Įkraunama...
Įkraunama...

Darželio aukletojų pareigos,taisyklės

QUOTE(fainulkina @ 2012 01 19, 21:44)
O jūsų vaikai tai visų mūsų atžvilgiu kas? Atspirties taškas kokie turi būti vaikai?  bigsmile.gif  Jums jūsų vaikai gal tobulumo etalonai, o štai autorei jos tokie atrodo. Ne veltui sakoma, kad ir pelėdai pelėdžiukai tobuli ir gražūs. Šiaip visiškai nesutinku su paskutiniu jūsų sakiniu. Yra akivaizdžių mano pažįstamų tarpe pavyzdžių, kurie persisotinę motinos meilės vaikystėje, suaugę toli gražu ne " mamyčiukais " tapo. Anaiptol, būna lygiaverčiai partneriai su savo antrosiomis pusėmis, esant reikalui pasiimantys globėjišką rolę. O štai yra begalė tokių, kuriuos mamos itin " savarankiškais" augino ir į savo antras puses kaip į motinas, kurios lepinimo vaikystėje neturėjo, šliejasi. Žmogus visus etapus gyvenime turi patirti ir tikrai gaila tų, kurie vaikystėje savo švelnumo, lepinimo, meilumo dozės nepasiėmė.. Štai iš tokių ir išauga tie tikrieji " mamyčiukai". Tai, kad žiūrėkite, kad jūsų lazda atbuliniu galu jums nesmogtų ir iš jūsų vaikų neišaugtų tokie, kokių jūs labai jau baidotės  bigsmile.gif Šiaip iš esmės, manau, kad labai negražu suaugusiai moteriai tyčiotis ir šaipytis iš vaikų kurių jūs nei matėt, nei žinot ir dar prie viso to savo vaikus priešpastatyti,kaip tobulumsakoo etalonus  doh.gif  O dar apie taktą tai moteriai moralą čia išrašinėjot  doh.gif

Visada reikia surasti aukso viduri, tevu pareiga tiek lepinti, tiek aukleti, tiek rupintis ir mokinti, mes ir dabar jau pirmoka kartais palepinam ir kelnes uzmaudami, ir kasni i burna idedami,, bet ta vidury sugebejom surasti, kai salia nera tevu, viska susitvarko pats. O su aukletojom taip pat visas problemas galima graziuoju isspresti, aukletojos dabar ir skundziasi , kad sunkiausia dirbti ne su vaikais, o su tevais, kurie zino tik savo teises, pamirsdami savo pagrindines pareigas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2012 01 19, 21:12)
Visada reikia surasti aukso viduri, tevu pareiga tiek lepinti, tiek aukleti, tiek rupintis ir mokinti, mes ir dabar jau pirmoka kartais palepinam ir kelnes uzmaudami, ir kasni i burna idedami,, bet ta vidury sugebejom surasti, kai salia nera tevu, viska susitvarko pats. O su aukletojom taip pat visas problemas galima graziuoju isspresti, aukletojos dabar ir skundziasi , kad sunkiausia dirbti ne su vaikais, o su tevais, kurie zino tik savo teises, pamirsdami savo pagrindines pareigas  verysad.gif

