auklyte turejote!!!! 4u.gif
musiske buvo sena, matyt jau atidirbus savo, todel su vaikais nieko nedarydavo.. o atejus priekaistaudavo, kad vaikas nemoka sisioti i puoduka, kad nemoka pats valgyti ir panasiai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazhylja @ 2011 09 11, 21:49)
kokia nuostabia auklyte turejote!!!!  4u.gif
musiske buvo sena, matyt jau atidirbus savo, todel su vaikais nieko nedarydavo.. o atejus priekaistaudavo, kad vaikas nemoka sisioti i puoduka, kad nemoka pats valgyti ir panasiai  verysad.gif

blink.gif o siaube, juk vaikams nesvarbu ar ji atidirbus savo ar ne doh.gif Nepasisekė tikrai unsure.gif Vat dėl tokių dalykų esu už, kad pedagogai anksčiau eitų į pensiją ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Lyra*: 12 rugsėjo 2011 - 18:05
sveikutes 4u.gif ydomu pasidare,gal kas zinote... kokios pareigos yeina auklytem vaiku darzeliuose? ka jus turi daryti,o ko neprivalo... ar bent gal zinote kur rasti straipsniuka apie tai pasiskaitineti? aciu visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 01 16, 11:34)
sveikutes 4u.gif  ydomu pasidare,gal kas zinote... kokios pareigos yeina auklytem vaiku darzeliuose? ka jus turi daryti,o ko neprivalo... ar bent gal zinote kur rasti straipsniuka apie tai pasiskaitineti? aciu visoms 4u.gif

Auklytes dar kitaip vadinamos - aukletoju padejejos, jos turi priziureti grupes svara, padeti aukletojai nurengti - aprengti vaikucius, tiek miegui, tiek einant i lauka...
Atsakyti
QUOTE(Nedulė @ 2012 01 16, 11:38)
Auklytes dar kitaip vadinamos - aukletoju padejejos, jos turi priziureti grupes svara, padeti aukletojai nurengti - aprengti vaikucius, tiek miegui, tiek einant i lauka...

man seip yra ydomu paciu aukliu pareigos? nes kaip tik ateinu tai randu dukra visa isipasiuse,kelnes nusmuke eina kaip 'bomze" nusmukusiom kelnem... dukra pasakoja kad jos tik kava geria daugiau nieko g.gif liepiu nuet jei pasakyt ar paprasyti kelnias patvarkyti ar tai bliuskute kada pati negali ar tai nemoka,tai sake dukra jog netvarko... tai man ydomu uz ka lt jom moket....? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 01 16, 08:55)
man seip yra ydomu paciu aukliu pareigos? nes kaip tik ateinu tai randu dukra visa isipasiuse,kelnes nusmuke eina kaip 'bomze" nusmukusiom kelnem... dukra pasakoja kad jos tik kava geria daugiau nieko g.gif  liepiu nuet jei pasakyt ar paprasyti kelnias patvarkyti ar tai bliuskute kada pati negali ar tai nemoka,tai sake dukra jog netvarko... tai man ydomu uz ka lt jom moket....? schmoll.gif

na zinoma uz ka gi jom moket.. tik kazin kas per diena isplauna 60 komplektu indu (jei grupej 20 vaiku ir valgo jie tris kartus) kas pakloja 20 lovu ir atgal sukloja (senesnio tipo darzeliuose lovos spintose, toje pacioje patalpoje kur vaikai veikla uzsiima), kas grupej, prausykloj ir tualete viska plauna valo bent karta dienoj, jei darzelyje nera valgyklos tai is virtuves ir maista tris kartus atnesa i grupe, na dar ir laiptine plauna maziausiai viena karta dienoj. Na tikrai neuzdirba jos savo minimalios algeles..
Atsakyti
QUOTE(Goba @ 2012 01 16, 12:14)
na zinoma uz ka gi jom moket.. tik kazin kas per diena isplauna 60 komplektu indu (jei grupej 20 vaiku ir valgo jie tris kartus) kas pakloja 20 lovu ir atgal sukloja (senesnio tipo darzeliuose lovos spintose, toje pacioje patalpoje kur vaikai veikla uzsiima), kas grupej, prausykloj ir tualete viska plauna valo bent karta dienoj, jei darzelyje nera valgyklos tai is virtuves ir maista tris kartus atnesa i grupe, na dar ir laiptine plauna maziausiai viena karta dienoj. Na tikrai neuzdirba jos savo minimalios algeles..

as ne apie pagalbines kalbu tas tipo "valytojas" pastebejau kad jos tai veikia vis kazka,tai plauna valo zodziu veiksmas pas jas...bet as kalbu apie pagrindines ir vyr aukles,kuriom atitenka tik vaiku prieziura
Atsakyti
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 01 16, 09:28)
as ne apie pagalbines kalbu tas tipo  "valytojas" pastebejau kad jos tai veikia vis kazka,tai plauna valo zodziu veiksmas pas jas...bet as kalbu apie pagrindines ir vyr aukles,kuriom atitenka tik vaiku prieziura

dabar supratau, kad jus kalbat apie aukletojas, atleiskit gavosi nesusipratimas. Aukletojos atsako uz vaiku ugdyma, sauguma dar joms daug popierizmo priskirta, bet prie ugdymo drisciau priskirt ir tvarkinga vaiku isvaizda, tai kaip ir deretu padet vaikui susitvarkyt rubelius.
Atsakyti
QUOTE(Goba @ 2012 01 16, 12:39)
dabar supratau, kad jus kalbat apie aukletojas, atleiskit gavosi nesusipratimas. Aukletojos atsako uz vaiku ugdyma, sauguma dar joms daug popierizmo priskirta, bet prie ugdymo drisciau priskirt ir tvarkinga vaiku isvaizda, tai kaip ir deretu padet vaikui susitvarkyt rubelius.

svarbu jau isaiskejo apie ka as biggrin.gif tai vat mane piktumas ir paeme jog randu mergaite netvarkinga,beto dar suzinojau jog ten net nevalo uzpakaliuko kaip vaikiukas atlieka reikaliuka,net viena mama gavo rekti kad ju 4-metis dar nemoka to padaryti pats schmoll.gif ji taip atreze jei y akis " mokykit vaika uzpakaly valytis,nes man dabar slykstu eiti valgyti po jusu vaiko,kad jis mane pasikviete nuvalyti uzpakaliuka" tai man ydomu,cia y ju pareigas neyeina...? ydomu kur gauti israsa koky apie ju pareigas?
Atsakyti
vat su užpakaliuko nuvalymu kiek žinau visur problema. Teoriškai darželyje (ne lopšelyje) vaikai turi patys mokėti susitvarkyti. Nu bet retas trimetis moka gražiai pats nusivalyti užpakalį. Vat ir prasideda psichologinės problemos ir kompleksai, kai vaikai net ir norėdami, bet darželyje nesituština, kenčia iki grįš namo.
Kalbant į temą, tai temos autorė netiksliai užvadino temą. Nes auklytėmis vadinamos pagalbininkės, t.y. tos kurios plauna, tvarko ir kažkiek padeda auklėtojai. Ir bent jau mūsų darželyje, tai būtent auklytės padeda vaikams apsirengti, sušukuoja, jei reikia, padeda ir tualete susitvarkyti. Auklėtojos užsiima daugiau ugdymo reikalais.
Atsakyti