QUOTE(fainulkina @ 2012 01 19, 20:44)
O jūsų vaikai tai visų mūsų atžvilgiu kas? Atspirties taškas kokie turi būti vaikai?

Jums jūsų vaikai gal tobulumo etalonai,Yra akivaizdžių mano pažįstamų tarpe pavyzdžių, kurie persisotinę motinos meilės vaikystėje, suaugę toli gražu ne " mamyčiukais " tapo. Anaiptol, būna lygiaverčiai partneriai su savo antrosiomis pusėmis, esant reikalui pasiimantys globėjišką rolę. O štai yra begalė tokių, kuriuos mamos itin " savarankiškais" augino ir į savo antras puses kaip į motinas, kurios lepinimo vaikystėje neturėjo, šliejasi. Žmogus visus etapus gyvenime turi patirti ir tikrai gaila tų, kurie vaikystėje savo švelnumo, lepinimo, meilumo dozės nepasiėmė.. Štai iš tokių ir išauga tie tikrieji " mamyčiukai". Tai, kad žiūrėkite, kad jūsų lazda atbuliniu galu jums nesmogtų ir iš jūsų vaikų neišaugtų tokie, kokių jūs labai jau baidotės

Šiaip iš esmės, manau, kad labai negražu suaugusiai moteriai tyčiotis ir šaipytis iš vaikų kurių jūs nei matėt, nei žinot ir dar prie viso to savo vaikus priešpastatyti,kaip tobulumo etalonus

O dar apie taktą tai moteriai moralą čia išrašinėjot

Turi buti viskam ribos,galima ir karts nuo karto palepinti,bet kitokiose situacijose ir sugebetu patys ir uzsimauti,ir apsiauti,ir uzpakaliuka nuvalyti. Gali nutikti "avariju",bet ,kad pedagoges paversti asmeninem auklem,tai jau virsune,tai gal vertetu pasisamdyti aukle ir sokdinti ,nes jai mokami pinigai,ir ji bus ir tarnaite,ir priziuretoja,ir dar bala zino kas,jau cia kaip sakoma "kas muzika uzsakineja,pagal ja ir sokama"
Ir nereikia cia savu zodziu kisti man i burna,as zinau daug pvz. kur vaikai jau ir pusantru sulauke patys tampa savarankiski,ir nesamones kalbate,kad is anksti tampanciu savarankiski isauga "mamyciukai",kiek zinau pvz. tai butent is "lepuneliu isauga niekam tike nei vyrai,nei moterys,nes tik ir laukia kada kas uz juos padarys,ar priims kazkokius sprendimus.
Butent autores taktas ir priverte taip pasisakyti,isvadinti visokiomis,jeigu tik jai kazkas nepritaria. Tai manote jos kultura tiesiog spindi
Papildyta:QUOTE(Domogintare @ 2012 01 19, 21:12)
Visada reikia surasti aukso viduri, tevu pareiga tiek lepinti, tiek aukleti, tiek rupintis ir mokinti, sunkiausia dirbti ne su vaikais, o su tevais, kurie zino tik savo teises, pamirsdami savo pagrindines pareigas

Ir tik is kitu reikalauja,manydami,kad kazkas privalo,o va tevai bando "nusiplauti" nuo savo tevisku pareigu. Ir is vis keista,kad susidares toks poziuris ne tik i pedagogus,bet ir i savo vaikus.
Papildyta:QUOTE(fainulkina @ 2012 01 19, 21:55)
*Na, aš dėl to, kad su kiekvienu žmogumi, kad ir ką jis bedirbtų reikia elgtis žmoniškai, pritariu 100 proc.
** Žinoma, jei mama nori, kad auklėtoja tik aplink jos vaiuką tupinėtų, tai jai teks darželiu visiškai nusivilti ir aplamai tada geriau atsiėmus vaiką iš darželio auginti jį namie
***Bet, kad auklėtoja ar auklytė negali padėti 4 metų vaikui nusivalyti užpakaliuko, tai visiška nesamonė

Ir didesnioji dalis tikrai padeda ir tualeto reikalus susitvarkyti ir pavalgyti net padeda.
**** , ne tik jūsų draugė dirba darželyje ( jei tik nesumaišiau ko ). Darželyje dirbo ir mano mama ir žinokite tikrai ne visos auklėtojos tų užpakalių baidosi. šioje įstaigoje, ne tik, kad 4 metukų vaikui, bet ir 6 neretai ir avarijų nutinka ir su visokiais niuansais susidoroti tikrai net ne kartais tenka.
* Butent,paprasyti,bet nereikalauti
** O tu supratai kitaip,as supratau,kad ji nori,kad butent i jos vaika atkreiptu didesni demesi
*** Gali padeti,bet neprivalo(ypac jei vaikas ne lopselineje gr.)
****O is kur istraukei,kad sakiau,kad baidosi? Apie "avariju" nutikimus niekas ir nekalba,cia diskusija apie kiekvienos dienos uzpakaliuku valyma,kelniu taisyma
Papildyta:QUOTE(mijaxxx @ 2012 01 19, 21:09)
As ji aprengiu ir nurengiu, nes man irgi tai daryti malonu ir net neisivaizduoju, ka reiktu veikti jei jis pats noretu viska daryti. O kaip bus darzeli dar negalvoju, kai reikes ir ismoks.
Na tu is tokiu mamu,kurios mano,kad darzelis ismokins,isaukles ir t.t.O tai bent,nezino ka galima veikti su savo vaiku,isskyrus jo aprengima,nurengima,uzpakalio nuvalyma

Pasufleruosiu,galima zaisti,sekti pasakas,vaidinti(tokiu metu vaikai labai tai megsta),net is lego sustatyti ivairius statinius,sukurti visa miesta ,ir net su lelem zaisti ,jas maitinti,rengti,migdyti ir t.t. Kaip supratau tau tai kaip apie kosmosa kalbeciau