Na, aš dėl to, kad su kiekvienu žmogumi, kad ir ką jis bedirbtų reikia elgtis žmoniškai, pritariu 100 proc. drinks_cheers.gif Kaip jau ir minėjau temos autorei, jei ji nueitų pas auklėtoja ir gražiai paprašytų, kad prižvelgtų jos dukrytę, tikrai manau iš auklėtojos neigiamo atsakymo negautų ir tam vaikui kiek įmanoma pdėtų. Žinoma, jei mama nori, kad auklėtoja tik aplink jos vaiuką tupinėtų, tai jai teks darželiu visiškai nusivilti ir aplamai tada geriau atsiėmus vaiką iš darželio auginti jį namie rolleyes.gif Bet, kad auklėtoja ar auklytė negali padėti 4 metų vaikui nusivalyti užpakaliuko, tai visiška nesamonė schmoll.gif Ir didesnioji dalis tikrai padeda ir tualeto reikalus susitvarkyti ir pavalgyti net padeda. Gerbiamoji, margo, ne tik jūsų draugė dirba darželyje ( jei tik nesumaišiau ko ). Darželyje dirbo ir mano mama ir žinokite tikrai ne visos auklėtojos tų užpakalių baidosi. Na, nebus taip, kad dirbsi pedagoginį darbą vaikų darželyje ir su vaikiškom fekalijom nei karto rankų nesusitepsi. Jei nori itin švaraus darbo, tai neik dirbti į vaikų darželį. O šioje įstaigoje, ne tik, kad 4 metukų vaikui, bet ir 6 neretai ir avarijų nutinka ir su visokiais niuansais susidoroti tikrai net ne kartais tenka. Tai, kad nereikia čia pernelyg ir temos autorės smerkti ir akmenimis mėtyti.
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2012 01 19, 20:44)
O jūsų vaikai tai visų mūsų atžvilgiu kas? Atspirties taškas kokie turi būti vaikai?  bigsmile.gif  Jums jūsų vaikai gal tobulumo etalonai,Yra akivaizdžių mano pažįstamų tarpe pavyzdžių, kurie persisotinę motinos meilės vaikystėje, suaugę toli gražu ne " mamyčiukais " tapo. Anaiptol, būna lygiaverčiai partneriai su savo antrosiomis pusėmis, esant reikalui pasiimantys globėjišką rolę. O štai yra begalė tokių, kuriuos mamos itin " savarankiškais" augino ir į savo antras puses kaip į motinas, kurios lepinimo vaikystėje neturėjo, šliejasi. Žmogus visus etapus gyvenime turi patirti ir tikrai gaila tų, kurie vaikystėje savo švelnumo, lepinimo, meilumo dozės nepasiėmė.. Štai iš tokių ir išauga tie tikrieji " mamyčiukai". Tai, kad žiūrėkite, kad jūsų lazda atbuliniu galu jums nesmogtų ir iš jūsų vaikų neišaugtų tokie, kokių jūs labai jau baidotės  bigsmile.gif Šiaip iš esmės, manau, kad labai negražu suaugusiai moteriai tyčiotis ir šaipytis iš vaikų kurių jūs nei matėt, nei žinot ir dar prie viso to savo vaikus priešpastatyti,kaip tobulumo etalonus  doh.gif  O dar apie taktą tai moteriai moralą čia išrašinėjot  doh.gif

Turi buti viskam ribos,galima ir karts nuo karto palepinti,bet kitokiose situacijose ir sugebetu patys ir uzsimauti,ir apsiauti,ir uzpakaliuka nuvalyti. Gali nutikti "avariju",bet ,kad pedagoges paversti asmeninem auklem,tai jau virsune,tai gal vertetu pasisamdyti aukle ir sokdinti ,nes jai mokami pinigai,ir ji bus ir tarnaite,ir priziuretoja,ir dar bala zino kas,jau cia kaip sakoma "kas muzika uzsakineja,pagal ja ir sokama"
Ir nereikia cia savu zodziu kisti man i burna,as zinau daug pvz. kur vaikai jau ir pusantru sulauke patys tampa savarankiski,ir nesamones kalbate,kad is anksti tampanciu savarankiski isauga "mamyciukai",kiek zinau pvz. tai butent is "lepuneliu isauga niekam tike nei vyrai,nei moterys,nes tik ir laukia kada kas uz juos padarys,ar priims kazkokius sprendimus. blink.gif
Butent autores taktas ir priverte taip pasisakyti,isvadinti visokiomis,jeigu tik jai kazkas nepritaria. Tai manote jos kultura tiesiog spindi doh.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Domogintare @ 2012 01 19, 21:12)
Visada reikia surasti aukso viduri, tevu pareiga tiek lepinti, tiek aukleti, tiek rupintis ir mokinti, sunkiausia dirbti ne su vaikais, o su tevais, kurie zino tik savo teises, pamirsdami savo pagrindines pareigas  verysad.gif

Ir tik is kitu reikalauja,manydami,kad kazkas privalo,o va tevai bando "nusiplauti" nuo savo tevisku pareigu. Ir is vis keista,kad susidares toks poziuris ne tik i pedagogus,bet ir i savo vaikus. mega_shok.gif
Papildyta:
QUOTE(fainulkina @ 2012 01 19, 21:55)
*Na, aš dėl to, kad su kiekvienu žmogumi, kad ir ką jis bedirbtų reikia elgtis žmoniškai, pritariu 100 proc.  drinks_cheers.gif
** Žinoma, jei mama nori, kad auklėtoja tik aplink jos vaiuką tupinėtų, tai jai teks darželiu visiškai nusivilti ir aplamai tada geriau atsiėmus vaiką iš darželio auginti jį namie  rolleyes.gif
***Bet, kad auklėtoja ar auklytė negali padėti 4 metų vaikui nusivalyti užpakaliuko, tai visiška nesamonė  schmoll.gif  Ir didesnioji dalis tikrai padeda ir tualeto reikalus susitvarkyti ir pavalgyti net padeda.
**** , ne tik jūsų draugė dirba darželyje ( jei tik nesumaišiau ko ). Darželyje dirbo ir mano mama ir žinokite tikrai ne visos auklėtojos tų užpakalių baidosi. šioje įstaigoje, ne tik, kad 4 metukų vaikui, bet ir 6 neretai ir avarijų nutinka ir su visokiais niuansais susidoroti tikrai net ne kartais tenka.

