Klausimas žinančioms ir išmanančioms:
Šiandie auklėtoja man, vaiko mamai, atsakė ,kad ji neprivalo man atsiskaityti kaip ir kokiais metodais ji dirba su vaikais. Ir kad aš jai nenurodinėčiau kaip dirbti. Esmė buvo prašyme, o ne nurodinėjime.
QUOTE(Safyrinė @ 2012 11 29, 11:55)
Klausimas žinančioms ir išmanančioms:
Šiandie auklėtoja man, vaiko mamai, atsakė ,kad ji neprivalo man atsiskaityti kaip ir kokiais metodais ji dirba su vaikais. Ir kad aš jai nenurodinėčiau kaip dirbti. Esmė buvo prašyme, o ne nurodinėjime.
Auklėtojos darželiuose dirba pagal darželiuose sudarytas programas. Jose yra nurodomi būdai ir metodai. Juos gali paskaityti darželio tinklalapyje. Bet auklėtoja privalo atsakyti į visus mamų klausimus, susijusius su vaikais!
QUOTE(Vestne @ 2012 11 29, 12:04)
Auklėtojos darželiuose dirba pagal darželiuose sudarytas programas. Jose yra nurodomi būdai ir metodai. Juos gali paskaityti darželio tinklalapyje. Bet auklėtoja privalo atsakyti į visus mamų klausimus, susijusius su vaikais! 
atslūgus emocijoms, supratau jog tokius jos žodžius išprovokavo mano požiūris į jos darbą t.y priėmė kaip kritiką iš manęs. Nors tiesą sakant aš to ir nesiekiau,bet panašu jog ji suprato būtent taip.
QUOTE(Safyrinė @ 2012 11 30, 13:25)
atslūgus emocijoms, supratau jog tokius jos žodžius išprovokavo mano požiūris į jos darbą t.y priėmė kaip kritiką iš manęs. Nors tiesą sakant aš to ir nesiekiau,bet panašu jog ji suprato būtent taip.
gal galimybė yra pervesti į kitą tokio pat amžiau grupę
QUOTE(Ocean Sun @ 2012 11 30, 17:45)
gal galimybė yra pervesti į kitą tokio pat amžiau grupę
jai tik yra...kita išeitis kitas darželis,nes vesti ir vis galvoti ar viskas gerai tai jau per daug,pastoviai su nerimu nesąmonė...
nematau dar reikalo kažką keisti. Auklėtoja, panašu, gailisi savo tokių žodžių. Ir matau progresą po įvykusio konflikto.
Dažnai auklėtojas išveda iš pusiausvyros tėvų požiūris ir reikalavimai. Bet tik tėvams jų vaikas yra pats pačiausias, o auklėtojai- visi vienodi, o jei dar mamka priekabi, tai ir vaikas gali nebepatikti. Jau geriau su auklėtojom ramiau viską aptarti.
QUOTE(Bugutis @ 2012 12 10, 21:31)
Turiu klausima, jei grupe dirba iki 18val. Tarkim 17.30val. aukletoja likusius vaikus nuveda i prailginta grupe ir pati iseina namo. Ant duru palieka rasteli,vaikai prailgintoje. Ar privalo aukletoja iki 18val. buti grupeje, kad ir su vienu vaiku?
aisku kad privalo. Tokios jos darbo valandos. Karta pavelavau vaika pasiimt kokias 2 minutes, ir susitikau iseinant aukletoja, nuvede i prailginta, tai sako ko jus neskambinot, del tiek buciau ir nevedus, palaukus
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 12 10, 22:45)
aisku kad privalo. Tokios jos darbo valandos. Karta pavelavau vaika pasiimt kokias 2 minutes, ir susitikau iseinant aukletoja, nuvede i prailginta, tai sako ko jus neskambinot, del tiek buciau ir nevedus, palaukus
musu iki 17.30 tedirba 
Pas mus aukletoja viena buna,kol sulaukia manes(akivaizdu pasiimu daznai paskutine), o vat kita isveda i prailginta.Butu viskas ok,bet tik nauja grupe,paruosiamoji, aukletoja ir taip nieko gero su vaikais nenuveikia, tai negana to vel nuveda i nauja grupe. Suprantu 17.55val..bet dabar
Noriu isitikint,pries pasnekedama:)
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 12 10, 22:45)
musu iki 17.30 tedirba 
Neklaidinkite žmonių. AIŠKU KAD NEPRIVALO. Visų pirma reikia ne internete klausti , o pasitikrinti darželio vidaus taisykles. Kiekvienas darželis nustato savo. PVZ> pas mus prailginta grupė dirba nuo 6 iki 7 val, o vakare nuo 17,30 iki 18 val. Taigi jei atvedi vaiką iki 7 ryto arba pasiimi po 17,30 tai auklėtoja turi visas teises palikti vaiką prailgintoje grupėje.
QUOTE(jalo @ 2012 12 18, 10:18)
Neklaidinkite žmonių. AIŠKU KAD NEPRIVALO. Visų pirma reikia ne internete klausti , o pasitikrinti darželio vidaus taisykles. Kiekvienas darželis nustato savo. PVZ> pas mus prailginta grupė dirba nuo 6 iki 7 val, o vakare nuo 17,30 iki 18 val. Taigi jei atvedi vaiką iki 7 ryto arba pasiimi po 17,30 tai auklėtoja turi visas teises palikti vaiką prailgintoje grupėje.
As nieko ir neklaidinu, paskaitykit auksciau ko ta mama klause
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 12 18, 19:48)
As nieko ir neklaidinu, paskaitykit auksciau ko ta mama klause
Ju grupe dirba iki 18 val., o vaika jau 17.30 isveda i prailginta. Taigi, aukletojos privalo dirbti savo grupeje iki tos valandos, iki kada dirba grupe. Va nuo 18 val tada ir gali vesti i prailginta, o ne nuo 17.30 
Tikra tiesa, jei darbo laikas iki 18, turi dirbti, na tik kartais būna atvejų kai kokie nors neatidėliotini reikalai auklėtojai, bet ne kaskart.