* Butent,paprasyti,bet nereikalauti mirksiukas.gif
** O tu supratai kitaip,as supratau,kad ji nori,kad butent i jos vaika atkreiptu didesni demesi blink.gif
*** Gali padeti,bet neprivalo(ypac jei vaikas ne lopselineje gr.) ax.gif
****O is kur istraukei,kad sakiau,kad baidosi? Apie "avariju" nutikimus niekas ir nekalba,cia diskusija apie kiekvienos dienos uzpakaliuku valyma,kelniu taisyma blink.gif
Papildyta:
QUOTE(mijaxxx @ 2012 01 19, 21:09)
As ji aprengiu ir nurengiu, nes man irgi tai daryti malonu ir net neisivaizduoju, ka reiktu veikti jei jis pats noretu viska daryti. O kaip bus darzeli dar negalvoju, kai reikes ir ismoks.

Na tu is tokiu mamu,kurios mano,kad darzelis ismokins,isaukles ir t.t.O tai bent,nezino ka galima veikti su savo vaiku,isskyrus jo aprengima,nurengima,uzpakalio nuvalyma doh.gif blink.gif Pasufleruosiu,galima zaisti,sekti pasakas,vaidinti(tokiu metu vaikai labai tai megsta),net is lego sustatyti ivairius statinius,sukurti visa miesta ,ir net su lelem zaisti ,jas maitinti,rengti,migdyti ir t.t. Kaip supratau tau tai kaip apie kosmosa kalbeciau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margo&: 19 sausio 2012 - 23:09
Nu juokas iš jūsų ima, negaliu. Jūs atkreripkite dėmesį ką jūs rašote. Aplamai, ko čia mane tukini, mes ką kavą kartu laisvalaikiu geriam, jei jau apie kulturingumą čia taip reiškiatės? bigsmile.gif Kas neatitinka jūsų nuomonės,tai iškarto nusišneka, ar ne? bigsmile.gif Jūsų patirtis vienokia, mano kitokia. pati asmeniškai turėjau vaikiną, kuris " savarankiškas' nuo mažų dienų buvo, mama kategoriškai prieš visokius popinimus, renginėjimus ir t.t buvo. Ir ką gi, šliejosi prie manęs jis kaip prie kokios motinos ir to švelnumo ieškojo.. Kai pabodo mamą vaidinti, teko kito dairytis, nes su tokiu nei šeiimos sukursi, nei vaikų turėsi.. Sakyčiau esate itin "idomi" oponentė irnesakyk.gif Pažiūrėčiau, kaip ta darželio auklėtoja paaiškintų, kad neprivalo užpakalio valyti ir kelnių tampyti, jei neduok dieve kokia mamytė su tokiu[/B][B] skundu pas vadovybę nukulniuotų bigsmile.gif
O dėl visų auklėtojų algų, šūkaujate, kad moka jas ne tėveliai, o savivaldybė. Tai gerai, gudrutės gal savivaldybei pinigai iš dangaus krenta? Mokame algas visi mokesčių mokėtojai, tai ką tada visi joms muziką užsakinėti galime? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2012 01 20, 08:59)
Pažiūrėčiau, kaip ta darželio auklėtoja paaiškintų, kad neprivalo užpakalio valyti ir kelnių tampyti, jei neduok dieve kokia mamytė su tokiu[/B][B] skundu pas vadovybę nukulniuotų  bigsmile.gif

Kalbate apie pačius ,,kultūringiausius" tėvus, kurie tik rėkauti moka, deja tokių kas kart vis daugėja doh.gif doh.gif doh.gif Ne patys imasi atsakomybės auklėjant vaiką, ne pedagogų klausia ir aiškinasi situaciją, o lekia pas direktorių. Protingas vadovas į tokius skundus nelabai kreipia dėmesį. Nežinau ko tokiems tėvams stinga: elementarios kultūros, paprasčiausio suvokimo, išsilavinimo ar bala žino ko, jei tik taip elgtis moka doh.gif
Auklėtoja padeda,o ne privalo schmoll.gif Palankytų tokių vaikų tėvai darželius užsienyje: Danijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, tai Lietuvos pedagogus vadintų superiniais biggrin.gif
Atsakyti
Visu pirma pries leisdamas i darzeli visi tevai turi issiaiskinti ko nori is darzelio ir ka ten gali gauti ju vaikas. Vieni tevai veda vaikus i darzeli su nuostata, kad jie ten besalygiskai turetu buti priziureti ir ziuri, kaip i prieziuros istaiga, kiti tevai nori, kad vaikai ugdytusi. Is to ir kyla didziausios problemos, tiek tarp tevu, tiek tarp pedagogu, tiek tarp vadovu ir svietimo atstovu. Pagaliau musu "ekspertai" is auksciau turetu nuspresti, kokio pobudzio turetu buti ikimokykline istaiga ir nubrezti griezta riba. As tarkim pasisakau, uz tai, kad ikimokykline istaiga vaikus ugdytu, o ne priziuretu, taip, kaip yra cia minetoje Danijoje, Vokietijoje. Niekas ten nekreipia demesio i vaiko isvaizda. Ir as jokios problemos, kad vaikas pavaikscios su nusmukusiom kelnem, ar su nesusukuotais plaukais, ar ne viska suvalges ir pavalges, nes yra ir tokios temos uzvestos, kad maistas darzelyje netinka, man didesne problema butu, jeigu vaikas skustusi, kad darzelyje jam nuobodu, kad nera kuom uzsiimti, o aukletoja sedetu grupes kampe ir ziuretu, kuriam kelnes nusmuko, sauksta is rankos iskrito ar dar kas nors ivyko. Man darzelis buvo geris, kuriame vaikas pasiruose tolimesniam gyvenimo etapui, mokyklai, beja mokykloje ugdymas nemokamas, o prieziura mums kainuoja 10 lt. i diena ir visi tevai, kurie neturi salygu vaiku pasiimti, neziurint, kad moka mokescius i biudzeta, tuos 10 lt susimoka thumbup.gif
Atsakyti
6,30-9,00 Vaikų priėmimas. Vaikų savarankiška veikla.
8,30-9,00 Pasiruošimas pusryčiams. Pusryčiai.
9,00-9,15 Rytinė grupės valandėlė. Veiklos pasirinkimas.
9,15-10,30 Organizuota grupės veikla.
10,30-11,00 Tvarkymasis ir priešpiečiai.
11,00-12,00 Laisvai pasirenkama veikla lauke.
12,00-12,45 Rankų plovimas, stalų dengimas ir pietūs.
12,45-13,15 Pasiruošimas miegui, knygelių skaitymas.
13,15-14,30 Poilsio ir ramybės metas.
14,30-15,30 Pasirenkama veikla.
15,30-16,00 Tvarkymasis ir vakarienė
16,00-18,00 Papildomas ugdymas, veikla lauke.
18,00-18,30 Rami veikla.
taip iseina, kad ugdymosi darželinukai gauna apie 1 - 1.5 valandos per visą buvimo darželyje dieną.. Be to socialinių įgūdžių ugdymas taipogi yra kaip ir ugdymo forma. taip, kad jokie čia apibrėžimai nepadės. tam darželis ir yra darželis, o ne mokykla ir lyginti šias institucijas nelogiška.
Šiaip, kad vaikus ten šukuotų susisodinusios, ar maitintų per prievartą ( kaip senais gerais tarybiniais laikais) tai taipogi nesamonė. Bet, kad prižiūrėti darželinukus, o ne tik ugdyti reikia tai faktas. Nes jei be priežiūros ir pareina po to vaikai su sulaužytomis rankomis ir dantis į saują pasiėmę. Ir čia tikrai ne skambios metaforos, patikėkite, o gyvenimiška patirtis kalba.
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2012 01 20, 13:08)
6,30-9,00 Vaikų priėmimas. Vaikų savarankiška veikla.
    8,30-9,00 Pasiruošimas pusryčiams. Pusryčiai.
    9,00-9,15 Rytinė grupės valandėlė. Veiklos pasirinkimas.
    9,15-10,30 Organizuota grupės veikla.
    10,30-11,00 Tvarkymasis ir priešpiečiai.
    11,00-12,00 Laisvai pasirenkama veikla lauke.
    12,00-12,45 Rankų plovimas, stalų dengimas ir pietūs.
    12,45-13,15 Pasiruošimas miegui, knygelių skaitymas.
    13,15-14,30 Poilsio ir ramybės metas.
    14,30-15,30 Pasirenkama veikla.
    15,30-16,00 Tvarkymasis ir vakarienė
    16,00-18,00 Papildomas ugdymas, veikla lauke.
    18,00-18,30 Rami veikla.
taip iseina, kad ugdymosi darželinukai gauna apie 1 - 1.5 valandos per visą buvimo darželyje dieną.. Be to socialinių įgūdžių ugdymas taipogi yra kaip ir ugdymo forma. taip, kad jokie čia apibrėžimai nepadės. tam darželis ir yra darželis, o ne mokykla ir lyginti šias institucijas nelogiška.
Šiaip, kad vaikus ten šukuotų susisodinusios, ar maitintų per prievartą ( kaip senais gerais tarybiniais laikais) tai taipogi nesamonė. Bet, kad prižiūrėti darželinukus, o ne tik ugdyti reikia tai faktas. Nes jei be priežiūros ir pareina po to vaikai su sulaužytomis rankomis ir dantis į saują pasiėmę. Ir čia tikrai ne skambios metaforos, patikėkite, o gyvenimiška patirtis kalba.

O kas kalba, kad ugdymasis, tai tik raidziu mokymasis, piesimas ar dainavimas, beveik prie kiekvieno punkto yra parasyta veikla, o vaikas mano nuomone veikdamas ir ugdosi, ka reiskia pasiuosimas pusryciams, pas mus vaikai patys su pagalba dengdavo stalus, po mokymosi taip vyksta veikla, kaip Jus sakote, kad vaikai nenusisuktu sprando, todel papildomai vaikai buna uzimami ar tai grupiniais zaidimais, ar stalo, ar kitokiomis priemonemis, kur aukletojos nelieka nuosalyje ir tuose zaidimuose dalyvauja, o Lietuvos Respublikos istatymai reglamentuoja tiktai nemokama ugdymasi, ir jeigu ugdymosi Jus matote tik 1,5 val,o visa kita tik prieziura tai taip iseina uz visa kita laika praleista l darzelyje reiketu papildomai susimoketi, kas beja jau tyliai ministerijoje yra planuojama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2012 01 20, 13:25)
O kas kalba, kad ugdymasis, tai tik raidziu mokymasis, piesimas ar dainavimas,  beveik prie kiekvieno punkto yra parasyta veikla, o vaikas mano nuomone veikdamas  ir ugdosi,  ka reiskia pasiuosimas pusryciams, pas mus vaikai patys su pagalba dengdavo stalus, po mokymosi taip vyksta veikla, kaip Jus sakote, kad vaikai nenusisuktu sprando, todel papildomai vaikai buna uzimami ar tai grupiniais zaidimais, ar stalo, ar kitokiomis priemonemis, kur aukletojos nelieka nuosalyje ir tuose zaidimuose dalyvauja,  o Lietuvos Respublikos istatymai reglamentuoja  tiktai nemokama ugdymasi, ir jeigu ugdymosi Jus matote tik 1,5 val,o visa kita tik prieziura tai taip iseina uz visa kita laika praleista l darzelyje reiketu papildomai susimoketi, kas beja jau tyliai ministerijoje yra planuojama  mirksiukas.gif

Žinokite, aš aplamai esu už ikimokyklinio ugdymo įstaigų reformą. Sutikčiau už darželį ir 600 mokėti, kad tik 1. būtų mažesnis vaikų skaičius grupėse, 2. griežtai nepriiminėtų sergančių. O tų pamokėlių 1 - 1.5 per dieną tokio amžiaus vaikams per akis, bent jau mano nuomone. Dėl organizuoto užimtumo ne ugdymo metu, et, žinote jums pasakysiu taip čia jau nuo auklėtojos sąžinės priklauso. Ne visada taip gražu viskas, kaip kad būti turėtų. Bet aš esu iš tų žmonių, kurie sutiktų sumokėti ir daugiau, kad tik gautų geresnę kokybę, o vaikas visas sąlygas normaliai ugdytis ir aplamai lankyti šią įstaigą. Tik kaži ar tai Lietuvoje pasiekiama g.gif Et, šiaip ar taip š g.gif tema ne apie tai..
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2012 01 20, 11:08)
Šiaip, kad vaikus ten šukuotų susisodinusios, ar maitintų per prievartą ( kaip senais gerais tarybiniais laikais) tai taipogi nesamonė.

http://www.delfi.lt/...a.d?id=54250023
Papildyta:
QUOTE(fainulkina @ 2012 01 20, 12:38)
Žinokite, aš aplamai esu už ikimokyklinio ugdymo įstaigų reformą. Sutikčiau už darželį ir 600 mokėti, kad tik 1. būtų mažesnis vaikų skaičius grupėse, 2. griežtai nepriiminėtų sergančių. O tų pamokėlių 1 - 1.5 per dieną tokio amžiaus vaikams per akis, bent jau mano nuomone. Dėl organizuoto užimtumo ne ugdymo metu, et, žinote jums pasakysiu taip čia jau nuo auklėtojos sąžinės priklauso. Ne visada taip gražu viskas, kaip kad būti turėtų. Bet aš esu iš tų žmonių, kurie sutiktų sumokėti ir daugiau, kad tik gautų geresnę kokybę, o vaikas visas sąlygas normaliai ugdytis ir aplamai lankyti šią įstaigą. Tik kaži ar tai Lietuvoje pasiekiama  g.gif  Et, šiaip ar taip š g.gif  tema ne apie tai..

Galbut ateityje ir teks susimoketi daugiau,nes daugumoje saliu valstybiniai darzeliai tikrai realiai brangesni.
Beto kazkada skaiciau straipsni,kad darzeliai galetu daugmaz issilaikyti,reiktu uz vaika minimum moketi 600lt,kita puse dengtu dar vis valstybe,bet jau vis siokia tokia pazanga butu.
Skaicius vaiku butu ne tragdija,jei butu daugiau papildomu darbuotoju.
Del sergamumo,juk aiskios taisykles ir dabar yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JM: 20 sausio 2012 - 14:02
nu gerai čia pasiskaitinėjau biggrin.gif ir į temą ir ne į temąsmile.gif na bet kiek žmonių, tiek nuomonių ir kaip sakoma "visokių yra, visokių reikia":)
temos užvedėjai patarčiau geriau užeiti į www.ikimokyklinis.lt, ten daug profesionalesnis tinklapis, nei čia. O jei konkrečiau, tai geriausia būtų geranoriškai nusiteikus pašnekėti su darželio direktorės pavaduotoja ugdymui bei pačia auklėtoja.
o šiaip galėčiau daug pripasakoti šia tema, nes esu ir mama (turiu ir vyresnių vaikų ir mažiuką), ir auklėtoja, ir auklėtojos padėjėja esu kažkiek metų dirbusi
Atsakyti
va pagaliau radau panasia temele.
na labai mazai laiko turiu vis pribegt paskaitinet bet zinokit as ir nebezinau ka daryti

musu grupej dvi auklytes viena super kita ne ji randa prie ko prikibt vis nesutariam buvo visko su ta aukletoja ji nemegsta nei manes nei vaiko.ir jau kelintas kartas kai mano vaikas gryzta suzalotas pirma karta ale krito prasikirto virs dantuku dantenas buvo kazkur cm praskelta tiek betruko kad nereikejo siut sokas buvo kai pamaciau kai atvipe smegenys, db 5ni skambina aukletoja sako mamyte neissigaskit nieko blogo bet norim pranest ir spekit nuvaziuoju vaikas su praskelta kakta zaizda atvira pusantro cemo issiziojusi zaizda virto ale vel.ir ka rezultatas toks kad teko 5siulem siut.vaikas soke buvo neatsigavo visa vakara o kai siuvo klyke kaip nzn kas.ir nzn ar cia atsitiktinumai ar kas visokios mintys puola o tikrai zinau kad ta aukletoja antipatija man jaucia mazu sakau nepriziuri mano maziuko tiek nzn ne ka galvot bijau ir bevest.gal kas patarsit
ir idomu yra kokiu priemoniu imis kai tai vyksta darzelyje????
prasau mamytes patarkit gal esat buve susidure
nes labai db idomiau aukletoja tiek lenda atsiprasant i s---a tik lia lia lia buria tai sukele itarima ar ji tik nebando issukt siknos jei as kam skunda parasyciau
Atsakyti